ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tesol.tr
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
17
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Nisan 2013 21:01
Son Ziyaret:
26 Eylül 2021 18:15
Toplam Mesaj:
22 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hasan Şahin
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Akademisyen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hasan Şahin 4 Sp-4 Mp-2 Sp- 12 adet yavru beyaz prenses 200LT. Ekipman: Diy Sump

SON 10 MESAJI

Tepe Sump Yaptım
Arkadaşlar merhaba, aradan geçen 2 yılın ardından bir değerlendirme yapmak istedim. Sistem 2 yıldır aktif olarak çalışıyor, filtreleme konusunda 2 yıldır herhangi bir koku, suda bozulma yada balık kaybı yaşamadım. Son 1 yıldır iç malzeme olarak sadece sünger kullanarak arıtma yapmaktayım. Sünger dışında malzemeler kullanıldığında filtre çok çabuk doluyor ve temizlemek gerekiyor. Sünger kullanımında ise 3 ayda bir duru su ile yıkama yeterli oluyor. Su değerlerinin gayet ideal olduğunu düşünüyorum çünkü neredeyse her ay bir chiclid'im yavru veriyor. Yazları iki ay kadar uzak kalıyorum. Otomatik yemleme ve bu filtreleme sayesinde balık kaybı yaşamadım. Sonuç olarak yapacak arkadaşlara tavsiye olunur.
Akvaryumda Oluşan Bu Şey Nedir?
Balıklar yiyor sürekli yosun olabilir mi ?
Akvaryumda Oluşan Bu Şey Nedir?
Arkadaşlar merhaba akvaryumu sineklik/tel ile ikiye bölmüştüm. Vatozlar ölünce aradaki bu tel kısımda yosunlar oluşmaya başlamıştı ama bu ara dikkatimi çekti kağıt gibi birşey oluştu. Tam olarak nedir bu ? Akvaryumdan dışarı alayım mı ? Zararlı bir şeymidir ? İlginiz için teşekkürler

[url=https://hizliresim.com/va2l9R][img]https://i.hizliresim.com/va2l9R.jpg[/img][/url]

[url=https://hizliresim.com/1pW35D][img]https://i.hizliresim.com/1pW35D.jpg[/img][/url]

[url=https://hizliresim.com/r0karM][img]https://i.hizliresim.com/r0karM.jpg[/img][/url]
Tepe Sump Yaptım
[QUOTE=pekozgur]Çok güzel bir sistem olmuş, hatta soran bir arkadaşa örnek olarak gönderdim, umarım kullanmaya devam ediyorsunuzdur. Memnun musunuz?

Şahsi fikrim elinizden geliyorsa bölümleri geçirgen olmayan bir malzeme ile ayırmanız ve alttan üstten bildiğimiz sump gibi dolaşarak suyun akışını sağlamanız yönünde olur. Bu şekilde olunca Bir kısım su üstten aşarak filtrelenmeden akvaryuma dönüyor olabilir. Bölmeleri de kutunun üst yüzeyinden 1cm kısa olacak şekilde yaparsanız olası tıkanma durumunda yan duvardan taşarak akvaryuma döner suyunuz ve ortalığı batırma ihtimali olmaz.

Bir de kendim suyun dökülme sesinden rahatsız olduğum için çıkış kısmına ince bir boru-dirsek düzeneği ile direkt olarak akvaryum içine dökülmesini sağlayıp sessizliği bir üst seviyeye çıkarmak için biraz uğraşırdım ama işlev olarak bir artısı olmaz o ayrı konu.

[/QUOTE]

Halen kullanıyorum herhangi bir sıkıntı yok şükür. Akvaryumda gram koku yok bu çok iyi oldu. Yapacaklara da tavsiye ederim gayet basit ucuz ve kullanışlı.
Tepe Sump Yaptım
Arkadaşlar merhaba yaklaşık 2 hafta doldu ve su seviyesi yükseldi fotoğrafları paylaşıyorum. Sizce ne zaman temizlemeliyim süngerleri ?

[IMG]https://resmim.net/f/1tqdR8.jpeg[/IMG]

[IMG]https://resmim.net/f/68wk26.jpeg[/IMG]

[IMG]https://resmim.net/f/AZKOtZ.jpeg[/IMG]
Mpanga Balığım Kendi Kendine Kusmus Yavrular Yok
Muhtemelen saklanmışlardır. Beyaz prensesten kusturma yöntemiyle 10 küsür yavru aldım. Daha sonra taşları kaldırınca 6 tane daha çıktı :) muhtemelen yakında çıkarlar ortaya
Tepe Sump Yaptım
[QUOTE=aliekinci] 3 kg civarı. tasır.[/QUOTE]

Akvaryum yağmur marka 5 ay önce sıfır aldım. İnşallah bir sıkıntı çıkarmaz.
Tepe Sump Yaptım
[QUOTE=aliekinci] tasma ıhtımalıne karsı akvaryumun ustunde durması ıyı. ama o alumınyum profılın aynısından lazım. camın ustunde olmaz. duvara assan bu sefer dısarı tasabılır sen evde yokken. akvaryum ıcıne assan su sevıyesını dusurmen lazım . boyle durması bakım ıslemı ve tasmaya karsı ıyı. ama ıkı metalın ustunde olması lazım agırlık tasıyacak. cok agır degılse bu halıyle camla da durabılır. kac lıtre bu plastık kutu?[/QUOTE]

Su çıkış delikleri altta olduğu için kap tam anlamıyla dolmuyor ki tam dolmasını da istemedim o yüzden alttan deldim. Kap 4.000ml kapasiteli fakat yarısında az su ile doluyor. Tam olarak ağırlığını ölçme imkanım yok.

Fotoğrafta net olarak görünüyor mu bilemedim ama yukarıdan aşağı eğimli duruyor. Bu durumda ağırlığın büyük kısmı alt tarafta olmaz mı ? Yani demir çerçevenin üzerinde ?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/146510/040920192149181.jpg[/IMG]
Tepe Sump Yaptım
[QUOTE=MŞEN]
Kullandığınız dıy kabı nereden temin ettiniz.Görsel ve işlev olarak güzel duruyor.[/QUOTE]

Metro marketten satın aldım. Saklama kapları bölümünde mevcut, 4000ml diye yazıyor. Aynısının şeffaf olanı da var. İçerisindeki sünger ise biolife flora sistemimden kalma. Diğerleri sıvacı süngeri ve bulaşık süngeri.
Tepe Sump Yaptım
[QUOTE=aliekinci] resim kısıtlı alanı gosterıyor. akvaryumun genıs acı bır resım cekımi lazım.[/QUOTE]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/146510/040920192120591.jpg[/IMG]






[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/146510/040920192121001.jpg[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.