ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Mustafa1881
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Haziran 2019 19:54
Son Ziyaret:
28 Eylül 2019 01:35
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Maxim Rommel
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Maxim Rommel

SON 7 MESAJI

Akvaryuma Hava Motoru Almalı Mıyım?
Daha önce değil hala yapıyorum 😀 tak hortumu versin kabarcığı. Suya oksijen sağlamak için en eski ,demode yöntem ama işe yarıyor hala. Eğer elindeki iç filtre ben hava vermem motorum kaldırmaz diyorsa yan su aldığı alt girişi kirden pislikten tıkanmıştır yada motoru su dışında uzun süre çalıştırıldıysa ısınmaktan deforme olmuştur , suyu çekip basmıyodur. Suyu ne kadar çekip basarsa bu güç doğrultusunda su geçişi sırasında üstteki hortumda havayıda yakalayıp çekip su içine basacaktır. Olayın mantığı gereği böyle.
Ceyhun's
Doktor bu ne ? :)
İç Mi Fıskiye Mi?
Kendi deneyimimi söyleyim, ilk başta 65 litre bitkili akvaryumda su yüzeyinde yağlanma olmaması için şelale kullandım.ancak 3 gün sonra suda belirgin kirlenme oldu ve balıklar yukarıya kaçmaya başladılar( 4 lepistes 3 moli 3 çöpçü). Mantık yürüttüm. Şelale aparatını kullanınca zaten boyu 17 cm olan filtrenin su çeken kısmı ortada kalıyordu ve dipten nitratlı suyu yeteri kadar çekemiyordu. Bununla beraber şelalenin debiside yeterli gelmiyor ve oksijen sıkıntısıda olmuştu.Şelale aparatını çıkarıp hava hortumunu taktım ve iç filtreyi dibe kadar çektim. Bir gün içinde hem su temizlendi hem balıklar rahatladı. Filtreyi arka cama taktım böylece hava kabarcıkları ne bitkileri nede balıkları fazla rahatsız etmedi. Eğer akvaryum derinliğine uygun bir güçlü bir filtreniz varsa muhtemeldir ki benim sorunlarımı yaşamazsınız.Şelale yeterli gelir.
Hangi Filtre?
Sık sık elektrik kesiliyorsa ben sunsun o pompasız minik dış filtresine güvenmezdim.kendindem motorlu dophin pipo filtre, şelale filtre yada sobo wp 1302f diye ilginç bir iç filtre var. İncelemeni tavsiye ederim.Tank zaten küçük üstelik bitkili.dış filtre bence gereksiz.
Aquamagic Akvaryum Motoru
Uzun süredir gözüme takılan bir ürün bu.Bir iç filtreye göre kapsamlı bişey yapmışlar.Yeni kurduğum 55 lt lik tanka almayı planlıyordum ancak o filtrenin yüksekliği 31 cm, dolayısıyla uzun geldi.Fiyatına bakarak ben çok mantıklı buluyorum o ürünü.İçinde karbon ve seramik var.Görüntüsüde estetik.Ben bahsettiğim 55 litre tanka eurostar sp300 aldım.Oda karbon filtreli, fiyatı çok uygun,debisi ortalama saatte 300 litre ve küçük tank için boyutuda uygun.
Akvaryuma Hava Motoru Almalı Mıyım?
İç filtrenin hava hortumu varsa takıp akvaryum içine hava vermesinide sağlayabilirsin. Ama tek sebep oksijen yetersizliği olmayabilir.Dip ve orta da amonyak birikmişse balıklar hep yukarı kaçarlar.
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Herkese merhaba, çoktandır okuyordum forumu baya bir bilgi edindim yazdıklarınızdan, şimdi kendi akvaryumumu kurdum. Allah utandırmasın diyelim :) iyi forumlar[^_^]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.