Ev yapımı yem tarifleri


nocommentÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/02/2008
İl: Eskisehir
Mesaj: 656
nocommentÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2008 15:34
Bir arkadaşımız sormuş , Tetrazon'a verebilirmiyiz diye?..

Bende merak ettim açıkcası bu soruya cevap verebilecek bir üstad var mı ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

VaGuSÇevrim Dışı

Kayıt: 08/07/2007
İl: Antalya
Mesaj: 42
VaGuSÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2008 00:12
Arkadaslar bilinmesi acisindan soyleme geregi duydum.Yeme konulan bemiks vitamininin hicbir fazdasi olmayacaktir.Bunun iki nedeni var:
1-Bemiks adindanda anlasilacagi gibi sadece ve sadece b vitamini turevlerini iceren bir vitamin kompleksidir.
2-Bu vitamin kutusundada yazdigi gibi IM(intramuskuler) yada IV(Intravenoz)
olarak alindiginda fayadali olmaktadir.Mide asidiyle karsilastigi anda tum ozelligini yitirmektedir.
Bu yuzden size tavsiyem supradyne olacaktir.Ben sahsen onu kullanacagim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

veletifoÇevrim Dışı

Kayıt: 14/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 24
veletifoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2008 02:49
verdiğiniz tarif için teşekkurler.
Verdiğiniz tarifi henuz hazırlamadım ama tarif içine protein bakımından yuksek olan yumurta sarı sından eklersek bir sakınca olurmu?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EmreOZDEMIRÇevrim Dışı

Kayıt: 29/01/2008
İl: Antalya
Mesaj: 282
EmreOZDEMIRÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2009 16:11
Selamlar, ben h. ıspanak,h.havuç,h.bezelye(kabukları soyulmuş)ve sarmısak suyunu karıştırıp yem hazırladım. Sizce bu yemi kullanmamda sakınca varmı? Ayrıca şuanda yemleri kuruması için serdim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tacirÇevrim Dışı

Kayıt: 17/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 124
tacirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2009 23:20
değişik kombinasyonlar yapanlar yazarsa çok iyi olur kanısındayım ve kuru halde üretebilen varsa yazmalarını rica ediyorum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

jumaruÇevrim Dışı

Kayıt: 09/04/2009
İl: Aydin
Mesaj: 53
jumaruÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2009 22:38
arkadasımızın tarif ettiği yem gayet mantıklı geliyor ınsana :d emeğine teşekür ederim fakat pişirme usulü yemleri özellikle akvaryum.com daki kuru yem yapımı tarifini kesinlikle evinizde denememenizi önerririm cünki kokusu baya bi agır oluyor eşiniz veya anneniz sizi evden kovalaya bilir yem yüzünden 9 aylık evliliğim tehlikeye girdi :) Kahkaha    Big%20smileTebessüm   

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cevdetcÇevrim Dışı

Kayıt: 08/08/2008
İl: Bursa
Mesaj: 9
cevdetcÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mayıs 2009 09:32
Merhabalar bence yavrularınıza yaptığınız yemden kullanacaksanız içerisine jelatin atmayın. Bağırsak tıkanmasına yol açar. Daha önce denenmiş bir sitede okumuştum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

megasussÇevrim Dışı

Kayıt: 12/11/2008
İl: Bursa
Mesaj: 674
megasussÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2009 20:50

Benim anlayamadığım dana yüreğini,karidesi ve ıspanak bezelye filan haşlayarak mı karıştırcaz?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

black_bladeÇevrim Dışı

Kayıt: 09/02/2009
Mesaj: 138
black_bladeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2009 22:49

Merhabalar,  Arkadaşlar herkez sormuş bunlar haşlanacakmı diye ama cevap yok lütfen bi yardım etsenizde biz şunları haşlasakmı haşlamasakmı


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

black_bladeÇevrim Dışı

Kayıt: 09/02/2009
Mesaj: 138
black_bladeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2009 18:05
İşte benim formülüm :
100 gr kadar dana yüreği haşlanmış
50 gr kadar karides haşlanmış
yarım havuç
3.5  yaprak ıspanak
6 diş sarımsak (fazla oldu ama attık bi kere)
3 tane spraduyn
1.5 tatlı kaşığı nişasta
 
yarım çay bardağı kadar dana yüreğini haşladığım su
nişasta ve hapları da ezdiğim yarım çay bardağı su
 
bunları rondo da bi güzel karıştırdım ve brz sarımsak fazla olduğu için sarımsak kokusu ağır bastı yemde şimdi difrizde donduruyorum
 
sonucu donduktan sonra görecem bakalım yiyeceklermi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BlackHorseÇevrim Dışı

Kayıt: 06/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 198
BlackHorseÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2009 20:36

%5bResim:%20pul-yem.jpg%5d
Pul Yem Yapımı

Malzemeler :

500 gr Bezelye
10 Yaprak Ispanak
10 Dal Isırgan Otu
2 Kırmızı Dolmalık Biber
1 Havuç
5 Diş Sarımsak
200 gr Ton balığı konservesi (Karides veya çimçim de olabilir ancak kilosu 50 ytl)
4 Yemek kaşığı Mısır Unu veya Buğday Unu
4 Yemek kaşığı Soya Unu veya Buğday Unu
4 Bemiks Vitamin Tablet
5 Spiruluna Tablet
4 Yemek kaşığı Mısır özü yağı (Balık veya karides yağı bulamadığımdan)
2 Tatlı kaşığı iyotsuz tuz
2 Tatlı kaşığı toz şeker
Toz Jöle (az miktarda) (Aktarlardan bulunabilir)
Aliminyum Gıda Folyosu
Ufak boy Spatula
----------------------------------------------------------------------------------------
Hazırlanışı :

* Ispanak, Isırgan Otu, Bezelye, Kırmızı dolmalık biber, Havuç bir tencerede az miktarda su ile ağır ağır kaynatılarak haşlanır. Haşlama suyunu dökmeyin.
* Elde edilen haşlanmış malzemeler mikserde parçalanarak inceltilir.
* Mısır ve Soya unu, Mısır özü yağı, Tuz, Şeker eklenir.
* Sarımsaklar dövülerek inceltilir.
* Bemiks tabletler, Spriluna tabletler havanda dövüldükten sonra bütün malzemeler karıştırılır.
* Ton Balığı mikserde inceltilir, karışıma eklenir.
* Bütün malzemeler karıştırıldıktan sonra macun kıvamına gelmesini sağlayın; artan haşlama suyu ile inceltebilirsiniz. Macun çok koyu veya çok sulu olmamalı.
* Yemi parçalara bölerek buzluğa kaldırın (o gün kullanacağınız kadarını bir çorba kasesine ayırın)
* Yarım çay bardağı suya 2 çay kaşığı toz jöle ilave edin, iyice karıştırın. Ayırdığınız yemle jöleli suyu karıştırın. 1 tatlı kaşığı mısır özü yağını karışıma ekleyin.
Elde edeceğiniz kıvam çok önemli, çok sulu olmamalı. Örneğin; bebek maması kıvamında olmalı. Çok koyu bir kıvamda da olmamalı, gerekirse biraz daha jöleli suyla ve yağla inceltin. Çok sulu ise çok az un ekleyerek kıvamı bulun.
* A3 genişliğinde aliminyum folyo kesin, yemi ince bir tabaka olarak folyaya yayın. Ufak bir Spatula yardımıyla tüm yüzeye eşit dağılacak şekilde sıvayın. Sıvama işlemi sabırla folyonun yüzeyi görünmeyecek şekilde yapılmalıdır. Sert darbeler yemin bazı bölgelerde daha yoğun bazı bölgelerde daha seyrek olmasına sebep olur. Spatulayı folyo üzerinde yemi okşarcasına gezdirin. Yem bütün yüzeyi kaplamalı, alttaki folyo görünmemeli.
* Kurumaya bırakın. Hava sıcaklığına göre 2-4 saat sürebilir.
* Yem kuruduktan sonra parmağınızla üzerine bastırarak sıyırabilirsiniz. Eğer kolaylıkla sıyrılmıyorsa folyoyu rulo yaparak katlayın ve hafifçe üzerine kuvvet uygulayın. Yemler kendini bırakacaktır. Eğer sürdüğünüz yem tabakası çok inceyse folyonun yemi bırakması daha zor olur. Kalan yemleri bir çay kaşığı ile hafifçe kazıyabilirsiniz. Yem rahatlıkla sıyrılmıyorsa kıvamla ilgili bir hata yaptınız demektir. Yem kuruduğunda ilk sürdüğünüzden daha ince bir tabaka olur. Jöle çok gelmiş olabilir veya un/yağ oranı yanlış olabilir. Unu fazla kullandıysanız kurabiye gibi kolayca dağılan bir yeminiz olur. Jöleyi fazla koyarsanız yem kuruduğunda çok sertleşir, yenmez! Yemin içinde yeterli miktarda yağ varsa kolayca kabuk kabuk sıyrılacak hatta dökülecektir. Aşırı yağlı bir yem elde ettiyseniz kağıt peçete üzerine serin, bir süre bekleyin, yağ kağıda geçecektir. Yağlama işlemi yem kuruduktan sonra yapılmamalıdır.

Not : Her ne kadar tarife bağlı kalmaya çalışsanız da %100 başarılı olmazsınız. Deneme yanılma yoluyla en ideal kıvamı ve oranları bulabilirsiniz.
Kullanılan besin çeşitleri isteğe göre değiştirilebilir. Akvaryum balıkları için sıcak kanlı hayvanların etleri önerilmez, karides veya balık etleri kullanabilirsiniz.
Balıklarınız yeme 1-2 gün içinde alışacaktır. İlk etapta azar azar yemleyin. Marka yemlerde kullanılan karides ve kabuklu hayvan etleri balıklara çok çekici geldiğinden balıklarınız yaptığınız yemi yadırgayabilir. Ancak besin değerleri olarak marka yemlerden hiçbir eksiği yoktur. Maliyet hesabı kullanacağınız malzemelere göre değişiklik gösterecektir. Benim hesabıma göre marka yemlerden 6-7 kat daha ucuza geliyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

izzet emreÇevrim Dışı

Kayıt: 23/06/2009
İl: Hatay
Mesaj: 2
izzet emreÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2009 16:48
İyi gunler İlk yem tarifi için ,
 tarif baya hosuma gitti arkadasa tesekurler fakat çogu kişinin anlamadıgı gibi bende jelatin bolumunu anlamadım biri açıklık getirirse sevinirim
izzet emre2009-06-23 16:58:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KarabıyıkÇevrim Dışı

Kayıt: 25/06/2009
İl: Amasya
Mesaj: 1
KarabıyıkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2009 01:19
Selam dostlar.
 
Havuç, ıspanak, kırmızı dolmalık biber ...vs. gibi malzemeler  Ev yapımı mamalara haşlanmış ve varsa kabuklarından ayıklanmış olarak eklenir. Diğer et ürünleride çiğ olarak eklenir.
 
Yanlız benim üstadlara sormak istediğim bir husus var.
 
Bildiğimiz gibi, doğal ortamda beslenen discusların diyetinde sıcak kanlı canlılar yer almıyor ve bu balıklar her türlü proteini de alabiliyorlar.
 
Bu durumda,, çok sert olan ve sindirimi zor olan dana yüreğinin kullanımındaki mantık nedir ben çözemedim.
 
Proteinse amaç, sipirulina en güçlü sindirimi kolay protein kaynağı, ilave olarakta deniz veya tatlı su kabukluları, birkaç çeşit balık, havyar, ve ilaveten bitgisel katkılar, vitaminler, discuslar için sindirimi kolay ve uzun yıllar yaşayan sağlıklı balıklar için daha iyi sonuç verir diye düşünüyorum.
 
Üstadlardan bu konu hakkında bilgi gelirse çok memnun olacağım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Volkan ERİKÇİÇevrim Dışı

Kayıt: 09/06/2009
İl: Konya
Mesaj: 173
Volkan ERİKÇİÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Temmuz 2009 14:50
Yemi yaptım gayet de güzel kapışıyorlar. Yararlı olacağına da inanıyorum. Ancak bunu haftada kaç gün vermek gerekir. Her gün versek olur mu? Zira hayvanın ihtiyacı olan her şey var bunda. Ancak ağır gelir mi diye düşünüyorum hayvana. Kullanan arkadaşların tecrübesini bekliyoruz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir