Kınıyorum


Mert_TaşkıranÇevrim Dışı

Kayıt: 08/07/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 661
Mert_TaşkıranÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2009 00:35
Merhaba arkadaşlar, Yıllardır bu hobinin içindeyim 1992 yılından beridir de discus ile ilgileniyorum. Beni çoğunuz tanıyorsunuz hedefim hep ülkemizdeki Discus kalite çıtasını yükseltmek ve discus sever arkadaşlarımızın daha bilinçli olması adına bütün bildiklerimi yıllardır paylaşıyorum.
 
Birinde katılımcı olarak olmak üzere 2 kez Uluslararası Duisburg Discus Şampiyonasında bulundum. Bayrağımızı kürsüde açmak için Sevgili Celalettin Aksoy abimizle birlikte umutla oradaydık. Belki bu sefer olmadı ama hobicilerimizin her geçen gün daha bilinçleniyor olması bir gün o kürsüde bayrağımızın inşallah dalgalanacağını gösteriyor.
 
Ürettiğim discus yavrularına bakarsanız hep türünün en kalitelerini üretmeyi form ve sağlık açısından discus severin keyifle besleyeceği çok kaliteli yavrular olmasını hedefledim.
 
Bütün bunlar yaparken hiç bir ticari kaygı gütmeden halisane ve gönülden duygularla bunları yaptım. İnşallah hep bu duygularla devam edeceğim. Üretim işini evde hobi odamda yapıyordum. Daha sonra bir kızım oldu ve odayı boşaltmak zorunda kaldım. Oturduğum binanın altında bodrum katında daha evvelden edindiğim tecrübelerimle bir üretimhane kurdum. Gıda işiyle uğraşıyorum. Geçimimi kendi asli işimden sağlıyorum. Ayrıca her ay üretimhane'nin kısmi masraflarını cebimden karşılıyorum. Ben işin biraz başka boyutundayım. Bu hobiyi yapıyorsak mümkün olduğunca en iyisini yapmaya çalışıyorum.
 
Fakat malum forumun yönetimi discus'a bu kadar gönül vermiş hizmet etmiş birisini ayrıca kendi forumlarının ilk aylarında adından ve emeğinden yararlandıkları birini karalayarak çok büyük bir haksızlığa uğratmıştır. Benden çok rahatsız olmuş olacaklar ki işlerine gelmeyen benim gibi birçok kişiye yaptıkları gibi forumda yazı yazmama, fotoğraf yayınlamama müsade etmediler. Öyle bir an geldi ki hakkımda rencide edici suçlamalar oluyor onlar silinmiyor ben kendimi anlatmaya çalıştığım yazımı siliyorlar. Artık bu yapılan haksızlıklar ben ve benim gibi birçok kişinin uğradığı haksızlıklar aldı başını gidiyor. Forum yönetimi ne derse padişahım çok yaşa demezseniz hemen banlanıyorsunuz. Bu discus hobisine hizmet falan değil
 insanların onurları, şerefleri ve haysiyetleri ile oynamaktır. Allah gözünü hırs bürümüş bu kişilerden bizleri korusun.
 
En son da sen ticarisin yılda bize 600 tl para vereceksin diye tutturdular. Bütün anlatmalarıma haykırışlarıma rağmen ya parayı verirsin yada bu forumda bir tek fotoğraf koyamazsın dediler. İlanlar kısmına bakarsanız görürsünüz bu sene 40 adet yavru ilanı vermişim bana sen ticarisin diyorlar ama kendi gruplarından kişiler yüzlerce yavru satıyor ona hiç ses çıkarmıyorlar. Göz göre göre bu kadar haksızlık bu kadar zulum olur mu ? Bu forumun bir bedeli var bu bedeli ödeyeceksin diyorlar. Yani anlayacağınız aslında şahsımın yaptıklarından ve ürettiği yavrulardan son derece rahatsızlık duyuyorlar. Çünkü onların sağlıksız ve tubifex ile büyütülmüş ne olduğu belli olmayan 3 gün sonra köşelere saklanıp iç parazitten yem yemeyecek yavuları artık hobiciler almıyorlarmış. Benim kabahatim ne benden rahatsızlık duyacağınıza çözümü kendinizde arayın.
 
Şimdi Akvaryum.com'uda karalıyorlar. Bu forum kim 3 gün evvel hepimiz Akvaryum.com'da yazmıyormuyduk. Şimdi Kendinizi birşey mi zannediyorsunuz. Birde Fotoğraf Yarışması komedisi var. Balık mı yarışıyor fotoğraf mı yarışıyor anlaşılır gibi değil. Zaten forum yöneticisinin ağzından söylenende bende anlamıyorum olmuştu. Bir de yarışmaya giren balık sayılarını arttırmak ve yüksek göstermek için fotoğraf gönderene 5-6 balıkla katıl diyorlar. Böyle kompleksli zihniyetlerle nereye gidilebilinir. Yani aslında yarışmaya katılan balık 60 ama katılan kişi sayısı 15-20 kişi. Arayıp abi hanımınla katıl, yiğeninle katıl diye baskı yapıyorlar, sonra da Akvaryum.com'un yarışmasına dil uzatıyorlar sizde biraz saygı olsa bunları yapmazsınız.
 
Bu malum forumun şahsıma ve birçok üyesine işine gelmediği zaman yaptığı haksızlık ve adaletsizlikleri kınıyorum ve bir daha o siteye girmiyorum. Amacım bugüne kadar ülkemizdeki discus'un çıtasını hep yükseltmek oldu bundan sonra da burada daha ileriye götürmek olacaktır.
 
Uğradığım haksızlığı sizlere paylaşmak istedim. Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.
 
Saygılarımla,
Mert_Taşkıran2009-06-06 01:09:58

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cemookaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/08/2007
İl: Ankara
Mesaj: 472
cemookaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2009 01:34
 Mert Bey, paylaşımcı ve başarılı kişiliğiniz için sizi tebrik ederim.Sizi insanların az çok akvaryum.com'dan tanıdığını varsayarak karalama kampanyalarına kimsenin kanmayacağına eminim.
 
 Görüyorum ki bu dertten muzdarip tek kişi ben değilmişim. Aylar önce ünlü bir doğa bilimci bir discus sevdalısının İstanbul'da bir seminer düzenlemesi sebebiyle açılan bir konuya iştirak etmemle beraber bahsi geçen siteden bir uyarı mesajı almıştım ve bana sadece azarlarla dolu bir yazı iletmişti bu şahıs. Ben kendisine bana mod. görevi sıfatı dışında şahsi hiçbir mesaj atmamasını rica ettim.Kendisinin bana yazdığı metni özetlemek gerekirse ; 'ben bu forumun kurucusuyum senin mod. dediğin adamlara bu görevi ben verir ben alırım istediğime istediğim mesajı yazarım' idi.Ona egosuyla sorunu söylediğimde ise hakaret ve iftira gerekçesiyle forumdan banlandım.
 
 O siteden kopmam beni kesinlikle üzmemiştir aksine çıkar ilişkisine dayalı düzenlerini bana gösterdiği için onlara teşekkürederim.Ne Allahın hikmetidir ki bu şahıs seminerden sonra Heiko Bleher 'e demediğini bırakmamıştır. Forumdan atıldığım için eleştirilere cevap yazamamıştım ama burdan bütün üyelerimize söylemek isterim ; Kimin iftiracı olduğunu artık herkez biliyor kurduğunuz sitedeki mevkinize değil varsa karakterinize güveniniz.
 
     Saygılar,
Cem KÖMÜRCÜ
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sssnakeÇevrim Dışı

Kayıt: 21/09/2007
İl: Izmir
Mesaj: 1263
sssnakeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2009 01:55
[QUOTE=KaPTaNoY] [QUOTE=sssnake]Hangi forum bu? [/QUOTE]

Discusla ilgili bir kulüp.. Saygılar [/QUOTE]

Madem böyle bir konu açıldı. Bu forum açıklansın, bari bundan sonra o foruma üye olmak isteyen arkadaşlarımız olursa, bilinçlensinler. Yarın bir gün bilmeden üye olmasınlar. isim verilmediği için şu anda bildiğim bu konuyla ilgili bir çok forum zan altında bırakılıyor.
sssnake2009-06-06 02:09:20

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hz.canÇevrim Dışı

Kayıt: 30/08/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 147
hz.canÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2009 01:58
  [QUOTE=sssnake]Hangi forum bu? [/QUOTE]
 Mert Bey'in buradan direk olarak forum ismini vereceğini sanmıyorum.Bir forum sitesinin aynı içerikli bir forum sitesini direk isim vererek kötülemesi hoş olmaz kanımca.İsim sorduğunuz için yaptığınız yanlış demiyorum yanlış anlaşılmasın sadece fikrimi belirtiyorum.(İlker Bey bu sitede açtığınız konulardan ve verdiğiniz bilgilerden ötürü az çok tanıdığım ve gerçekten saygı duyduğum biri olduğunuzu bilmenizi isterim.)
 Mert Bey konuyu bu foruma açmakla en iyisini etmişsiniz.Eğer o foruma açsaydınız eminim direk silinirdi.Bu konu eminim size bu rahatsızlığı yaşatanların kulağına gidecek ve hiçbir şey yapamayacaklar.Umarım size verdikleri rahatsızlık kadar bu konudan rahatsızlık duyarlar.
 Saygılarımla,
hz.can2009-06-06 01:58:28

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akvaryum34Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/11/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 765
akvaryum34Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2009 02:02
Bir atasözü ne güzel demiş:''Kedi ulaşamadığı ciğeri mındar edermiş.''Buda o hesap. djechrem2009-06-06 02:03:55

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sssnakeÇevrim Dışı

Kayıt: 21/09/2007
İl: Izmir
Mesaj: 1263
sssnakeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2009 02:07
Can bey rica ederim yanlış anlaşılacak bir şey yok. Bir yönden haklısınız ama isim vermeyerekte bir çok forum zan altında bırakılıyor. Bu bence isim vererek açık etmekten daha kötü. Yani onlarca kişiyi zan altında bırakmaktansa 1 kişinin ismini vermek bence daha doğrudur. Bu da benim fikrim tabikii. Israr etmemin başka sebebi ise benim gibi discus macerası yarım kalmış, başka bahara diyen insanlar tekrar başladıkları zaman yanlış yerlerde bilgi aramasınlar. Gerçi akvaryum.com fazlası ile yetiyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hasan öztamurÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/09/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 954
hasan öztamurÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2009 02:54

Çok ayıp etmişler. ( yaz... )


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

marbuk_1925Çevrim Dışı

Kayıt: 29/04/2009
İl: Izmir
Mesaj: 72
marbuk_1925Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2009 03:51
Gayet doğaldır bunlar insanoğlu çiğsüt emmiştir. Açıkça söylemek gerekirse bir site kurmak, sitenin mod. u olmak insana nasıl bir sıfat katabilir ki? Benim fikrimi sorarsanız böyle bir zihniyetteki sitenin yaşaması bile başlı başına bir sorun. Sitenin adını deşifre ederseniz çok daha makbule geçer. Böyle yaptıkça diğer bir çok site ve yöneticileri zan altında kalmış oluyor. Sonuç olarak siz bilirsiniz. Bu fikir sadece küçük bir kardeşinizin önerisi.


Saygılarımla...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ali Osman FelekÇevrim Dışı

Kayıt: 16/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 54
Ali Osman FelekÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2009 08:05
 Mert abi yaptıkları şüphesiz çok büyük bir ayıptır. Ben senden ne şekilde para istediklerini bildiğim için. Şekli büyük ayıptır. Banada forumlarında son 4-5 aydır yazı yazdırmıyorlar ve liderleri pek çok mesajı kafasına göre siliyor. En son kırılma noktası dün olmuştur. Dün Türkiye forumlarına öğüt vermek adına kısa bir cümle kurdum. Kinden hasetlikten ,nefretten uzak bir forum yılı diliyorum dedim. Bu yazımıda silmiş.
 Sağduyulu yaklaşımı ve sözleri silen benden başka pekçok kişiyede bunu yapan bir forumun ve forum liderinin kendi sonunu gelecekte çizdiğini kendisi görememektedir.  
  Bu kafayla dernek bile kursalar çatışıp çökertirler.  Yazılarım zaman zaman silindi ama bu bahsedilen forumda insafsızca öğüt cümlelerinin dahi silinmesi  beni cidi ciddi düçşündürüyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hasan öztamurÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/09/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 954
hasan öztamurÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2009 08:19
Bu tür insanlar  dar görüşlü . Türkiye ' ye  discusu sevdirmeye  ve tanıtmaya calışmak,  başka gayeleri yok ticaret ikinci planda (masrafları karşılasın yeter ).

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ersin07Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/11/2008
İl: Antalya
Mesaj: 490
ersin07Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2009 08:30
Üzüntünüzü paylaşmamak elde değil okuduklarımı görünce hala sanal ortamda oynan o basit oyunların devam ettiğini görüyorum. Suç bizde bizim insanımızın garip bir tarafı vardır üniforma mevki verirsiniz kendisini kral zanneder aynı şey sanal ortamda da geçerli site yöneticileri babalarının at çiftliği gibi koştururlar insanlar yanlışı görüpte o sitenin kapanması için mücadele etseler böyle durumlar olmazdı. Güzel günler diliyorum hiçbirşey için kendinizi bu kadar yıpratmayınız inanın değmez herkes hak ettiğini alacaktır. Saygılarımla.
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

engnylmzÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/06/2008
İl: Antalya
Mesaj: 370
engnylmzÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2009 08:45
Mert abi üzüntünü yürekten paylaşıyorum. Madem böyle o siteye üye olan arkadaşlarımızın ben dahil üyeliği iptal ettirmesi en güzel protesto olur. SEN BU HOBİNİN LOKOMOTİFİSİN DAHA BUNU ANLAYAMAMIŞLARSA.....
 
Saygılarımla..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

axewodoÇevrim Dışı

Kayıt: 29/12/2008
İl: Ankara
Mesaj: 124
axewodoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2009 10:35
En sonunda bu işide ticarete döküyorlarya yazıklar olsun...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

didesÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 12/01/2007
İl: Ankara
Mesaj: 886
didesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2009 10:36
Sizi bukadar üzmelerine izin vermeden, oradan ayrılsaydınız keşke.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir