Internetten alısveris - Otuz.com


SalemÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1217
SalemÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2013 13:51
Evet arkadaşlar, sitemizde firmaların isimlerinin geçmemesi ile ilgili kuralın kalkması ile beraber kötüyü olduğu kadar iyiyi de rahat rahat konuşabileceğiz. Bu kural değikliği sonrasında ihtiyacımız olduğunu düşündüğüm bir uygulamayı başlatmak için öncü olmak istedim. Online yaptığım alışverişleri aşama aşama sizlerle paylaşacağım. Umarım fırsatı olan diğer arkadaşlar da benzer şekilde paylaşır ve firmalar hakkında bir önbilgi sunmuş oluruz alışveriş yapacak diğer arkadaşlara.

Bugün otuz.com üzerinden verdiğim siparişten bahsedeceğim:




Siparişimi olabilecek en kötü zamanda, bir cumartesi gecesi verdim. Firmanın ve kargoların çoğunun pazar günü kapalı olmasının zamana yansıyacağını tahmin edebiliyordum.

Verdiğim sipariş 1 pipo filtre - 1 köşe filtresi ve birkaç check valve vs den ibaretti. totalde kargo ücreti ile 35 lira civarında bir siparişti. Kargo ücreti 5.5 civarı olarak kalmıs aklımda.

Sitenin arayuzu basit ve anlasılır. Aradığınız ürüne ulaşmakta çok zorluk çekmiyorsunuz, alt kategoriler vs güzel düzenlenmiş. Fakat fiyata göre diz vs. butonlarının olmaması ki çoğu firmada yok, bence büyük bir dezavantaj. Ürün yelpazesi açısından çok tatminkar diyemem, fakat ciddi bir eksik de söz konusu değil, aradığınız ürünü bulamasanız da ona muadil olabilecek farklı alternatifler çıkıyor çoğu üründe.

Siparisimi verip, kredi kartı ile odemeyi yapıp beklemeye başladım. Tahminlerim doğrultusunda gerçekleşti herşey. Pazartesi günü paketleme yapılıp akşamında kargoya verildi ve birkaç saat önce elime ulaştı.

Ben paketi firma görevlisi yanında açıp incelemedim keza sipariş ettiğim ürünlerde kırılacak bozulacak elektronik vs bir ürün olmadığı için rahat davrandım. Fakat bildiğim üzere firma ile çıkan sorunların çok ciddi bir bölümü kargo görevlisi yanında açılıp kontrol edilmemiş, hasar tespit tutanağı kesilmemiş arızalı ürünler sebebi ile çıkmakta. Dolayısı ile siz siz olun, ürününüzü kargo görevlisi yanında inceleyin.

Paketleme gayet iyiydi.





İçinde kırılacak birşey olmamasına rağmen yine de kolilenmiş ve içi gazete ile doldurulmuştu.






Alışverişimin tutarı fazla olmamasına rağmen içine hediyeler de konulmuştu. Sağ tarafta gördükleriniz benim siparişlerim sol tarafta ise gelen hediyeler mevcut.




Gerek fiyatları, gerek kargolama şekilleri ve ulaşım süresi olsun kendi alışverişimi sorunsuz tamamladım. Fakat çoğu durumda olduğu gibi alışverişte asıl kriter sorun çıktığında karşılaşacaklarınız. Sizlere referans olabildiysem ne mutlu. İleride farklı firmalar için de benzer incelemeler ile karşınıza gelmeye çalışacağım.

Zamanınız için teşekkürler, saygılar...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RustyÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,1,119401[/C] [B]7567,2[/B] [B]8834,3[/B]
Kayıt: 27/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1701
RustyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2013 13:56
Ellerinize sağlık Sayın Ümit bey, daha önceden de tecrübe ettiğim kadarıyla temiz çalışan bir firma,faydalı bir konu olacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ÖzcanÖzkanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/02/2009
İl: Içel
Mesaj: 1202
ÖzcanÖzkanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2013 13:57
5 senedir otuz.com dan defalarca alış veriş yaptım hemde Anamur tüm merkezlere en uzak ilçe olmasına rağmen tüm siparişlerim sorunsuzca 2 günde bana ulaştı. Bu konun açılmasından dolayı Ümit kardeşime teşekkür ederim.
bycan2013-02-05 14:00:13

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rastlantısalÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 4979
rastlantısalÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2013 21:17
Eline emeğine sağlık adaş.
Zaten bu tarz sorunlar genelde kargoda yaşanıyor.
Örneğin bir alışveriş sitesinden alışveriş yaptım. Deposu ile kargo teslim adresi arasındaki mesafe ortamala 10km. Siparişten 45 dakika sonra ürünü kargoya verdiler. Gel gör ki yurtiçi kargonun ürünü bana getirmesi 5 gün evet 5 gün sürdü. 
Eğer durumu takip etmesem firma gözümde muhtemelen gevşek olarak kalacaktı.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GÖKHAN ÖZDEMİRÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/07/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1703
GÖKHAN ÖZDEMİRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2013 23:35
Ümit araştırman akvaristler için firmalarla alakalı güzel bir kaynağa dönüşecek belli,şimdiden kutlarım.Zaman zaman Otuz.com dan alışveriş yaparım (birebir dükana giderek),geniş sayılabilecek ürün yelpazasine sahip bir firma ama neden online alışverişte ısrar ettiklerini anlamakta güçlük çekiyorum,telefonlarını açmamalarına takık durumdayım. GÖKHAN ÖZDEMİR2013-02-16 23:37:38

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SalemÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1217
SalemÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2013 01:44
Firmanın düşüncesini bilemem ama kendi tahminimden bahsedecek olursam;

Dikkat edersek çoğu büyük akvaryumcu aslında akvaryumcu değil petshop. Sadece akvaryum ile demek ki dönmüyor çark. Bunun dışında yine bu büyük kapasitede çalışan firmalarda canlı konusunda öne çıkanlar malzeme ile, malzeme konusunda öne çıkanlar da canlı ile pek uğraşmak istemiyor ve oldukca geri planda tutuyorlar.

Internet satışları için basit bir depo yeterli oluyor, teşhir için düzgün mekanlarda yüksek kiralı mağazalar açmak gereksiz. Mağaza tasarımı, alanı, ışıklandırması vs bunların hepsi masraf. Bunun dışında online satış ile tüm türkiyeye hizmet veriyorlar, semt akvaryumcusu olmanın çok ötesinde bir hizmet bu.

Telefon açmama olayı konusunda bilgim yok, bilgim olmadığı konuda yorumum da olmamalı =) Fakat ben canlı satışından ellerini eteklerini çekmelerini beklemiyordum. Bunun sebebi de canlı konusunun çok daha sıkıntılı olması sanırım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GÖKHAN ÖZDEMİRÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/07/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1703
GÖKHAN ÖZDEMİRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2013 12:57
Belkide yanlış ifade ettim,online alışverişe tabiki anlayışla bakıyorum,takıldığım nokta hatları açık ve aktif olduğu halde neden telefona bakmadıkları kısmı :)) .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

insomniaÇevrim Dışı

Kayıt: 20/05/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 176
insomniaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2013 22:56

1.5 Yıl kadar önce 2 defa alışverişim oldu, ilkinde nette canlı bitki sattıklarını gördüm yerinde görerek almak için gittim istediğim bitkiler kalmamıştı bi kaç malzeme aldım bi dahaki bitki ithalatının 1 ay sonra olacağını söylediler dediklri tarihte bi arkadaşımla beraber gittik.. bitkiler gelmiş tanklara konulmuştu çok güzel anubiaslar vardı hoşuma gidenlerden almak istedim bana istediklerimi veremeyecğini söyledi sıradan veriyormuş :) aralarında sorunlular az yapraklılar vs vs varmış onlar sonradan elinde kalıyomuş tabi bundan banene dmedim orda ama hala şaşıyorum kendime neden tepki vermedim diye tabi ayıp olmasın diye 2 tane ver dedim çıkarttı 2 bitkiyi poşete koydu.. camda bitkinin fiyatı yazıyodu bende bitkinin fiyatını sorma gereği duymadım çünkü kocaman bi yazıydı bakanın gözüne batacak büyüklükte :) 1 tanede vatoz küpü aldım ödemeyi yaparken camda yazan fiyata göre ücreti verdim bana eksik para verdiğimi söyledi şaşırdım bitkinin fiyatını camda yazan olmadığını söyledi tabi ben itiraz etmedim ama bunun yanlış olduğunuda belirttim çünkü ordaki yazıyı değiştirmek 2 dk zaman almazdı.. hem istediğimbitkileri alamadım hemde sonradan belirledikleri fiyattan almak zorunda bıraktılar.

2. Alışverişimde kesinlikle memnun kalmadım ayağına gelen müşteriye karşı misafirperliği bence 0 bi firma. canlı satışı konusudaki görüşünüze gelince, canlı satamaz bu adamlar çünkü müşteriye tahammülü yok bişi soruyosun nerdeyse cevap vermeyeck, adamın ağzından lafları kerpedenle aldım resmen :)  Netten tabi ben ordaki 1 kişi ile muhatap oldum sanırım 2-3 kişi çalışıyolardı gittiğim dönemde.. belki çok iyi nyetliler ama ben bunları gördüm ve yaşadım. Biçok firmadan alışveriş yaptım bitki aldım birtek otuz akvaryumda bunu gördüm çok tuhafıma gitti ve kesinlikle ordan bidaha alışvriş yapmam.
Güleryüzlü esnaf portresi göremedim ben. İnşallah başka arkadaşlara bana davrandıkları gib davranmazlar insanların içine soğukluk giriyo çünkü.. saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cüneyt ERGÜNÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 05/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1205
Cüneyt ERGÜNÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2013 18:03
Herkese merhaba,
 
Bişr www.otuz.com macerası da benden, firmadan bugüne kadar muhtelif zamanlarda en sonuncusu da 05 Şubat'ta olmak üzere toplam 10 alışveriş de 1.122.54 TL tutarında alışveriş yaptım, bahse konu alışverişlerimin tüm dökümleri firmanın kendi sitesinde geçmiş hesaplarda kayıtlı, kopyalacaktım ama kopyalanamıyor.
 
En son yaptığım alışveriş SunSUN marka 32LEDli küçük bir armatür, nano bitkili tankımda kullanmak üzere aldım, ancak yetersiz gelebileceğini düşünerek bu 15 Şubat'ta firmaya 32LEDli armatürü 48LEDli olanla ücret farkını vererek değiştirip değiştiremeceklerini sordum, aldığım yazılı cevabı aşağıda aynen kopyalıyorum,
 

Sayın Cüneyt bey,

Ürün 1 defa bile su olan akvartyuma takıldıysa ullanılmış sayılmaktadır.

Ürünü gerçekten kullanmadıysanız değişim yapabiliriz.

Fakat:

Ürün önce servise gidecek kullanılmadığı ispatlandıktan sonra İADE ve Değişim yapabilirsiniz.

Şayet ürünün kullanıldığı tespit edilirse

Ürün size iade gönderilir

Ayrıca Kendi isteğinizle değişim talep ettiğinizden tüm kargo masrafları sizin tarafınızdan karşılanacağını belirtiriz.

======================

Ürünü Kullanmadıysanız servise yollayıp kontrol ettirelim

Ürünü Faturası ile Birlikte Geri Yollayınız.

Ürünü Kargoda kırılmayacak ve dış ambalajına zarar gelmeyecek şekilde ambalajlayınız.

Ürüne ve ambalajına kargoda hasar olmaması için Dikkat Etmeniz Gerektiğini Belirtiriz.

( Dış Ambalajı hasar gören, yırtılan, bozulan ve çizik ürünler kabul edilmez geri yollanır.)

Ürün tekrar satılabilirliğini yitirmemelidir.

Dış ambalajına kargo tarafından bant veya etiket yapışmamalıdır ve sağlan sert bir kutu içinde gönderilmelidir.

Kargoda hasar gören ürünler teslim alınmaz hasar tespit tutanağı ile göndericiye geri yollanır.

Sizin yolladığınız kargo bize ulaşırken yetersiz ve eksik ambalajdan dolayı

Yolladığınız kargoda oluşan bir hasar olursa

Hasar ( Gönderici ) Siz  ile kargo şirketi arasında çözülecektir.

Biz hasarlı ürünü teslim almayarak geri yollamaktayız.

Kargo şirketi yetersiz ambalajdan dolayı hasar olduğunu tespit öderse hasar ücreti de ödememektedir.

Bu mağdur olmamanız için Lütfen Dikkat ediniz.

Olay bizim dışımızda geliştiğinden Kargoda mağdur olmamanız için Uyarıdır.

Ücreti ödenmeden yollanan kargolar teslim alınmaz geri yollanır.

Aşağıdaki iade kodunu yollayacağınız kargonun üzerine mutlaka yazınız.

İADE KODU : 15/02/2013/001-SN

Saygılarımızla,

=====================

Otuz.com Müşteri Hizmetleri

Eyüp Sultan Bulvarı No: 70 / B-C 

Eyüp - İSTANBUL

E-mail : otuz@otuz.com 

From: Cüneyt ERGÜN [mailto:cunergun@hotmail.com]
Sent: Friday, February 15, 2013 1:57 PM
To: bilgi@otuz.com; Otuz İç ve Dış Tic. Ltd. Şti.
Subject: İleti Formu Otuz.com

 Sayın yetkili,

1 hafta önce firmanızdan SunSun 32 Ledli armatür satın aldım, bu armatürü aynı markanın 48 LEDlisi ile değiştirmek, armatür orijinal ambalajında kullanılmamıştır, ne gibi bir işlem yapabileceğimizi bildirirseniz sevinirim, sipariş numaram 61721 idi.

______________________________________________________________________________
Bir ürün değiştirme talebinin, değiştirmemek için ne kadar yokuşa sürelebileceğini görmek benim için çok hoştu açıkcası.
 
Yorumsuz olarak bilgilerinize sunuyorum.
 
Saygılarımla.
 
Cüneyt

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GÖKHAN ÖZDEMİRÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/07/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1703
GÖKHAN ÖZDEMİRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2013 18:11
Cüneyt bey merhaba;
İlk önce kesinlikle polemik çıkarma amaçlı yazmadığımı içtenlikle belirtmek,bunuda üstte ilk yazdığım mesajla firmayı savunmadığımı desteklemek isterim.Yazdıklarınızın hepsini okudum ve ben yazdıklarınızda firma ile alakalı olağan dışı bir istekte bulunduklarını göremedim hatta mağdur olmamanız gibi ifadelerlede açık ve net olmuşlar.Değişim olayın nasıl sonuçlandığınıda merak ediyorum
Saygılarımla...
GÖKHAN ÖZDEMİR2013-02-18 18:13:20

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cüneyt ERGÜNÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 05/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1205
Cüneyt ERGÜNÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2013 10:04
Gökhan bey merhaba,
 
Benim de amacım kimse ile herhangi bir polemiğe girmek değil, 32LEDli lamba benim bu firmadan 10ncu alışverişim ve bugüne kadar yaklaşık 2 senelik bir süreç de bu firmadan toplamda bin TL'nin üzerinde bir alışveriş yapmışım, son siparişim dahil hiçbir ürünümde en ufak bir sorun yaşamadım, sabahtan sipariş verirseniz aynı gün kargo, düzgün ambalaj vs vs. bu firma ile en ufak bir problem yaşamadım ve normal şartlar altında da yaşanacağını da sanmıyorum.
 
Burada ki konu şu, tabii benim açımdan, ben bir değişim talebinde bulundum, iade değil, kaldı ki iade talebinde de bulunabilirim, tüketici haklarımı henüz incelemedim, gerekli olacağını da sanmıyorum.
 
Ürünü alıp birkaç gün kullandıktan sonra, aldığım ürünün aydınlatma gücünün kurduğum nano glossoya yetersiz gelebileceğini düşünerek 48lisi ile değiştirmek istedim, aldığım  cevap,

Ürün 1 defa bile su olan akvartyuma takıldıysa ullanılmış sayılmaktadır.Ürünü gerçekten kullanmadıysanız değişim yapabiliriz.Fakat:Ürün önce servise gidecek kullanılmadığı ispatlandıktan sonra İADE ve Değişim yapabilirsiniz.Şayet ürünün kullanıldığı tespit edilirse Ürün size iade gönderilir

Ben ürünü kullanmadan yetersiz gelebileceğini (dikkat ederseniz yetersiz yazmıyorum ısrarla, yetersiz gelebileceğini belirtiyorum) nasıl anlayacağım???? Kaldı ki armatür bu, su içinde veya su altında kullanmıyorsunuz ki, tankın kenarına monte ediyorsunuz yani böyle ürünün kullanılmadığını ispatlamak için sizce servise göndermeye gerek var mı? Tabii firmanın diğer hususlarda yazdıkları önemli, yani tüm geliş gidiş kargo masraflarının bana ait olması, orijinal ambalajında ve kargo ambalajının hasar görmeyecek şekilde yapılması gerektiği hususlarının tüketiciye hatırlatılması vs.

Gökhan bey, netice de bu aslında çok basit bir değişim talebi, tekrar belirteyim, amacım polemik değil, sadece başımdan geçeni yorumsuz yazdım ve firma hakkında en ufak olumsuz bir yorumda bulunmadım, sadece olanı aktardım, yarın öbür gün başkalarının da başına gelebilir, bu durumda hobicinin herhangi bir ürün alırken daha dikkatli olması gerektiğini göstermek, bir nevi yolu aydınlatmak amacı ile sizin bu konunuza yazdım, umarım yazma amacım daha net anlaşılmıştır.
 
Saygılarımla.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PicoCubeÇevrim Dışı

Kayıt: 07/01/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 136
PicoCubeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2013 11:58
Bende 30.com dan bin tl yi çok rahat geçeçek kadar alışveriş yapmışımdır, hepsindende çok memnun kaldım. Ayrıca sürekli hediye göndermeyide ihmal etmiyorlar.Hatta ben baloncuklara sarın dediğimde öyle yollamışlardı sırf patlatmayı sevdiğim için öyle kargo istiyorum şımarıklık yapıyorum gayet güzel ilgileniyorlar.

Eskiden ürün yelpazeside genişti artık biraz çağın gerisinde kaldılar sanırım.İlk açtıgım site olmasına ragmen, bütün ürünleri bulamayınca başka sitelere yönelmek zorunda kalıyorum ne yazikki.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GÖKHAN ÖZDEMİRÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/07/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1703
GÖKHAN ÖZDEMİRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2013 13:39
Sizi çok iyi anlıyorum Cüneyt bey,işi yokuşa sürmeye çalıştıklarını hissetmişsiniz ve buna istinaden yazmışsınız.

Aslında olayın özü şu,hangi iş sektörü olursa olsun kimileri kurumsallaşma adına varolan iş işleyişini değiştirmeye çalışıyor ve bu bağlamdada yeni yeni oluşumlara giriyorlar ama bize uymuyor malesef (kendi iş hayatımdada bunun bir örneğini daha çok yeni yaşadım ve bende bozuldum açıkcası) bize göre garip garip prosedürler geliyor.Ama birde masanın öbür tarafı varki bende esnaf olduğum halde o taraftan bakmak açıkcası ne işime geliyor nede o tarafa geçmek istiyorum.Benim yukarıdaki ilk mesajımdada anlatmaya çalıştığımın özü bu,toplum olarak beşeri ilişkileri seviyoruz (şahsen ben) görerek almak istiyorum,internet üzerinden alışveriş bana uygun değil,sizde belki kendiniz gidip almış olsanız orada yakıp deneseniz size uymayacağını daha oradayken anlayıp diğerini alabilirdiniz.Ben aradığım ürünü sitelerinde görüyorum ama gittiğimde olmayabiliyor,haliyle telefonla hızlıca sorup hareket etmek istiyorum (maille uğraşmadan) ama telefonları açmıyorlar,bana göre iletişimden kaçıyor,Ahmete göre iş yapmak istemiyorlar,Mehmete göre olmayan ürünü satıyorlar,Cüneyte göre işi yokuşa sürüyorlar vs vs.

Çok uzattığımın farkındayım ama ben internetten alış veriş yapmıyorum,herekesede görerek alış-veriş yapmasını öneriyorum.Hergün yeni bir ürünün çıktığı ve tüketime bu kadar aç bir toplumda,önceden hiç yakından görmediğiniz bir ürünü internet üzerinden alıyorsanız er geç sorun yaşayacaksınız.

Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

M.TunaÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 24/08/2012
İl: Ankara
Mesaj: 3395
M.TunaÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2013 13:44
Cüneyt Bey,ben bugüne kadar otuz.com'dan bir kaç defa alışveriş yaptım.
Alışverişlerim sorunsuzdu.Hatta çok memnun kaldım.

Fakat benim memnuniyetim, umurumda bile değil benim için.

Çünkü bizler hepimiz''tüketiciyiz''.

Aynı saflardayız.Aynı gemideyiz.

Eğer bir tüketiciye yapılmış bir 'yokuşa sürmek'' varsa;bu her tüketiciye yapılabilir.

Bugün ona yarın bana,sana.

Bu konuda Cüneyt Bey'e aşağıda başıma gelen örnekteki gibi davranılabilirdi;

Yaklaşık 5 yıl önce aldığım cep telefonum üretimden kalktığı için firmayı aradım ve pilini hiç bir yerde bulamadığımı ve mağdur olduğumu söyledim.

Firma adresimi aldı ve iyi günler deyip telefonu kapattı.

Yaklaşık 48 saat sonra ''Yepyeni''''gıcır gıcır'' bir cep telefonu adresime gönderilmişti.(Yedek pili ile beraber.)

Yasal prosedür ayrıdır, senden 1000 Lirayı aşmış alışveriş yapan bir müşterinin sözü ayrıdır,ona güvenmek ayrıdır.

Otuz.com firmasını Cüneyt Bey'e ''yasal prosedürü''uyguladığı ve hatırlattığı için değil,ona güvenmiş 1000 Lira harcamış müşterisine 'üçün ,beşin''hesabını yaptığından dolayı kınıyorum.

Bugün sipariş etmek istediğim diskus yemlerini de iptal etmek durumunda kalıyorum.






Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir