ÖZELLİKLER

BİLGİLER
İMZA

100*50*65 Bitkili
SON 10 MESAJI
Doğan abi balıklar çok güzel gözüküyor bolyavrular ve sağlıklı büyütmen dileğiyle hayırlı olsun balıkların...
1-Boş akvaryumunuzu ve dekorlarınızı (kum, kaya, kabuklar vb.) iyice yıkayınız. Yıkarken sabun, deterjan gibi kimyasallar kullanmayınız. Kumunuzu tüm tortusu gidene kadar iyice yıkayınız.
2-Dış filtre kullanacaksanız, filtre malzemelerini iyice yıkadıktan sonra su akış yönünden başlayarak sırasıyla; seramik borucuklar, elyaf ve substrat koyarak kurunuz. Aktif karbonu ilk kurulumda kullanıp daha sonra çektiklerini kusmaması için 1 hafta sonra filtreden çıkartınız. İç filtre kullanacaksanız süngeri ve filtreyi yıkadıktan sonra filtreyi kurunuz ve akvaryuma yerleştiriniz.
3-Isıtıcının kullanma kılavuzunda yazdığı gibi yerleştirilmesine dikkat gösteriniz, ısıtıcının hangi su seviyesinde durduğu önemlidir. Büyük balık çarpması, kaya düşmesi gibi kazalara uğramayacak ve iyi akıntı alan bir yere yerleştiriniz.
4-Dekoru koyup filtre ve ısıtıcıyı yerleştirdikten sonra suyu doldurunuz. Damacana su kullanmanıza gerek yoktur 6. maddede anlatılan gerekli işlemler sonrası musluk suyu ile akvaryum kurulabilir.
5-Suyu koyduktan sonra varsa iç filtrenizin fişini takıp çalıştırınız. Dış filtreyi çalıştırmak için fişi takmadan önce varsa pompasını kullanarak yoksa da akvaryuma su veriş borusunun içindeki havayı ağzınızla çekerek filtrenin içine su dolmasını sağlayınız, su dolumu durduktan sonra fişini takınız. Filtre çalıştıktan sonra ısıtıcının da fişini takınız.
6-Suyumuzu pis bir dereden değil klorlanan musluktan dolduruğunuz için dezenfekte edip ilaç atmanıza gerek yoktur. Kloru gidermek ve ağır metalleri bağlamak için akvaryuma bir su düzenleycisi (Aqua Safe, Aquatan vb.) ekleyip 24 saat geçmesini bekleyiniz. Ardından bakteri oluşumunu hızlandırmak için minik bir yem parçası atıp, bakteri kültürü (Bactozym, Cycle vb.) ekleyip 48 saat bekleyiniz. Artık yavaş yavaş canlı eklemelerine başlayabilirsiniz.
Canlı Seçimi
5 cm civarı balıklar için 1 cm / 1 litre kuralı geçerlidir. Örneğin 80 litre bir akvaryumunuz varsa 5 cmlik balıklardan 80/5=16 adet bakabilirsiniz. Balık seçerken balığın; hareketli, yeme ilgili, derisinin temiz ve yüzgeçlerinin tam olduğunu gözlemleyiniz. Beslemeyi düşündüğünüz balıkların birbiriyle, akvaryum boyuyla ve akvaryumdaki su şartlarıyla uyumlu olduğunu akvaryumcunuzdan sorunuz. Akvaryumunuza farklı farklı pek çok tür koymak yerine aynı türden fazla sayıda balık koymayı tercih ediniz. Tecrübeniz yoksa Lepistes, Plati gibi canlı doğuranlarla başlamaktan kaçınınız, bu türler kolay üreyebilen ve uygun fiyatlı balıklar olmalarına karşın, kolay hastalanabilen ve zor tedavi edilen balıklardır. Kolay üreyebilen, bitki yemeyen, nispeten barışçıl ve dayanıklı olan üstelik de küçük boyu sayesinde çok büyük akvaryumlar gerektirmeyen Kribensis, nispeten iyi bir başlangıç balığıdır.
Bitki alırken başlangıçta; Anubias, Echinodorus ve Cryptocoryne cinsleri gibi, geniş yapraklı az ışığa ve bakıma uyum sağlayabilen bitkiler seçiniz. Yaprakları tel gibi olan, kırmızı olan bitkiler ve taban bitkileri genellikle yüksek ışık ve yumuşak su şartları isterler. Başlarda bu tip bitkileri almaktan kaçınınız. Gövdeli bitkiler (gövdesinden kök salan ve yapraklarını gövdeden çıkaran bitkiler) besinlerini genellikle sudan, çiçekli bitkiler (yapraklarını kumun altındaki kök bölgesinden çıkaran bitkiler) ise besinlerini genellikle tabandan alırlar. Bitki gübrelerini (sıvı veya taban gübreleri) bitkinizin çeşitlerine göre alınız.
Akvaryum Bakımı
Yemlemeyi günde 2 kez, balıkların 2 dakikada atılan yemin tamamını tüketebileceği kadar yapınız. Canlı yükü normal olan bir akvaryumda haftada bir 1/3 lük su değişim yeterli olacaktır. Değiştireceğiniz suyu akvaryumdan bir hortum vasıtası ile vakumlayarak almanız daha pratiktir, suyu çekerken dipteki kaba pislikleri de alabilirsiniz. Yöntemi bilmiyorsanız akvaryumcunuzdan göstermesini isteyiniz. Biyolojik dengeyi bozmamak için akvaryum suyunuzun 1/3’ünden fazlasını bir kerede değiştirmeyiniz. Ekleyeceğiniz suyu 1 gün havalandırarak dinlendiriniz veya suyu eklemeden 1 saat önce ekleyeceğiniz suya su düzenleyicisi atınız. Haftada bir camları içten ve dıştan temizleyiniz. Filtre temizliğini ise iki ayda bir yapınız.
Yapılmaması Gerekenler ve Yanlış Bilinenler
Akvaryumun tamamını boşaltıp kumu tamamen yıkayıp tekrar kurulum yapmak oldukça hatalı bir yaklaşımdır. Akvaryumda kurulan biyolojiyi alt üst eder ve döngünün yeniden başlamasına neden olur. Bu sürede azot döngüsü oldukça yavaşlar ve balıkların sindirim sonucu suya bıraktığı zehirli amonyak onların zehirlenmesine neden olur.
Bitkili bir akvaryuma tuz atmayınız. Tuz; tatlı su bitkileri için öldürücüdür, bitkili akvaryumlarda bakılan tropik balıklar için ise rahatsız edicidir.
Balıklar bizim gibi sıcakkanlı canlılar değildirler. Soğukkanlı canlılar açlığa sıcakkanlılardan çok daha dayanıklıdırlar. Balıklar için fazla yem az yemden çok daha tehlikelidir. Balıkların doyma hissi vardır, çatlayarak ölmezler ancak yenmeyen artık yemler ve sindirim sonucu atılan fazla amonyak suyu bozar ve balıkların ölümüne neden olur. Siz akvaryumun yanındayken balıklar gelip yem istediğinide fazladan yem atmayınız.
Filtrenizdeki elyaf haricindeki; substrat, sünger ve borucukları musluk suyunda değil akvaryum suyunda çalkalayıp tekrar yerine koyunuz. Elyafı musluk suyunda yıkayabilirsiniz. Sünger ve substrat gibi bakteri tutucuların musluk suyunda yıkanması tuttukları bakterilerin ölümüne neden olacaktır.
Akvaryuma mavi ilaç atmayınız. Nasıl siz hasta değilken antibiyotik içmiyorsanız balıklar da hasta değilken ilaca gereksinim duymazlar.
Atılan ilaçlar akvaryum biyolojisini bozacağından ilaçlanacak hasta balığı, akvaryum suyundan dolduracağınız minik bir karantina tankına alarak tedavi ediniz. Ana akvaryumunuza ilaç atmayınız.
Çöpçü balıkları sanıldığı gibi balık pisliği yemezler. Onlar; sosyal yaşamları olan, en az 6’lı gruplar halinde yumuşak sularda bakılmaları ve ayrıca dip yemi ile beslenmeleri gereken kedibalıklarıdır.
Bilinenin aksine küçük akvaryumların bakımı büyüklerden daha zordur. Küçük akvaryumda su değerleri daha çabuk değişir, biyolojik sistem daha kolay bozulabilir. Küçük akvaryumun avantajları evde daha az yer kaplaması, daha az masraf ile kurulabilmesi ve su değişiminde daha az su taşınacak olmasıdır. Sağlıklı bir biyolojik sistem kurmanın daha kolay, görüntüsün daha hoş olacağı ve size daha çok canlı çeşidi bakma şansı sunacağı için şartlarınıza uygun olan en büyük akvaryumu almanızı öneririz.
Akvaryum hobisi, ne küçümsenecek kadar basit ne de büyütülecek kadar zor bir hobidir. Doğanın yasalarını ve güzelliğini sizi şaşırtarak ve keyiflendirerek bir köşeden izlemenizi sağlar. İyi hobiler...
Resim eklerseniz balıklarınızın; size daha iyi yardımcı oluruz.Saygılarımla
Akvaryumunuz çok hoş duruyor, arka fonda akvaryuma derinlik katmış başarılı bir akvaryum olmuş.Saygılarımla
http://www.akvaryum.com/Hesaplayici/akvaryumyapim.asp
Buradan ölçüleri yazıp kontrol edebilirsiz.SaygılarımlaDiscusların yeni resmini eklede bakalım emir.Saygılarımla
Kardeşim balıklar büyümeye başladı ama memleketteyim oyüzden resim ekleyemiyorum.Saygılarımla
Bence Tropheus besleyin akvaryum unuzun ebatları çok güzel.Saygılarımla
Kardeşim akvaryum güzel biraz kaya ve arka manzara süper olur leptosomalarla , duboisiler aynı akvaryumda olmaz diye biliyorum tropheuslar bitkisel, leptosomalar proteinsel besleniyorlar.Saygılarımla..
Yeni bir dekor yaptım ama kayaları biraz büyütmem gerek sanırım.Saygılarımla
SON MESAJLAR
- Mutant Erkeklere Saldıran Dişi Cikletler Orhan76, 12:39
Makaleler ve Tercümeler - 40x40x40 Black Ramirezi Tankı EbrarBerkZeybek, 12:17
Akvaryum Tanıtımı - Koi Anıl98, 11:59
Akvaryum Tanıtımı - Taban Altı Ve Zeminde Yosun Sorunu CoryCory, 11:58
Yosun - Camdaki Esneme Hk. Anıl98, 11:52
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Anubiaslarım Çürüyor CoryCory, 11:45
Bitki Türleri ve Bakımı - Tavsiye Taha7887, 11:39
Yeni Üye Forumu - Lepisteslerim Ölüyor koraykbl, 11:27
Yeni Üye Forumu - 20l Low Tech Bitkili Beta semihberat, 11:08
Akvaryum Tanıtımı - Lepistes Yavruları İç Filtreye Sıkışması Anıl98, 11:01
Akvaryum Dünyasından Haberler - Akvaryum Ve Japon Balığı Anıl98, 10:57
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Üretim Günlüğü aupqua, 10:56
Labirentliler - 🐠 Balığım Hamile Mi? — Sorular Buraya Jediax, 10:34
Canlı Doğuranlar - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin TuRKeR, 09:41
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Akvaryum Kumu Tercihi Anıl98, 09:06
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Akvaryum Kurulum Balıkmeraklisi, 08:36
Yeni Üye Forumu - Tuzlu Su Yeni Kurulum 160 Lt ogurcay, 08:16
Deniz Akvaryumları Genel - Arkadaşlar Killifis Bakmak İstiyorum Eldurmaz, 08:11
Yeni Üye Forumu - Akvaryuma Kozalak Koyulur Mu ? İnci Kefali, 07:19
Yeni Üye Forumu - Kum Anıl98, 04:21
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Hightech/bitki Yaprakları Kahverengi Olma Sorunu Sezginsen35, 23:56
Bitki Akvaryumları Genel - Balıkların Sürtünmesi cihann7, 23:47
Yeni Üye Forumu - Yavruluk cihann7, 23:45
Canlı Doğuranlar - Tür Uyumu xellence07, 23:42
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balık Neden Yan Yatar Neden Ters Yüzer BLGHN, 23:38
Hastalıklar ve İlaçlar - Highteche Geçerken Armatür Önerisi Gslv34, 23:21
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Akvaryum Kaç Balık Alır NightWist, 22:53
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bu Hangi Tür Salyangoz CoryCory, 22:43
Yeni Üye Forumu - Beyaz Benek aupqua, 22:35
Hastalıklar ve İlaçlar - Yeni Bettam Ozanergun, 22:34
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Bitkisi cihann7, 22:31
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bebek Balık Ne Yer? koraykbl, 21:03
Yeni Üye Forumu - Filtre Değişimi Nasıl Olmalıdır PufferKingdom, 20:40
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balık Eklemeyi Erteleme CoryCory, 20:23
Yeni Üye Forumu - Adı Salyongozdan Yem Jemaisvu, 20:22
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 20:12
Akvaryum Tanıtımı - Led Seçimi fishhyy, 20:10
Yeni Üye Forumu - Erkek Lepistesin Karni Sisti fishhyy, 19:58
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Betta Yavrusu Babasindan Ne Zaman Ayrilir UEK, 19:13
Yeni Üye Forumu - Poşette Balık Kaç Saat Yaşar aupqua, 18:46
Yeni Üye Forumu - Yeni Aldığım Oranda Balığım Yem Yemiyor mxsmx, 18:22
Yeni Üye Forumu - Akvaryumun Camları Yansıtıyor Balığıma Zarar Gelir sorceres, 17:50
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Oranda İçin Birkaç Soru Mustafa7135, 16:36
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistesim Balıkmeraklisi, 16:04
Yeni Üye Forumu - Beta Balığı Akvaryumu NightWist, 15:42
Yeni Üye Forumu - 36 Litre Hangi Balığı Eklemeliyim İnci Kefali, 14:26
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum 75-80 Lt Furkan190718, 13:39
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Aguamentist, 13:12
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Su Değişimi Aguamentist, 13:11
Yeni Üye Forumu - Beta Balığım Hasta Mı aupqua, 12:43
Labirentliler
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Bilgi İçin Arayınız Her Tür Mevcuttur Hobi2626 12:42
- Zebra Elma Salyangoz 🐌 Ve Sarı Elma Salyangoz 🐌 Ahmetsaribuga 12:22
- Tropheus Duboisi Yavru pleco mania 12:18
- Newa Cobra Mini (yüzey Emişli İç Filtre) blenny 12:14
- Aquaclear 30 Askı Filtre blenny 12:14
- Mc Fuelleborni Eccles selcukvtc 12:11
- Sessiflora, Micra, Gül, Rotala, Esakvarist 11:57
- Eheim Compact On 5000 & Eheim Stream On 3500 Esakvarist 11:57
- Beyaz Kurt Kültürü ( White Worm) - Canlı Yem Amati340 11:56
- Su Piresi Kültürü+ Yeşil Su & Infusoria Kültürü Amati340 11:56
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 11:56
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 11:56
- Microfex Kültürü sefailgaz 11:54
- Mangrow Üstü Anubiaslar, Cüce Cyrptocoryne nikon_ 11:35
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı nikon_ 11:35
- Sera Otomatik Yemleme Makinesi nikon_ 11:35
- Süper Red Erkek Vatoz, Sterbai, Elma Salyangozu nikon_ 11:35
- Bursa İçi German Blue Ramirezi Arıyorum Yusmur 11:26
- Eheim Reeflex Uv Filtre 350 7 Watt Hiko 11:16
- Creaqua Firefly V2 150cm 100watt Ayaklı Armatür Hiko 11:16
- Oranda Japon - Rasbora Espei Hiko 11:16
- Anubias Stardust Mini Hiko 11:16
- Kırmızı Ramshorn Salyangoz GOLDFISH 11:16
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 11:16
- İç Filtreler Ve Led Aydinlatma Gursoyhasan 11:13
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 11:09
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 11:09
- F1 Black Camerun Ve F1 Chaitika Goldlar DiscusTurk 10:39
- Marlieri A Kalite Çiftler DiscusTurk 10:39
- Eheim Professionel 4+ egedin 10:30
- Aponogeton Boivinianus 95cm egedin 10:30
- Channa Stewartii rseven 10:18
- 100-300 W Isıtıcı rseven 10:18
- Sumplı Üçlü Set Akvaryum 150x50x50 rseven 10:18
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 10:07
- Hobiyi Bırakıyorum - Malzeme barsbingul 10:00
- Mangrow Kökü barsbingul 10:00
- Hobiyi Bırakıyorum - Canlı barsbingul 10:00
- Java Moss , Java Fern Filizleri Miller 09:46
- Rasbora Arıyorum Miller 09:46
- Karides_vatoz Yuvası- Su Piresi+yeşil Su osmandbnl 09:35
- Blyxa Japonica osmandbnl 09:35
- Satılık 2 Adet Beyaz Ve Siyah Dişi Molly osmandbnl 09:35
- Caridina Karidesler İndirimli Fiyat karidesrehberi 09:11
- Balık Yavruluğu - Akvaryum Malzemeleri - Teraryum karidesrehberi 09:11
- Anubias - Bucephalandra - Moss Çeşitleri karidesrehberi 09:11
- Fanlı Akvaryum Soğutma Termostatlı karidesrehberi 09:11
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 09:10
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 09:10
- Bulgarian G.s. Point Ve Albino Platinyum Melek bonker0618 09:06
KULLANICILAR
- 129 Online Kullanıcı, 70 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.