ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Serhat.Kaymak
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
479
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Ocak 2019 10:52
Son Ziyaret:
19 Saat 15 Dakika önce
Toplam Mesaj:
429 [0.23 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
2 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Serhat Kaymak
Doğum Tarihi:
09 Temmuz 1995
Yaş:
28
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Serhat Kaymak 105x55x60 350 Litre Güney Amerika Uaru Amphiacanthoides Guianacara Dacrya Geophagus sp. "Tapajos Orange Head"

SON 10 MESAJI

Geophagus Altifrons Sorusu
Merhaba

Yumurtaların açılması su ısı ve suyun iletkenlik değeri ile orantılı TDS metre ile suyun kaç ppm değerinde olduğunu ölçerseniz beslediğiniz canlının doğasında bulunan iletkenlik değeri ile karşılaştırma yaparsanız size yardımcı olacaktır. iletkenlik olması gereken fazla olduğunda genelde yumurtalar bozuluyor. Ayrıca eğer yumurtlayan balık resimde görülen balıksa beslediğiniz tür altifrons değil geophagus red head-orange tapajos diye bilinen bir toprak yiyen türü [:iyi:]
Dış Filtre Bozuldu Önerilerinizi Bekliyorum
Merhaba

Sıfır dış filtre fiyatları çok yükseldi tekrar fluval 407 vs almak isterseniz fiyatlara bir bakmanızı tavsiye ederim. 2000 tl ile motorun o parça sorunları hallediliyorsa bence yapmanız daha sağlıklı olur. Dış filtre alacaksanız da Aquael ultaramax 2000 veya 1500 modelinden bakabilirsiniz. Hem fiyat olarak makul hem de performans olarak gayet iyi bir ürün ultramax 1500 kullanıyorum 4 sepetli + 1 ön filtre sepeti mevcut enerji sarfiyatı düşük çok sessiz ve güçlü bir cihaz en önemlisi sepet hacimleri çok iyi istediğiniz gibi kaliteli ürünler alıp içini doldurup kullanabilirsiniz.
Yeni 700lt Kurulum - Planlama Önerileri
Selamlar ,
Tepe akvaryuma bakacağım teşekkürler.
Ben de bahsettiğiniz şekilde 40lık profil üzerine düşünüyorum.
Zemin terazisi noktasında parkeler şu an terazide görünüyor ama üzerine yaklaşık 1ton yük gelirse nasıl olur bilemiyorum :)
zeminin terazisi bozulursa mobilyaya müdahale ederek terazi sorununu çözebiliriz diye düşünüyorum sizin var mı bu konuda bir tavsiyeniz ?[/QUOTE]

Parkeler zaman içinde göçme ezilme sorunu yaşayabiliyor ağır yük olduğu için zemin terazisi önemli bir durum ona göre dolabı ayarlı ayaklı mobilya ayakları ile yaptırırsanız eğim varsa eğer aşırı derece değilse ayarlı ayaklar ile bu sorunu çözebilirsiniz. Ben istanbul karaköyden bir dükkanda içi kaynaklı vidalı ayarlı ayaklardan 6 adet alıp mobilyaya taktırdım ve oradan hafif ayar yaparak terazi işini çözdüm. 40* lık profil olmasından ziyade demir profillerde et kalınlığı önemli ona dikkat edin 2 mm et kalınlığı altında bir profil seçmeyin. O ölçüde bir akvaryuma tek seferde herşeyini ayarlayıp koymak ileriye dönük baş ağrıtmaz. Benim 105*55*60h akvaryum 10 mm kayıtlı kuşaklı boş cam ağırlığı 80 100 kg arası mobilya ağırlığı 50 60 kg gibi su doldurduğumda dolaba ve zemine yüklenen ağırlık 500 kg civarı sizin ölçüde bu yük dolap vs.. ile 1 ton olacaktır. Herşeyi hesaplamak gerekiyor bu tarz kurulumlarda eski tip binalarda odanın zemin statiği bile bozulabiliyor çünkü evin belirli bir köşesinde sabit sürekli 1 tonluk bir yük duracak akvaryumu yaptıracağınız usta ile bunları konuşup ayarlamanız daha yararlı olacaktır. Şimdiden hayırlı olsun
Yeni 700lt Kurulum - Planlama Önerileri
Selam

Tepe akvaryum İlhami Kul istanbul`da çok güzel çok başarılı akvaryumlar ve temiz işçilik Youtube kanalı mevcut bakabilirsiniz.
Akvaryumda yüksekliği bence hiç arttırmayın yükseklik arttıkça akvaryum cam kalınlığı artması gerekir.
Kesinlikle demir profil üzerine giydirme mobilya yaptırım kendim 40x30x2mm et kalınlığında profilli mobilya kullanıyorum çok memnunum size de bu profil kalınlığı yeterli olacaktır.
Sump veya dış filtre tercih sizin ama sump maliyeti yine de daha uygun olacaktır.
Kesinlikle bu ölçü için 12 mm altında tank yaptırmayın dünya standartlarında akvaryum güvenlik faktörü 3.8`dir. Bu ölçüler içinde uygun cam kalınlığı bu orana 12 mm`dir.
Zaten iyi bir usta size 12 mm den yapılmasının daha sağlıklı olacağını söyleyecektir. Bazen görüyoruz 10 mm den yapılmış tanklara bir sürü kayıt kuşak atıyorlar ayrılmaması için fakat sağlıklı bir işlem değil ve görüntü kirliliği size önerdiğim imalatçı bu ölçülere benzer bir akvaryum yapmıştı kanalında imalat aşaması mevcut.

En önemlisi ben bunu şahsen çok yaşadığım için akvaryumu koyacağınız yer zemini kesinlikle terazide olsun sonra sıkıntı yaşamayın hem suyun yamuk görüntüsü hemde cama herhangi bir eğimden gelecek basınç tehlike arz edecektir.
Dehşete Düştüm. (japon Akvaryum-eminönü)
Merhaba

Eminönüdeki petshoplarda teleskop akvaryum rainbow akvaryum bu ikisi hariç canlı alınmasını tavsiye etmiyorum. Köşk akvaryum çeşit seçenek bol seçilerek dikkatli alırsanız sorun olmaz ama akvaryumları çok kalabalık ve suların durumları pek iyi değil bu yüzden 3. seçenek olarak köşk akvaryumu önerebilirim. Diğer dükkanlardan sadece malzeme veya kutulu yem alınabilir.
Dophin Cf800 Debi Testi
Aleyküm Selam Hasan bey bahsettiğiniz modeli üreten firma kw zone kendi sitesinde o model için 90 litre için öneriliyor kullanmadım ama kullanan arkadaşlarım var filtreden memnun fakat yedek parça konusunda bulabilir misiniz bilemiyorum. Bu filtreyi üreten firma dophin c ejet astro aquanic gibi diğer markaları da üreten bir firmadır. Bence bu model size o hacimde yeterli gelecektir. Eğer alternatif düşünürseniz eheim ecco pro 200 / tetra ex 700 plus bu iki modeli de hatta tetra ex 1000 plus modelini de alternatif düşünebilirsiniz. ex 1000 plus modeli çıkış debisi 500 550 litre arası çok yüksek bir debiye sahip değil bu sebepten kullanabilirsiniz. Tetra bu serileri yeni çıkarttı anadolu pet getiriyor en azından muhattap bulabilir sorun yaşamazsınız.

Diğer alternatif olacak modeller
aquael ultra filter 900 (aquael ultramax 1500 kullanıyorum çok sessiz fiyatı da uygun memnunum)
eheim 2213
eheim experience 150





[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/212096/110420231443441.jpg[/IMG]
185.50.45h Tropheus Akvaryumu
[QUOTE=VolkanUZ]Eheim Surface Skimmer gerçekten başarılı bir ürün,
3-4 saat geçti geçmedi yüzdeyle hiçbirşey bırakmadı arkadaş.
Yalnızca full ayarda çalıştırınca sürekli hava kabarcığı çıkartıyor ancak en kısık ayarı bile başarılı.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/103183/290320232313361.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/103183/290320232313401.jpg[/IMG][/QUOTE]

Merhaba Volkan Bey

Güzel bir kurulum olmuş elinize sağlık eheim surface skimmer güzeldir fakat çok çabuk içi doluyor sürekli sünger temizliği istiyor yemleme yaparken fişini çekmenizi tavsiye ederim. Kapatmayınca yemleri de çekiyor çabuk kirleniyor ve bu yüzden yüzeyi temizlemiyor. Bu akvaryum Ebubekir ATAR beyin akvaryumu mudur ? Kendisi kurulumu yapıp sonrasında devamı gelmemişti sanırım o akvaryum [:?] Otomatik yem makinesi armatür ısısından etkilenip malzemesi zarar görmesin bazı armatürler çok ısınıyor sizdekini bilmiyorum fakat söylemek istedim.[EDIT]Serhat.Kaymak,2023-03-30 15:35:09[/EDIT]
Tanganyika Gölü Kıyı Şeridi , Kayalık Habitat
[QUOTE=Erten][VID]https://youtu.be/xCWnaR3bpUQ[/VID][/QUOTE]

Dekordan kaynaklı tropheuslar ne kadar doğal hal ve hareketlerini sergiliyor. Üretim ticaret maksatlı kurulmuş yüksek ışıklı sağlı sollu iki taş bulunduran tanklarda bir yukarı bir aşağı sağa sola toplu halde hareketlerden ve hayvanların ürkekliğinden uzak doğal güzel bir görüntü elinize sağlık.
170lt Akvaryum Dış Filtre Öneri
Merhaba

Aquael Ultra Filter 900

Aquael Ultramax 1500 kullanıyorum Türkiye piyasasına yeni yeni giriş yapan Polonya menşeli kaliteli bir marka tavsiye ederim. Bozkar pet ithalatçısı

Jbl CristalProfi E901/902

Buda ikinci filtre olarak kullandığım sessiz temizliği kolay enerji sarfiyatı çok düşük Almanya menşeli bir filtre 170 litre bitkili akvaryum için yeterli olur. 01 serisi daha uyguna bulursunuz ama birinci tavsiyem AQUAEL markası olur fiyat performans açısından...
8 Yil Su Koyulmamis Akvaryum
Merhaba

Herkes söylemiş bende eklemek istiyorum. Kesinlikle camları söktürüp bir temizlik ve yeniden yapıştırma çok sağlıklı olacaktır. Bu işlem için cam maliyeti olmayacağı için çok yüksek bir maliyet çıkmaz ve içiniz uzun süre rahat edecektir.


SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.