ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Baracuda
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Nisan 2008 04:26
Son Ziyaret:
16 Nisan 2024 16:20
Toplam Mesaj:
320 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ali dönmezer
Doğum Tarihi:
10 Mart 1976
Yaş:
48
İl:
Gaziantep
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/47159.jpg[/img]Synodontis valentine

SON 10 MESAJI

Variabilichromis moori, Neolamprologus pulcher ve leptosoma kigoma
[QUOTE=Umut Katipoğlu]Ortak paylaşım noktamız olsun diye yalnızca bu türlere özel bir konu açtım.
Tüm kabukçul besleyenleri ve ilgili duyanları buraya davet ediyorum.
[/QUOTE]

Umut bey konuyu takip ediyorum ancak başlık bilmeyenler için yanlış anlaşılabilir. Lamprologus ların geneli kabukçuldur. Başlıktan sanki Lamprologus lar kabukçul değilmiş gibi anlaşılıyor.
Tanganyika Kabukçulları ve Diğerleri
Arkadaşlar bende bir zamanlar demek istiyorum ve bana ait beslemiş olduğum Ocellatus ve Variabilichromis fotosu ekliyorum.

Güzel bir konu takip ediyorum.
Saygılarımla.
Lamprologus meleagris ilk yavrular
[QUOTE=GÜVEN] Ali bey sizi tebrik ederim. Eskişehirden Omer_MG   Ömer beyde olan Meliagrislerin bir fotoda erkek olduğunu çözmüşsünüz. Ne yazıkki ben çözemedim. Ondaki 3 meliagrisi dişili erkekli diye üstüne basa basa garanti ettiği halde alan benim. 2 ay sonra farkettim hepsinin erkek olduğunu ve tekrar ld akvaryumdan 4 tane 3 cm aldım onların büyümesini bekliyorum.
[/QUOTE]

Merhaba Güven Bey hobici arkadaşımızın kim olduğunu hatırlamıyorum ama benim daha önceden Ocellatus tecrübem olması bu ayrımı yapmamı kolaylaştırdı. Bu sebeple fotolardan va arkadaşımıza sorduğum sorularla erkek olduklarını değerlendirdim ve vazgeçtim. İnşallah diğer balıklarınız erkek çıkmaz, çünkü böyle bir durumda ciddi bir hata var demektir ortada. Çünkü gerçekten tecrübesi olan insanlar 1.5-2 cm boyundaki Ocellatus un dahi %70-80 doğruluk oranı ile cinsiyetlerini bilebiliyor. İnşallah balıklarınızın hepsi dişi çıkar da ülkemizde de kabukçul çeşitliliği artar diyorum.
Saygılar.
Baracuda2013-03-20 18:36:53
Silinebilir
[QUOTE=AnadoluSırtlanı]Anlaşılan, sorulara işine geldiği gibi cevap veren bir akvaryumcuya denk gelmişsiniz .Balık 20-30 cm boya, oldukça hızlı bir şekilde ulaşabiliyor.Bu ölçüler onu belki dev değil ama büyük bir balık yapar.

Bu tarz kedi balıklarından hoşlanıp,ulaşabileceği büyüklükten endişe duyarsanız size Platydoras Armatulusu(konuşan vatoz) tavsiye ederim.Hem afrikalı akrabaları kadar fazla ve hızlı büyümez (9-10cm) hem de tadında bırakıldığı sürece akvaryum dışarısına çıkarılarak garip sesi duyulabilir :)





Not : Tavsiye ettiğim balıkta küçük balık ve karideslerden ayrı bakılmalı.Önüne ne gelirse yutma eğiliminde.

Rica ederim. [/QUOTE]
 
Merhabalar arkadaşımız balığını elden çıkarmış ancak yine de merakımdan yazıyorum.
 
Bir çok kaynak inceledim Arda bey ama sizin gibi net bilgi verene rastlamadım. Bu balığın 30 cm kadar hızlı bir şekilde büyüdüğü kesin olarak bu tür yani Syno. Valentina bir diğer adı ile Syno. Zebra ve dahi yine bir diğer ad Syno. Hibrid 5 için mi söylüyorsunuz bu kaynaktan faydalanmak isterim gerçekten, bu balık için çok fazla bir bilgi yok demeyelim ama ulaşabildiğim kadarıyla incelidiğim kadarıyla az bilgi var veya rastladım.. Bildiğim kadarı ile doğal seleksiyon sonucu ortaya çıkmış bir hibrid yani labarotuvar üretimi değil hibrid olması nedeni ile çok bir bilgi yok diye düşünüyorum. Benimde bildiğim kadarı ile çok büyümeyen bir tür şu an besliyorum gelişimleri oldukça hızlı değil çok fazla boylanmadılar görünen o ki bu tür petricola standartlarına yakın ama şunu söyleyebilirim form ve renk olarak seyir zevki fazla canlılar.


Saygılar.
Lamprologus meleagris ilk yavrular
[QUOTE=ulmus]Cengiz'ciğim merhabalar, çok sağol evet ben ilkim, besleyen bayağı bir kesim var, takip ediyorum. Yavru almak hiç de zor değil, tabi ki doğru dekor ve dizayn, kabukçul besleyip bir de yavru alayım diyor iseniz bu olmazsa olmaz koşul. Fotoğrafları ileri de paylaşacağım,ilk yavrulardan kabuğu ayırmadığım için fazla kalmadı malesef huyumdur asla ilk yavruları ayırmam ama nazar olmasın ve devamı gelsin diyerek 4 adedini ayırdım, çok hızlı büyüyorlar ve dişim şu an tekrar kabukta, ortalama ocellatus gold ile aynı oranda yavru veriyor, yani 30 kadar, bundan sonra bu tür konusunda tedarik anlamında sıkıntı olacağını düşünmüyorum, amacım önceliğim  takip ettiğim ve benle takipte ve irtibatta olan dost ve kardeşlerimle bu türü paylaşmak, tebessümle kal kardeşim...[/QUOTE]
 
 
Umut Bey tebrik ederim ilk olmak güzel. Cüce popülasyonunu yaygınlaştırmak adına. Video ve foto harici bu türü hiç görmedim ve izlemedim. Bildiğimiz altın formlardan farkları nelerdir. Biraz anlatırsan bize türü sevinirim.
 
Ayrıca Kabukçugillerde yavru alma söylediğiniz gibi zor değil, yalnız farkettiğim bir durum var. Bundan uzunca bir zaman önce Eskişehir ilinde bu türü satan bir hobicinin ilanına müşteri oldum ancak balıkların fotolarını incelediğimde tamamının erkek olduğunu değerlendirdim arkadaşımız aldığı firmadan alırken erkek dişi oranı belirtilerek almış ve onların söylediğine göre ilana koymuştu. İthalatını yapan firmada her türün cinsiyet ayrımını bilecek diye bir kaide yok onlarıda suçlamıyorum ancak yavru alamayanların durumu veya sebebi birazda yapılan ithalatta gelen balıkları çoğunluğunun erkek olduğuna dalalet diye düşünüyorum. Kusura bakma konunu bölmek değilde birazda hobici arkadaşların dikkatlerini artırmak maksadıyla yazdım affına sığınarak.
 
Saygılar.
Baracuda2013-03-17 17:50:35
Yerlibitki.com Pelia mı Monoselenium mu
[QUOTE=hasan_ozgur] Şikayetin Nedeni: Farklı Bitki Gönderimi

Şikayet Edilen Kişi / Firmadan Alınan Cevap: yerlibitki.com

Olayın Detayları: Yerli bitki den aldığım Monoselenium adı ile satılan bitki Pelia bitkisi çıktı.

 Sitede Pelia satışı olmamasına rağmen elime ulaşan bitki Pelia.

 Akvaryum şartlarında bakılması neredeyse imkansız olan bitki.

 Hasan bey ile görüşmemizde de özellikle sordum sanırım kendisi de bitkinin Monoselenium olduğu konusunda ısrar ediyor.

Bana gönderilen bitki: 

 
[/QUOTE]
 
Merhabalar. Bu resmi görünce çok şaşırdım. Şu an yaşadığım şehir Rize'de diyebilirimki dağ taş bu yosundan dolu hemen hemen her sokak duvarında bu bitki veya yosun her neyse arsız bir şekilde yayılmış durumda hatta bir kaç parça akvaryuma koymuştum fakat zamanla çürüyüp gittiler (not:akvaryumlar bitkiler için uygun ışıklandırma ve sisteme sahip değil). Bilmiyorum ama ithal edilmesi gibi bir durum varsa çok üzücü canım ülkemde dururken.
Yazdıklarım kimse için değildir. Olaya taraf değilim umarım anlaşmazlık çözülür. Saygılar.
Variabilichromis moori, Neolamprologus pulcher ve leptosoma kigoma
[QUOTE=umut78] 
Mooriler 4 nesildir bendeler bir ara elden çıkarıp aynı balıkların yavrularını geri aldım Barracuda nickli Ali Bey ile bayrağı değişip duruyoruz sağolsun. Aklıma gelmişken Ali hocam bu başlığı görürsen yavrular hazır ne zaman istersen beklerim :) . 
 
[/QUOTE]

Umut hocam selamlar. Konuyu geç fark ettim kusuruma bakma. Variabilichromis lerin bendeki yeri çok farklı inanın bu balığı tankıma her aldığımda sanki ilk defa besliyormuşum gibi hep aynı heyecanı yaşıyorum. Bayrağı tekrar almayı inanın çok isterim. Sizin gibi bir profesyonelin elinde neslin devam ettiğini görmek gerçekten sevindirici. Benim yavrular sizde biraz daha büyüsünler artık. En kısa zamanda görüşmek üzere. Saygılar.
Yavru İlangilerde Ani Ölüm
[QUOTE=erkin1970]10 gün önce 2 dişimden yavru almak nasip oldu. 3 gün kadar yavrulukta beklettiğim yavruaları küçük bir akvaryuma ayırdım. 3 Gün öncede bloat şüphesinden clout tablet tedavisine başladım. Akşam yemleme yaptım yem yerlerken bir tanesi deli gibi sağa sola çok hızlı hareketler yaptı ters döndü yan yattı garip hareketler yapmaya başladı. Bu durumu görünce ışığı kapattım %20 su değişimi yaptım ve akvaryumun üzerini kapattım. Sabah Kalktığımda 2 balığın ölmüş olduğunu gördüm. Bunun sebebinin ne olduğunu anlayamadım. Sebebin ne olabileceğini yada nasıl bir tedavi uygulayabileceğimi önerirseniz çok sevinirim. Saygılarımla[/QUOTE]

Erkin bey sorunuzun cevabı da zaten sorduğunuz soruda.

1 nci olarak Yeni bir akvaryum kurulumu yapmışsınız yani oturmamış bir akvaryum her ne kadar suyunuz ana tanktan olsada filtre sisteminizin döngüyü yeterince oluşturacak bakteri seviyesine ulaşmadığı haldeyken canlı yüklemesi ve yemlemeyle su bozulmaya başlamış, doğal olarakta amonyak seviyesi yükselmiş,

2 nci olarakta yukarıda ki şartlarda mevcut durum varken clout kullanmışsınız yani bir nevi antibiotik türevi, varolan bakteri popülasyonunu da yok etmiş olmuşsunuz birde tekrar yemleme yapmışsınız bu durumda balıkların aşırı nitrit ve amonyaktan öldüğünü büyük bir yüzde oranı ile varsayabiliriz.

Kayıpsız yavrular büyütmeniz dileğiyle. saygılar.
Melanotaenia Praecox (Neon Dwarf) Üretimim
Evet biraz da yavru fotoğrafları.







Buda anne ve baba.

Melanotaenia Praecox (Neon Dwarf) Üretimim
[QUOTE=omardaing]Melanotaenia türleri arasında en çok sevdiğim 3-4 türden biri. Bende farkında olmadan yavru almıştım bu türden. Rafya yerine bol bitki olsa daha sağlıklı olur. Akvaryumda anne babadan başka balık yoksa yumurtaları yemezler.[/QUOTE]

Bitki konusunda haklısınız Ömer Bey ancak şu hobide beceremediğim yegane unsurlardan biridir bitki bakımı ve yetiştirmesi. Kendi tabirimle bitki için elim biraz kaba.

Evet yumurtalarını yemiyorlar ancak küçük hacimde akvaryumda ürettiğim için yemlemeden kaynaklı su bozulmaları mantarlaşmaya sebep olabiliyor. 

Üreme periyotları çok kısa 2-3 gün gibi kısa bir sürede tekrar yumurta döküyorlar. Sayabildiğim kadarıyla yine 30 adet yumurta gördüm. 

Anaçlar şu an karma olarak 1.5 m lik akvaryumum da durmaktalar. Anaçlar derken 4 erkek 1 dişi :) alırken bilmeyince böyle bir durum çıktı ortaya. Üretmek istediğim zaman 1 erkek 1 dişi olarak ayırıyorum.

Şu an yavruları yumurta sarısı ile beslemekteyim, infusuar eli kulağında olmak üzere ancak yumurta sarısı daha pratik geliyor. Artemia ya geçmek için biraz daha zamanları var. Zannedersem 15 günlük olduktan sonra artemia ile yemlenebilirler. Şu anda 8 günlükler.

Gerçekten ilgi çekici ve hoş balıklar bitkili akvaryum sahipleri için oldukça görsel türler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.