ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Önal
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Nisan 2015 08:47
Son Ziyaret:
28 Ağustos 2015 23:33
Toplam Mesaj:
27 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Önal Açık
Doğum Tarihi:
24 Mayıs 1988
Yaş:
36
İl:
Hatay
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ÖnaL

SON 10 MESAJI

Kim hangi tür canlı besliyor
Mavi prenses 3+1 , sarı prenses , mpanga 3+10 , hongi 2+8 , astronot 1 :) ,
2 Sorum Var
Molly 1+2 , lepistes 1+2 veya 2 japon ancak olur.Daha fazlası yazık. Bitkili bir akvaryumda yapabilirsiniz çok hoş olur başlangıç için:)
Aysmenimin cinsiyeti nedir sizce
[QUOTE=Bekir Can]Teşekkür ederim cevapladığınız için

Başka yardıcı olabilecek arkadaşlar var mı lütfen[/QUOTE]


Daha büyük resim koyarsanız net sonuç söyleyebiliriz.
Sarı prensesim uzun zamandır çiftleşmiyor?
[QUOTE=emrsr52]Merhaba, iki defa yavru aldığım sarı prensesim uzun zamandır çiftleşmiyor nedendir acaba? [/QUOTE]


Merhaba.Bunun birçok nedeni olabilir.Su değerleri , akvaryum ısısını düşük olması , az dişi balığın bulunması , balıklara uygun akvaryum koşullarının olmayışı(dekor,kayalık vs) , çiftleşmesine mani olacak çok erkek oluşu veya 1 erkek bir dişi bakılmasıda çiftleşmelerine engel olacaktır geciktirecektir. İnşaallah düzelir balığınız.Keyifli hobiler.
90x60x60 Akvaryum
[QUOTE=tvlknb]90x60x60 akvaryum malawiler için uygun mudur.? Bu ebatlarda malawi ve ya diğer cichlid türlerini besleyenler var mı? Varsa her hangi bir stres durumu, gelişimi engelleyici bir sıkıntı yaşadılar mı ya da yaşar mıyım?Sumplı mobilyalı akvaryum yaptıracağım. Malesef akvaryumu koyacağım alan sadece bu kadar. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
 
[/QUOTE]

Yaklaşık 320 Lt Hacimli bir akvaryum olacak verdiğiniz ölçülere bakılırsa. Malaviler için uygun diğer cikletlerde besleyebilirsiniz,besleyenlerde vardır.Stres durumuna gelince çok erkek olmadığı müddetçe sorun olmayavağı düşüncesindeyim. 3 koloni kurabilirsiniz örn. Mpanga,sarıprenses,yunus. 3-4 dişi 1 erkek gibi gibi.Sumplu olmasıda gayet iyi. Keyifli hobiler.
Bu cikletin türü nedir ?
Merhaba. Balığınız mpanga veya elangatus ornatus arası üstekiler.Dişiler genelde renklerini tam belli edemez ama erkege benziyor.Alttakide hongi arası birşey sanıyorum. Keyifli hobiler.

mpanga


hongi kırması sanıyorum





Ciklet Türünde Kum Seçimi
[QUOTE=kaz_053]250 Litrelik bir akvaryumum var tekrar dizayn edicem ciklet balığı bakmaktayım

Kum olarak mercan kırığı en ince kumdan tasarlamayı düşünüyorum fakat 20 - 25 arası ciklet balığım mevcut 5 - 8 cm boylarında bu ince kum üzerinde dışkıları birikir mi ? dış filtre bu dışkıları temizler mi acaba 
[/QUOTE]


Merhaba. 2 yıldır ciklet balığı beslemekteyim ve silis kum önerimdir.Temizlik ve dip çekimi yönünden çok rahat , dışkıların kumun içine girmesi çok zor. Dış filtreniz iyi sirkülasyon yapıyorsa dışkıları görmek zor akvaryumda.Genede dip çekimi yapılıp dışkıların elle temizlenmesinden yanayım. Keyifli hobiler.
Mavi Sarı Prenses korku ve stres
[QUOTE=velican]Akvaryumun ici bastan sona kaya dolu ve dediğiniz gibi koridorlar var su uzerinde dalgalanma yok su gayet sakin i filtrede cama vuruyor kabarciklar ama akıntı oluşturmuyor. Bakalim eğer alışmazlarsa ne yapmam lazım ?[/QUOTE]

Akvaryumun önüne bir sandalye çekip izleyin onları.Zamanla alışacaklardır. Tanımadığın birine hemen güvenemezsin demi. Zamanla bakacaklar ki bu adam bizi seviyo hep yem veriyo, bizle ilgileniyo, suyumuzu değiştiriyo ,bize çeşit çeşit mama yediriyo :). Keyifli hobiler.


Dipnot: Benim balıklar aksam olduğunda akvaryumla dış kapı arasında 4 mt kadar var. İşten eve geçtiğim an sakin gezen balıklar bir anda heycanlanıp saga sola dönüp sevimli hareketler yapmaya başlıyorlar ki akvaryuma bile yaklaşmadan. Balıklara balık hafızalı diyenlere gelsin bu.Maşaallah Onlara. Zamanla seninkilerde böyle olacaklardır İnş.
Önal2015-05-05 16:25:43
Mavi prenses ortada kaldım
[QUOTE=myyy]Evet gerçekten küçük ama bi anda gelince başka akvaryumum yoktu sırf eziyet Olmasın diye büyük bir akvaryum alırım ama şuan zaten İki tane akvaryumum vardı bu üç oldu bilmiyorum valla ikinci Balığı tamamen yalnız kalmasın diye alacaktım acaba 1 Dişi 1 erkek 3-5 ay yasarmı bu akvaryumda yoksa yalnız mı Kalsın[/QUOTE]

Yaşama olayı 3-5 ay veya daha fazla Rabbimin izniyle yaşar yaşamasınada , Seni 1 mt lik bir odaya koysalar ve hayatını sürekli burda sürdürmeni isteseler pek hoş olmaz demi? Hem daralırsın , piskolojin bozulur ve vücudunda buna bağlı çok gelişme göstermez daha düzgün büyüyemezsin .Bu mantıkla balıklarımıza bakmamız gerektiğini düşünüyorum.Nede olsa bize emanetler..3 akvaryum var diyosun ver hepsini camcıya sana güzel bir akvaryum hazırlasın.Hazırdaki akvaryumu değişmeni tavsiye ederim. Keyifli hobiler.
Mavi Sarı Prenses korku ve stres
[QUOTE=velican]Arkadaşlar akvaryumda 5 sarı prenses 7 mavi prenses besliyorum hepsi ortalama 4-5 cm. Akvaryumun yanına yaklaşamıyorum beni görünce taşların arkasına saklanıyorlar yem atınca ben gitmeden yemiyorlar suyun üzerinde kalan yem atıyorum yukarı bakıyorlar ama çıkıp yemiyorlar. Granül yem atıyorum onuda çok iştahlı yemiyorlar.Sadece pul yemi doğru düzgün yiyorlar. Bu korku ve stresi nasıl aşabilirim yardımlarınızı bekliyorum. 
 
Kullandığım yemler;

Tetra Pro Vegetable


Dainichi Cichlid Color Fx


Dainichi Cichlid Ultima Krill


New Life Spectrum Cichlid Formula

 
En çok sevdikleri :JBL Pul Yem
[/QUOTE]

Merhaba.Akvaryum kolidor gibi sürekli geçiş çıkışın olduğu yerde olmassa balıkların korkup ürkmesi en aza iner.Onun haricinde akvaryum değişmiş veya balıklar yeniyse bir müddet normaldir balıkların akvaryuma ve size alışmaları zaman alacaktır.
Filtrasyon konusunda aşırı dalgalanma varsa iç filtrenin debi yerinden kısabilir balıkları gözlemlersiniz.Onun haricinde benim balıklar alışmadığı başka kişileri akvaryumun önünde gördükleri zaman bir müddet kayaların arasına saklanıyorlar beni gördülermi şen şakrak geziyolar.Alışsınlar akvaryumun önüne gittinizmi istesenizde durmazlar şirinlik yapıp dururlar yem verceksiniz diye :) Düzelcektir zamanla inşaallah.Keyifli hobiler

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 27 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.