ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Azo
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
39
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Eylül 2012 16:28
Son Ziyaret:
28 Şubat 2021 11:12
Toplam Mesaj:
138 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Cihat Şekercan
Doğum Tarihi:
15 Haziran 1998
Yaş:
25
İl:
Kayseri
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Karma amerikan

SON 10 MESAJI

Beta Balığım Hırçınlaştı
Balığınız hem size alışmış hem de yemi sevmiş ne güzel işte. Benimkiler de kapağı açar açmaz her yere güzelce bir su sıçratırlar, elime atlarlar ve bu durum hoşuma gitmiyor değil. Anlattığınıza göre endişelenecek bir şey yok merak etmeyin.
Japon Balıkları Marul Yer Mi ?
[QUOTE=Ata5345] 2-3 saat suda bekletsem olmaz mı sirke yok şuan [/QUOTE]

Sirke yoksa suda bekletmenin pek bir anlamı yok güzelce ovalayarak yıkayıp verebilirsiniz.
Japon Balıkları Marul Yer Mi ?
Vermeden önce sirkeli suda bekletip sonra suyla tekrar yıkayarak verirseniz riski azaltmış olursunuz
Sorun Ne, Ne Yapmalıyım?
Balığınız columnaris, mantar olarak adlandırılan hastalığa yakalanmış görünüyor, bu isimle aratarak bir çok konu bulabilirsiniz veya forumda hastalıklar ve ilaçlar kısmında https://www.akvaryum.com/Forum/tedavi_edilebilmis_baliklar_ve_tedavi_yontemleri_k785798.asp Bu konuya bakarak hastalık hakkında bilgi edinebilirsiniz. Petshoptan mantar ilacı alarak tedavi edebilirsiniz. Daha önce başıma geldi balığımın durumu çok kötüydü ve neo-terramycin ile tedavi edebilmiştim.
İşte Amerikan Rüyası
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/134392/151120201034041.jpg[/IMG]
Bu Akvaryuma Kedi Balığı
İyi günler, 400lt tankımda Black Belt, jaguar, Jack dempsey (hepsi 20-25cm arasında), cüce vatoz (12cm civarı), frenatus (10cm) beslemekteyim. Tankta 3 yılı aşkın süredir bu canlılar ile devam etmekteyim bu süreçte kaybettiklerim oldu çıkardıklarım oldu. Dipte gezecek kedi balığı veya vatoz arayışı içerisindeyim. Gulyabani kedi balığı beslemek istiyorum fakat vatozuma ve frenatusa sıkıntı olacak gibi, ayrıca yemleme durumu nasıl olur kuru yeme alıştırabilir miyim? Diğer türlerimle bir sıkıntı yaşar mıyım, hacim uygun mudur, tavsiye edeceğiniz başka türler var mıdır?
Texas Ölüm Eşiğinde


[QUOTE=MetinSungu]Akvaryum kaç litre acaba?[/QUOTE]

Ana tank 400 karantina 50

Tuz banyosu yaptırdım ardından bol oksijenli suda kepçeyle destek vererek bikaç saat düz durmasına yardımcı oldum biliyorum riskli bir şey hava kesesi patlayabilir ama balık gidici duruyor. Şu an halen yaşıyor vücudun bir tarafında kızarıklıklarda azalma var ama pek olumlu konuşamayacağım en azından hastalığın çeşidini anlayabilen bir arkadaş yardımcı olursa sevinirim daha önce böyle bir şeye rastlamadım. Solungaçlarını kontrol ettim kızarıklık var yine tüm bedeni gibi; ekstra beyazlık, parazit vesaire bir olguya rastlamadım. [EDIT]Azo,2020-10-22 07:03:14[/EDIT]
Texas Ölüm Eşiğinde
Fotoğraf:
Hastalık Belirtileri: dış yüzeyde kızarıklık ters yatma, şu an file ile düz tutuyorum yüzdürmeye çalışıyorum acilen yapmam gerekenleri bilen birisi yardımcı olabilir mi solungaç paraziti midir?
Akvaryum Kapasitesi (litre):
Akvaryumdaki Diğer Canlılar:
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
Filitrasyon:
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.):[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/134392/211020201507161.jpg[/IMG]

Şu an karantina tankında düz tutmaya çalışıyorum yardımcı olursanız sevinirim
Karma Amerikan Tür Tavsiye (güncellendi)
Balıkları edindiniz mi bilmiyorum ama jaguar, midas, texas, ateş kafa, Black Belt, zonatus gibi türleri tavsiye ederim. Birkaç farklı Jack dempsey baktım fakat balıklarda genel olarak utangaçlık sorunu var bilmiyorum bana mı denk geldi ama sizinle hiçbir zaman sosyal hale gelmiyor uzaktan izlerken güzel gayet hoş renkleri var sert balık ama ben akvaryumun yanına geldiğimde yukarı gelsinler tepki versinler gibi istekleriniz varsa uzak durun.
Electric Blue Jack Dempsey
Tatil sürecinde balıklara kim baktı, balıklar insanla muhatap oldu mu, bakan kişi ani hareketlerde mi bulundu, balıklarda hastalık gözlemlediniz mi? Bu soruları cevaplamak gerek. Sadece uzaklaşmanız nedeniyle oluşan bir sorunsa biraz zaman tanıyın balıklarınızla ilgilenin normale dönecektir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.