ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Hakan Erdat
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Şubat 2007 12:00
Son Ziyaret:
05 Haziran 2014 13:28
Toplam Mesaj:
107 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hakan
Doğum Tarihi:
07 Şubat 1974
Yaş:
50
İl:
Denizli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hakan Erdat

SON 10 MESAJI

Hakan Erdat 400 lt. Discus Akvaryumu "Video Eklendi"
editHakan Erdat2014-04-15 14:39:10

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=eKcR8Yk-34k&list=HL1397561210&feature=mh_lolz[/VID]

HD seyrederseniz görüntü biraz daha düzeliyor..
Hakan Erdat 400 lt. Discus Akvaryumu "Video Eklendi"
Yeni discus kadrosu ve aydınlatmada alternatif değişklikle yeni görüntümüz ..


























200*70*60h(Resimler Eklendi 3,4,6,8de)
Tebrik ederim maşalahh nazar değmesin..

Keşke aydınlatmada tavandan sarkıtacağınız birkaç ledli armatür kullansaydınız..Lokal aydınlatmalarla daha fazla biyotop görüntüsü yakalar görselliği daha da arttırabilirdiniz..
DENİZLİLİ AKVARİSTLER
İçinizde discus bakan ya da bakanı tanıyan varsa ve elinde satılık balık varsa bakabilirim arkadaşlar..Bilginiz olsun..
YENİ YENİ YEPYEN 150*50*65 TAYMUR
Bu boydaki balıkları ki hepsine maşallah iyi görünüyorlar neden kumlu dekorlu akvaryumda bakmayı düşünmediniz? Tankınız güzel balıklarınız güzel ancak ortasında saksılı cama cam akvaryumda bütün görselliği kaybetmişsiniz.Daha önce denediniz mi bilmiyorum ama eğer yavru alma ve büyütme amacınız yoksa hiç zorlanmayacaksınız emin olun..
Elektrik olmayinca
Dış filterinizi tekrar çalıştırmadan önce mutlaka temizleyin..Akvaryumdaki suyla temizliğe dikkat edin..4-5 saatten fazla elektrik kesintilerinde filtrenizdeki bakterileri kaybedersiniz..Bu süre sonunda tekrar filtre çalıştığında ölü bakteriler tankınıza sorun olarak geri dönecektir..Isıyı yavaş yavaş ılık su ilave ederek düşmesini engelleyebilrsiniz ısı pek sıkıntı yaratmaz ani değişmediği sürece ancak hava motorunu ihmal etmeyin..
Discustan soğuyorum valla..
Bu tecrübesizlikle balık ölümleri kaçınılmaz olacaktır..Biraz daha işin teori kısmını geliştirin..Bol bol okuyun..Balığınız istediği kadar sağlam sağlıklı büyük olsun birkaç kaynaktan balık aldınız mı bakteri çakışması riskini arttırırsınız..
Hakan Erdat 400 lt. Discus Akvaryumu "Video Eklendi"
[QUOTE=KoLo]Öncelikle akvaryum ve discuslarınız harika.MAşallah.Tebrik ediyorum sizi.Ben 125 *50 *65 ebatlarında bir akvaryum kurmayı düşünüyorum.YAVRU DİSCUSLA bu işe başlamayı düşünüyorum.Ulaşabilecekleri maksimum boya eriştirebilmek ve hatta yavru alabilmek amacım.Önceleri bitki ve kum hatta başka balık türleri koymayıda düşünüyordum fakat yavaş yavaş bu fikrim değişti.Kum bile koymamayı düşünüyordum akvaryumunuzu görünceye kadar.Akvaryuma koyduğunuz köklere ekstradan bir bakım yapmak gerekllimidir?Gerekliyse ne zaman süre ile ne yapılmalıdır?Bu konuda görüş belirtirseniz sevinirim.Biraz görsellikten sıkıntı çıkar mı?Sadece Kum ve kök.
[/QUOTE]

Teşekkür ederim..

Ben daha önce bitkiyle de discus baktım..Ancak çok direnmeme rağmen discus ve bitkinin beraber dört dörtlük bakılamayacağına karar verdim hala da aynı fikirdeyim..Bitkilerin bakım ihtiyaçlarıyla discusun bakım ihtiyaçları arasında gidip gelecek bitki aldığınız yerleri ihya edeceksiniz..Ha dört dörtlük olmayacaksa herşey birkaç anubias cyrptocoryne ile çözecekseniz işi birşey diyemem..

Yavru discus alıp büyütmek herkesin istediği hayalini kurduğu birşey.."5 cm boyda alayım bakımla 15 cm e gelsin hem de dekorlu tankta" isteği herkesi cezbediyor..Ancak bunu da gerçekleştirmek çok zordur..Discusları gelişme çağlarında çok iyi ve alternatifli besinlerle beslemek ve bol su değişimi yaparak büyütebiliriz..Tabi bir de 5 cm lik discusları çok iyi seçmek ön koşuluyla..Bu da dekorlu tanklarda hem çok zordur hem de zahmetlidir..

Eğer dekorlu (kum ve kütük) tankta discus beslemek istiyorsanız mutlaka en az 8-10 cm boyu aşmış ve o boya gelinceye kadar iyi bakım görmüş balıkları seçmelisiniz..

Akvaryuma konulan kütüklere bakım gerekmez..Benim tanktaki kütükler 2 seneden beri tanktan çıkmadı..

Benim gibi cama cam discus beslemek istemeyen,üretim derdinde değil işin zevkinde görselliğinde olanlar için kum ve kütükten yapılan dekorlarla discus bakmak zor değildir..Kum tabakasını olabildiğince alçak tutumalı ve mümkünse ince taneli (0,5 mm gibi) kum seçmeliyiz ki kumun altına pislik birikmesin..Onun dışında iş size kalıyor..Doğru ve yeterli su değişimi doğru ve alternatifli besleme..


Bu arada tankımda aydınlatma ve ufak bir dekor değişikliği yaptım..Led aydınlatmayla daha çok biyotop görüntüsü vermeye çalıştım..Önümüzdeki günlerde paylaşacağım kısmetse..
DENİZLİLİ AKVARİSTLER
Selamlar..

Birlikten kuvvet doğarmış..:) 

Hakan Erdat2013-02-18 11:22:23
Hakan Erdat 400 lt. Discus Akvaryumu "Video Eklendi"
[QUOTE=kar_delen6]Bitki ekleyecek misiniz acaba? Anubias vb. bitkiler çok yakışabilir bence bu akvaryuma... [/QUOTE]

Su üstü bitkisi ekleyebilirim sadece..Anubias falan düşünmüyorum..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.