Internetten alısveris - Otuz.com


predatorÇevrim Dışı

Kayıt: 21/02/2007
İl: Bursa
Mesaj: 704
predatorÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2013 13:57
1.5 ay önce otuz.com dan bir alış verisim oldu, yıllardan beri adresim orda kayıtlı ve bircok alısverisim oldu daha önce nerdeyse hic problem yasamadim desem yeri var ama son sipariste ucretsiz kargo tutarına ulastigi icin siparisim 2 gun bekletildi ve icersinde acil olan dış flitre musluguda vardı. Durumu yetkillere bildirmek icin telefon ile ulasmaya calistim ve kesinlikle telefon ile ulasmak imkansız bir firma ! Ulasamadim mail attım. Siparis cikti dediler cikmadı 3.gün cikan siparisim istanbulda baska birine gitti ve ben bunu kargo yetkililerinden zar zor ögrendim durumun duzeltilmesi icin gonderen firma ile irtibata gecin dedi ama ne mümkün adamların bir tane irtibat no var ordada otomatik konusan kayıt mail atın diyor. Mail atıyorum mailler okunmuyor cep telefonumdan is tekefonumdan beni arayın diyorum benide aramıyorlar. Sonuc itibarı ile 1hafta oldu ve siparisim ortalıkta yoktu. Kargoya durumu bildirdim ben ulasamiyorum siz ulasabilirseniz onlara iadesini yapın dedim. Bi 3 gün daha gecti ve otuz.com zahmet edip mail attı siparisimi gonderiyolarmis. 1gün sonrada siparis geldi ama artık hic bir kıymeti yoktu.. 
UZUN LAFIN KISASI ALISVERISTE BI ROBLEM YASAMAZSANIZ SUPER FIRMA FAKAT BIR PROBLEM YASARSANIZ FIRMAYA ULASIP KONUSMAK IMKANSIZ ONA GORE ALISVERIS YAPIN..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cüneyt ERGÜNÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 05/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1205
Cüneyt ERGÜNÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2013 15:11

Herkese merhaba,

Burandan ısrarla tekrar belirtme gereği duyuyorum, bugüne kadar yaptığım alışveriş tutarı ve miktarı daha önceki mesajımda mevcut, firma ile yaptığım hiçbir alışverişte en ufak problem yaşamadım, amiyane tabirle, sipariş verdiğiniz zaman "anında görüntü", amma velakin, bu kadar basit sıradan bir talep de aldığım karşılık inanın hiç hoş değil, evet kesinlikle görerek almak her zaman en iyisi, diyeceğim o ki, görerek alsaydım da eve gelip kurduğumda yine aynı fikir oluşacaktı, yine galiba değiştirsem daha iyi olacak diye düşünecektim ve belki yüzyüze alışveriş yaptığım için satıcı/esnaf değiştirme talebime olumlu/olumsuz cevap verecekti bilemeyiz, burada önemli bir hususu gözden kaçırmayalım, ben iyi/kötü, az/çok kendi çapımda tecrübeli akvarist sayılırım, bir de hiçbir tecrübesi olmayan yeni başlayan arkadaşlar var ve olacak, örnek vermek gerekirse bu arkadaşlardan biri yanlış hesap/bilgi/bilgisizlik neticesinde 200-300 TLye aldığı bir dış filtreyi değiştirmek istese nasıl olur acaba...yani adam aldı ve sonra baktı/gördü ve/veya daha bilgili biri dedi ki kardeşim senin aldığın bu ürün bu akvaryuma yetersiz/veya çok büyük...işte bana göre olayın vehamati burada başlıyor...ve adam değiştirme talebinde bulunuyor ve gelen cevap bana gelen cevap gibi olursa napar bilemiyorum...amacım hiç kimsenin işine gücüne zarar vermek değil, asla da olamaz...tekrar ediyorum, her alışverişimden memnun kaldım...abartısız güzel/sağlam ambalaj ve hızlı kargo, tek bir sorun yaşamadım...son siparişim dahil...burada dikkat çekmek istediğim husus şu...armatürü kullandığım nano tank 30x14x20 boyutlarında, aldığım ürünü kabaca incelediğimde yeterli geleceğini düşündüm ama yetersiz gelecek gibi görünüyor...benim bu armatürü tanka takmadan/kullanmadan bilmem mümkün değil...ama firmadan değiştirme talebinde bulunduğumda eğer bir kere bile kullanılmışsa suya değimişse o ürün kullanılmıştır ve biz bunu servise gönderip baktıracağız demeleri...
 
Uzun lafın kısası, aynen Gökhan beyin dediği gibi, mümkün mertebe her türlü ürünü önce mümkünse görerek almak, eğer bulunamıyor veya ciddi fiyat farkı varsa, internetten olabilir, bu durumda en basit olaylarda ve/veya taleplerde benim başımdan geçenlerin benzerinin herkesin yaşabiliceğinin bilinmesinde fayda var...dolayısı ile benim başımdan geçenin bir şikayet değil, polemik yaratmak amacı ile yazılmış bir mesaj olarak algılanmamasını, ama yine de herkesin aklının bir köşesine kayıtetmesinde ve hatırlamasında fayda var diye düşünüyorum.
 
Not : Yazdıklarımın hiçbiri Gökhan beyin memnuniyetinin yanlış olduğunu göstermek amacı ile yazılmamıştır, Gökhan bey ve ben dahil birçok kişi firma ile yapılan alışverişten bugüne kadar memnun kalmıştır, amacım, özellikle internet üzerinden alışveriş yaparken hangi firma ile olursa olsun ve ne kadar (kendi fikrimdir) basit olursa olsun, bazı taleplerin ne kadar üzücü sonuçlanabileceğini, tüketici konumunda olan bizlere göstermektir.
 
Herkese sağlıklı balıklar dileği ile bu konunun herhangi bir şekilde polemiğe dönüşme ihtimalini önlemek amacıyla bu konuda başka mesaj yazmayacağımı belirtmek isterim, aksi taktir de konu dağılacak gibi duruyor.
 
Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

saerosÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/11/2008
İl: Eskisehir
Mesaj: 614
saerosÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2013 13:39
 Otuz.com dan dün alışveriş yaptım,sump için birkaç malzeme aldım.Dün öğle saatlerinde siparişim onaylandı ve an itibari ile eksiksiz olarak güzel paketlenmiş halde elime ulaştı.Firmaya ve ilgi ve alakalarından dolayı yetkililerine teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mgokkavasÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 29/01/2008
İl: Ankara
Mesaj: 576
mgokkavasÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2013 19:01
Ben de başıma gelen bir olayı paylaşayım. Bu olay başıma geldiğinde sözkonusu siteden 4 veya 5 siparişte toplam 1300TL seviyesinde alışveriş yapmıştım.

Yaklaşık 300TLlik bir siparişimde istediğim bir yem ve bir filtre paketten çıkmadı. İstememiş olduğum bir tür pipo filtre ise (değeri 3TL) paketten çıktı. Durumu ilettiğimde eksik ürünlerimin yollanacağını benim de kendilerine o 3 TL değerindeki pipo filtreyi alıcı ödemeli olarak kargo etmem gerektiği bana emaille iletildi. Ancak emailde özel bir kargo şirketinden bahsedilmedi bu durum internet sitesinde bir noktada yazıyormuş onu ben daha sonradan öğrendim.

Parasını ödemiş olduğum asıl istediğim filtre ve eksik olan yem bana sonradan gönderildi. Bundan sonra ben (meşgul bir kişi olarak) sekreterime filtre paketini verdim ve falanca adrese iade edilecek dedim. O da kendi kullandığımız kargo şirketi ile bu kargoyu yolladı (içinde 3 TL değerinde filtre olan).

Kargo şirkete ulaştığında şirket kargoyu kendi anlaşmalı şirketi ile yollanmadığı için kabul etmedi. Oysa o 3 TLlik filtreyi geri istedikleri emaillerinde kargo şirketinden bahsetmemişlerdi. Telefonla beni arayarak bana küfür etmek dışında her türlü ağır konuşmayı yaparak "3 TLlik filtre iade ediyorsun bize 10 TLye mal oluyor" şeklinde azarladılar.

Sonuçta ben istemediğim 3 TLlik bir filtrenin onlara ve onlardan bana geri kargosunu ödedim (22 TL).  Bu olay yaşandığında benim de 1300TL alışveriş yapmış biri olarak bana yapılan bu muamele ağırıma gitmişti. Burada bu vesileyle paylaşmış olayım.
 




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OBABAÇevrim Dışı

Kayıt: 14/11/2010
İl: Izmir
Mesaj: 494
OBABAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2013 01:05
Otuz comdan alışveriş yapma talihsizliğini bende yaşadım. Hobiye ilk başladığım zamanlarda bütün akvaryum malzemelerimi ordan alıyordum , sadece bir üründe sıkıntı yaşadım  atman nın çoklu hava motorunu aldım bozuk çıktı ,50 kere aramama rağmen ürünü değiştiremedim ,  ürünü sinirden kırdım attım parası için değil ama kandırıldığımı düşündüğüm için bir daha da alışveriş yapmadım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

VasfiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 789
VasfiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Mart 2013 12:07
Merhabalar,
6 Mart 2013 tarihinde saat 22:00 civarı otuz.com'dan 7 parça irili ufaklı siparişte bulundum, siparişler 08 Mart 2013 tarihinde saat 12:00 de elime ulaştı, paketlenmesi ve ürünlerin eksiksiz olmasından dolayı çok memnun kaldım. Bu siteden ilk alışverişimdi ihtiyacım olursada alışveriş yapacağım siteler arasında ilk sıraya çıktı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GÖKHAN ÖZDEMİRÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/07/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1703
GÖKHAN ÖZDEMİRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Mart 2013 12:21
Dün 300w Tetra nın ısıtıcısını aldım (kendim giderek) bana almamam için çok telkinde bulundular,arızalı çıkması durumunda onlarla değil ANADOLU PETle iletişime geçmem gerektiğini üstüne basa basa belirtttiler,sezinlediğim kadarıyla hobicilerden yana çok dertliler ama şuda var kimse onlara bu işi zorla yaptırmıyor,biraz daha anlayışlı ve ılımlı olabilirler diye düşünüyorum genel izlenimim bu yönde.
Saygılarımla...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

M.TunaÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 24/08/2012
İl: Ankara
Mesaj: 3395
M.TunaÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 08 Mart 2013 14:08
Bu hafta içinde yaptığım bir internet siparişi 24 saatten daha kısa sürede elime ulaştı.
Paketleme kusursuzdu.

Fakat sanki minnet duyar gibi yazmak istemiyorum çünkü bunun adı alışveriştir.
Elbette yollayacak parasını verdiğim ürünü.
Kendi görevleridir bu.
Bir firmanın bir ürünü bir günde güzel bir paketleme ile yollaması 'şaşılacak' bir şey olmamalı.

Son zamanlarda bir moda haline geldi sanki,firmalara teşekkür yazıları.

Ben de yazmıştım bir firmaya siparişimi bir günde yolladı diye ama bu hata ilk ve son oldu.

Bundan sonra 'görevini yapıyor'diye bir firmaya teşekkür yazısı yazmayacağım.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SalemÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1217
SalemÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Mart 2013 14:14
[QUOTE=M.Tuna]
Fakat sanki minnet duyar gibi yazmak istemiyorum çünkü bunun adı alışveriştir.
Elbette yollayacak parasını verdiğim ürünü.
Kendi görevleridir bu.
Bir firmanın bir ürünü bir günde güzel bir paketleme ile yollaması 'şaşılacak' bir şey olmamalı.

Son zamanlarda bir moda haline geldi sanki,firmalara teşekkür yazıları.

Ben de yazmıştım bir firmaya siparişimi bir günde yolladı diye ama bu hata ilk ve son oldu.

Bundan sonra 'görevini yapıyor'diye bir firmaya teşekkür yazısı yazmayacağım.


[/QUOTE]


Mahmut bey,

Bizim buradaki amacımız zaten minnet göstermek değil. İnsanlar kendi siparişlerinde başlarından geçen olumlu/olumsuz şeyleri belirterek bilgi paylaşımında bulunuyor. İşini yapmayanı kötülediğimiz gibi yapana da "sağolsun" demek minnetten değil nezaketten olsa gerek.

Sizin bahsettiğiniz şeyi anladım aslında fakat bu konu altında dile getirmeniz anlattığınız şey ile çok örtüşmemiş onu dile getirmek istedim.  Bazı firmaların müridiymişcesine davranan üyeler benim de gözüme çarpıyor. Karşılıklı çıkar ilişkisine yorup üstelemiyoruz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kadir_7Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1751
kadir_7Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Mart 2013 15:55
Bir zamanlar o kargoların barkodlarını ben yapıştırıyordum.  Paketleme konusunda  iyiler, mağazadan alışverişlerimde de sıkıntı yaşamadım hiç.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

M.TunaÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 24/08/2012
İl: Ankara
Mesaj: 3395
M.TunaÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 08 Mart 2013 16:20
Ümit Bey nezaket konusunda hiç şüphem yok.
Bu konu başlıkları sayesinde ben de ekipman ihtiyaçlarımı hangi siteden alacağıma karar veriyorum.
Firma yorumlarını okumadan alışveriş yapamıyorum.
Gerek şikayet var gerekse akvaryumcu önerileri bölümü bence bu forumun alışveriş öncesi başvurulacak ilk yerleri.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hedayseÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/11/2008
İl: Tekirdag
Mesaj: 1186
hedayseÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2013 15:34
Dün Otuz.com 'dan havale yoluyla 35 tl ye 2 adet fish 101 cam difüzör ve vantuz çekvalf aldım. Ürünler olmayacak bir zamanda sipariş vermeme rağmen (17:30 civarı idi) Aras Kargo ile gönderimini sağladılar bugün 13:30 civarı ürünler bende idi buraya kadar herşey güzel normal.
 
ŞUNU ÖNCELİKLE BELİRTEYİM; ÜRÜN BİLDİĞİMİZ YUVARLAK KARTON KONİK İÇİNDE İDİ BU İŞİN EN İLGİNÇ YANI ÇÜNKÜ ROLİKTE KIRILMASI NEREDEYSE İMKANSIZ, BİR KUTU İÇİNDE DEĞİLDİLER....
 
Teslim aldım ve kargo yetkilisi yanında açtım ürünler difüzörlerin 2 side kırık çıktı. Kargo kuryesine hasar tespit tutanağı tutmasını söyledim, bu durum bizi ilgilendirmez kutusunda ezik darbe patlak çatlak hiçbirşey yok biz tutanak tutamayız, aldığınız yer ile görüşün durumu anlatın. Eğer bizden kaynaklanan bir durum olsa idi tamamdı bizlik bir durum yok dedi ve gitti.
 
Otuz.com 'u sitesinde belirtilen aşağıdaki bilgilere istinaden telefonla aradım abartısız 10 defayı geçti şu anda ama telefona ne bakan var ne açan var eğer ürünler gelmese bu site acaba paravan mı diye düşünecektim lakin ürünlerde geldi;
Müşteri Hizmetleri :
E-Mail : bilgi@otuz.com
Tel : 0212 567 94 04
Faks : 0212 567 95 32
 
İlk 2 defa aramamın ardında aşağıdaki maili site üzerinden attım;
 

Dün sitenizden almış olduğum seramik düfüzörler bugün elime ulaştı lakin ürünlerin 2 si de kırılmış tuz buz durumdadır. Aras Kargo kuryesi ürün ile ilgili tutanak tutamayacağını ürünün ambalajında sorun olmadığını beyan etmiştir. Dediği gibi ürünün dışında olan karton rolikte herhangi bir ezik darbe vs. yoktur lakin içinden kırık çıkmıştır. Size telefon ile ulaşmaya çalıştım telefonlarınıza cevap veren olmamıştır. Kou ile ilgili mağduriyetimin giderilmesi hususunda gereğini rica ederim.

Bu mailin ardından aradan bir süre geçince aşağıdaki 2. maili attım;

Sayın yetkili lütfen size bir önceki attığım mailimdeki kırık gelen ürün ile ilgili dönüş yapınız, telefonlarınız çalıyor ama açan olmuyor.

 

İyi çalışmalar.

 
Artık telefonla denemekten yoruldum ve ümidimi kestim, bakalım beklemedeyim. Muhtemelen dönüş yapacaklardır diye düşünüyorum. Duruma göre gelişmeleri buradan haberdar edeceğim, netice iyi yada kötü bütün forumdaki hobici arkadaşlarımın site hakkında bilgisi olması gerektiğini düşünerek burada yazma gereği duydum.
 
 
 


Şuan itibariyle Otuz.com 'dan yetkili bir kişi tarafından arandım; Aras kargo kuryesinin böyle bir söylemde bulunmaması gerektiğini muhakkak tutanak tutması gerektiğini anlattı gayet ilgili idi.
 
Daha sonra Aras kargo kuryeyi aradım ve şubeyi arayıp şubeye tutanak tutturmam gerektiğini söyledi, şu anda 3 defa  aramama rağmen şubeye ulaşamadım.
 
 


Son duruma göre Aras kargo bölge müdürlüğünü aradım ve konu ile ilgilendiler yarın kurye gelip tutanak tutacak, artık beklemedeyim.
 
 
OTUZ.COM TARAFINDAN GELEN SON BİLGİYE İSTİNADEN; KIRILAN ÜRÜNLERİN YENİLERİ TEKRARDAN KARGO EDİLMİŞ.
 
İLGİLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM...
hedayse2013-05-16 19:18:07

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kazım_öcaldıÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,1,51106[/C] [C]2,2,51106[/C]
Kayıt: 14/06/2008
İl: Adana
Mesaj: 1887
kazım_öcaldıÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2013 16:45
Hakan kardeşim yaşadığın sıkıntıdan dolayı üzüldüm.Kargo ile satıcı firma aralarında iletişim eksikliği yaşanmakta.Aralarında hangi durumlarda nelerin yapılacağı mutabakatına varılsa sorun olmayacaktır.Otuz.com'a üye bir hobici olarak dikkatle takip ediyor olacağım.Maduriyetiniz mağduriyetimizdir.Ama yapıcı bir çözüm geleceği ümidini taşımaktayım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hedayseÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/11/2008
İl: Tekirdag
Mesaj: 1186
hedayseÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2013 16:50
Kazım abi son duruma göre Gerek Otuz.com tarafından gerekse şahsım tarafından Aras Kargo 'yu aramamız üzere yarın tutanağı tutacaklarını beyan ettiler. Bakalım beklemedeyim ama Otuz.com 'da üzerine düşeni yaptı diye düşünüyorum. Zaten arayan yetkili son aramasında kargo görüşmesini yaptığını, her ne olursa olsun benim sıkıntımı çözeceğini ama kendisine 2 gün süre vermemi üzerine basa basa söyledi.
 
Hayırlısı...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir