Site İle İlgili Tavsiyeleriniz


DenizYILDIZÇevrim Dışı

Kayıt: 11/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 721
DenizYILDIZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2010 01:15

Mesajıma yazılan cevabın içinde katıldığım tek nokta cevap hakkı doğurduğudur.  Diğer her cümle sadece duygusal yaklaşım içermektedir. Aslında yazdığımın sert geleceğini biliyordum çünkü çok güzel bir söz vardır "İnsanlar objektif olamaz yaradılışına aykırıdır bir masa sandalye objektif olabilir ama insaoğlu olamaz" . Ben bu sınıra hayat görüşüde olarak yaklaşmış kişi olarka görürüm kendimi. İnsanların kırılıp güceneceğini alınganlık göstereceğini çok marjinal durumlar olmadıkça bu gibi konularda çok önemli olmadığını düşünerek görüşümü beyan ederim.

Hassasiyet göstermenizi anlayışla karşılarım karşılıyorumda. Görüşlerinize saygıda duyuyorum. Ancak saygı duymak doğru olduğunu kabullenmek anlamına gelmez. Hobimizle ilgili konulara gelirsek. Hayatımız önceliklerle yaşam standartı oluşturmuştur. Parası olmayanın hobisi olması ekmek bulamıyorsan pasta ye kültürünün sonucu olacaktır.  Hobi, tüm yaşamsal ihtiyaçlarımızın giderilmesinin, sorumluluğunu aldığımız aile bireylerimizin, eğitim vb durumlar içinde isek yada çeşitli borçlarımızın (ev kredisi kart borcu vb) buna benzer şartların ardından elimizde kalan tutarla yapılmasının daha doğru olduğu bir aktivitedir.
Bizler yazı yazarken gördüğümüz tek şey klavyedeki harfler veyahut bakmadan yazabiliyor isek ekrandan ibarettir.  Forumu takip edenlere bir bilgi aktardığımızda bir bakıma sosyal sorumluluk ilkemizi canlandırırız. Yaşı küçük bir üyemize derslerinin öncelikli olduğunu kalan zamanında bir hobi edinmesinin daha doğru olduğunu bunun içinde tek başına hareket etmektense ebeveynlerinden yardım alarak ilerlemesini tavsiye etmek, eşi olan üyelerimizin beslemek istediği balığın hacimce daha büyük akvaryuma gereksinim duyduğunu halihazırda bulunan akvaryumunda istediği tür beslemenin balıkların kaybına yol açacağı ve bunun maddi külfetinin eşinin zaten sınırda kabul ettiği hobisine sekte vurdurabileceği vb tavsiyeler sorumluluk anlayışından kaynaklanmaktadır.  Aslında sizde buna benzer bir durumdan yola çıkarak ihtiyaç sahiplerinin küçük bir kitle yerine daha büyük kitle içinde aranmasını istemektesiniz. Ancak sizin sosyal sorumluluk olarak gördüğünüz ve talebinde bulundugunuz seçenek kişilerin değil devletin görevidir. Anayasanın ilgili maddeleri bunu açıklamıştır. Devlet sosyal olmak zorundadır. Kişiler ise kendilerini korumakla yükümlüdür. Devlet bencil olamaz ama kişiler olabilir. Bu tür bencillik vb durumların tartışılması duyarlılıkla ilgilidir. Ama doğru yanlış toplumun ütopik isteklerinden öte bir şey değildir.
 
Sözün özü ben kendimi korumak için bir sistem geliştiriyorum . Forum özel üyesi olmak kolay olsada zor olsada bir kriter olarak belirlenmiş ve ben bu kriterin uygun olmadığını bir önceki mesajımda belirterek kendimce açılım yaptım. Ancak bir sonraki kriter sağlanmamış olduğundan şimdiki kriterin geçerliliğini korunmasından yanayım.
Güzel atasözlerimiz var. Ayağımızı yorganımıza göre uzatalım. vb. Benim en sevdiklerimden biri damlaya damlaya göl olur. Evet parası YOK İSE (Ayırdığı bütçe az ise demiyorum) bu hobi maalesef uygun değil. Ama çaresi var. Eğer ayrılabiliniyor ise azar azar maddi kaynak biriktirilerek uygun fiyatlı alet edavat ile bu hobiye girilebilinir. Zaten maddi imkanı az olan üyelere ikinci el ilanları önermiyor muyuz?
Bu hobi çeşitli masrafları beraberinde getiriyor. Elektrik su vb. Ve bordrolu çalışanlar bu tür faturalardaki farkı ağır hissedebiliyorlar. Ben ve benim gibi düşünenler bu kritik sınırda bulunan adaylara önerimizi ertelemek olarak vurguluyoruz. Siz bir diğer çare olarak hediye edilebilecek ürünleri öneriyorsunuz. Ben ve ebnim gibi düşünenler bu hobinin sürekli bir masraf yarattığını düşündüğümüzden bu kritik sınırda dalgalanma olup bu hobiden ayrılanların sıklıkla olabileceği olasılığı ile zorlamamak gerektiğini düşünüyoruz.
Keşke herkese yardım edilebilse herkes bir hobi sahibi olabilse. Keşke bu amaçla her ay maaşımdan kesilen vergiler alışverişlerimden kesilen vergiler vb vergilerle hayat bulan ve bizim adımıza ihityacı olanların ve her onu oluşturan bireyin yardımına koşan  DEVLET adını verdiğimiz sanal tüzel kişilik bu görevi yerine getirebilse. Olmuyor maalesef.
Ben böyle düşündüğüm için kötü biri değilim. Sadece korunmak istiyorum. İyilik yaptığımda yerini bulmasını %100 olmasada garanti altına almak istiyorum. Bazı olumsuz şeylerin yaşanabileceğini kader diyip es geçmek yerine riskleri minimize etmek için çareler araştırıyorum. bunu benim gibi olanlardan değil aslında elinde fazla malzemesi olmyaan bunu samimi duygu ve ihtiyaçlarını paylaşmak isteyen kişilerden bekliyorum. Bana neden verilmesi engelleniyor bende ulaşmak istiyorum bu ilanlara gibi sözler yerine. Siz şahsen böyle söylememiş olabilirsiniz ama bazı yorumlar bu şekilde gelmektedir. Böyle oluncada birey ister istemez savunma kalkanı oluşturuyor.
Çok uzattım. Fikrinize karşı geldiğim için kırıldıysanız özür dilemiyorum ama şahsınıza ait bir yaralayıcı kişilik haklarınıza bir hakaret olarak algıladıysanız özrümün en içten dileklerimle kabul edilmesi içi yalvarıyorum. Bazen kelimeler düşünceleri anlatmakta yeterli olmuyor eksik kalıyor buda yanlış anlaşılabiliyor
Saygılarımla
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SolearesÇevrim Dışı

Kayıt: 09/05/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 358
SolearesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2010 09:24
Selim Bey,

Yanıtınız için teşekkür ederim.

Öncelikle tepkim duygusal değil; tartışmanın kişiselleşmemesini ve yapıcı olmasını sağlamak içindir. İnsanlar objektif olamaz teorisi sizi de kapsadığından bu konuya yanıt verme ihtiyacı hissetmiyorum. Kırılmak, alınmak, gücenmek gibi bir durum ise söz konusu değildir bir tartışma salt fikirler ile yapıldığı sürece kimse kimseye kırılmamalıdır. Sadece üsluptan ve tartışmanın gidişatından huzursuzluk duyulabilir şu anki konumda.

Tüm bunlarla birlikte yukarıdaki yazınızdaki yaklaşımda şahsıma dair objektif olmama, duygusal yaklaşma gibi iddialar içermektedir oysa yazdıklarım şahsınızın objektif olmaması, duygusal olması gibi bir iddiayı içermemektedir bu nedenle rahatsızlığımı ifade etmek isterim. Dahası yanıtım tamamen fikirler üzerine olup yanıtımda üslubunuzun konuyu kişiselleştirme olasılığı olması nedeniyle daha doğru cümleler ile kurulması gerektiğini ifade ettim; zaten bu durumda şahsımla ilgili söyleyeceğiniz hiçbir şey aramızda bir duygusal bağ olmadığından beni kırabilecek, incitebilecek şeyler değildir.

Sahtekarlığı karşı kendinizi ve forum özel üyelerini korumaya çalışmanız doğaldır ancak daha önce de ifade ettiğim gibi forum özel üyesi olmak sahtekar olmamak anlamına gelmez ve dahası forum özel üyesi olmamak potansiyel sahtekar olmak demek değildir. Siz de forum özel üyesi olmadan önce üyeydiniz ve bu foruma girmeden önce de bir hayatınız vardı. Yaşamışlıklarınızdan sonra iyi niyetle katıldığınız bir forum henüz üyesiniz nereden bilelim sahtekar olmadığınızı sonucu çıkabilecek şeyler söylese yanıt olarak ne verirdiniz? Muhtemelen ben buradayım evim belli yerim yurdum belli isteyen gelip beni görebilir ama kimseye de sahtekar olmadığımı kanıtlamak gibi bir borcum yok yanıtına yakın olacaktır. Hayır forumda bir sürü sahtekarlık oluyor 3-4 ay sonra kendimi kanıtlarım elitlere diye düşünmezdiniz değil mi? Sonuçta hiç kimse bir diğerine peşinen sahtekarlık potansiyeli olan insan gözüyle bakmamalıdır. Kişiler hakkındaki kanaatlerimi kendi tarihleri üzerine kurmayı tercih ederim.

Parası olmayanların hobisinin olmaması ya da kaba tabirle önce aç karnını doyurmasını öneriyorsunuz anladığım kadarıyla. Bir bu hiç kimsenin haddine değildir. İki bu yanlıştır çünkü fiziki gelişim kadar sosyal gelişim de önemli ve ihtiyaçlar hiyerarşisinde üst sıralardadır. Ne psikolojik, ne sosyolojik ne de iktisadi anlamda söylediklerinizin yeri yoktur. İlk ikisi için çoğu kişi katılacaktır ancak üçüncüsü için birçok eleştiri gelecektir sanırım. Ancak fayda teorisi ile yeterince açık şekilde kanıtlanmıştır ki ihtiyaçlar doyurulduğu anda hiyerarşik sıralamada bir altındaki tarafından geçilecektir. Yani karnınızı doyurunca ihtiyaçlarınız bitmiş olmayacaktır ve o sırada en elzem ihtiyacınız sosyal anlamda doygunluğa ulaşmak olacaktır. O sırada kişi için daha fazla yiyecek ihtiyaç değildir ama sosyal ihtiyaçlar karşılanmak zorunda olan şeyler haline gelir. Karşılanmazsa ne olur? Bugün Türkiye'nin halkının içerisinde bulunduğu toplumsal depresyon hali ortaya çıkar. Bu depresyon yerine göre şiddetlenir ve düşündüğünüzden çok daha feci sonuçlanabilir.

Devlet'in buradaki görevine gelince, her ne kadar bu konu iktisadi çevrelerce yok sayılıyor olsa da size katılıyorum devletin bu konu ile ilgili ciddi bir sorumluluğu vardır. Liberal ekonomi politikaları uygulandığı sürece de bu sorumluluk muhtemelen yerine getirilemeyecektir. Ancak bu devlet babamız bize yardım etmiyor diye sosyalleşmeyip fiziken gelişmiş ancak sosyal anlamda çocuk kalmış bireyci bireyleri yaratmamızı gerektirmez. Bu tip bireyler zaten düşünüş biçmi de gelişmemiş bireylerdir ve toplumsal kalkınmaya ya da kararlara ancak ve ancak zarar verebilirler.

Forumdaki ücretsiz ilanlar yoksulları bağışlarla hayatta tutmak için yapılmış bir alan da değildir. Bu noktada böyle bir hadi yoksulları akvaristleştirelim iddiası da bulunmamaktadır. Buradaki durum bir ürüne ve bu ürünü satarak elde edeceği gelire ihtiyacı olmayan ile ürüne ihtiyacı olan ama süreç itibariyle o sırada bunu maddi olarak karşılayaman kişiler arasındaki bir alış veriştir. Bu alış verişte veren kişi sosyal haz (bazı durumlarda fiziki fayda da... Ör:Yer darlığı nedeniyle verilen ürünler) elde ederken, alan kişi fiziki anlamda bir yarar sağlar. Dolayısıyla bizim yazılarımızdaki amaç yazık fakirler de mutlu olsun edebiyatı değil kaynakların verimli kullanılması ve iktisattır.

Sosyalleşmek ve bunun bir ayağı olan hobiler yemek içmek gibi ihtiyaçlardır. Dolayısıyla bütçeniz el verdiğince hobilerinizle ilgilenirsiniz. Bu akvaristlik de olabilir, dağcılık, dalgıçlık ya da futbol da. Ama bir şekilde sizi hayatta edilgen kılmayan varlığınızı size hissettiren şeyler yapmak zorundasınız aksi halde depresyon ve sonuçları kesinlikle karşınıza çıkacaktır. Akvaristlik koşullarınıza uygun bir akvaryum ve balık türü aldığınızda öyle inanılmaz masraflı birşey de değildir ve hatta diğer birçok hobinin aksine durumunuza göre ufak tefek üretim de yapıp masraflarınızı karşılayabilirsiniz. Bu nedenle bu yaklaşım da bence yanlıştır.

Son olarak tekrar ifade etmek isterim ki hiçbir şekilde farklı düşünen insanlara kırılmam sadece ifade ediş şeklini eleştirebilirim duruma göre. Konu dışına daha fazla çıkmak istemediğimden ve fikirlerimi ortalama şekilde açıklayabildiğimi düşündüğümden site ile ilgili önerileriniz başlığı altında daha fazla bu konu ile ilgili tartışma yürütmeyi şahsi olarak doğru bulmuyorum. Herkesin fikirlerine ve yönetimin kararına saygı duyuyorum.

Sabrınız için teşekkürler...

Saygılarımla,

Soleares2010-09-22 13:51:56

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DenizYILDIZÇevrim Dışı

Kayıt: 11/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 721
DenizYILDIZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2010 13:35
[QUOTE=Soner Bey] Parası olmayanların hobisinin olmaması ya da kaba tabirle önce aç karnını doyurmasını öneriyorsunuz anladığım kadarıyla. Bir bu hiç kimsenin haddine değildir. İki bu yanlıştır çünkü fiziki gelişim kadar sosyal gelişim de önemli ve ihtiyaçlar hiyerarşisinde üst sıralardadır. Ne psikolojik, ne sosyolojik ne de iktisadi anlamda söylediklerinizin yeri yoktur. İlk ikisi için çoğu kişi katılacaktır ancak üçüncüsü için birçok eleştiri gelecektir sanırım. Ancak fayda teorisi ile yeterince açık şekilde kanıtlanmıştır ki ihtiyaçlar doyurulduğu anda hiyerarşik sıralamada bir altındaki tarafından geçilecektir. Yani karnınızı doyurunca ihtiyaçlarınız bitmiş olmayacaktır ve o sırada en elzem ihtiyacınız sosyal anlamda doygunluğa ulaşmak olacaktır. O sırada kişi için daha fazla yiyecek ihtiyaç değildir ama sosyal ihtiyaçlar karşılanmak zorunda olan şeyler haline gelir. Karşılanmazsa ne olur? Bugün Türkiye'nin halkının içerisinde bulunduğu toplumsal depresyon hali ortaya çıkar. Bu depresyon yerine göre şiddetlenir ve düşündüğünüzden çok daha feci sonuçlanabilir. [/quote]
 
Dediklerinizin hiç birine yanlış demiyorum zaten. Önce burada anlaşmamız gerekiyor :) Sözün özü dediğiniz bahsetmekte olduğunuz herşey siz karşı çıksanızda ihtiyacı olanlara parası olmasın yada çok az olsun bu tür hediye vs ye ulaştırılmalı onların bunlara ulaşma yolu çeşitli nedenlerle kısıtlanmamalı. Önceden bahsettiğim gibi bu gelişmiş toplumuz diyor isek sosyalleşme zincirini çok iyi geliştirdik diyor isek  STK ların ve veya devletin görevidir. İkimizde bu nedenle hali hazırda bulunan Akvaryum Derneğinin bir STK olabileceğini ve dediğiniz şekilde ihtiyacı olanlara yardım etmesini ve hobiyi tanıtarak parası olmayan kişilerede bağış yöntemi ile akvaryum sahibi yapmasını talep edebiliriz. Bunu söylersek kimse karşı çıkmaz. En azından bunu umut ederim.
Şahsım dahil mali açıdan kötü olan kişilere hobi sahibi yapmayı isterim ancak yaşantısında bundan önce varolan eksiklikleri gidermeye çalışmak daha mantıklı geliyor. Diğer taraftan kişiler şahıs olarak çok kişiye ulaşamadıkları için bir kulup (bunun iki tür yazılışı var hangisi doğru bakmadım özür dileirm Klup/kulup) kurarlar. Bu dernek veya kulupler aidat benzeri bağış benzeri maddi akışla ihtiyacı olanlara akış sağlarlar. Bu durumumuzda hobi için imkan ayıramayanlara kulup yardımcı olur. Gelin bu tartışmamızdan bir sonuç çıkaralım. Ücretsiz ilanlar kısmının kaldırılmasını canlı cansız fazla malzemenin dernek tarafından toplanmasını yada tabiri caiz ise derneğe bağışlanmasını , Dernek elinde toplanan bu malzemeyi tek tek vermek yerine bundle şeklinde akvaryum kolisi haline getirip kendine başvuran veya benim talep ettiğim düşük düzeyde bir bağışla ilgili kişi veya kişilere bir bakıma hediye etmesini talep edelim. Böylece bağış yapan bağışlanan ve aracı olan derneğin gönül rahatlığı içinde bu işi yürütmesini umut edelim.
İşin mali yönünü daha uzman kişiler bilecektir. Örneğin bağışlanan mal için bir bakıma fatura kesilebilinir dernek tarafından böylece malı bağışlayan kişi (ler) şirket sahibi ise bu fatura ile vergi indirimi sağlayabilir ve belki anlamsız gelsede bu bağış arzını artırabilir. Unutulmamalıdır ki şirketlerdede kurulu akvaryumlar bulunmakta belkide işlevini yitirmiş olan firmalarca atıl konumdada bulunabilir.  Bağışı alan kişi(ler)den ise bağış adı altında ufak bir ücret talebi bu kesilen belgelerin derneğe yüklemiş olduğu hukuksal ve mali sorumluluğu karşılama şansı verecektir. Daha da öteye gidelim dernekte bir açık artırma yapalım elindeki canlıyı malzemeyi dernekte satışını sağlayalım ve derneğin bundan komisyon almasını sağlayarak yükümlülüklerini daha fazlaca yapmasını sağlayarak hemde her hobicinin bu tür malzeme ve veya canlıyı görerek almasını ,hobicilerin kaynaşmasını belkide derneğin üye sayısının artırılmasını sağlayabiliriz. Hali hazırda ne kadar üyesi var bilemiyorum. Önerilerim hobici sayısı düşünüldüğünde absurd te olabilir ama bir öneridir. Sanırım Amerikada bu tür toplantı ve düzenlemeler oluyor.
 
Uzatmadan söylemem gerekirse yazmaya devam edin böylece hedef kitlemizi daha net ortaya koyalım ve bu hedef kitleye yardımcı olabilecek kişi veya kişileride daha bir organize edelim. Benimle yüzyüze vey duygusal bağ kurmamış olmanız size bir hissiyat olarak bir şey hissettirmesede sinirlendirebilir. Onun için konunun sonunda öyle yazdım.
 
Çözüm çıkabilecek tartışmalardan ayrılmayalım sadece konuya iki taraftan yaklaşıldığını hatırlayalım . Gerisi hallolur
Saygılarımla
selimay2010-09-22 13:38:18

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SolearesÇevrim Dışı

Kayıt: 09/05/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 358
SolearesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2010 13:42
Teşekkür ederim, tebrik ederim ve katılıyorum... Dernek üzerinden buna benzer şekilde bir organizasyon yapılabilirse çok faydalı olacağını düşünüyorum ben de. Ama bunun yasal gerekliliklerini ve insan gücünü değerlendirebilmemiz için dernekle ortaklaşa bir toplantı yapmamız lazım. Sanırım bu konuda 17 Ekim günü yapılacak toplantı yararlı olacaktır. Belki orada en azından hukuki boyutunu tartışma fırsatı bulabiliriz.

Yanlış anlaşılsın istemem tabii ki, kırılmam derken umrumda değilsiniz demek istemedim sadece duygusal bakmıyorum bu tür tartışmalara biraz huzursuzlanabilirim ama bu da tartışmanın doğasında var sanırım:)

Saygılarımla,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

a.burakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/03/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1056
a.burakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2010 21:42

Tamamdır yönetimde bununla ilgilenmeyeceğine göre böle kalsın diyelim.Yani başka yolu yok.Kimsenin zaten ücretisiz ilanlardan sadece bu hobiyi yürüteceğine inanmıyorum.Sadece katkı açısından o anki ihtiyacın giderilmesi açısından bir faydası vardır.Bunu diğer ilanlarada açabiliyorsak bu hediyeler diyelim sizlerinde kullandığı gibi o zaman ücretsiz ilanlar kısmının ve onu sadece nitelikli üyeliklerin görebilmesini kaldırmak çok doğru olur.Öbür türlü iki şekilde de çelişkili oluyor.Diğer ilanlar kısmınada verse orda da aynı sorun olucaktır yani.Ben bu cütretsiz ilanlara yaklaşım tarzım o an ihtiyacı olup maddiyattan ulaşamadığımız eşyaları karşılamak.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6964
Koksal GurkanÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2010 08:41
Son yazılanları görememişim ve hepsine peşpeşe az önce baktım. Gördüğüm şey forumun düzgün üyeleri olan bir kaç kişinin "topu topu üç beş hediye için" uzun uzuzn yazdığıdır.

Ne kadar düzeyli bir tartışma olursa olsun, hobi ve site üç beş hediye üzerine kurulu değildir. Kimin aldığı, nerede ilan verildiği, alanın satmaya çalışması filan çok da ciddi konular değildir. Alıp da satmaya çalışıyorsa üyelikten men edilir. İlanı oraya değil buraya veriyorsa keyfi bilir. Hiç hediye vermiyorsa yine keyfi bilir. Hediye vermek ya da almakla hobi gelişebilir ama esas yapılacaklar dururken sadece hediyelere ve bunların sitede durduğu yere odaklanmak çok da anlamlı gelmiyor.

Forum Özel Üyeliği kolaylaşsın diye yorumlar var. Aslında gayet kolay... Sadece bilgilerinizi eksiksiz doldurun, düzgün bir dil kullanın, başkalarına saygı gösterin ve yapabiliyorsanız anlamlı yazılar paylaşın. Buna site yönetimi karar verir ama aslında ilk üçünü yapan bile FÖÜ olabilir.

Hediyelerin dernek üzerinden verilmesi kısmı biraz daha karışık bir konudur. Bu işteki bir ufacık atlama, gözden kaçırma, vb detaylar birden "zimmete geçirme" suçuna dönüşebilir. Dernekler kanunu gereklerini yerine getirebilmek için çok detaylı kayıtlar ve defterler tutulması, belgelenmesi ve resmi bir işlem gibi gösterilmesi gerekir. Kaldı ki bunlar maddi kaynak gibi de ele alınabileceği için hediye edilen bir balık öldüğünde "acaba gerçekten öldü mü? yoksa öldü diye gösterilip satıldı ve gelir mi elde edildi?" gibi işi yokuşa sürebilecek sıkıntılar doğabilir. Bu konuda önceden öneri bile getirmiştim. Ancak sonuca bağlanamadı ve yukarıda bahsettiğim bir çok sorun gündeme geldi. Gerekirse yine tartışılabilir ve belki bir çözüm bulunabilir. Bahsettiğim dernekten hediye önerisinin bir kısmını içeren linki de aşağıda paylaşıyorum.

http://www.akvaryum.com/forum/hediyeler_%28ad_istanbul_subesi%29_k355890.asp


Amacım konuları uzatmak değil yazışmaların içinde olmayan birine dışarıdan nasıl göründüğünü paylaşmaktır. Aynı zamanda cevaplanmamış bir kaç detay için de ufak bir kaç ekleme yapmaktır. Bu yazımı tartışmaları devam ettirecek nitelikte almayın.
Üstelik bu başlık sitenin geneli hakkında bir tavsiyeler üzerineyken birden 3-4 sayfa ücretsiz ilan tartışması ile dolmuş.
İsteyen cevap yazabilir ama ben konunun uzamaması taraftarıyım.

--------------------------------------------------------------------

Aslında yazıları farketmemi sağlayan ve yukarıdaki yazıdan bağımsız olarak esas yazacağım bir öneri vardı.
Aşağıdaki linkte konusu geçen "toplam mesaj sayısı = 250" kısmı için hem gelen hem de giden kutusunda "sadece kutudaki mesaj sayısı" değil "toplam mesaj sayısı" da bulunmalıdır.
Örneğin gelen kutusunda 120, giden kutusunda 110 mesaj varsa bunları 120/230 ve 110/230 şeklinde göstermek 250 sınırına yakın kişiler için önlem almayı kolaylaştırıcı bir hatırlatma olup yanlış anlamaları da önler.

http://www.akvaryum.com/forum/ozel_mesajda_sorun_k358574.asp


kgurkan2010-09-23 08:43:18

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EmRaH1155Çevrim Dışı

Kayıt: 02/09/2010
İl: Kocaeli
Mesaj: 361
EmRaH1155Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2010 08:55
Açtığın konunun altına konuyu güncellemek için msj atamıyorsun bu bence çok saçma 2-3 gun geçmesi gerekiyor :S

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SolearesÇevrim Dışı

Kayıt: 09/05/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 358
SolearesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2010 09:14
Balık hastalıkları için hazırlanan şablona gibi akvaryumun genel sağlığı ile ilgili berraklık, koku, yosunlanma, suyun rengi benzeri sorunlarla ilgili de aşağıdakine benzer(geliştirilebilir) bir şablon oluşturursak üyelerden her seferinda balık sayınız nedir dinlenmiş su kullanıyor musunuz vs gibi soruları yanıtlaması için yeni mesajlar atmamız gerekmeyebilir. Gerçi hali hazırda var olan şablonda bile sıkıntı yaşanıyor ama ortak bir dil oluşturulması bu tür sorunlarda yanıtın daha hızlı bulunmasını sağlayabilir.

Saygılar,

Fotoğraf:

Akvaryumunun Durumu(Koku, Suyun rengi vs):

Akvaryum Kapasitesi (litre):

Akvaryumdaki canlılar ve Sayıları:

Taban ile ilgili bilgiler(Kum, gübre, torf vs):

Aydınlatma Bilgileri(Kullanılan aydınlatma ve aydınlatma süreleri vs):

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon ve Filtre Malzemeleri:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Kullanılan Dekorlar:

Su Değişimleri(Değiştirme sıklığı,oranı ve kullanılan su bilgisi):

Diğer Genel Bilgiler (Akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.)
Soleares2010-09-24 10:07:19

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6964
Koksal GurkanÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2010 13:14
[QUOTE=EmRaH1155]Açtığın konunun altına konuyu güncellemek için msj atamıyorsun bu bence çok saçma 2-3 gun geçmesi gerekiyor :S [/QUOTE]
Bu konu çok konuşulup gerekçeli olarak karara bağlanmış bir konudur. Sitenin genel bi yapısı olup işin özü ilanlarla ve mesaj sayısı ile alakalıdır. İlanlarla ilgili özel bir durum vardır. Diğer mesajlarda ise çok sayıda mesajla spam olmaması mantığına yakın bir durum var diye hatırlıyorum.

İlanlarla ilgili kısmı ilgili konudan kopyalayıp paylaşıyorum. Linkini de ekliyorum.

http://www.akvaryum.com/forum/ilanlar_onemli_bilgiler_sikca_sorulanlar_k336418.asp


-Lütfen ilanımı siliniz şeklinde bir talepte bulunmayınız. İlanlar son mesajınızın üzerinden 3 gün (72 saat) geçtikten sonra silmeye veya güncellenmeye açılacaktır. Dilerseniz ilanı silebilir, dilerseniz tekrar ilan verebilirsiniz. İlanı 3 gün bekletip, hemen sildirmememizin nedeni bazı hobicilerin bunu suistimal edip her gün ilanı silip aynı ilanı vererek haksız yere ilanlarda üst sıralarda görünmesini engellemektir. Bu yüzden eğer ürününüz satıldıysa ve yeni bir ilan vermeyecekseniz ilk mesajı düzenleyerek Satıldı yazıp son güncelleme tarihinizden 3 gün sonra ilanı silebilirsiniz. Eğer aynı kategoride yeni bir ilan verecekseniz ise ilanı düzenleyip yeni ilanınızı yazıp o şekilde yayınlayabilirsiniz.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SolearesÇevrim Dışı

Kayıt: 09/05/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 358
SolearesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2010 21:32
DIY çalışmalar için de belli periyodlarla yarışma düzenlenebilir. Böylelikle başarılı dıy çalışmalar hem ana sayfada da sergilenmiş olur ve hem de örnek alınacak çalışmalara ulaşmak daha kolay olur.

Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OrdiBukoÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]8845,1[/B]
Kayıt: 09/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 7741
OrdiBukoÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2010 15:53
İmzamız da ismimiz yazıyor bunun yerine isimlerimiz profilimizde bir bölümde yazsa ve avatarımızın da altında solda görünse hem site içerisinde imzada olduğu gibi kişinin kim olduğunu direk görebiliriz hemde yapılabiliyorsa bir arama motoru ile kişileri isimlerinden bulabiliriz?

Bunun nedeni ise başka bir sitede yada dışarıda gördüğümüz şahit olduğumuz bazı kişileri sitemizde bulabilmek! Kullanıcı adlarını bilmemiz gerekmez :D

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bjkalleyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2003
İl: Yurtdisi
Mesaj: 9513
bjkalleyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Ekim 2010 22:47
Çok detaylı şeyler düşünülürken bazen basit şeyler arada kaçıyor. Beklediğimiz tarz tavsiyeler için bir örnek vereyim: örneğin bir üyeye onay maili gitmezse ikinci defa alması için bir link yok, yeni gelenleri karşılayacak şöyle güzel yeni başlayan makalelerine yönlendiren bir kısım yok vb. Bu tarz gözden kaçan şeyleri özellikle yeni üyeler belirtirse daha faydalı olur.

Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OrdiBukoÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]8845,1[/B]
Kayıt: 09/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 7741
OrdiBukoÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 01 Ekim 2010 22:51
Ben çok tavsiye üretiyorum sanırım :D Olabilir bir sistem mi bilemiyorum ama güvenlik açısından hiçbir sitede görülmemiş bir şey yapabilir miyiz?

Diyelim kişi hacklendi. Şifresi değiştiriliyor tabi haliyle. Bu durum için bir bölüm olsa ve kişinin kendisinin bildiği ikinci bir güvenlik şifresi ile direk geri alabilse? Gerçi bu tip bir durum sitede daha önce görüldü mü bilmiyorum görüldüğünde size ulaşmak da çok zor olmaz sanırım ama bu tip olaylara rastlanıyor ise bu yapılabilir diye düşündüm. Nedense çok düşünüyorum yeni yeni şeyler :D 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6964
Koksal GurkanÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Ekim 2010 22:52
[QUOTE=bjkalley]Çok detaylı şeyler düşünülürken bazen basit şeyler arada kaçıyor. Beklediğimiz tarz tavsiyeler için bir örnek vereyim: örneğin bir üyeye onay maili gitmezse ikinci defa alması için bir link yok, yeni gelenleri karşılayacak şöyle güzel yeni başlayan makalelerine yönlendiren bir kısım yok vb. Bu tarz gözden kaçan şeyleri özellikle yeni üyeler belirtirse daha faydalı olur.

Saygılar,
[/QUOTE]
Bu anlamda haklısın ama şunu da hatırlamak gerekir ki herkes sadece bir kere yeni üye oluyor. Yeni üyeyken de neyin ne olduğunu bilmezken çok da bir öneri getiremiyor. Oysa öneriler ancak deneyimli, belli bir beklentiye sahip veya sorun yaşayan kişilerden geliyor. Doğal olarak sorun çözümü, beklenti giderilmesi ve ileri düzey konular gündeme gelip eskilerde kalan temel detaylara dikkat edilmiyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir