ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
berramamati
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Kasım 2012 18:50
Son Ziyaret:
13 Ağustos 2013 13:58
Toplam Mesaj:
278 [0.07 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
berra mamati
Doğum Tarihi:
14 Ocak 2000
Yaş:
24
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Berra Mamati. (Herkes yardımcı olsa geri kalanlar için sorun kalmayacak. Yardımlaşalım)

SON 10 MESAJI

Suyu boşalttım
40 litrelik 2 ramirezi balığımın bulunduğu akvaryumun suyunu bir anlık sinirle boşalttım. Su hep sapsarı ve yosunluydu. Bende daha fazla dayanamadım ve balıklarımı ayırıp eski suyu boşalttım. İçerisine başka bir akvaryumdan su ekledim. Sonra dinlenmiş sudan koydum. Taşları falan her şeyimi yıkamıştım. Ama su bulandı bir süre baya bulanıktı şimdi yavaş yavaş durulmasa başladı. Isıtıcı ve şelale filtremi taktım az önce. Bol ışıklandırmasını da yaptım. Şimdilik sorun yok gibi duruyor, sizce balıklarımı içine atmalı mıyım? Bakteri kültürü ve su dezenfektesi atayım mı içine?

[QUOTE=berramamati]40 litrelik 2 ramirezi balığımın bulunduğu akvaryumun suyunu bir anlık sinirle boşalttım. Su hep sapsarı ve yosunluydu. Bende daha fazla dayanamadım ve balıklarımı ayırıp eski suyu boşalttım. İçerisine başka bir akvaryumdan su ekledim. Sonra dinlenmiş sudan koydum. Taşları falan her şeyimi yıkamıştım. Ama su bulandı bir süre baya bulanıktı şimdi yavaş yavaş durulmasa başladı. Isıtıcı ve şelale filtremi taktım az önce. Bol ışıklandırmasını da yaptım. Şimdilik sorun yok gibi duruyor, sizce balıklarımı içine atmalı mıyım? Bakteri kültürü ve su dezenfektesi atayım mı içine?[/QUOTE]

NOT: 300 litrelik güney amerika tankım var. Severum ateş ağız ve melek balıkları var. Onların içine ramirezileri atsam sıkıntı olur mu?
Ramirezi
Eş değiller sürekli kavga ediyorlar. Ayrı takılıyorlar. Dişi erkeği kovalıyor genelde. O benim de aklıma geldi ancak yeterli yerim yok. O kadar balığı akvaryuma koyamam yani, 1 çiftine ancak bakabilirim.
Ramirezi
Bitkili akvaryumumda sadece 2 adet ramirezi var. Tarçında kullandım ancak bir türlü çiftleştiremedim. Birisi dişi birisi erkek olmasına rağmen zaman zaman kavga ediyorlar, birbirlerine zarar vermeye çalışıyorlar. Ama dediğim gibi hiç yavrulama çabaları yok. Akvaryumda toz tarçında kullandım normal çubuk tarçında kullandım ama hiç bir faydasını göremedim. Sorun ne olabilir? Ayrıca büyük tankımda ateş ağız çiftlerim de hiç uyuşmuyorlar. Biliyorum tek eşliler ama zamanla birbirlerine alışırlar diye bekliyorum. Bir türlü beklenen olmuyor. Amerikan dünyasında yavru almanın püf noktası ne olabilir?
Meleklerle ilgili sorularınıza cevaplar
[QUOTE=mgokkavas]Küçük mü ve ne kadar zamandır sizde? Hiç yem yemeyip büyümedi mi?

Yavruysa yavrular çok daha dayanıksızdır. Genelde solungaçlarından çok çabuk zarar görürler. Diğerlerine göre daha hızlı hızlı soluyorsa pek umut yok demektir.
[/QUOTE]

Yavaş solunumu. Ayrıca gövdesi 1 tl büyüklüğüne yakın.
Meleklerle ilgili sorularınıza cevaplar
[QUOTE=mgokkavas] [QUOTE=berramamati]Melek balığımı arkadşaımdan aldım ve ilk aldığımdan beri rahatsız gibi duruyor. Bazen hava almaya çıkıyordu suyun üzerine yem fazla yemiyordu. Hep durağandı. Artık bugün baktım resmen kendisini salmış su ne yöne hareket ederse o yöne doğru dalgalanıyor. Hiç bir anormal bozukluk yok dışarıdan gayet sağlıklı gözüküyor. Ona vuran rahatsız eden balıkta yok. Acaba o tanktan alıp 40 litre ramirezi ve neon bitkili tankıma mı koysam balığı? Orda toparlar mı szce?[/QUOTE]


Selam, anlattığınıza göre balığınız için çok geç gibi görünüyor. 

Melek balıkları çok dayanıklı balıklardır. Bu aslında oldukça olumlu bir özellik.

Ancak bazen balığımıza veya ortama müdahale gerektiren durumlarda geç kalınmasına da neden oluyor. Balıkta sıkıntı belirtisi gördüğümüzde çok geç olabiliyor.

Melekler özellikle yaralanma vesaire gibi rahatsızlıkları çok kolay atlatırlar. Stressiz ortam temiz suda hemen toparlarlar. 

Ama balığınız daha önceki su koşulları veya başka bir nedenden dolayı iç organlarında tamir edilemeyecek bir hasar almış gibi anlatıyorsunuz. Bu durumlarda pek yapılacak bir şey kalmıyor.
[/QUOTE]

Sanırım balık bana geldiğinde bu durum vardı. Çünkü geldiğinden beri bu durumda ve 2 melek arkadaşı daha var onlar sağlıklı ve büyümekteler. Yani başka bir akvaryuma almakta işe yaramaz mı diyorsunuz? Hiç bir hasar yok kendisinde ama deiğiniz gibi iç organlarında hasar olabilir.
Meleklerle ilgili sorularınıza cevaplar
Melek balığımı arkadşaımdan aldım ve ilk aldığımdan beri rahatsız gibi duruyor. Bazen hava almaya çıkıyordu suyun üzerine yem fazla yemiyordu. Hep durağandı. Artık bugün baktım resmen kendisini salmış su ne yöne hareket ederse o yöne doğru dalgalanıyor. Hiç bir anormal bozukluk yok dışarıdan gayet sağlıklı gözüküyor. Ona vuran rahatsız eden balıkta yok. Acaba o tanktan alıp 40 litre ramirezi ve neon bitkili tankıma mı koysam balığı? Orda toparlar mı szce?
Çok Korkuyorlar
[QUOTE=bilentungul]Berra hanım,
 
Işığı arkadaşında belirttiği gibi balıklarınızın korkmaması için açmayın belli bir süre. Severumlar ile anlaşabilecek balıklardan akvaryumunuz da var mı ? Yoksa onlardan da ekleyin ve sürü mantığıyla daha rahat olan balıkları gördükçe onlardaki stres azalacaktır.
 
Zamanla buradan gözlemlerinizi paylaşmaya devam edersiniz.
[/QUOTE]

Toprakyiyen türleri, ateş ağız ve meleklerin severumlarla anlaşmazlığı yok. Genel olarak aralarında severumlar en büyükler. Hiç bir kavga görmedim. Sadece ateş ağız dişisi erkeği kovalıyor o kadar. Hepsi uyum içinde. 
Çok Korkuyorlar
[QUOTE=mataban]Işığı açmazsan sorun kalmaz kardeşim :)
Akvaryumunuzun ebatı küçük geliyor olabilir. Aklıma başka da bir şey gelmiyor...
[/QUOTE]

Akvaryumun ışığını mı açmayalım anlamadım? Akvaryum 250 litre. 
Çok Korkuyorlar
Arkadaşlar 3 adet Gold Severum balığım var. 16-12 cm arasında değişiyorlar. Sorunum şu; Işığı kapattıktan sonra ve ışığı açarken inanılmaz korkuyorlar. Çarpmadıkları yer yok akvaryumda çok üzülüüyorum içim parçalanıyor. Neden böyle oluyor? Yani ışığı açmaya gitmeye korkuyorum neredeyse. En ufak boylarda da böyleydiler. Şimdi de böyleler, cam dahil her yere çarpıyorlar. Bir çözümü var mıdır? 
Not: Akvaryumda ayrıca Surinamensis, 3 adet melek, 2 ateş ağız bulunmaktadır.
Kesme işlemi
Bitkilerimin çürüyen yapraklarını ya da tepeden başlayarak aşağıya doğru çürüyen yapraklarını nereden kesmeliyim? O yaprağın çürük kısımlarını mı yoksa en uç kısmından mı kesmeliyim? chinodorus amazonicus türünde olduğunu düşündüğüm bitkim var.berramamati2013-03-31 23:43:21

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.