ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
oscar
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Eylül 2005 20:57
Son Ziyaret:
08 Temmuz 2007 03:07
Toplam Mesaj:
19 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ozgur
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
KKTC
Meslek:
ogrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Özgür Tasin

SON 10 MESAJI

Yem Yemeyen Ocellaris
bahadir bey klavyem ingilizce oldugu icin ne yazik ki yzilarim biraz carpik; ozur dilerim; bu arada kullandigim unlemler tamamen yazim aliskanliginda! her hani bir agresiflik yada bunu gibi bi durumdan dolayi degil
brown tang

yukaridaki yazilar hep baliginin yeycegi kuru yemlerler ilgili! peki ya balik kuru yem yemezse ? soner bey insallah akvaryumunuzda bol miktarda canli kaya vardir; tang gurubu ozellikle de zebrasomalar magra ve ovuk gibi girip cikabilecekleri gerektiginde sakalanabilecekleri yerler ararlar; onun disinda kayaliklar uzerindeki yosunlari yedikleri dogru ama ondan once ilk tercihleri camlar olacaktir! akvaryumun on camlari disinda hicbir camini temizlemeyin derim! ben 7 aydir ordaki yosunlarla coral beauty ve flame angel besledim; kuru yeme almiyorsa eger bir tasa marul parcasi yada see weed sarin kayalarin arasina birakin bu birkac gunde olacak is degil yanliz biraz zaman alabilir her zaman yemi ayni yere koymaya ozen gosterin! balik zamanla alisacakdir! kuru yem olarak ise size tavsiyem formula 2 kullanin! en utangac balik bile deli oluyor!

Yem Yemeyen Ocellaris

herkes burda yeme yogunlasmisken ben buyuk bir hataya deginmek isderim! birincisi refet bey 11kg canli kayadan bahsetmis! bu degil yetersiz yetersiz denemeycek kadar az! nirtat akvaryuma sadece sebeke  suyundan girmez! yeni kurulan bir akvayrumda hele de 11 kilo canli kayanin bulundugu bir yerde 1 ayda cycle tamamlanmasi nerdeyse imkaansiz! bi kere amoonyak cikarsa nitrata donusturecek bakteriler icin yeterli bakteri yatagi yok! kayalarin eski cani kaya olduunu varsyarkak  amonyak yerine nitrit de ciksa yine ayni probelmle karsilasilir! nitojen dongusu bakterilere bagli olarak donusum yapar! eger yeterli yer sagalmazsaniz bunlar bir biri ustunde uremez ne yazik ki! o yuzden oncelikle tavsiyem canli kaya miktarini artirmaniz! ve ozellikle de nitrit ve nitrati olcmeniz! nitrat dusuk ciksa bile nitritin azaliken nitratin cikacagini goz onunde bulundurursak dusen nitrit oraninda nitratin da cikabilecegi goz onunde bulundurulmali!

yem konusuna gelince yukaridaki yemler dahilinde bir cok yem denedim! hangi balik olursa olsun size tavsiyem formula 2 pellets kullanin! hic bir baligin buna dayandigini gormedim!!

harcamalar
400ltl lik bir tankım var , filtre malzemerli sera marka, skimmer tf1000 multi 3*150w metal halide, 0,5hp chiller, canlilar disinda harcadigim para 2000ytl ye yakın! canlilarla bilrikde sanırım 3 e merdiven dayar chiller gunde yaklasik 6-8 saat calisiyordu (900w) metallerin ise durumu zaten belli elektirik yuku biraz agir sadece! gerisi zewk!
Deniz Akvaryumu Kurulumu
anemon isik isteyen bir canlidir bunu da goz onunde bulundurun; 50 cm yukseklige kadar power compact lar daha yuksek su seviyesi icin de metal halide lamba almaniz gerekir ! aydinlatmanin deniz akvayrumalrinda ne kadar onemli oldugunu vurgulamaya gerek duymuyorum; simiden hayirli olsun
Deniz ak. kuracam, tavsiyeleriniz?
konuya balıklama atalamak gibi olmasin ama, resimdeki sump sistemi ile ilgili biseyler soylemek isterim; filtrenin amaci syuyun mekanik biyolojik ve kimyasal olarak temizlenmesidir; sekildeki sumpda kuru/ıslak kavwrami yok! örnegin elyaflar suyun icindeyse tuttugu pislik de su icinde demek degilmi ? e peki pu da pilsik su icersinde demek olmuyor mu ? yani kısacasi öztan beye katiliyorum!
Deniz akvaryumu
mika turu kayalrin cama yapacagi basinci yada cizik veya daha kot ihtimale catlak riskini en aza indirecek turden bisey
Deniz akvaryumu
bunun cewabini da ben wereyim  bu gune kadar kurdugum iki akvaryumumumda da ben mercan kiriklarini kayalalari yerlestirip dekoru yaptikdan sonra sadece kayalarin on kismina yerlestirerek yaptim
deniz akvaryumunda sıcaklık
mor renkli dediginiz aktanikler olsa gerek! su isisinin yukselme sebei oda sicakligi! bu isi icin en kesin cozum chiller kullanmak! havalarin sogudugu bu gunlerde bile ben chilleri kapattigim taktirde su isisi 29 dereceye kadar cikiyor! deniz akvaryumunda isi mutlaka 25 26 arasi olmalidir; ben elektirik kesinitsinden sonra bazi canlilarimi kaybetmisdim; bu arada tuzlulugun artmasi da normal; bunun nedeni buharlasan su sonucu cikan tuzun orani artirmasi tatli su ekleyerek bunu cozebilirsiniz; su eklenemeniz dogru!
Deniz akvaryumunda filtreleme sistemi
ozgur bey yukaridaki filtreleme sisteminde de yagmurlama yapilabilir; farkettiyseniz ilk kisimda normal seviyenin uzerinde bir yer var bioball kulesi de o iste; bu arada sahsi tercihim yagmurlama icin kule ve elyaflari akvaryum ici degil akvaryum disinda bir sekilde olusturun; diger sekilde goruntu cok bozuluyor

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.