Kınıyorum


demirelisÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/11/2008
İl: Bursa
Mesaj: 444
demirelisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2009 10:45
Mert bey umarım bundan sonra böyle olaylarla karşılaşmazsınız. Meyve veren ağaç taşlanırmış hesabı :) bence bundan biraz olsun bu ders çıkıyor..Sizin paylaşımlarınızı bu hobiye verdiğiniz emeği burda herkes görüyor.Daha başka söze gerek yok bence..Hiç moral bozmadan devam !

Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ufuk1990Çevrim Dışı

Kayıt: 10/01/2009
İl: Antalya
Mesaj: 213
ufuk1990Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2009 10:54
Tilki ulaşamadığı üzüme koruk dermiş.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

egemen1903Çevrim Dışı

Kayıt: 14/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 2740
egemen1903Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2009 11:06
Saçmalığın daniskası işte. İnsanlarımızın mantalitelise anca buna yetiyor.
Yazı yazmanızı engellemek, fikirlerinizi paylaşınca banlanmak, foto eklettirmemek nedemek? Umarım bizim forumumuzda bu tür davranışlarla karşılaşmayız.
 
Ayrıca kendi fikrim bu forumun adını açık açık yazmak lazım. Herkese özelden yazamayacağınıza göre.. Şu forum böyle yapıyor kınıyorum, hangi forum ama bu. Konuyu okuyanlar böyle şeyler varmış diyip belki o forumda gezmeye devam edecekler.
 
Forum olsun, her hangi bir akvaryumcuda yapılan yanlışlığı olsun yazıp dile getirmek daha faydalı olur bence. İnsanlar yanlışı bilip tavrını koymalı.
egemen19032009-06-06 12:12:14

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

koala981Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/09/2005
İl: Bursa
Mesaj: 280
koala981Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2009 11:16
Mert Bey size can'ı gönülden katılıyorum. Burada yapılmak istenen anti-demokratik bir düzen oluşturup, insanlardan maddi çıkar sağlamaktır. Ben de benzer sebeplerle malum siteden süresiz uzaklaştırıldım. Kısaca olayı ve kendimi anlatayım: Ben veteriner hekimlik mesleğimin yanında yaklaşık 25 yıldır akvaryum hobisi ile ve 15 yıldır da discus ile ilgileniyor ve üretim yapıyorum, 2 yıldır da bahsi geçen siteye üye idim ve burdaki paylaşımlar hariç kimse ile bir iletişimim olmamıştı. Taki 18.Nisan.2009 da İst.da yapılan Heiko Bleher Seminerine kadar. O günden sonra yaşadığım olaylar bana o site nin gerçek iç yüzünü gösterdi. O gün benim için çok güzel ve eğitici bir seminer olmuştu ve eve döndüğümde malum sitede ilgili konudaki mesaj ve yorumları okurken ağzım açık kaldı. İnsanlar (T.D. ve arkadaşları diyeyim) H.Bleher gibi ömrünü Amazon ve discus a adamış bir bilim adamının arkasından "Vay adam geldi kitabının reklamını yaptı gitti" " Vay benim sorduğum soru karşısında beni azarladı" şeklinde çirkin ithamlarda bulunuyorlardı. Bu arada o soru ne derseniz: Adam sabahtan akşama kadar 3 discus türü vardır, gerisi hikayedir şeklinde dil döktükten sonra T.D. çıkıp "4. tür discus varmış, bu konuda fikriniz nedir" diye sorunca adam haklı olarak sinirlendi ve bunu belli etti. Ben de o sitede bu konu ile ilgili yapılan yorumlara "Arkadaşlar bu yapılan yorumlar hoş değil, bunca yıllarını discus a vermiş bi bilim adamının arkasından bu şekilde konuşmak hoş değil" dedim. Vay demez olaydım. Hemen peşinden T.D dan bir mesaj yazıldı konuya ki, ne mesaj. Adamın bi küfür etmediği kalmış; "Vay siz kulağınızla değil, nerenizle dinliyorsunuz"  "Discus hakkında bişey bildiğiniz de yok" (Bu arada ben Veteriner Hekimim ve 15 yıldır discus bakıyor ve üretim yapıyorum). Bununla da yetinmemiş; bir de tercüme grubuna yardım edebilirim diye T.D a başvurmuştum, bununla ilgili de "Maaş istediniz bizden" şeklinde bir iftira...Buyrun burdan yakın. Hem yardımcı olmaya çalış hem de söylediklerine itiraz ettik diye iftiraya maruz kal ve sitede yasaklan. Adamın amacı ne anlamadım, nerden bu öfke onu da anlamadım. Dediğim gibi adamlar o site de kendi keyiflerine göre anti-demokratik bir düzen kurmuşlar, kendi fikirlerine karşı çıkan biri olunca "Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar" misali siteden yasaklıyorlar. Bir de işin ayrı bir yanı da beni siteden yasaklama sebepleri "Sitenin seviyesini bozmak, site yönetimine hakaret" diyorlar.Big%20smile Kendileri seviye nedir bilmezken, bana böyle hakarete varan laflar ve iftiralar söylerken beni bu şekilde siteden yasaklayabiliyorlar. Çok ilginç ve şaşırtıcı. Bu konuyu sizlere bu şekilde uzun, uzun anlatmamın sebebi ne yazıkki amacı akvaryum hobisine ve sevgisine katkı sağlamak olması gereken bu tür forumlar ne yazıkki bazılarının ellerinde oyuncak haline gelebiliyor olması. "Forum Yöneticiliği" oyunu oynuyor beyefendiler. Dikkat edin de sizler de bu oyunun bir parçası olmayın. Teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustafa.avciÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/04/2006
İl: Konya
Mesaj: 1393
mustafa.avciÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2009 11:17
Tek kelime ile 'Yazık' diyorum...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ali Osman FelekÇevrim Dışı

Kayıt: 16/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 54
Ali Osman FelekÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2009 11:18
Biz o şahsı iyi biri sandık. Ankaraya gittik.Küskünlük olmasın barış olsun dedik. El uzattık. Yaptığı çalışmaları insanlara anlattık.Elimden geldince destek veririz sana dedik. Karşılığpında bunları yapıyor.
 
 Forumda kendisine özel mesaj attım yarışmayla ilgili efendi efendi görüş beyan ettik. Az kaldı Mert abiyle aramı bozacaktı. Cümleleri istediği gibi yerini değştirip telefonda Mert abiye aksetirdi. Allahtan Mert abi telefon açtı  olayı düzlüğe çıkartık. Bende neden böyle aksettiriyorsun dediğimde ne cevap versin. Ben çok yoruldum çok sıkıldım bu işlerden . Efendi  kendine gel sen bizi dalga geçecek çocuk mu sandın ?
 
 İnsanlar yarışmayla ilgili fikir beyan etti yorum yazdı .Hepsiyle dalga geçercesine sizerin fikirlerini hiçe sayıyorum dercesine mesajları sildi yok etti. Halbuki orada ders alınacak kendisi için faydalı bilgiler açıklamalar ,öneriler vardı. Bumu senin demokratikliğin ?
 
Kimse sana orada hakaret etmedi. Kimse kınamadı. Kimse kötü söz söylemedi. Yarışma formatın tartışıldı.
 
Önce forum  sonra aidat toplama ,sonra dernekleşme v.s söylemleriyle amacın gerçekte discus topluluklarına hizmet etkmek mi ? Yoksa başka bir art niyetin mi var ? Ben tasavvur edemedim.
Ankaradayken masadan kalkarken hiçbişey çözümlenmedi deidim hatırlarsın. Hiçbir sorun çözülmedi. İçlerdeki kin ,hasetlik silinmeden hiçbirşeyin çözümleneceği yoktur.
Bunca zaman senin hakkında böyle birşey yazmışmıydım. Hayır değer verrdim. Hata yapmışım. Çok yanılmışız.
İnsanlar zaman içinde senin tutumunu anlıyacak ve forumundan kopacaktır. İnsanlar benim gibi dile getirecektir sıkıntılarını. Her zaman herşeyi silmeye gücün yetmez. Kendi forumuna hükmedebilirsin ancak.
 
 
 Ben kimden mi bahsediyorum ? Tabiki hollanda akvaryum forumundan  .
 
Sakın ha sakın bir hata yapıp beni arama .
 
Ali Osman Felek2009-06-06 11:21:01

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Bora ÜnverÇevrim Dışı

Kayıt: 22/06/2006
İl: Ankara
Mesaj: 523
Bora ÜnverÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2009 12:16

Başlığı başından sonuna kadar okudum.

Yıllardır forum ortamlarında, yeni oluşumların içinde oldum.Birçok olaylara şahit oldum, birçok çamurun üstünüze atıldığını gördüm.Enteresan bir ülkede yaşadığımızı; dernekleşme, klüpleşme gibi kavramları bilemediğimizi ve iyi yorumlayamadığımızı gördüm.Son dönemlerde bunu aşabiliyor konumdayız.Örneğin son dönemde Akvaritler Derneği içinde bu anlayışı görebiliyorum, akvaryum.com içinde görebiliyorum.
 
Böyle oluşumlar şahısların hegomonyasında olmamalı.Bir düzen ve gerekli disiplin elbette olmalı ama ben demeden biz diyebilecek oluşumların olması gereli.Onun için yapısı itibari ile en kötü dönemlerinde bile Akvaristler Derneğinin içinde bulundum, ablemini her zaman onurla imzamda taşıdım.
 
Çünkü biliyorum ki Dernek hiç kimsenin şahsi malı olamaz.Akvaristler Derneği Türkiye de tüm akvaristlerin derneğidir ve Dernekler kanunu ile tüzük çerçevesinde tüm üyeleri eşit haklara ssahiptir.Yani bu hak kişilerle değil kanunlarla sabittir.
 
Şimdi Mert konusuna dönersek,
 
Bu olay hangi forumdadır, kimler arasındadır bilmem.
 
Ama adama sorarlar ticari diye suçladığın kişiden 600 TL gibi bir rakamı niye talep edersin?Şimdi Mert mi ticari 600 TL isteyen forum mu?
 
Herneyse Mert canını sıkma ve kafana takma.Paylaşımlara, kaliteli üretimlere sonuna kadar devam.Hatta inadına devam.Bak burda koskocaman bir Akvaryum.com ailesi var.Akvaristler Derneği ailesi var.
 
Bu olayı büyütme çünkü olay zaten büyük bir olay değil ve senin gibi Ali Osman gibi discustan anlayan kişilerin orda olmamasını onlar düşünsünler.
 
Sen niye üzülesin ki.Hatta şimdi çık boğaza karşı benim için bir balık ekmek ye.Bu arada gözmde tütüyor güzelim İstanbul ve boğaz.Big%20smile
 
Kısacası argo olabilir ama sana bir tavsiye:
 
"Kafana tokadan başka birşey takma" Bak gör o zaman  üretimlerine ve discularına daha iyi konsantre olacaksın.
 
Keyfine bak.Takma bile.Tebessüm

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

deno06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/09/2007
İl: Ankara
Mesaj: 507
deno06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2009 12:22
Mert Bey yazılanların hepsini okudum.O siteye yeni üye olmuştum. Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.Ayrıca ürettiğiniz discuslar gerçekten çok güzel. Doğru olduğunu bildiğiniz yoldan gitmeniz dileğiyle.Saygılar. deno062009-06-06 12:40:00

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erkanzdemirÇevrim Dışı

Kayıt: 24/03/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 172
erkanzdemirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2009 12:39
Benimde birkaç başka foruma üyeliğim var fakat nedense herzaman akvaryum com da aktif kalıyorum diğerlerinde saygı ve incelik adına anlatım bakımından düzgün tavırlar göremedim henüz.
 
 
1NUMARADA SADECE AKVARYUM COM...
Erman Aygün2009-06-06 12:41:03

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bderinkokÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 263
bderinkokÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2009 12:58
Şu yazılanları ve sıkıntıları görünce, ben de Ankara da şahit olduğum samimiyetsizlikleri ve para eksenli ön çalışmaları hatırladım.
Amacının tanışıp buluşmak olduğunu söyleyen, dernekleşip bu işi daha da ileriye taşıyacağını beyan eden arkadaş, sınırlı sayıda aldığı destekle boyundan fazla işlere kalkışmış anlaşılan... Ne demek forumdan yapılan ilanlara karşılık "yıllık ücret ödeyeceksin." Sen ticari bir şirketmisin ? Ticari ünvanın var mı ? Fatura kesebiliyor musun ?
Amacının hobiye hizmet olduğunu söyleyen, bilgi paylaşımından daha da bilinçli bir hobici toplumu oluşturalım diyen bu arkadaş, (özellikle bir kişiyedir bu sözlerim. Etrafında çok samimi olup kullanıldığını düşündüğüm insanlar da var.) Ankara da ki toplantıda bu para mevzularına girdiğinde ilk tepkiyi abim vermişti, yanlış düşünüyorsunuz diye. O gün oradan ayrılırken insanların gruplaştığını etkisiz insanların grup dışına itilmek istediğini bizzat görüp kalitenin ne denli düşük olduğunu yaşamış görmüştük. Kanımız bu işin samimiyetsiz olduğu ve para eksenin de bir yere ulaşıp ileriye gidemeyeceği yönündeydi. Ve Mert abiye yapılan ayıp, seviyesiz, kalitesiz hareketle de bunu görmüş, tasdik etmiş olduk.
Mert abi buradan sana sesleniyorum, bu seviyesi belli olmayan kendini çok büyük bir şey sanan arkadaş(lar) için yapılacak birşey yok, bırakalım onlar kendi küçük akvaryumlarında yüzsün dursunlar. Saygılarımla...
bderinkok2009-06-06 13:00:34

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mert_TaşkıranÇevrim Dışı

Kayıt: 08/07/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 661
Mert_TaşkıranÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2009 13:01

Arkadaşlar desteklerinizden dolayı çok çok teşekkür ediyorum. İnanın bu güzel moral veren sözlerinizden sonra bu hobiye katkım çok daha fazla olacaktır. Ve görüyorum ki aynı tavırla karşılaşmış bir çok arkadaşımız var. Orada onların piyonu olarak kalırsanız hiç sorun yok. Onların planlarına karşıt bir görüş bildirin sert bir mesaj alırsınız, ikincide diretirseniz hemen banlanırsınız.

Onların gerçek yüzlerini bütün hobiciler görsün ki bu tuzaklara düşmesinler. Bunlarda işin forum ve bilgilendirme kısmı görüntü, iş ticarete dönmüş ve bu yol üstünde herşey mübahtır ilkesiyle ne hak ne adalet tanıtamadan içlerinde bir parça Allah korkusu olmadan insanları ve forumları karalıyorlar. Ticaretlerine gölge olan rahatsızlık veren herşeyi yollarından kaldırıyorlar.
 
Özel Mesajlar Okunuyor:Bundan 3-4 ay evvel bir Web Sitesi yaptırmak için araştırma yapıyordum. Bir bilgisayarcı arkadaş bana bir özel mesaj attı. Mert Bey, sitenizi ben yapabilirim bu forumuda ben yaptım dedi. Yalnız bir şeye dikkat edin malum forumda yönetici olan kişi girer bütün herkesin özel mesajlarını okur dedi. İnsanın özeli çok önemlidir eğer böyle birşey yapılıyorsa çok yanlış dedim. İçim içimi yedi Forum yöneticisine bunu sordum kekelemeye falan başladı bir yandan da renk vermiyor gibi görünsede sesinden onu alıyorsunuz. O saatten sonra izlemeye aldım. Foruma genelde evden girerim gündüzleri işte olduğum için foruma girmiyorum. Fakat bana arkadaşlarımın dedikleri sen kapattıktan bir süre sonra ismin yanındaki lamba tekrar yeşile dönüşüyor. Ben foruma girmiyorum peki o zaman benim nickimle benim hesabıma kim giriyor. Tabiki özel mesajlarım okunuyor bu arada. Ama onları Allah'a havale ediyorum. Ne diyeyim. 
 
 
 
Saygılarımla,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

maıdenÇevrim Dışı

Kayıt: 05/09/2006
Mesaj: 21
maıdenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2009 13:28
Arkadaşlar merhaba, ben yaklaşık 4 sene dıscus besledikten sonra 2.5 yıldır tuzlu su ile uğraşan bir arakadaşınızım. Dıscusu ilk rahmetli Birol amcanın üretimhanesinde görmüş ve hayran olmuştum ve ne yapıp edip bu balığı beslemeliyim dedim ve daha sonra amacıma ulaşmaştım. Geçen hafta Mert beyin üretimhanesini ziyaret ettim gerçekten çok güzel temiz, pırıl pırıl bir yer. Her şey sistemli ve düzenli ben içiri girdiğimde Mert bey he tarfı ter içinde akvaryumlarla uğraşıyordu İnsan bu işe gönül vermese bu işi yapmaz. Arkadaşlar inanın ben üretimhanedeki mikroskopu görünce Mert beyin bu işe nekadar önem verdiğini bir kez daha anladım. Biz ülkemizden bir şampiyon çıkmasını beklerken neden bu hobiyi yapanlar gruplaşmalar yapar anlamam. Malesef bizim güzelim cennet ülkemizin insanları birleşmeyi ve paylaşmayı pek sevmiyor bakın bir avuç Çekler akvaryum sektörünün neresinde biz neresindeyiz. Neyse konu dağıldı kusurua bakmayın, Mert bey bence sizin yolunuz doğru yoldur siz kulaklarınız tıkayıp yola devam edin.
 
Saygılarımla,
 
Mustafa AYDIN

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bjkalleyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2003
İl: Yurtdisi
Mesaj: 9513
bjkalleyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2009 13:36
[QUOTE=deno06]Mert Bey yazılanların hepsini okudum.O siteye yeni üye olmuştum. Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.Ayrıca ürettiğiniz discuslar gerçekten çok güzel. Doğru olduğunu bildiğiniz yoldan gitmeniz dileğiyle.Saygılar. [/QUOTE]

Bizim o kadar arkamızdan konuşmalarına rağmen, her türlü anti akvaryum.com faaliyetinde bulunmalarına rağmen Deniz abi geçen hafta bugün o siteye üye oldum dediğinde siteyle ilgili tek bir kötü şey söylemedim, şimdi muhtemelen Refet bunları niye söylemedi diyordur ancak insanların arkasından konuşmayı sevmiyorum. O yüzden burada bir kaç şeyi açık açık herkesin görebilecğei şekilde yazmak istiyorum.

Daha önce bize forum ve site hakkında bir konuda özel mesajlar okunuyor mu diye sordular, ben de buna hayır dedim ama kanıtlayamayacağımı söyledim. Bir site admini birisinin siteye yazıp göndere bastığı her türlü şifre, mail, özel mesaj vb. sini isterse görebilir, bir alış veriş sitesi müşterinin kredi kartını görebilir, bir mail serverı (örneğin hotmail bile) mailleri okuyup, şifreleri görebilir. Bu yüzden ne olur ne olmaz her yerde dikkat edin dedim.

Kötü insan nedir kimdir? Hepimiz iyilik ve kötülükler yapıyoruz. Ancak bunlar kimseyi tamamıyla iyi ya da kötü yapmıyor. Kötü insan hırsları becerisini geçen insandır. Becerinin yetmediği yerde hırslar törpülenmezse etrafa kötülük yapmaya başlarsınız. Ne yazık ki olan durum budur. Bu yöneticinin biz akvaristler derneği yönetimine gelmeden önce verdiği zararı ve kötü intibayı hala temizlemekle uğraşıyoruz.

Kişiler üzerine konuşurken kötü hissediyorum ancak kimin kim olduğunu öğrenelim diye bu durumu anlatacağım. Bu kişi Akvaristler Derneği'nin yönetim kurulundayken başka bir yönetim kurulu üyesiyle telefon konuşmasını gizlice kaydedip bunu bir tartışma esnasında öyle değil böyle demiştin sesini kaydettim diye dernek genel kurul forumunda belirtti. Konu ise hobiyi geliştirmek güzelleştirmek değil tabi ki Discus getirtme üzerineydi, üstelik de sesini kaydettiği kişi onu derneğe getiren kişiydi. Heralde başka söz söylemeye, diğer şeyleri, alehimizde yazılan yazıları ve neden yazıldıklarını anlatmaya gerek yok. Hobi insanların mutlu olmaları için yapılan bir şeydir ve bu kadar entrika ve hırsı içinde barındıramaz, barındırırsa hobi olmaz. O yüzden hobici olan biziz.

Saygılar,


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bderinkokÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 263
bderinkokÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2009 13:45
[QUOTE=umut78]Konuyu üzüntüyle takip ediyorum. İki kişinin kendi aralarında yaşadığı şeyler hakkında yorum yazmak ne haddime düşer nede bu sevimsiz olaylar hakkında yorum yapmak için en ufak bir hevesim var. Kastedilen forumun moderatörlerinden biri olarak takıldığım bir nokta var. Bu forumun yöneticilerinden herhangi birinin forum üzerinden para kazanıp bunu kendi menfaatleri doğrultusunda harcadığına dair en ufak bir kanıtı olan varmı ?
Varsa bende bunu bilmek ve ona göre davranmak isterim ha eğer yoksa  işi ticarete dökmüşler gibi mesnetsiz ithamlarda bulunulmamasını rica ediyorum.
[/QUOTE]

Kanıt koymaya veya ispat etmeye sanırım kimsenin ihtiyacı yok. Aylık yıllık bedel ödetmeyi plan dahilinde düşünüp tasarlayan kişi veya kişiler bunu ticari site kurarak gösterirler. Önce ücretsiz forumlar kurup belirli bir camia oluşturduktan sonra bu şekilde bir dayatmayı kimse kabullenemez kimse kabul etmez... Madem bu sitenin amacı satıcılardan bedel almak o zaman sitenin adını discusgidiyor falan koysalardı. Fan kulup kuracaksın sonra para isteyeceksin.. Etik mi soruyorum ????

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir