ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
dr.aqua
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
333
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Haziran 2009 18:01
Son Ziyaret:
31 Aralık 2022 15:20
Toplam Mesaj:
901 [0.17 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ümit karasu
Doğum Tarihi:
02 Haziran 1988
Yaş:
35
İl:
Istanbul
Meslek:
işletmeci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ümit Karasu

SON 10 MESAJI

Su Düzenleyici Ve Bakteri Kültürü Tavsiyesi?
Merhaba, uzun süredir yorum yapmıyordum konuyu görünce yazayım dedim. Yıllardır ve çok hassas nadir türlerde bile en yüksek verimi alacağınız bir yöntem söyleyeyim. Balık koymadan önce süt dökmektir. Süt bakterileri besliyor ve hızlı çoğalmasını sağlıyor. 100 litre için 1 yemek kaşığı süt ve iyi temiz bir akvaryumdan alınmış az miktar filtre suyu. Süt akvaryumu bulandıracak ilk zaman. Su bulanıklığı ne zaman cam berraklığına dönerse suyunuz hazır demektir. Balığı koyduktan sonra göreceksiniz ki suya hiç yabancılık çekmeyecek.
Calvus Cinsiyet Belirleme

soldaki dişi, sağdaki erkek. Calvus anüs vente bakarak cinsiyet ayrımı yapılmaz bunu diyenler hiç calvus besledi mi acaba [EDIT]dr.aqua,2021-07-31 12:16:22[/EDIT]
Calvus Cinsiyeti Hakkında Bilgi Verir Misiniz?
Calvuslarda anüs vent e bakarak ayrımı yapmak sağlıklı olmaz. Balığı ele alıp anüs vente bakmak ağızda kuluçka yapan türler için geçerli.
Galaxy Yavrulari 3 Haftalik
Tebrik ederim harika başarı 🙂
Festae'nin (Red terror) Türkiye Yolculuğu ve Yayılması
[QUOTE=onuribrahim]Konu eskide kaldı sanırım. Çok bir ilerleme olmadı. Kimsede 30 cm bir dişi görmek nasip olmadı maalesef. 😥
Zor ve emek isteyen ayrıca yavaş gelişen bir tür olması büyük etken sanıyorum. [/QUOTE]

Yavaş gelişen bir tür değil tam tersine gayet hızlı büyüyen bir tür. Yalnız sık sık beslenmeye ihtiyacı var. Püf noktalarından biri de bu husus. Beslenme yetersizliği olduğu zaman gelişimi yerinde sayıyor veya yavaş büyüyor. Çok kez yavru büyütmüş ve üretmiş biri olarak festae nin çok hızlı büyüdüğü meselesinde iddialıyım.
Tarçının Afrodizyak Etkisi
Bebek mamasını niye döküyorsunuz?
Tarçının Afrodizyak Etkisi
[QUOTE=Ibrahim90]Tarçın doğal bir madde ancak ; doğal bir uygulama değil. Çinde yağmur mevsiminde suya düşen ağacı hayal edip bunun doğal olduğunu düşünmek oldukça farazi ve hayali geldi bana.
Velhasıl yanılıyor olsam bile , bu ağacın uyguladığınız afrika balıklarının göllerinin çevresinde de var olması gerekirdi. Bir de bunlar ile alakalı bu ağaçların popülasyonu , Afrika göllerindeki tarçın kalıntısı ile alakalı bilimsel kaynak gerekirdi. Bunlar olmadığı için maalesef hayali bir varsayım.
Saygılar.[/QUOTE]

Ben habitat ve biyotop bakımından değil doğallık bakımından değerlendiriyorum. Bana göre uygulama doğaldır. Eğer bu uygulama doğal değilse balıklarımıza satın aldığımız kuru yemlerden de vermeyelim. Dalga geçmek için söylemiyorum ama konu Afrika türleri ise, mesela malawi türlerinden Mbuna grubuna malawi gölü yosunu yedirelim. Tanganyika türlerinden Cyprichromis grubuna Tanganyika gölüne has plankton yedirelim. Anlam bu raddeye geliyor anlatabiliyor muyum? uygulamayı etik bulmuyorsanız x markanın x yemini vermeniz de açık bir çelişkidir. Çünkü balık doğasında kuru yem görmüyor. Ve bu konuyu açarken akvaryumda üretilmesi zor türler için ve üreme problemi olan durumlarda kullanılmasını hedeflemiştim. Yoksa çalışan şey tamir edilmez tabii ki. Bilgide kural; yararlı olanı al yararsız olanı terket. [EDIT]dr.aqua,2018-02-06 15:49:10[/EDIT]
Tarçının Afrodizyak Etkisi
[QUOTE=eritreus]Bende kendi düşüncelerimi paylaşmak isterim. Yıllardır cory türleri üretiyorum bir kazanç falan beklemiyorum sırf hobi. Ben kesinlikle hastalık olmadığı sürece akvaryuma [B]kimyasal madde ilavesine karşıyım[/B].[B] Dışarıdan verilen tetikleyici maddeler balıkların doğasına aykırı.[/B] Coryler [B]yağmur mevsiminde su biraz serinleyince ürer[/B]. Klifishler sular çekilince havalar ısınınca. Demem o ki doğaya aykırı şeyler kullanmak balığın dengesini bozar. Benim düşüncem bu şekilde. [/QUOTE]

Merhaba, ben de her zaman doğallıktan yanayımdır.

[QUOTE=eritreus]kimyasal madde ilavesine karşıyım[/QUOTE]
[B]
[K]TARÇIN NEDİR?[/K][/B][K][/K]
Defnegillerden, Asya’nın güneyinde ve doğusunda, özellikle Sri Lanka’da ve Çin’de yetişen, değişik türleri bulunan bir ağaç. Bu ağacın kabuğundan elde edilen ve baharat olarak kullanılan toz.

Anlaşıldığı gibi son derece derece doğal bir madde. Sentetik bir uygulama değil. Çin'de yağmur mevsiminde nehire genç bir tarçın ağacının kırılıp düştüğünü düşünebilirsiniz.

[QUOTE=eritreus]Dışarıdan verilen tetikleyici maddeler balıkların doğasına aykırı.[/QUOTE]

[QUOTE=eritreus]yağmur mevsiminde su biraz serinleyince ürer[/QUOTE]

Bu iki alıntının aslında yukarıda cevabı var fakat yine de kısa bir not düşmek isterim. Eğer tarçın sentetik kimyasal bir madde olsaydı belki size katılabilirdim fakat son derece doğal bir madde. Örneğin su değiştirmek de yağmur mevsimi gibi balıkların üremesini tetikleyebiliyor. Dolayısı ile bu mantıkla ifade edecek olursak su, tetikleyici madde oldu diye balıkların doğasına aykırı saymamız gerekir. Yani demem o ki tetikleyici bakımından değil de, balıkların doğasına uygun mu değil mi? bu bakımdan değerlendirmek gerekiyor. Bunu anlamak için de balıkların biyolojik yapısını ve tarçının kimyasal analiz tanımını bilerek kıyaslamak gerekir. Galiba biz tarçını hep soframızda gördük diye algı yanılması yapıyor. Hayatı kalıplara göre değerlendirmemek gerekir.
Ramirezi Cinsiyet Ve Tür Ayrımı.
Ben de ikisine dişi diyorum.
Calvuslarda Cinsiyet Ayrımı
Karanlık foto için net konuşamıyorum ama onu da sayarsak 2 dişi 2 erkek gibi görünüyor. En son foto erkek diğer 2 si dişi. Karanlık olan da erkek gibi.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.