ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
DRED
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Ekim 2009 23:50
Son Ziyaret:
17 Şubat 2010 20:40
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Recep PALA
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1980
Yaş:
44
İl:
Istanbul
Meslek:
Jeo. Müh.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Recep PALA
Malawi

SON 10 MESAJI

Süper DIY İç filtre (video syf:2 de)
[QUOTE=yesevi]Boşa yormuşsunuz kendinizi :) iç filtrenın alt kasasının  yanlardaki deliklerini silikonla kapatıp aynı malzemeleri onun içine koyupda  bu işlemi yapabilirdiniz.....[/QUOTE]
İç filtrelerin alt kasaları ne kadar malzeme alabilirki!
 
Yusuf beyin yöntemi ile bence filtreden geçen su daha çok malzeme ile filtre edilecektir. Harcanan elektrik aynı kalacağı için başarılı bir paylaşım bence. 
Akvaryumum ve balıklarım hakkında bilgi

ben sizin yerinizde olsam:

1-) Bardak + plastik bitki + soldaki küp'ü çıkartırım. (Küpü bende denedim. Bendeki sonuç yer işgalinden başka bir şey değildi kaldırdım.)
2-) Papağan hakkında farklı görüşler var. Yumurta hırsızı denir papağan için. 3 aydır misafir ettiğim 1 adet papağanı akvaryumdan çıkardıktan 1 ay sonra yavru alabildim.)
3-) Akvaryum ne kadar kalabalık olursa üreme o kadar zorlaşıyor. Bu olayın çok farklı boyutları var. üstadlar benden daha iyi açıklayabilir.
4-) Dekor bence üremede fazlaca etkin (bu benim gözlemim). Kayalar ile yapacağınız mağaralar balıkları doğal ortamlarına dahada yaklaştırıyor bence. 
Akvaryum masadan büyük olursa.
Ümit bey teşekkür ederim.

Şu an akvaryum ile birlikte aldığım 2 kat mdf (veya sunta) üzerine sert strafor koydum akvaryumu dengeli taşırma şekli ile taşırdım.

Dediğiniz gibi yakın zamanda straforun çıkıntı yapan yerlerini keserek şeritle görünümü güzelleştireceğim.

Şu an tankı ~140 Lt. doldurdum. Gözlemliyorum.

Not: Arkadaşlar masamı değiştiremiyorum. Sorun maddi değil manevi (Annemden ilk akvaryum hediyesiydi.). En son çarem yanlardan L şeklinde tahta veya demir ile çıkıntılara alttan destek vermek olcak herhalde.
Akvaryum masadan büyük olursa.
İçim rahatladı arkadaşlar gerçekten.
Akvaryum masadan büyük olursa.
Arkadaşlar benim bir problemim var yardımcı olursanız sevinirim.
 
Akvaryumumun altında duran ve 86 cm. x 43 cm. ölçülerine sahip bir dolabım var. Bu dolabı değiştirmem mümkün görünmüyor.
 
Akvaryumum 100 litre ve küçük geldiği için forumdaki bir arkadaştan 100x50x60 ölçülerinde çok uygun fiyata 2. el akvaryum aldım (heyyyoooo 300Lt.).
 
Ancak sevincim biraz azaldı çünkü yeni aldığım akvaryum masanın yanlarından 7 cm. arkasından 7 cm. (veya ön ve arkasından 3,5 cm.) taşıcak.
 
Akvaryum ile beraber akvaryumun altında kullanılmış 2 kat sunta (toplam 2 - 2,5 cm. kalınlık) ve mavi sert süngerden aldım.
 
Dolabın üzerine 2 kat sunta (akaryum dan büyük) , onunda üzerine mavi sert sünger (akvaryumdan büyük) koyarak bu akvaryumu kullanmam sakınca yaratırmı?
 
Not: Akvaryumu en fazla 200 Lt. kullanıcağım. Tam dolmayacak yani.
tanganyika ve victoria göllerinin sonu mu?
Aslında jeolojide en küçük zaman birimi 1 milyon yıldır. Ama bu tür oluşumlar için yüzyıllar veya binyıllar gerekir. Yani uzun bir zaman gerekir.
tanganyika ve victoria göllerinin sonu mu?
Evet kesinlikle yüzyıllar sürebilir. (Acele edicek bir durum yok yani :) )
tanganyika ve victoria göllerinin sonu mu?
Arkadaşlar bugün okuduğum ve duyduğum bir haber beni oldukça şaşırttı. Afrikada yeni bir okyanus mu doğuyor?
Bildiğimiz üzere yerküre içinde hareket halinde bulunan magma, hareketleri ile yeryüzeyini şekillendirir. Bilim adamları afrikada aynı kızıl denizin oluşumuna benziyen yani plaka ayrılması ile oluşan yeni bir yarık keşfettiler (2006). yarık da yapılan incelemelerde bu oluşumun magma hareketleri ile ilgili olduğunu anladılar. İşin garip olan kısmı ise bu yarığın tahmini olarak victoria ve tanganyika gölü üzerinden geçmesi. Bu şu demek eğer yarık bu göller üzerinden geçerse ve bilim adamları doğru düşünüyorlarsa bu göllerimize yarık aracılığı ile deniz suyu dolacak ve göllerin doğası değişecek. Bu tanganyika ve victoria cichlidlerinin sonu demek bence.
 
 
Kaynak:
 
Not: Konu henüz araştırma aşamasındadır. Kesin bir bilgi değildir.
 
cam temizliği (içten)
Benzincilerde görmüşsünüzdür camları silmek için saplı bir tarafı yumuşak sünger diğer tarafı çekçek olan küçük aparatları. Birmilyoncularda bulunuyor. Yeni kullanmaya başladım ve sorun teşkil etmiyor.
Tetra700 Filitre ve Boru Temizliği
Peki arkadaşlar hortumları bir şekilde temizleyebiliyoruz. (Ben fazla sıkıştırmadan pamuk koyuyorum ve hortumun ucundan su vererek temizliyorum.) Sert plastik den yapılan U şeklindeki boruları nasıl tam olarak temizleyebiliriz?  ( U borunun ortasında kalan bölümü temizleyemiyorum birtürlü)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.