Japon Balıklarımdan Biri Ölünce Diğer Mutlu Oldu


egoeyoooÇevrim Dışı

Kayıt: 03/04/2023
İl: Istanbul
Mesaj: 20
egoeyoooÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2023 17:41
Merhaba millet, 2 tane japonum vardı 1 yıldır benimleydiler yaklaşık 1 hafta önce 1 japonum öldü (muhtemelen suyun kirliliğinden öldü 2-3 gün evde olamamıştım o sıra elektrikler gitmiş tekrar gelse bile filtre çalışmamış vs.)
Şimdi geriye kalan japon erkek olan öldükten sonra daha hareketli çok mutlu gibi gözüküyor dişi olan erkek balık öldükten 2 gün sonra doğurmuştu acaba sürekli hamile kaldığı için diye mi düşündüm ama bilemedim, neden olabilir acaba bir bilginiz var mıdır?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Yunuss.arkÇevrim Dışı

Kayıt: 07/03/2023
İl: Kocaeli
Mesaj: 57
Yunuss.arkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2023 20:14
Biraz gülerek okudum kusura bakmayın;)
Japon balıkları doğurmaz,youtubede veya google de biraz araştırın derim,sağma gibi işlemlerle yavru alınır malesef yanlis bi izlenim oluşmuş japon balıkları hakkında.
Belki yeriniz kucuk ise disi baliga daha cok yer açıldığı icin olabilir evya başka bir olasılık olarak boyutlarından dolayi olabilir erkek daha buyuk ve iriyse bu dişiyi baskı altında hissettirmis olabilir.

+1: [T]125030,GhostKoi[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GhostKoiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/02/2012
İl: Antalya
Mesaj: 4281
GhostKoiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2023 23:13
[QUOTE=sorulazm]Merhaba millet, 2 tane japonum vardı 1 yıldır benimleydiler yaklaşık 1 hafta önce 1 japonum öldü (muhtemelen suyun kirliliğinden öldü 2-3 gün evde olamamıştım o sıra elektrikler gitmiş tekrar gelse bile filtre çalışmamış vs.)
Şimdi geriye kalan japon erkek olan öldükten sonra daha hareketli çok mutlu gibi gözüküyor dişi olan erkek balık öldükten 2 gün sonra doğurmuştu acaba sürekli hamile kaldığı için diye mi düşündüm ama bilemedim, neden olabilir acaba bir bilginiz var mıdır?[/QUOTE]

Mutlu olduğunu nasıl anladınız? Size kendisi mi söyledi?

Aklıma 2 seçenek geliyor. Birincisi dar hacimde sınırlı kaynakları paylaşırken, diğeri ölünce bu mutlu dediğiniz biraz rahatladı ve hareketli hale geldi.
2. seçenek ise daha trajik. Japon balıkları zeki canlılardır. Hafızaları iyidir. Sosyal canlılardır ve yalnız bırakılmak hoşlarına gitmez. Arkadaşının ölümüne yas tutuyor olabilir, çaresizce çırpınıyor olabilir.

Mesajınızdan anlayabildiğim kadarıyla balık bakımında bazı ihmalleriniz var.
"([U]muhtemelen suyun kirliliğinden öldü 2-3 gün evde olamamıştım o sıra elektrikler gitmiş tekrar gelse bile filtre çalışmamış[K] vs.[/K][/U])"
Bu "vs." kısmını anlamlandıramadım. Normal boyutta bir akvaryumda 2-3 günde sağlıklı balıklar ölmezler. Filtre bakterilerinin ölüp suyu zehirlemesi olasıdır. Fakat bu durumda 2 balığın da ölmesi ya da en azından hastalanması beklenir.

Akvaryumunuz kaç litre? Ve nasıl bir filtre yöntemi kullanıyorsunuz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HakanYILDIZÇevrim Dışı

Kayıt: 29/06/2021
İl: Ankara
Mesaj: 2476
HakanYILDIZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ağustos 2023 09:35
[QUOTE=sorulazm].....geriye kalan japon, erkek olan öldükten sonra çok mutlu gibi.....[/QUOTE]
Erkek, dişiye ne çektirdiyse artık, öldükten sonra dişisi çok mutlu olmuş, eğer bu dişi karadul örümceği değilse ve akvaryum hacminiz yeterli büyüklükteyse bir erkek daha ekleyebilirsiniz.
Fakat öncesinde japon balığı özelliklerini okumanızı tavsiye ederim, ayrıntılar balık ölümlerini engeller. Bir japon balıkları kolay kolay ölmez, dayanıklı soğuk su balıklarıdır.
Japonlar: [URL]https://www.akvaryum.com/carassius_auratus_(japon_baligi)_tatlisur_7_70.asp[/URL]
Okumanızı tavsiye ettiğim makaleler:
1) https://www.akvaryum.com/yeni_tank_sendromu_ve_azot_dongusu_makaler_21_5823.asp
2) https://www.akvaryum.com/akvaryum_seruvenine_ilk_adim_makaler_21_197.asp
3) https://www.akvaryum.com/akvaryum_dunyasina_giris_makaler_21_1137.asp
4) https://www.akvaryum.com/akvaryum_ve_su_kimyasi_makaler_21_183.asp
İyi günler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir