ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
m60a3
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Temmuz 2011 01:49
Son Ziyaret:
04 Aralık 2011 01:33
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
huseyin ozdemir
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Sanliurfa
Meslek:
TSK
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

huseyin ozdemir

SON 2 MESAJI

Dıy Dip Süpürgesi Yapımı (Resimli)
inanılmaz derecede kullanışlı ve ucuz maliyetli bir proje gerçekten tebrikler! akvaryumumun dibi o kadar hızlı kirleniyor ki kara kara saatlerdir çözüm arıyordum . son çare olarak içime sinmese de pilli süpürge alacaktım ki, projenizi gördüm. yapımı be kullanımı inanılmaz derece basit geldi. hatta elimde bu tip bir motor olmamasına rağmen. sırf benzerini yapmak için almaya çalışacağım. tekrardan tebrikler... :)
Fan Sistemi İle Soğutma
Arkadaşlar  herkese saygılar öncelikle. sırf bu konuda yorum yazmak için üye oldum. kısaca derdimi anlatayım akabinde anlatacaklarımda elbet birilerine yardımcı olur... Şanlıurfa' da yaşıyorum, malum sıcaklıklar su an gündüz 45'C yi buluyor. akvaryumum hiç güneş görmediği halde son birkaç gündür 30'C ye vurdu :S acilen çözüm lazım aradım baktım internetten saatlerce en ucuz ve kolay çözüm bilgisayar fanı gibi geldi deneyelim dedim. velhasıl tamamen evde yapılmış bir sistem ne lehim ne kaynak hiç bir şeye ihtiyac olmaksızın 15 TL ye hallettim işi. 30'C olan sıcaklık bir kaç saatte 27'C ye düştü!!!
kısaca ekipmanlardan ve akvaryumdan bahsedeyim.
akvaryum 200 l tatlı su.
balıklar; 2 astronot, 2 sarı prenses, 2 mavi prenses., 2 yaşayan kaya, 2vatoz, 2çöpcü, 1 zebra. 

soğutma tertibatı ekipmanları;
1 adet 8cm. bilgisayar fanı (5 TL)
1 adet 12voltluk adaptör (10 TL)

kısaca yapımı anlatayım; adaptörü her türlü elektrikçiden temin edebilirsiniz. adaptörün ucundaki jack ı kesin. kabloların + ve - uçlarını açın. fanı her türlü bilgisayarcıdan temin edebilirsiniz. fan dan ayrılan 2 kablo var kırmızı ve siyah. onlarında ucunu açın. düğer bol kablolu parçayı kesin atın lazım değil. adaptörü fana bağlayın. tesisat banttı ile şase yapmasını engelleyecek şekilde iyice ayırın ve bantlayın. alın işte bu iş bu kadar. 
fan sudan 6-7cm yükseklikte ve akvaryumun üzeri amatör olarak tarafımca kapatıldı. ve konu ile alakalı genel bir kanı var, akvaryumun suyunun eksildiğine dair. ortalama litre uçuyor günde herkesin söylediği gibi. daha24sa geçmedi ama tahmini öyle olacak.

dikkat etmenizi tavsiye edeceğim bir kaç husus;
kablo bağlantılarını ters yapmayın, bir tane fanı yaktım (bilmem sebebi budur değildir ama yandı işte :) )
diğer bir husus; (ben buna çok takılmıştım ara ara açıklayıcı bir şey bulamadım saatlerce İnternet de, fanın hava akım yönü yani havayı içerimi vermeliydi yoksa içeriden dış-arımı çekmeliydi? arkadaşlar kesinlikle içeri üflemesi gerek!)
tesisatı bu şekilde kurun kesin sonuç alırsınız...
fanı aldığım bilgisayarcı da de akvaryum vardı biraz dedi işe yaramaz denedim ben diye. arkadaşlar canavar gibi çalışıyor :D
eğer sizin akvaryumunuz küçükse termostat devresi kurmanız gerekebilir. benim 2oo litre ye Şanlı urfa gibi bir çölde kesin çözüm oldu :))
hepinize sevgiler saygılar, mutlu günler balıklarınızla.
 umarım birazda olsa konuya açıklık getire bilmişimdir....

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.