ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
advctsdiaboli
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Ocak 2015 14:27
Son Ziyaret:
01 Kasım 2017 15:44
Toplam Mesaj:
51 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mahmut Akyol
Doğum Tarihi:
07 Temmuz 1981
Yaş:
43
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/170040.jpg[/img]

SON 10 MESAJI

cüce gurami cinsiyet belirleme (4 resimli)
Evet arkadaşlar bendeki 4 cüce guraminin cinsiyetlerini size sormak istiyorum. bir türlü rahat durmadıklarından çektiğim fotoğraflar belli belirsiz olduğu için webde balıklarımın birebir aynılarının fotoğraflarını bulup koyuyorum. orijinal değiller ama bendekilerin aynısı. 

bu ilki kolay erkek itirazı olan?


bu kobalt mavi cüce guraminin aşağıdakine göre biraz küçük olduğunu belirteyim. üçte ikisi kadar aşağı yukarı. sanırım bu dişi ne dersiniz? 

bu da büyük olanı sanırım bu da erkek

şimdi zor olanı bu. bir yerde bunlardan 5-6 tane görünce erkek olma ihtimali kuvvetlendi. malum dişisi zor bulunuyor. bu fotoğraf sizi yanıltmasın ne mavisi ne de güneş rengi gibi olan kısmı bu kadar canlı renkte. var mı dişi olma ihtimali, varsa toplayayım petshoptan bu arada bu da neon olana göre daha küçük

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. 
advctsdiaboli2015-06-11 17:55:15
L144 Şisme hastalık belirtisi mi?


Yusuf bey geçmiş olsun,
dropsy olma ihtimali çok yüksek gerçekten üstteki benim arkadaşın balığıydı. 3. günde öldü maalesef. o balık öldü ama diğer balıklara bulaşan bir hastalık yoktu. ne olduğu da çok anlaşılamadı. ilaç tedavisi akvaryumun su değerlerini olumsuz etkileyeceğinden tedaviyi ana tankta yapmamanızı tavsiye ederim.25 litre tanklar var çok ucuz karantina için alın derim.  geçmiş olsun umarım kurtulur.
Bitki tavsiyesi
[QUOTE=mbn_berat06]Eledoa ve tilki kuyruğunun çok arsız olduğunu duydum.Anubiası bende düşünüyodum teşekkürler.[/QUOTE]

tilki kuyruğunu pek tavsiye etmem hocam. bunu yetiştiren birçok hobici yapraklarının ne kadar çabuk dağıldığını bilir.
anubias güzel bir bitkidir ama limon, tütün vb. türlere göre daha pahalıdır. bunlar budanıp dikildiklerinde kolayca çoğaltılabilirler. özellikle filtre, ısıtıcı gibi "doğal" olmayan nesneleri gizlemek için mükemmeldir. tilki kuyruğuna benzeyen fakat yaprakları çok daha dayanan cabombayı tavsiye ederim. ama beslediğim onlarca tür arasında saz kadar azgın bitki görmediğimi belirteyim. 10 kök aldım 4 ayda 100'ün üzerine çıktı. 1 tlden bile ucuzdur kökü, tavsiye ederim.
120 litrede kaç canlı doğuran
[QUOTE=barnabi]
bu akvaryumu kurduktan 2 ay sonra kayıplarıda hesaba katarsak elinizde 100 civarı balık olacaktır. 120 lt de 100 balık.

İlerisini düşünerek bir akvaryum kurmanız yararınıza olacaktır, aksi takdirde hem ekstra masraf çıkacak hemde balıklarınızın yaşam kalitesi düşecektir.

Saygılar
[/QUOTE]

vallahi hocam doğru söylemiş. 12 plati olan 160 lt akvaryumda sadece 4 geçmesine rağmen boyları 0,5-3 cm arası değişen en az 200 yavrum oldu. full bitkili olduğundan ikinci doğumdan sonrasını saymak mümkün değildi. fazla balığa gerek yok yavrular 7 ay civarında tam erişkinliğe geliyor zaten.
Vatozun karnı şiş
[QUOTE=mesutok] Anüsünün olduğu yerdeki şişlik yumarta değil umarım? turuncu olur testinin içindeki yumurtalar gibi.
[URL=#]</a>

Yahut bir organın dışarı sarkmasınımı acaba bağırsak tıkanması iç organın anüsten dışırı çıkması gibibi, yahut erkek vatoz bunu boynuzladıda yaraladımı çok ihtimal var. Üstte yazdıkların iç hastalıklara iyi gelir iç hastalık varsa düşünüryorsanız uygulaabilrisiniz ölmesini beklemektense. Birde anüsten sarkan bağırsak problemi olur öyle birşeymi bilemiyorum bir link ekleyim bakın konuya bahsi geçiyor resmilerde var konuda.


[/QUOTE]
Maalesef şimdi haber geldi arkadastan balık ölmüş. Yumurta değildi sanırım şeffaf bir şişlik gibi geldi bana. Bağırsak sarkması daha makul. Işe getirdi bugün ne yapabiliriz diye ama çok geç kalmıştı ne olduğunu anlayana kadar öldü ilginiz için çok teşekkür ediyorum Mesut bey hep yardıma kkoşuyorsunuz sağolun
Vatozun karnı şiş
Mesut bey balığın karnı dışında anüsünün olduğunu tahmin ettiğim yerde de toplu iğne başından daha büyük bir şişlik var. zaman zaman ters de geliyor, durumu hiç iyi değil. akşam arkadaş evde hava taşı ile ısıtıcıyı açtığı ayrı bir tanka bırakacak. tedaviye cevap verirse mucize. yukarıda yazdığım bu balıklardan hangisi saldırarak balığı bu hale getirmiştir acaba? çünkü ana tankta 5 tane daha vatoz varmış onları bari korusa..
Vatozun karnı şiş
Fotoğraf: 

Canlıdaki Belirtiler: 3-4 gün önce karnı şişti, hareket etmiyor.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 200

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: velifera, plati, sae, salyangoz

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 26

Filitrasyon: üst sump

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: kullanmadım

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : 

Vatozun kursak kısmı ikiye katlanmış durumda, çok hareketsiz, renk yerinde, yüzgeçler yerinde, kabız olabilir mi bilmiyorum. balık benim değil o yüzden bildiklerimi yazdım, durum kötü görünüyor yardım edin lütfen.
iki küçük vatozun da kayıp olduğunu salyangoz sayısında patlama yaşadığını, yavrulara da yem kalsın diye yemlemenin fazla olmuş olabileceğini söyledi

advctsdiaboli2015-04-29 10:50:50
BİTKİLERDE YOSUN PROBLEMİ
[QUOTE=cagatay15]akvaryum güneş almadığına eminim ayrıca yanlarını bile kapattım bende kapatıp açmaya çalışacam bundan sonra bencede mantıklı olan oteşekkürler yeniden[/QUOTE]

Çağatay bey sürekli aynı saatte açıp kapatmanız zor olur zamanlayıcı alsanız çok rahat edersiniz.
ben şundan kullanıyorum 

yapı marketlerde elektrikçilerde var. her gün aynı saatte açıp kapıyor, 10 farklı zamanlama yapılabiliyor benimkinde. günde 2 kere aç 2 kere kapa 2 tane kullanıyorum. 25-30 tl civarı fiyatı da
advctsdiaboli2015-04-29 09:50:52
BİTKİLERDE YOSUN PROBLEMİ
[QUOTE=cagatay15]cevabınız için teşekkürler . 6 - 7 saat arası acıyorum ışığı nekadara azaltıyım sizce[/QUOTE]

hocam ben 9 saat açıyordum ilk başlarda, sonra forumda bir süre çalıştırıp kapatıp tekrar çalıştırılmasının daha iyi olacağını okudum: 4 saat + 2 saat kapalı+4 saat yaptım sonra 3+2+3 yaptım toplamda 6 saate indirdim. 
söylemek istediğim bunu ancak bitkileri, yosunları izleyerek ve tabii ki deneyerek bulabilirsiniz. çoğu kişi aydınlatmayı watt üzerinden yapıyor ama sanırım bazı kişilerin söylediği gibi asıl önemli olan kelvin. sanırım tankınızın güneş alan bir yerde olmaması gerektiğini söylemeye gerek yok. eğer öyleyse güneş geldiği sürece yosunlaşma ve kararmanın önüne geçemezsiniz. 

denemenin bir zararı olmaz, bitkiler kendilerini çabuk toparlıyor. önce 1 saat azaltın, baktınız olmuyor tekrar süreyi arttırırsınız.
BİTKİLERDE YOSUN PROBLEMİ
[QUOTE=cagatay15]Cevabınız için teşekkürler peki ışık sizce yeterlimi akvaryum floresanı gibi değil ama birde çınarlarım oldukça sararıyor ve gövdeler kahverengi nedeni ne olabilir ve çınarlar o kahverengi yerden az önce incelip kopmuş
[/QUOTE]

hocam ışık fazla geldiğinde bendeki elodeaların yaprakları sararıp gövde karardı. floeresanları azaltmak istemedim o yüzden aydınlatma süresini 2 saat azalttım, bir ayda kendilerine geldi. diğer bitkilerde de yosun azalmaya başladı. cüce vatoz, salyangoz, sae ne olursa algleri temizlerler. ama bazı algler özel türler tarafından temizleniyor örnek nerite salyangozu 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 25 Online Kullanıcı, 14 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.