ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ercolog
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Aralık 2006 21:27
Son Ziyaret:
19 Kasım 2016 01:12
Toplam Mesaj:
30 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ercan Eroğlu
Doğum Tarihi:
15 Kasım 1980
Yaş:
43
İl:
Istanbul
Meslek:
Lojistik
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ercan Eroğlu
120*65*50 Deniz Akvaryumu

SON 10 MESAJI

Bir Kaç Soru ?
Sorun aydınlatma gibi gözüküyor, tam ölçüleri yazarsanız tavsiye verelim.
Neden deniz akvaryumuna geçen sayısı çoğalmıyor.Yeni yok?Fikri olan?
Çok güzel yazmışsınız, kesinlikle katılıyorum, kaliteli malzeme ve sağlıklı kurulum adına beklenmesi gerekiyorsa beklenmelidir, kendimden örnek vereyim acemilik dönemim olan 100X50X60 akvaryumumu taşınma dolayısıyla Ağustos ayında boşaltmak zorunda kaldım, şu anda canlılarım bir arkadaşımda.
 
Yeni taşındığım evde bu işi hakkıyla yapmak, mevcut yanlışlıklarda kurtulmak ve güzel bir tank ortaya çıkarmak amacıyla başladım çalışmaya 2012 Ocak ayındayız 5 aylık süre içinde ancak bir aşamaya geldim hala aydınlatma ve dalga motorlarım eksik, akvaryumum boş ve hazır şekilde bekliyor, gerekirse 3-4 ay daha beklerim, yanlış yapmaktan iyidir.
 
Bu hobi herşeyden önce bana sabır etmeyi ve araştırmayı öğretmiştir, hergün yeni şeyler öğrenmeye devam ediyorum ama Türkiye' de deniz akvaryumculuğu 10 sene öncesine göre oldukça ilerlemiş durumda, eskiden talep yetersizliğinden dolayı getirilmeyen ürünler şu anda birçok firma tarafından dünya piyasası fiyatlarına getiriliyor.
 
Bu forumdaki durum için şunu söyleyebilirim burası tatlı su ağırlıklı, deniz forumları adı altında bulunan başlıklar çok yeterli gelmeyebilir bu sebeple insanlar sadece tuzlu su konularının tartışıldığı forumlara yöneliyor olabilirler ama ben diğer forumlarda yazan birçok arkadaşımızın buraya destek olmak ve bilgi aktarmak amacıyla birşeyler paylaşmaya çalıştığını görüyorum, açıkça söylemek gerekirse bende bu kişiler arasındayım, sonuçta burası ilk üye olduğum akvaryum forumu herkes gibi bende tatlı suyla başladım, buradan çok şeyler öğrendim bu sebeple birilerine yardımcı olabilmeyi istiyorum, bir katkım olursa ne mutlu bana..
 
Kalın sağlıcakla..
Keşke minik olsalarmış =)
evet  bu :) güzelmiş biraz araştırayım.
Royal Dottyback
Sixline sonradan eklenen akvaryumlarda damsellar bütün köşeleri kapmışsa sorun yaratır, çok hareketli ve sürekli kayaları didkleyen bir balık olduğu için sürekli bölgeci balıkların saldırısına uğrayacaktır, bu tecrübeyi yaşamış biri olarak tavsiye etmem.
Deniz Akvaryumuna Geçiyorum Olmazsa Olmaz Unsurlar Nelerdir
300 civarına bu işi halledebilirsiniz Zatek' ten firma sahibi Zafer Bey şu an askerde ama mutlaka yerine bakan bilgili bir arkadaş vardır, bir konuşun derim.
Keşke minik olsalarmış =)
yok hayır video başlar başlamaz sağ üstte olan balıktan bahsediyorum 1-2 tane daha geziyor ortalıkta.
Hermit ve karides
Salih Bey bende karideslerle sorun yaşayan duymadım ama genelde blue leg hermitler öneriliyor bunlar reef safe diye geçiyorlar ama bunların bile salyangoz ve conchlara kesin olarak dokunmayacağını söylemek zor zira kötü tecrübe yaşayan bir sürü arkadaş var, hermitler deniz kabuklusu görünce dayanamayorlar:)
Deniz Akvaryumuna Geçiyorum Olmazsa Olmaz Unsurlar Nelerdir

Aldığınız akvaryum canlıyken birebir gördüğüm çok güzel bir akvaryum hatta Abdurrahman Bey den o dönem aldığım mandarin çiftinden erkek olanı hala yaşıyor ve kuru yem yiyor, bu çok zor rastlanılan birşeydir, kendisine bu güzel canlı için vesilenizle tekrar teşekkür ederim.

 
Bir önceki akvaryumumda Aquamedic tf1000 vardı kötü bir skimmer değil ama bubble maguslar fiyat kalite dengesinde daha ağır basıyor bence bubble magus tercih edin bir sürü ikinci el bulabilirsiniz.
 
Aydınlatma olarak sadece t5 tercih edebilirsiniz 6X39w lık bir armatür işinizi görecektir, bununla birçok canlıyı rahatlıkla idare edersiniz, ikinci el armatürler piyasada var aslında Abdurrahman Beyin güzelde bir armatürü vardı ama muhtemelen satmıştır, dediğim gibi bu konu taamen bakacağınız canlılar ile ilgili..
 
Armatürden ziyade üzerinde kullanacağınız flolar daha önemlidir, bu flolar azami 1 yılda değişmelidir can sıkıcı ve masraflı bir işlem, suyu ısıtma sorunuda cabası, bu sebeple ledleride araştırın malesef hala çok pahalılar ama araştırın derim.
Deniz Akvaryumuna Geçiyorum Olmazsa Olmaz Unsurlar Nelerdir
Tekrar Merhaba,
 
RO yani Reverse Osmos cihazı evdeki musluk suyunu arıtıp içindeki filtrelerle suyun içindeki zararlı madde ve değerleri normal, kullanılabilir koşullara ulaştırma cihazıdır diyebiliriz, birçok evde musluk sularını içme suyu olarak kullanmak isteyen insanlar tarafından tercih edilmektedir, sizde bu cihazı alıp her iki amaç içinde kullanabilirsiniz mutfak tezgahına monte edilebilen modelleri vardır.
 
Eğer bunu kullanmazsanız piyasada satılan Turkuaz v.b. ro suları tercih etmeniz gerekir ki buda çok pahalı olur en iyisi cihaz alın bir kere alın sadece akvaryum için düşünmeyin.
 
Ayrıca bu tip su kullanmaz direk musluktan doldurur ne olacak derseniz akvaryumunuzda ciddi yosunlanma problemleri, canlılarınız için zararlı bir su özellikle mercan besleyecekseniz çabuk ölecekleri bir ortam hazırlamış olursunuz.
 
Dediğim gibi ölçüleri verirseniz akıntı konusunda daha fazla yardımcı olabiliriz.
 
Soğutma işlemini fanla hiç yapmadım onun için yorum yapamam daha önce Resun CL280 soğutucum vardı bu tip cihazlar malesef elektrik tüketimi konusunda pek cimri değil.
 
Daha öncede açıkladığım gibi ışıklandırma bakacağınız canlılara göre değişir, siz canlı olarak ne istiyorsunuz önce buna karar verin daha sonra ışıklandıma konusunda bildiklerimizi paylaşırız.
Royal Dottyback
Akvarymunuzun boyutlarıyla bağlantılı olarak kole,brown veya yellow tang ekleyebilirsiniz, bu ballıklar damselları pek sallamazlar ama büyük balıklar dışında damsellar varken başka balık eklemek her zaman sorun olacaktır bölgeci balık oldukları için bazen elinizi bile soksanız korkmadan saldırıyorlar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.