ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tyfn_16
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
29 Haziran 2018 21:54
Toplam Mesaj:
162 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Tayfun Çorbacıoğlu
Doğum Tarihi:
18 Ocak 1984
İl:
Bursa
Meslek:
Elektrikçi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
[img]http://img38.imageshack.us/img38/9783/tayfuncorbacioglu.jpg[/img]
152*70*66 Malawi Gölü
SON 10 MESAJI
Balık Yakalama Çilesi !
Ağzında yavru olan bir sarı prensese bu yöntemlerin hiç biri sökmez :) Bütün kayaları boşaltıp Akvaryum suyunu yarıya kadar boşaltıyorum buhar camını akvaryumun içine daldırıp kaçış alanlarını kapatıp anca yakalayabiliyorum :D tam bir eziyet yani...
Ağzında yavru olan bir sarı prensese bu yöntemlerin hiç biri sökmez :) Bütün kayaları boşaltıp Akvaryum suyunu yarıya kadar boşaltıyorum buhar camını akvaryumun içine daldırıp kaçış alanlarını kapatıp anca yakalayabiliyorum :D tam bir eziyet yani...
Likit kauçuk ile tahtadan akvaryum yapımı
http://www.akvaryum.com/Forum/kontrplaktan_akvaryum_yapimi(videolu)_k489825.asp
http://www.akvaryum.com/Forum/kontrplaktan_akvaryum_yapimi(videolu)_k489825.asp
Konu daha öncede açılmıştı.
Led aydınlatma hüsranı
[QUOTE=magicworld] Arkadaşlar işin özü şu 1 m akvaryuma minumum 3 m 3 çipli m (60) çip olan beyaz ışık led almalısınız..ve buda size 5 amp lik trafo ister buda 20 tl gibi ileriye dönük bence 8 amplik trafaryumu büyütürseniz yeni trafoya gerek kalmaz...
[/QUOTE]
[QUOTE=magicworld] Arkadaşlar işin özü şu 1 m akvaryuma minumum 3 m 3 çipli m (60) çip olan beyaz ışık led almalısınız..ve buda size 5 amp lik trafo ister buda 20 tl gibi ileriye dönük bence 8 amplik trafaryumu büyütürseniz yeni trafoya gerek kalmaz...
1,5 m ortalama akvaryuma ise minumum 5 m 3 çipli m (60) ÇİPLİ led lazım ve minumum 8 amp lik trafo lazım ama ileriye dönük 12 amp lik alın aynı para.....
Tüketim saatte 18 waat
3 adet 1 - 1,20 m lik beyaz forasan eşit daha önce kullandım belki az daha fazla ışık veriyor
4 adet 18 waat en büyük tasaruf ampüle eşit belki az daha fazla aydınlatma
NOT:Led leri silikonsuz alın çünkü silikonlu ledler ışık kaybı en az yüzde 30 yani her 3 m 1 m fazla almanız lazım ve ışığın yergi beyazlık az da olsa renk değiştiriyor sarıya çalıyor. Ayrıca silikonlular da su alıyor zamanla önce 1 m almıştım yani led sisteminde akvaryumun üstü mutlaka yalıtımlı olmalı ben buhar camının üstüne strec filmle kapatıyorum....
Kendimde silikonsuz aldım ve 1 aydır sorunsuz kullanıyorum...
Tüketim 18 W demişsiniz neye göre hesapladınız? bunu merak ettim...
1 metre 3 çipli 30 ledli şerit = 7,2 Watt 0,6 A
1 metre 3 çipli 60 ledli şerit = 14,4 Watt 1,2A
1 metre Tek çipli 30 ledli şerit = 2,4 Watt 0,2 A
1 metre Tek çipli 60 ledli şerit = 4,8 Watt 0,4 A
Enerji tüketir.
Kazıklanmayın...
Herkez keser gibi kendine doğru yontuyor. İş yeri işletmeyen insanlar bir iş yerinin maliyetlerini bilemez. Kafadan sallar kazıklandım diye fiyat araştırması yapmadan almayın o zaman ben kendi adıma söyleyim hiç bir akvaryumcudan alış veriş yapmıyorum veriyorum netten siparişi kapıma kadar geliyor. Ama siz araştırmadan direk alın ondan sonrada kazıklandım deyin bu yanlış bir şey...
Herkez keser gibi kendine doğru yontuyor. İş yeri işletmeyen insanlar bir iş yerinin maliyetlerini bilemez. Kafadan sallar kazıklandım diye fiyat araştırması yapmadan almayın o zaman ben kendi adıma söyleyim hiç bir akvaryumcudan alış veriş yapmıyorum veriyorum netten siparişi kapıma kadar geliyor. Ama siz araştırmadan direk alın ondan sonrada kazıklandım deyin bu yanlış bir şey...
Engin bey sizde ailemin rızkını veremem demişsiniz akvaryum için 1 krş bile harcasanız bu ailenizin rızkından gider veremezseniz hobiyi bırakın.... Bu kadar basit...
Kazıklanmayın...
Direkt olarak akvaryumcuları kötülemek cok kolayınıza kaçıyor. Araştırmadan almak sizin kendi hatanız adam elbetteki sattığı maldan kar edecek bir işyeri işletiyor. Vergi veriyor kira ödüyor elektrik su vs. derken adam hiç mi kazanmasın?
Direkt olarak akvaryumcuları kötülemek cok kolayınıza kaçıyor. Araştırmadan almak sizin kendi hatanız adam elbetteki sattığı maldan kar edecek bir işyeri işletiyor. Vergi veriyor kira ödüyor elektrik su vs. derken adam hiç mi kazanmasın?
Ulus Akvaryumcular Çarşısı ve Kızılay Petmarket Skandalı !
Yaşadığınız yer TÜRKİYE CUMHURİYETİ ise adalet asla tecelli etmez... Geçmiş olsun kazıklandığınla kalırsın.
Yaşadığınız yer TÜRKİYE CUMHURİYETİ ise adalet asla tecelli etmez... Geçmiş olsun kazıklandığınla kalırsın.
elektriğimizi kendimiz üretsek ?
Linkini verdiğin güneş panelinin fiyatında biraz uçmuşlar piyasada 80 W lık güneş panelleri 160 tl + Kdv fiyatla satılıyor. İlk kurulum maliyetine gelince ortalama 500 W lık bir sistem kurmak istersen;
Linkini verdiğin güneş panelinin fiyatında biraz uçmuşlar piyasada 80 W lık güneş panelleri 160 tl + Kdv fiyatla satılıyor. İlk kurulum maliyetine gelince ortalama 500 W lık bir sistem kurmak istersen;
6 Adet 80 W Panel 6 Ad. * 160 TL = 960 + KDV
3 Adet 72 A Jel Akü 3 A. * 110$ =330 $ + KDV
1 Adet 600 W İnvertör 1 Ad* 250 Tl = 250 + KDV
Yaklaşık Maliyet 1.900 TL + KDV Kurulum maliyeti olacaktır. Ayrıca listeye yazdığım invertör kare dalga invertör fiyatı bu invertörle kafa motoru ve hava motoru çalışır mı tam emin değilim çalışmadığını var sayıp tam sinüslük bir invertör kullanmak gerekirse bu invertörlerin fiyatlarıda 1000 tl + KDV civarında ilave olarak akülerin ortalama 2 yılda bir değişmesi gerekir. Tüm bunları göz önünde bulundurarak sistem değerlendirilmeli belirttiğim fiyatları yaklaşık 3 ay önce almıştım değiştiğini pak sanmıyorum...
Led aydınlatma hüsranı
[QUOTE=shimendifer]Merhaba bende kısaca bilgilendirmeye çalışayım. Metrede 60 led olan 3 cipli smd serit ledler ortalama metrede 1.5 A akım çeker Yani ortalama 7 w gibi bir deger.
http://www.malzemeci.net/3-cipli-ic-Mekan-Silikonsuz-Beyaz-serit-Led-Metrede-60-Led-Var-_2238.html#0
Adresinde de özelliklerden görebilirsiniz. Ayrıca 7 w gücündeki şeritled aynı Gücteki florasandan görsel olarak daha çok ışık uretebilir ancak ürettiği ışığın dalga boyu degeri olarak florasanla arasında fark olacaktır. Bitki akvaryumları için üretilen florasanlar ışık gücünden çok ürettikleri ışığın nm degerleri daha önemlidir. Bu durumda led aydınlatma yaparken bitkini tankınız varsa bunu göster önünde bulundurmanız gerekir. Ve yine serit ledler derin akvaryumlarda, özellikle bitkililerde dipte yeterli yoğunluğu sağlanamıyor bu durumda power ledler led aydınlatma için çok daha iyi secim oluyorlar.
Ornegin : 1 metre metrede 60 led olan 3 cipli serit led aydınlatmasını 5 x 1w power led ile sağlamanız mümkün hatta w degeri eşit olsun deyip 7 tane koyarsanız daha iyi ışık bile alıyorsunuz çünkü power ledlerde 1w 120 lm degerinde led ler kullanabilirsiniz Ama smd ledler bu degerlere serit ile ulaşmak zor.
Konunun ana sorusuna gelince Aldığınızı söylediğiniz tek cipli ledlerin 1.5 Amper çekmesi çok zor yani bahsettiginiz 10w degerinde bir hata var
http://www.malzemeci.net/ic-Mekan-Silikonsuz-Yatay-serit-Led-5-Metre_2063.html#0
Linkinden göreceğiniz üzere metrede 60 led olan tek cipli smd serit led 4,8 watt çekmekte Metrede 400 mA bu hesaplama ile de 2 metrede 9,6 w harcarsınız ve 16w florasaninizdan daha iyi ışık alabilirsiniz en azından 3 metre kullanırsanız hala w avantajınız sürerken ışık olarak florasaninizdan iyi ışık alma şansınız var. Linkini verdigim sitede 75w aktör lamba yerine 8-10 w led ile aynı aydınlanma alınabileceği belirtilmiş. Ama yinede performans isterseniz power led derim. Sorunuz olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya calisirim[/QUOTE]
tyfn_16 2012-08-05 08:28:39
[QUOTE=shimendifer]Merhaba bende kısaca bilgilendirmeye çalışayım. Metrede 60 led olan 3 cipli smd serit ledler ortalama metrede 1.5 A akım çeker Yani ortalama 7 w gibi bir deger.
http://www.malzemeci.net/3-cipli-ic-Mekan-Silikonsuz-Beyaz-serit-Led-Metrede-60-Led-Var-_2238.html#0
Adresinde de özelliklerden görebilirsiniz. Ayrıca 7 w gücündeki şeritled aynı Gücteki florasandan görsel olarak daha çok ışık uretebilir ancak ürettiği ışığın dalga boyu degeri olarak florasanla arasında fark olacaktır. Bitki akvaryumları için üretilen florasanlar ışık gücünden çok ürettikleri ışığın nm degerleri daha önemlidir. Bu durumda led aydınlatma yaparken bitkini tankınız varsa bunu göster önünde bulundurmanız gerekir. Ve yine serit ledler derin akvaryumlarda, özellikle bitkililerde dipte yeterli yoğunluğu sağlanamıyor bu durumda power ledler led aydınlatma için çok daha iyi secim oluyorlar.
Ornegin : 1 metre metrede 60 led olan 3 cipli serit led aydınlatmasını 5 x 1w power led ile sağlamanız mümkün hatta w degeri eşit olsun deyip 7 tane koyarsanız daha iyi ışık bile alıyorsunuz çünkü power ledlerde 1w 120 lm degerinde led ler kullanabilirsiniz Ama smd ledler bu degerlere serit ile ulaşmak zor.
Konunun ana sorusuna gelince Aldığınızı söylediğiniz tek cipli ledlerin 1.5 Amper çekmesi çok zor yani bahsettiginiz 10w degerinde bir hata var
http://www.malzemeci.net/ic-Mekan-Silikonsuz-Yatay-serit-Led-5-Metre_2063.html#0
Linkinden göreceğiniz üzere metrede 60 led olan tek cipli smd serit led 4,8 watt çekmekte Metrede 400 mA bu hesaplama ile de 2 metrede 9,6 w harcarsınız ve 16w florasaninizdan daha iyi ışık alabilirsiniz en azından 3 metre kullanırsanız hala w avantajınız sürerken ışık olarak florasaninizdan iyi ışık alma şansınız var. Linkini verdigim sitede 75w aktör lamba yerine 8-10 w led ile aynı aydınlanma alınabileceği belirtilmiş. Ama yinede performans isterseniz power led derim. Sorunuz olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya calisirim[/QUOTE]
"Metrede 60 led olan 3 cipli smd serit ledler ortalama metrede 1.5 A akım çeker Yani ortalama 7 w gibi bir deger." 1,5 A akım çeker yazmışsınız 7 wattlık gücü nasıl hesapladınız. W (watt) = V (volt) * A (Amper) Formülü ile hesaplarsak 12*1,5= 18 W/mt. yapar.
1 metre 3 çipli 30 ledli şerit = 7,2 Watt 0,6 A
1 metre 3 çipli 60 ledli şerit = 14,4 Watt 1,2A
1 metre Tek çipli 30 ledli şerit = 2,4 Watt 0,2 A
1 metre Tek çipli 60 ledli şerit = 4,8 Watt 0,4 A
Şuan piyasada bulunan ledlerin değerlerini yukarıda yazdım. Hesaplamaları bu tabloya göre yapabilirsiniz. Bugüne kadar yaklaşık olarak 50.000 metre şerit led montajı yaptım bu değerler dışındaki değere sahip lede piyasada rastlamadım.
Ledlerin tamamı çinde üretilip Türkiye'ye geldiği için her parti ledde muhakkak renk tonlarında farklılıklar kalite farklılıkları olmakta...
Led aydınlatma hüsranı
[QUOTE=anıl] Bende kendi akvaryumumda 3 chipli 60 ledli şerit led kullanıyorum.5 metrelik topun toplamı 11w dır.Yani 1 metrelik akvaryuma 5 metre led yaptığında sadece 11 w elektrik tüketimin olur.Aynı akvaryumu 30 w lık 3 flo ile aydınlatırsan yaklaşık 10 kat fazla elektrik tüketirsin.Eğer kaliteli led kullanırsan yaklaşık 30000 saat ömrü oluyor.Yani yıllarca aynı ledleri kullanabilirsin.Florasan gibi 6 ayda bir yenilemene( bitki ve mercan akvaryumları için) gerek olmaz. Çok daha ekonomik ve kaliteli...[/QUOTE]
[QUOTE=anıl] Bende kendi akvaryumumda 3 chipli 60 ledli şerit led kullanıyorum.5 metrelik topun toplamı 11w dır.Yani 1 metrelik akvaryuma 5 metre led yaptığında sadece 11 w elektrik tüketimin olur.Aynı akvaryumu 30 w lık 3 flo ile aydınlatırsan yaklaşık 10 kat fazla elektrik tüketirsin.Eğer kaliteli led kullanırsan yaklaşık 30000 saat ömrü oluyor.Yani yıllarca aynı ledleri kullanabilirsin.Florasan gibi 6 ayda bir yenilemene( bitki ve mercan akvaryumları için) gerek olmaz. Çok daha ekonomik ve kaliteli...[/QUOTE]
Yanlış hatırlıyor olmayasınız 3 çipli 60 ledli şeritlerin metresi 14,4 watt enerji tüketir ve 1,2 A akım çeker...
200LT Akvaryumu Nasıl taşırım.
Eğer evinizde küvet varsa içine kalın naylonlardan serip akvaryumu taşımadan 1 gün önce bir miktar çeşme suyu ile doldurun orda su dinlenmiş olacak daha sonra balıkları eve getirin ve bir miktarda akvaryum suyu getirin balıklarınız siz akvaryumu getirip kurana kadar rahat rahat yaşasınlar ;) daha önce 5 gün küvette balık besledim :)
Eğer evinizde küvet varsa içine kalın naylonlardan serip akvaryumu taşımadan 1 gün önce bir miktar çeşme suyu ile doldurun orda su dinlenmiş olacak daha sonra balıkları eve getirin ve bir miktarda akvaryum suyu getirin balıklarınız siz akvaryumu getirip kurana kadar rahat rahat yaşasınlar ;) daha önce 5 gün küvette balık besledim :)
SON MESAJLAR
- Apistogramma Cacatuoides Triple Red German Bred AtlasPoyraz, 17:15
Akvaryum Tanıtımı - 40x40x35 Uzun Bir Aradan Sonra İlk Kurulum agestis, 17:13
Yeni Üye Forumu - Ejet 3388 cansacar, 16:30
Yeni Üye Forumu - Karma Akvaryum PufferKingdom, 16:03
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum İçin Sıvı Yosun Tohumu CoryCory, 16:01
Yeni Üye Forumu - Moss Ball Ve Oranda ahmetfiratozkaya, 15:49
Bitki Türleri ve Bakımı - 2. El Fluval Filtreler Ne Civarda? Hacanak, 15:42
Fiyat Forumu - Vatoz Yemi Yiyen Beta Gül, 14:27
Labirentliler - Kızılağaç Kozalakları Kaç Yıl Saklanabilir. heybetmahir, 14:06
Yeni Üye Forumu - Lepistese Zararli Bitki ? Hidro Dinamik, 13:51
Canlı Doğuranlar - 1 Haftalık Tankta Beyaz Benek Hastalığı Orhan76, 13:11
Hastalıklar ve İlaçlar - 96 Litre Akvaryum İçin Destek cihann7, 13:03
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beta Baligimin Türü Nedir Acaba EbrarBerkZeybek, 12:23
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Su Hazırlayıcı Orhan76, 10:43
Hastalıklar ve İlaçlar - Plati Kısır Olur Mu Lepistesci Emir, 09:47
Canlı Doğuranlar - Betta Akvaryumu Hakkında nejalt, 09:26
Yeni Üye Forumu - Bitkili Akvaryum Başlangıç Beratklnc, 09:11
Yeni Üye Forumu - Eheim Dış Filtre Ses Sorunu serdaryuzer, 08:34
Filtreleme Seçenekleri - Betta Tatil Yemi semihberat, 08:09
Malzemeler ve Yemler Forumu - Karma Betta H.polat, 07:48
Akvaryum Tanıtımı - Ne Tür Önerirsiniz Taha10, 06:43
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryuma Kozalak Koyulur Mu ? cankortan, 04:05
Yeni Üye Forumu - Balıkların Sürtünmesi cankortan, 04:02
Yeni Üye Forumu - Diş Kliniğine Akvaryum Kurulumu Hakkında ertus0770, 01:58
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Renksiz Lepistes ArjenB, 01:25
Canlı Doğuranlar - Balığım Garip Davranıyor Taha Yanık, 00:12
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum Ve Japon Balığı Hasanbey0101, 23:55
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Hamilemi Ve Balığım Neden Böyle Davranıyor . Furkan190718, 23:45
Yeni Üye Forumu - Discus-melek-neon Tetra-cüce Vatoz yasarcelikk17, 23:10
Akvaryum Tanıtımı - Lepistes Soru Melih Duran, 22:50
Canlı Doğuranlar - 🐠 Balığım Hamile Mi? — Sorular Buraya PufferKingdom, 22:39
Canlı Doğuranlar - Bitkili Tankda Led Kullanımı pollemik, 22:34
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Akvaryum Kurucağım Fikirlerinize İhtiyacım Var AtuM, 21:45
Yeni Üye Forumu - Pipo Filtre Gerçekten İş Görüyor Mu Searlas, 21:44
Akvaryum Tanıtımı - İlk Lepistes Doğumu PufferKingdom, 21:27
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Bettam NightWist, 20:45
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryuma Sıcak Su Koyulur Mu Goldfish2000, 20:24
Yeni Üye Forumu - Betam Niye Tüm Gün Böyle Yapıyor? (video) ArjenB, 19:20
Labirentliler - Hikari Yemler Hakkında Bilgilendirme MertSoyumert, 18:54
Akvaryum Dünyasından Haberler - Örümcek Ağı Tarzı Ağlar bendeniztayfun, 17:51
Bitki Akvaryumları Genel - Elma Saylangozu Ölmüşmü Hidro Dinamik, 17:49
Hastalıklar ve İlaçlar - Isıtıcı Akvaryumun İcinde Patladı Kibele, 17:45
Yeni Üye Forumu - Beyaz Benek Kibele, 17:39
Hastalıklar ve İlaçlar - Low Tech Akvaryumum CoryCory, 17:33
Akvaryum Tanıtımı - Betta Üretim Günlüğü aupqua, 16:53
Labirentliler - Betamda Kuyruk Erinesimi Var fishhyy, 16:02
Hastalıklar ve İlaçlar - İvanacara Adoketa caga71, 16:00
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Balık Uyumu İçin Öneri fishhyy, 15:59
Yeni Üye Forumu - Balığımın Yüzgeçlerinde Kan Var ahmetfiratozkaya, 15:46
Yeni Üye Forumu - Albino Endler Dedesi Oldum :) Aguamentist, 13:35
Nadir Tür Gördüm
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Dennerle Akvaryum Full Furcifer 17:01
- 2.67 Tüp Furcifer 17:01
- Co2 Tüp , Co2 Diffüzörler, Co2 Regülatör devko 16:39
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri devko 16:39
- Jbl Manado Ve Mangrow Kök aupqua 16:17
- Takım Bettalar aupqua 16:17
- Özel Ribbon Kan Blue Black Lepistes Ve Rasbora serkul2007 15:53
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 15:52
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 15:52
- Akvaryum Ve Malzemeleri AquaPuella 15:45
- 2e 3d L144 Tül Kuyruk Kırmızı Göz Koloni palankesli 15:45
- Tailand İthal Halfmoon & Fil Kulak Ve Plakat Bett betta.ist 15:31
- Bloody&mavi Melek&sarı Ateş&siyah Gül&çikolata Kar betta.ist 15:31
- Sumplı Pipo Filtre Sıfır betta.ist 15:31
- Albino Full Red Lepistes Weys01 15:00
- Kırmızı Karides Weys01 15:00
- Damızlık Süper Red Ve L144 Mavi Göz Tüller achiiles_622 14:43
- 130-55-70 Yandan Sumplı Mobilyalı Akvaryum achiiles_622 14:43
- 4 Erkek Saulosi Emirk 13:25
- 44 Cm Mangrow Emirk 13:25
- Yem Tablet BUCALILAR 12:44
- Akvaryum Ve Dekor BUCALILAR 12:43
- Beyaz Kurt Kültürü & Yetişkin Artemia Kültürü Amati340 12:28
- Su Piresi Kültürü+ Yeşil Su & Infusoria Kültürü Amati340 12:28
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 12:28
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 12:28
- Tropheus Duboisi Yavru pleco mania 12:22
- Takaslık Anubias ogurcay 11:52
- Anubias Barteri Var ogurcay 11:52
- Bitki , Sıvı Gübre , Ramshorm CevdetSERBEST 11:33
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 11:33
- Karides_vatoz Yuvası- Su Piresi+yeşil Su osmandbnl 11:31
- Blyxa Japonica osmandbnl 11:31
- Satılık 2 Adet Beyaz Ve Siyah Dişi Molly osmandbnl 11:31
- Tuxedo Koi Lepistes,orando-ranchu Japon Balıkları EKAR 11:27
- Süper Formda Amazon Bitkisi (dişi) EKAR 11:27
- Oase Biostyle 180 Grey Şelale Filtre 900lt/saat orimohito 11:13
- Aquael Fzn Pro 1000 Askı Filtre 7,1w 900l/s orimohito 11:13
- Diamond Selenoid Valfli Profesyonel Co2 Regülatör Thunderbird 11:01
- İç Filtreler Ve Led Aydinlatma Gursoyhasan 11:00
- German Tül Garanti Takım,kakadu Koloni,black Çift yamansengonca 10:43
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 10:29
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 10:29
- Zebra Elma Salyangoz 🐌 Ve Sarı Elma Salyangoz 🐌 Ahmetsaribuga 10:26
- L144 Damızlık Çift Yavrularıyla kazbek1 10:26
- 60 Cm Akvayum -yemleme Mak _şelale Filtre kazbek1 10:26
- Canlı Garantili Gönderim Hediyeli Microfex Rafayel 10:18
- Anubias Petite capodicapii 10:16
- Apistogramma Kakadu Triple Red- Moliwe -panduro Şahinöztürk 10:14
- Kökler Ve Bitkiler Mikail Erdoğan 10:06
KULLANICILAR
- 123 Online Kullanıcı, 69 Üye
Online Kullanıcılar
EKAR,
Baran Koç,
Ayaz1903,
brkcndn,
sakpolat,
erenerdem,
Jakado33,
hasancn,
Umt61,
Alkan214,
Richardhen,
alpernar,
otolkurt,
MiSoSiKiaN,
Smokie,
Hacanak,
plutarkhos,
mutlubaba,
darkaura,
Mikail Erdoğan,
zeus2137,
Orhan76,
reis25,
ozanguppy,
ciways,
kino,
Quersian,
Ankaragucu,
efkan12,
-RBG-,
ternapi,
Rafayel,
MalawiBerlin,
valarmorghulis12,
kazbek1,
Akax,
esensml,
mar76,
avukathasan06,
zekigonlum,
ShrimpMaster,
muhammed1903,
rcnkr28,
achiiles_622,
Hüdai,
M.Murat Yavuz,
Merteroglu1,
emreemin,
Gül,
Gursoyhasan,
heybetmahir,
nikon_,
TugayÇınar,
aXarayli,
lovtek,
emrhn35mrt,
lojistisyen,
H.polat,
MCY4,
UEK,
AbdullahKurcaduz,
Ruchansuzen,
Mstizm,
MertSoyumert,
koraykbl,
omerb,
Murat27,
Tortuga4,
GhostKoi,
Weys01,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.