ÖZELLİKLER

BİLGİLER
İMZA

100*50*65 Bitkili
SON 10 MESAJI
Doğan abi balıklar çok güzel gözüküyor bolyavrular ve sağlıklı büyütmen dileğiyle hayırlı olsun balıkların...
1-Boş akvaryumunuzu ve dekorlarınızı (kum, kaya, kabuklar vb.) iyice yıkayınız. Yıkarken sabun, deterjan gibi kimyasallar kullanmayınız. Kumunuzu tüm tortusu gidene kadar iyice yıkayınız.
2-Dış filtre kullanacaksanız, filtre malzemelerini iyice yıkadıktan sonra su akış yönünden başlayarak sırasıyla; seramik borucuklar, elyaf ve substrat koyarak kurunuz. Aktif karbonu ilk kurulumda kullanıp daha sonra çektiklerini kusmaması için 1 hafta sonra filtreden çıkartınız. İç filtre kullanacaksanız süngeri ve filtreyi yıkadıktan sonra filtreyi kurunuz ve akvaryuma yerleştiriniz.
3-Isıtıcının kullanma kılavuzunda yazdığı gibi yerleştirilmesine dikkat gösteriniz, ısıtıcının hangi su seviyesinde durduğu önemlidir. Büyük balık çarpması, kaya düşmesi gibi kazalara uğramayacak ve iyi akıntı alan bir yere yerleştiriniz.
4-Dekoru koyup filtre ve ısıtıcıyı yerleştirdikten sonra suyu doldurunuz. Damacana su kullanmanıza gerek yoktur 6. maddede anlatılan gerekli işlemler sonrası musluk suyu ile akvaryum kurulabilir.
5-Suyu koyduktan sonra varsa iç filtrenizin fişini takıp çalıştırınız. Dış filtreyi çalıştırmak için fişi takmadan önce varsa pompasını kullanarak yoksa da akvaryuma su veriş borusunun içindeki havayı ağzınızla çekerek filtrenin içine su dolmasını sağlayınız, su dolumu durduktan sonra fişini takınız. Filtre çalıştıktan sonra ısıtıcının da fişini takınız.
6-Suyumuzu pis bir dereden değil klorlanan musluktan dolduruğunuz için dezenfekte edip ilaç atmanıza gerek yoktur. Kloru gidermek ve ağır metalleri bağlamak için akvaryuma bir su düzenleycisi (Aqua Safe, Aquatan vb.) ekleyip 24 saat geçmesini bekleyiniz. Ardından bakteri oluşumunu hızlandırmak için minik bir yem parçası atıp, bakteri kültürü (Bactozym, Cycle vb.) ekleyip 48 saat bekleyiniz. Artık yavaş yavaş canlı eklemelerine başlayabilirsiniz.
Canlı Seçimi
5 cm civarı balıklar için 1 cm / 1 litre kuralı geçerlidir. Örneğin 80 litre bir akvaryumunuz varsa 5 cmlik balıklardan 80/5=16 adet bakabilirsiniz. Balık seçerken balığın; hareketli, yeme ilgili, derisinin temiz ve yüzgeçlerinin tam olduğunu gözlemleyiniz. Beslemeyi düşündüğünüz balıkların birbiriyle, akvaryum boyuyla ve akvaryumdaki su şartlarıyla uyumlu olduğunu akvaryumcunuzdan sorunuz. Akvaryumunuza farklı farklı pek çok tür koymak yerine aynı türden fazla sayıda balık koymayı tercih ediniz. Tecrübeniz yoksa Lepistes, Plati gibi canlı doğuranlarla başlamaktan kaçınınız, bu türler kolay üreyebilen ve uygun fiyatlı balıklar olmalarına karşın, kolay hastalanabilen ve zor tedavi edilen balıklardır. Kolay üreyebilen, bitki yemeyen, nispeten barışçıl ve dayanıklı olan üstelik de küçük boyu sayesinde çok büyük akvaryumlar gerektirmeyen Kribensis, nispeten iyi bir başlangıç balığıdır.
Bitki alırken başlangıçta; Anubias, Echinodorus ve Cryptocoryne cinsleri gibi, geniş yapraklı az ışığa ve bakıma uyum sağlayabilen bitkiler seçiniz. Yaprakları tel gibi olan, kırmızı olan bitkiler ve taban bitkileri genellikle yüksek ışık ve yumuşak su şartları isterler. Başlarda bu tip bitkileri almaktan kaçınınız. Gövdeli bitkiler (gövdesinden kök salan ve yapraklarını gövdeden çıkaran bitkiler) besinlerini genellikle sudan, çiçekli bitkiler (yapraklarını kumun altındaki kök bölgesinden çıkaran bitkiler) ise besinlerini genellikle tabandan alırlar. Bitki gübrelerini (sıvı veya taban gübreleri) bitkinizin çeşitlerine göre alınız.
Akvaryum Bakımı
Yemlemeyi günde 2 kez, balıkların 2 dakikada atılan yemin tamamını tüketebileceği kadar yapınız. Canlı yükü normal olan bir akvaryumda haftada bir 1/3 lük su değişim yeterli olacaktır. Değiştireceğiniz suyu akvaryumdan bir hortum vasıtası ile vakumlayarak almanız daha pratiktir, suyu çekerken dipteki kaba pislikleri de alabilirsiniz. Yöntemi bilmiyorsanız akvaryumcunuzdan göstermesini isteyiniz. Biyolojik dengeyi bozmamak için akvaryum suyunuzun 1/3’ünden fazlasını bir kerede değiştirmeyiniz. Ekleyeceğiniz suyu 1 gün havalandırarak dinlendiriniz veya suyu eklemeden 1 saat önce ekleyeceğiniz suya su düzenleyicisi atınız. Haftada bir camları içten ve dıştan temizleyiniz. Filtre temizliğini ise iki ayda bir yapınız.
Yapılmaması Gerekenler ve Yanlış Bilinenler
Akvaryumun tamamını boşaltıp kumu tamamen yıkayıp tekrar kurulum yapmak oldukça hatalı bir yaklaşımdır. Akvaryumda kurulan biyolojiyi alt üst eder ve döngünün yeniden başlamasına neden olur. Bu sürede azot döngüsü oldukça yavaşlar ve balıkların sindirim sonucu suya bıraktığı zehirli amonyak onların zehirlenmesine neden olur.
Bitkili bir akvaryuma tuz atmayınız. Tuz; tatlı su bitkileri için öldürücüdür, bitkili akvaryumlarda bakılan tropik balıklar için ise rahatsız edicidir.
Balıklar bizim gibi sıcakkanlı canlılar değildirler. Soğukkanlı canlılar açlığa sıcakkanlılardan çok daha dayanıklıdırlar. Balıklar için fazla yem az yemden çok daha tehlikelidir. Balıkların doyma hissi vardır, çatlayarak ölmezler ancak yenmeyen artık yemler ve sindirim sonucu atılan fazla amonyak suyu bozar ve balıkların ölümüne neden olur. Siz akvaryumun yanındayken balıklar gelip yem istediğinide fazladan yem atmayınız.
Filtrenizdeki elyaf haricindeki; substrat, sünger ve borucukları musluk suyunda değil akvaryum suyunda çalkalayıp tekrar yerine koyunuz. Elyafı musluk suyunda yıkayabilirsiniz. Sünger ve substrat gibi bakteri tutucuların musluk suyunda yıkanması tuttukları bakterilerin ölümüne neden olacaktır.
Akvaryuma mavi ilaç atmayınız. Nasıl siz hasta değilken antibiyotik içmiyorsanız balıklar da hasta değilken ilaca gereksinim duymazlar.
Atılan ilaçlar akvaryum biyolojisini bozacağından ilaçlanacak hasta balığı, akvaryum suyundan dolduracağınız minik bir karantina tankına alarak tedavi ediniz. Ana akvaryumunuza ilaç atmayınız.
Çöpçü balıkları sanıldığı gibi balık pisliği yemezler. Onlar; sosyal yaşamları olan, en az 6’lı gruplar halinde yumuşak sularda bakılmaları ve ayrıca dip yemi ile beslenmeleri gereken kedibalıklarıdır.
Bilinenin aksine küçük akvaryumların bakımı büyüklerden daha zordur. Küçük akvaryumda su değerleri daha çabuk değişir, biyolojik sistem daha kolay bozulabilir. Küçük akvaryumun avantajları evde daha az yer kaplaması, daha az masraf ile kurulabilmesi ve su değişiminde daha az su taşınacak olmasıdır. Sağlıklı bir biyolojik sistem kurmanın daha kolay, görüntüsün daha hoş olacağı ve size daha çok canlı çeşidi bakma şansı sunacağı için şartlarınıza uygun olan en büyük akvaryumu almanızı öneririz.
Akvaryum hobisi, ne küçümsenecek kadar basit ne de büyütülecek kadar zor bir hobidir. Doğanın yasalarını ve güzelliğini sizi şaşırtarak ve keyiflendirerek bir köşeden izlemenizi sağlar. İyi hobiler...
Resim eklerseniz balıklarınızın; size daha iyi yardımcı oluruz.Saygılarımla
Akvaryumunuz çok hoş duruyor, arka fonda akvaryuma derinlik katmış başarılı bir akvaryum olmuş.Saygılarımla
http://www.akvaryum.com/Hesaplayici/akvaryumyapim.asp
Buradan ölçüleri yazıp kontrol edebilirsiz.SaygılarımlaDiscusların yeni resmini eklede bakalım emir.Saygılarımla
Kardeşim balıklar büyümeye başladı ama memleketteyim oyüzden resim ekleyemiyorum.Saygılarımla
Bence Tropheus besleyin akvaryum unuzun ebatları çok güzel.Saygılarımla
Kardeşim akvaryum güzel biraz kaya ve arka manzara süper olur leptosomalarla , duboisiler aynı akvaryumda olmaz diye biliyorum tropheuslar bitkisel, leptosomalar proteinsel besleniyorlar.Saygılarımla..
Yeni bir dekor yaptım ama kayaları biraz büyütmem gerek sanırım.Saygılarımla
SON MESAJLAR
- Dwarf Puffer İç Parazit BETA.4, 09:41
Hastalıklar ve İlaçlar - Lepistes Akvaryumunda Çöpçü Mü? Cüce Vatoz Mu? efeunald, 09:08
Canlı Doğuranlar - Figürümü Nasıl Batırayım ? mutlubaba, 05:41
Yeni Üye Forumu - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Tataaa4325, 04:50
Güney Amerikan Cichlidleri - Canlı Doğuran Tankı İlksen Şahin, 02:58
Akvaryum Tanıtımı - Kavanoz Walstad Akvaryuma Canlı Önerisi İlksen Şahin, 02:51
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Karides Bakma İlksen Şahin, 02:46
Yeni Üye Forumu - Vatoz Cinsiyet İlksen Şahin, 02:32
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Astronot İlksen Şahin, 02:30
Yeni Üye Forumu - Eheim Classic 350 Dış Filtre - Debi Geberdi İlksen Şahin, 02:27
Filtreleme Seçenekleri - Küp Nano Bitkili Akvaryum seran06, 02:27
Akvaryum Tanıtımı - Balıklarım Cin Gördü Sanki İlksen Şahin, 02:24
Yeni Üye Forumu - Şelale Filtreyi Yanlışmı Kullanıyorum ? İlksen Şahin, 02:22
Filtreleme Seçenekleri - Bunları Artık Almalımıyım? oguzozt, 01:03
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Armatür Önerisi ahmetfiratozkaya, 00:30
Yeni Üye Forumu - Ankarada Karides Satan Yerler AmatorBetaci, 00:28
Yeni Üye Forumu - 75 Litre Akvaryum İçin Sorular AmatorBetaci, 00:25
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sazlarım Neden Kısa Kalıyor? Ehtiyar, 00:10
Bitki Türleri ve Bakımı - 50x20x25 Ehtiyar, 23:48
Akvaryum Tanıtımı - ➗ Hesaplamalar Bölümü Hakkında Hoppala, 23:17
Forum ve Site Hakkında - Malawi Ciklet İle Başlıyorum ElitKoylu, 23:12
Yeni Üye Forumu - Agaç Kökleri Uzerinde Beyaz Noktalar Barva55, 23:04
Bitki Akvaryumları Genel - Tetraların Gözlerinde Sıkıntı Var Yazcazra, 22:35
Yeni Üye Forumu - Tetra Dip Yemi Memo45, 22:26
Yeni Üye Forumu - Dry Start Method Montecarlo Neden Kahverengileşti mrah, 21:31
Bitki Akvaryumları Genel - Acemi Akvaryumumu Paylaşmak İstedim. emreksk, 21:25
Yeni Üye Forumu - Frontoza Yavrulatma Gokhancavusoglu, 21:25
Yeni Üye Forumu - 750 Litrelik Akvaryumda Yeşil Su Sorunu Firat35, 21:23
Yeni Üye Forumu - 40x30x20h Betta Akvaryumu DarkSaqa, 21:04
Akvaryum Tanıtımı - Filtre Olarak Hangisini Kullanayım ? semih058, 20:58
Canlı Doğuranlar - Betta Kuyruk Erimesi Taha Yanık, 20:33
Hastalıklar ve İlaçlar - 150x55x55 Ön Cam Değişimi mertmentes, 19:00
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Akvaryum Camındaki Yumurtalar HoldenCau, 18:25
Yeni Üye Forumu - Eheim 2213 Su Sızdırma Sorunu BaytarBey, 17:51
Yeni Üye Forumu - Balıklarım Ölmeye Başladı ahmetfiratozkaya, 16:46
Hastalıklar ve İlaçlar - Amazonia V2 Muadili ardaipeks, 16:45
Yeni Üye Forumu - L144 Lerin Yumurtlayacağı Nasıl Anlaşılır? IBalabanI, 16:30
Kedi Balıkları Forumu - Five Star General Orhan76, 15:55
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Wild Betta Antuta ArifhbsAquatics, 15:30
Akvaryum Tanıtımı - Regent 7500 Tetra Aps 100 ? Orhan76, 15:20
Yeni Üye Forumu - Sunsun Hw-602b 400 L ogurcay, 15:01
Yeni Üye Forumu - Çözülemeyen Nokta Yosun Hakan ARP, 14:41
Hastalıklar ve İlaçlar - Karides Yumurtalarını Atıyor A2626, 14:27
Omurgasızlar - Yeni Kurulan Akvaryumda Su Değişimi AliHan, 13:33
Akvaryum Bilimi - Azoo Ürünleri Kayboldu Jotunheim, 13:12
Malzemeler ve Yemler Forumu - Kerides Bakma Bolubalik, 12:38
Yeni Üye Forumu - Kardinal Tetra Orhan76, 12:36
Diğer Tatlı Su Canlıları - Japon Balığı Dün Dipte Yüzüyordu Bugün Sürekli Üst Enes0678, 12:34
Yeni Üye Forumu - 60x40x40 İçin Filtre Önerisi Itokin, 12:10
Filtreleme Seçenekleri - Sump, Giden Gelen Su Problemi Mustafa Yücel, 11:59
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Grindal Kurt Kültürü sefailgaz 09:22
- Creaqua 45° 40x30x25h Crystal Full Ultra Clear Rod orimohito 09:17
- Mangrow Üstü Anubias, Cüce Cyrptocoryne nikon_ 09:11
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı nikon_ 09:11
- Sera Otomatik Yemleme Makinesi nikon_ 09:11
- Süper Red Erkek Vatoz, Elma Salyangozu, Sterbai nikon_ 09:11
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 06:44
- Kusursuz Anubiaslar/ Köke Sabitlenmiş Hazır Anubia ballantines 06:37
- Yavru Mücevher Cichlid Gokhancavusoglu 06:21
- Isıtıcı | Hava Motoru | Filtre | Jilet | Akvaryum SmallCandyThing 05:46
- Muhtelif Malzemeler İle Takas Yapabiliriz SmallCandyThing 05:46
- Beta SmallCandyThing 05:46
- Tür Değişikliği İçin Takasa Açık Beyaz Moliler Ahmetsaribuga 05:06
- 1 Aylık Sarı Prenses Ve Beyaz Prenses Yavruları tetikk 04:49
- Bitki Çeşitleri emreemin 03:44
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 03:44
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 03:44
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 03:44
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 03:44
- Hb White Lep,tül Melek,fern,trident,tiger Lotus metsi 02:27
- F1 Black Camerun Ve F1 Chaitika Goldlar DiscusTurk 02:03
- Marlieri A Kalite Çiftler DiscusTurk 02:03
- Cüce Vatoz Yavrular gürkanbey 01:39
- Led Driver 36-48w ilh4n 00:46
- Powerled - Powerled Pcb - Led Driver Bulunur.... ilh4n 00:46
- Powerled Soğutucu Blok ilh4n 00:46
- Cüce Vatoz Cücevatoz99 00:18
- Malzeme propecia 00:14
- Fluval 107 207 307 propecia 00:14
- Eheim Liberty 130 Ve Substrat Pro Kartuş Aporetti 23:57
- Emiş Borusu Koruma Süzgeci/süngeri-planarya Tuzağı thecrow 23:47
- Tütün Limon Gül Moss Budanmış Bitkilere Talibim thecrow 23:47
- Apistogramma Sp. D 10 ( İki Erkek) Laetacara 23:38
- Metal King Kobra Guppy Lepistes egebrkn 23:37
- Leptosoma Mutant Kitumba Damızlıklar koyu 23:09
- Fiyatı Siz Belirleyin - Özel İmalat - Full Kurulu Vasfi 23:08
- Nannacara Anomala Çifti tarikyksl 23:04
- Kribensis Düzenli Yavru Veren Çift tarikyksl 22:59
- Java Moss, Christmass Moss Ve Lepistes Otu purelyfe 22:53
- Bitki Discus Melek Karides Vatoz Özel Osmos Arıtma zafer3885 22:48
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 22:48
- Amazon Frogbit Su Üstü Bitkisi mustafaeraslan 22:42
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 22:31
- Kök Çeşitleri (güncel) hll_aquascaping 22:31
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 22:31
- Blood Mary Karides(analaşmalı Kargo Mevcut) hll_aquascaping 22:31
- Atahualpa F1 & Cacatuoides & Nijssensi HarunYILDIRIM 22:23
- Açık Balık Yemi En İyi Paketleme Tecrübeli Satıcı EvcilAl 22:20
- Eheim Marka Kampanyalı Orijinal Ürünler EvcilAl 22:20
- Wi- Fi Bağlantılı Otomatik Yemleme Makinesi serdar131977 21:32
KULLANICILAR
- 46 Online Kullanıcı, 25 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.