Internetten alısveris - Otuz.com


hedayseÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/11/2008
İl: Tekirdag
Mesaj: 1186
hedayseÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2013 18:29
Bugün Aras Kargo kuryesi hem yeni ürünleri getirdi (bu kez sağlam olarak şükür) hem de Tutanak tutup gitti. Daha sonra tutanağı Otuz.com 'a taratıp mail ettim ve gelen cevapta kalan kısmı biz halledeceğiz dediler.
 
Umarım bu tip bir sıkıntı ile kimse karşılaşmaz ve en azından karşılaşsa da bu olay bir yol gösterici olur bütün hobici arkadaşlara.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kazım_öcaldıÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,1,51106[/C] [C]2,2,51106[/C]
Kayıt: 14/06/2008
İl: Adana
Mesaj: 1887
kazım_öcaldıÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2013 11:55
Otuz.com'a da yakışan budur.Piyasadaki kalitesi tartışılmaz ender firmalardan biri,onu da kaybetmeyelim:)Maduriyetinin çözüme kavuşmasına sevindim kardşim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

whiteredmoonÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 333
whiteredmoonÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2013 02:41
Otuz.com'a bir defasında 9 parçadan oluşan sipariş verdim. Ufak ufak parçalardan oluşuyordu. Kutuyu evde açtım. Check valve çıkmadı. Aradım cevap veren olmadı bende mail attım. Maile hemen cevap verildi. Zaten 1 tlden az bir şeydi. Bana puan olarak geri yüklediler. Onlara yalan söylüyor olabilirdim ama yine de geri yüklediler. Sonradan iç içe paketleme yaptıklarını gördüm. Benim hatam. Yeniden mail attım ve puanımı geri alabilirsiniz dedim. Kesinlikle alışveriş yapacagım bir site.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bilentungulÇevrim Dışı

Yönetici
[B]11883,3[/B]
Kayıt: 04/06/2012
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1405
bilentungulÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 12 Temmuz 2013 17:37
Hem otuz.com hemde yine aynı grubun petshop.com.tr adreslerinden alışverişlerimi yapmaktayım. Kargo hızı maillere dönüşler ve eksiksiz gönderimleri ile şimdiye kadar kesinlikle bir sıkıntı ile karşılaşmadım.
Herkese gönül rahatlığı ile tavsiye ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alpaytrÇevrim Dışı

Kayıt: 13/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 126
alpaytrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Temmuz 2013 23:09
Otuz.com dan internet üzerinden hiç alışveriş yapmadım, fakat Eyüp deki yerlerinden defalarca alışveriş yaptım dükkana girip kesinlikle dolaşıp ürünlere bakamıyorsunuz, biri gelip buyurun diyor bilemem kimine göre bu iyi kimine göre bana olduğu gibi sinir bozucu olabilir, yani gidecekseniz fazla raflara bakamazsınız internetten beğenin oradan geçecekseniz isteyin alın. Bir keresinde de istediğim ürün yoktu fakat gelir dediler o zaman ararım öyle gelir alırım dedim, ararsan ulaşamazsın dediler, buda zaten genel olarak bilinen bir şeydi, yani sonuç olarak ihtiyacınızı genel olarak bulabiliyorsunuz, fakat görünen o ki naçizane görüşüm bir dükkan açılmış a internetten de satış yapalım denmiş.. nasılsa telefonları da açmasak da olur.. Internet iş daha iyiymiş buraya geleni hızlı gönderip siparişlere bakalım denmiş ama maalesef internet satışı konusunda paketlemek ve göndermekten öteye gidilememiş..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NeferÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]11797,1[/B]
Kayıt: 02/09/2013
İl: Ankara
Mesaj: 3824
NeferÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2013 11:57

Ben hagen kum 25km'lık sipariş vereceğim Ankara'ya.
100 liralık bir sipariş verdim bugün elime ulaştı. Yalnız kargo çok bodoslama getiriyor. Paketleme güzeldi Allah'tan.
Şimdi kum yıkamaya kaçıyorum :)
xMert26x2013-10-31 18:53:13

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sezarasÇevrim Dışı

Kayıt: 08/05/2009
İl: Çanakkale
Mesaj: 16
sezarasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2014 14:40
Bu siteden Jbl proflora bio 80 diye bir ürün aldım. ama almaz olaydım. 33 tl para verdik ama ürün karışımının son kullanma tarihi çoktan geçmiş, hava taşı kırıktı. müşteri hizmetleri diye bir olayları yok telefonlara kesinlikle bakmıyorlar. böyle kalitesiz bir firmayla alışveriş yapmayın uzak durun derim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bojooÇevrim Dışı

Kayıt: 28/11/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 17
bojooÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2014 01:38
Merhaba bende bir çok arkadaşım gibi bir kaç can sıkıcı olayla karşılaştım. Burada internetten sipariş verip ertesi gün kargosu eline geçen arkadaşlara İstanbul Eyüpte yani merkezi bir yerde bulunan bir firmanın   ertesi gün kargo teslim etmesi şaşılacak şey değil zaten depo gibi bir yer mallar ellerinin altında  kutuya koyup göndermek mucize değil. Kaldı ki merkezi adana olan evcil al ve merkezi izmir olan akvaryem sitelerinde bile İstanbula defalarca ertesi gün kargoları ulaştı. Olmadı bir sonraki gün. Bir firma, bir akvaryumcu, bir hobi merkezi adına siz ne derseniz deyin kapıdan girdiğinizde sizi aşağılıyor, ukalalık yapıyor, bozuk yemleri gönderiyor en önemlisi telefonla aradığınızda telefonlerınıza bakmıyorsa hobiye en önemlisi hobiciye saygısı yoktur demektir. Bu yaptımız hobiyi ve hor görenleri bizi dükkanında aşağılayanları kendilerini düzeltmeye ve bize saygı duymaya mecbur etmeliyiz o beğenmedikleri hobiciler o siparişleri vermeseler kime mal satacaklar bakalım. Kapıdan giren müşteri 1 TL lik hava hortumu da olsa 500 TL lik dış filitrede alsa hobicidir ve saygıyı hak ediyordur. Bu tip ukalalar insanları hobiden soğutuyorlar şimdi üstad dediğimiz, hobihaneleri, üretim haneleri olan kardeşlerimiz abilerimiz zamanında küçük akvaryumda başlamadılar mı akvaryumcuların camlarına bakıp hayal kurmadılar mı? Bunlar akvaryumculara girip aşağılansalardı bu durumlara gelemeyeceklerdi belki. Forumda araştırın karides evini, akvaryemi, evcil alı aradığımda bulyor ve uzun uzun yardımcı oluyorlarsa hobiye hobiciye değer veriyorlarsa bunlar kazanmalı ki kazanan biz olalım. Özellikle hızlı kargoyu çok beğenmiş olan İstanbuldaki arkadaşlar beni anlamak için lütfen gidin yerinde görün o saygısızlığı ve ukalalığı herhangi bir ürünü alın elinize anında ne dediğimi anlamaya başlayın. Kazanacaksa hak eden kazanmalı ukalalık yapanlar değil.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lazOTTOÇevrim Dışı

Kayıt: 20/07/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 63
lazOTTOÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2014 16:50
Otuz.com u internetten buldum adresini kontrol ettiğimde işyerime çok yakın olduğunu görüp istediklerimi yerlerinden almak için gittim ve ömrümde müşteriye karşı bu kadar somurtuk, bu kadar ilgisiz, niye geldi bu şimdi der gibi hareket eden bir esnafla daha karşılaşmadım.Almak istediklerimi sitelerinden bakıp gördüğüm için sıkıntı çekmeden söyleyip aldım ama içerde bi dolanayım bi bakayım ne var ne yok diye düşünürken bir an önce alacaklarımı alıp gideyim buradan dedim.12 yıllık esnafım bu kadar berbat bir muameleyle ilk defa karşılaştım.Gidecekler karşılarında güler yüz bulacaklarını sakın düşünmesinler ne istiyorlarsa hemen alıp çıksınlar mümkünse... lazOTTO2014-01-31 21:54:05

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

insomniaÇevrim Dışı

Kayıt: 20/05/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 176
insomniaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2014 22:31
Birol bey sizin yaşadıklarınızı bende yaşamıştım. gerçekten ilgi alaka sıfır. onların zihniyetindeki bi firma görmedim. tek kişide yok en az 2 kişi takılıyorlar. bi müşteriye nasıl davranacaklarını bilmiyorlar. kalkıp adamlarının mekanlarına gidiyoruz istediğim bitkiyi vermedi vatandaş bana bence orayı hiç açık tutmasınlar,bi giden bi daha biraz zor gider oraya.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fishmongerÇevrim Dışı

Kayıt: 01/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 7
fishmongerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2014 13:14
ben bu firmanın tam karşı caddesinde oturuyorum.Böyle bir esnaf hayatımda görmedim. Bir kez gittim ve acil durumlar(ilaç vs  gerekliliği) olmadığı sürece dükkanın kapısından geçmem

Zaten herkes yazmış ne olduklarını da ben kaç zamandır yazayım yazayım diyordum fakat insanlar ''yanlış anlar,inanmazlar işte ne anlarsın zaten bu işlerden''tepkisi gelmemesi için yazmaya sıcak bakmıyordum ancak tesadüfen gördüm burada yazılanları ve bir kaç kelam da ben edeyim bu insanlar hakkında.

Hadi anlarım bu insanlar hobici falan değil ticarethane olarak görüyor bu işletmeyi,bir hobiciyle beslediği canlı hakkında konuşmayı bildiği kadarıyla tavsiyeler vermeyi falan geçtim arkadaşlar.Bu insanlar size öyle bir davranıyor ki hani aldığım ürünlerin fiyatları önemli değil ama gittiğimde 120-150 liralık alışveriş yaptım ortalama parama göre muamele yapılmasını zaten istemiyorum da yahu insan müşterisine işi bitsinde gitsin diye bakar mı içeriye ürünlere bakmak için 2 adım atıyorsun ''ne aradıysanız söyleyin ben vereyim''diyor sanki 5 yaşındaki çocuğuz tutup rafları aşşağı indireceğiz bakıyoruz işte arkadaş. Hele bir tanesi var peşinizden geliyor.Hadi al  ve git der gibi.Ben çevre mahallelerden(alibeyköy,yeşilpınar,nişanca,topçular) hatta çevre ilçelerden bile(kasımpaşa,fatih,eminönü,beyoğlu,gaziosmanpaşa) tanıdığım akvaryumcu-hobici insanların bunlara nefretle baktığını bilirim.Kesinlikle önermezler sattığı malı bulmak mümkün 3 aşşağı 5 yukarı fiyata öyle bir psikoloji oluşturmuşlar ki adam 5 lira fazla veriyor şunların yüzüne bakmamak için

Diyeceğim o ki bu insanlarla yüz yüze gelmeyi bırakın internetten bile alışveriş yapmayın.Bir dursunlar da düşünsünler neden satışlar durdu nerede yanlış yapıyoruz diye belki o zaman esnaf olabilirler... fishmonger2014-05-02 13:18:45

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir