ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Really
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Kullanıcı Başlığı:
[C]4,1,10135[/C] [B]3329,2[/B] [B]2829,3[/B]
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
13
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Nisan 2006 22:36
Son Ziyaret:
01 Temmuz 2013 00:28
Toplam Mesaj:
3890 [0.59 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Umut Gülengümüş
Doğum Tarihi:
07 Ocak 1987
Yaş:
37
İl:
Ankara
Meslek:
Meendis
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[b]Umut GÜLENGÜMÜŞ[/b] Hava motoru, hava hortumu, sünger, bayat tetra discus

SON 10 MESAJI

Festae'nin (Red terror) Türkiye Yolculuğu ve Yayılması
Murat geçmiş olsun. Küçük festae %99 tür içi agresifliğe kurban gitmiş. Başka bir sebepten ötürü bile ölmüş olsa bir saldırıya uğrayacağı kesindi. Tek gözü yokmuş zaten. Bu civar boydayken sert çiklitlerde tür içi agresiflik hat safhada oluyor. Birkaç tane çömlek konabilirdi ama o bile garanti çözüm değil. Bu boylar için sanki planlanmış bir ön eleme programı var :) 

Ben 4cm civarı pek çok küçük çikliti karmaya eklemiştim. Başta balığın sahibi açısından da bayağı gergin geçiyor ama hiç kayıp vermedim. Büyük GT nin yanına, büyük Viejaların yanına eklemişliğim var. Ama eminim eklediğim balık çiklit olmasa çok daha farklı davranırlardı. Aynı boyda yemlik balıkla çiklit yavrusuna farklı gözle bakıyor büyük çiklitler. Ama tabi jag gibiler ayırdetmez :) Yabancı forumlarda çok kez gördüğüm "ağzına sığmayacak kadar büyük" kuralı var. Basit ama mantıklı... Gene de söz konusu festae olduğu için bence karmaya şimdi ekleme. Salvini, texas gibi balıklar vurabilir. Bir de tek eklenmesi dezavantaj olur. Unreats ın ayırma çözümü iyi olur bence.




Bol Kütüklü 250 Lt.Amerikan Tankı Yeni Kurulumu
[QUOTE=cemre26]  

Aynen katılıyorum.Öyle birşey ki bazı akvaristlerin kafalarında belli kalıplar var,bu tür 400 lt şu tür 600 lt şu türde 300 lt den aşağı olmaz kesin ölür gider bütün balıklarınız vs. gibi tabular var.Yahu öyle yorumlar varki 'dekor neye hitap ediyor anlamadım sizin içinizdeki dekormu böyle'' diyen arkadaşlar bile var.Yani dekorun bile illaki alışılagelmiş standart beslenilen tür hangisiyse o türün dekoru yapılmalı yoksa içimizden gelen,zevk aldğımız dekoru yaparsak bu neye hitap ediyor oluyor :)O kadar çok olumsuz eleştiriler aldımki amerikana geçtikten sonra artık amerikandan bile soğumaya başladım yakında başka türe geçersem şaşmayın...
[/QUOTE]

Hocam siz balıkları da akvaristlerin kafa yapısını da çözmüşsünüz. Size bu hobide kurşun işlemez artık siz Neo olmuşsunuz hobi Matrix. İnşallah bu kalıpları bir bir yıkarsınız.
Teksasımın gözü ve solungacı patlatıldı
Emre Bey A. çiklitlerinde tecrübesiz olduğunuz için bizim size yazdıklarımız pek gerçekçi gelmiyor olabilir. Ancak şunlardan emin olun:

- Tankınız bu tip balıkların karması için çok küçük. Taban 80x45 olması da büyük dezavantaj.
- Tankınızda yetişkin ergin boyda GT, midas ve texas tan sadece biri beslenebilir.
- Midas gibi balıklara deneme süresi verilmez. Oradaki herhangi bir balığı bir saatten az sürede öldürebilir. Zaten müdahele edemeden iki ölüm yaşamışsınız.

Bunları tecrübeli herhangi bir amerikancıya sorarsanız onaylayacaktır yani benim yorumum değildir. Biz sizin keyfinizi kaçırmak için yazmıyoruz, canlı hayatı için yazıyoruz. Bir hayvansever olarak gerekli önlemleri alacağınıza eminim.
Bol Kütüklü 250 Lt.Amerikan Tankı Yeni Kurulumu
Tubifex ve gelişigüzel yemlik canlı balık vermek parazite veya başka iç hastalıklara neden olabiliyor. Tubifexin temizliğindne emin değilseniz vermeyin. Ayrıca en sık 5-6 günde bir verilmesi gerek.
Teksasımın gözü ve solungacı patlatıldı
Emre Bey 250 lt de midaslı karma olmaz. Midas hepsinden daha hızlı büyüyüp hepsini sindirecektir veya öldürecektir. Bunlar bu forumda hep denenmiş tecrübe edilmiş şeyler. Daha fazla ölüm olmaması için RD ve biri hariç texas ları çıkarmanızı öneririm.
İşte Amerikan Rüyası
Bence de papağan geni var. RDxMidas. Bende de buna çok benzer bir yavru vardı sonra kıpkırmızı bir midas oldu. Büyüdükçe tipi düzelecektir.
Festae'nin (Red terror) Türkiye Yolculuğu ve Yayılması
[QUOTE=KarabeY] [QUOTE=Really] [QUOTE=KarabeY]Köksal ve Cenk abilerim, görüşleriniz için teşekkürler. Tam damızlık olarak görüşleriniz doğru. Ben gene tetra, lepistes, buz balığı, birde ayarlayabilirsem yavru melek falan eklemesi yapayım. Bu kadarlık akvaryum arkadaşı onlara yeterli gelir sanırım. Yem olarak canlı artemia ve kaliteli pul ve granül yemler mevcut zaten. Birde canlı artemia için sorayım. Hergün mü vereyim, yoksa 2 günde bir mi versem daha iyi olur? Onun dışında tabana kum koymayacağım. En azından tabanda yem ve pislik artıklarını temizlemek kolay olması açısından. Kum olayını, en azından 10cm olduklarından sonra koyarım belki. [/QUOTE]


Selam Celal. Lepistes ve tetralar ziyan olur.
[/QUOTE]

Merhaba Umut, bu konuda seninde fikrini alabilirim. Şuan elimde o balıklar olduğu için onları ekleyebilirim. Onun dışında şu balıklardan ekleyebilirsin dersen onlardan da bulmaya çalışıp eklerim. 
[/QUOTE]

SD konusunda yazılmış zaten, küçük veya orta boy SD uygundur ve uzun dönem gider :) Tetrazon, büyük danio türleri ve hızlı ve sağlam tetra türleri de olur. Balıklar küçük olduğu için seçenek bol yani, ama duruma göre 1-2 ay sonra değişiklik yapman gerekebilir. Aslında ideali festaeleri olabildiğince çabuk ayırmak, senin de aklındadır bu.


[QUOTE=Köksal Gürkan] [QUOTE=Really]Lepistes ve tetralar ziyan olur.[/QUOTE]
Festae'lerin ziyan olmasından iyidir.
[/QUOTE]

Ona bakarsan ditherler ziyan olduktan sonra festaeler gene birbirine döner. Hem balıkları ziyan etmemek hem de kalıcı bir çözüm için daha uygun balıklar seçmesinde yarar var.
Festae'nin (Red terror) Türkiye Yolculuğu ve Yayılması
[QUOTE=KarabeY]Köksal ve Cenk abilerim, görüşleriniz için teşekkürler. Tam damızlık olarak görüşleriniz doğru. Ben gene tetra, lepistes, buz balığı, birde ayarlayabilirsem yavru melek falan eklemesi yapayım. Bu kadarlık akvaryum arkadaşı onlara yeterli gelir sanırım. Yem olarak canlı artemia ve kaliteli pul ve granül yemler mevcut zaten. Birde canlı artemia için sorayım. Hergün mü vereyim, yoksa 2 günde bir mi versem daha iyi olur? Onun dışında tabana kum koymayacağım. En azından tabanda yem ve pislik artıklarını temizlemek kolay olması açısından. Kum olayını, en azından 10cm olduklarından sonra koyarım belki. [/QUOTE]


Selam Celal. Lepistes ve tetralar ziyan olur.
green terror yüzgeç kapanması
Hocam balığın hayatı söz konusu bir an önce yabancı foruma danışın bence. Videosunu koymanızı da öneririm.
green terror yüzgeç kapanması
[QUOTE=doruk46] [QUOTE=Really]Eklediğiniz suda klor belirtisi var mıydı?[/QUOTE]
vardı biraz. sıkıntı o olabilrmi?
[/QUOTE]

Sıkıntı büyük ihtimalle ondan. Balığınız şoka uğramış. Ne yapılabilir açıkçası bilmiyorum, çiklitler böyle ağır şokları genelde atlatamıyorlar. Foto ekleyerek bir yabancı foruma sormanızda yarar var.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.