Bitkili Altum Akvaryumu


Alpay74Çevrim Dışı

Kayıt: 10/01/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 63
Alpay74Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2020 02:37
[QUOTE=capodicapii]Alpay Bey balıklar iyi büyümüş. Bendekiler de sizinkilerin peşinden geliyor. Karın şişliği çok acayip, iç parazit veya bloat gibi değil. Bnede de bir tanesi dediğiniz şekildeydi. Öyle yaşıyordu. Karantinaya alayım dedim orda öldü. Sanki nohut yutmuş gibi bi durumdaydı.

Filtrenizdeki kireç önleyici muhtemelen katyonik reçinedir. Tabiri caizse bi halta yaradığı yok. Bu yaz tekirdağa taşındım ve buranın suyu istanbuldaki gibi değil acayip kireçli. Ben de filtreye kireç önleyici kartuş taktım. Hiç bir değişim yok, camlar bembeyaz oluyor su buharlaşınca. İstanbuldaki suya kireç önlemi almanıza gerek yok , kireç neymiş burada gördüm ben. Sonra silifoz diye bir madde (filtre malzemesi) aldım. O daha da berbat etti. PPM uçuyor bunlarda. Reçineniz mixbed reçine değilse(değil) veya filtrenizde membran yok ise ppm her zaman yükselecektir. Ppm düşürmek istiyorsanız membran ekleyin. 80 gpd mebran işinizi fazlasıyla görür. Hoş buna gerek yok . Şuan taşındığım yerde 430 ppm su çıkıyo çeşmeden. İstanbuldayken 190 idi. Ne kireç miktarı ne de ppm seviyesi İstanbulda çok aşırı değil.[/QUOTE]

Muhammet Bey merhaba;

Görüşemeyeli inşallah çok iyisinizdir. Bundan sonra kayıp vermeyiz inşallah balıklarda. Tekirdağ çok güzel bir şehir, biz hobiciler için mekan fark etmez öyle değil mi:)

Şimdi internetten de baktım Muhammet Bey, birçok yerde satılıyor mixed bed reçine. Suyun sertliğini düşürmek için bendeki 2 reçine kartuşunun içini boşaltıp, mixed bed reçine ile doldursam 100 ppm'in altında iletkenlik değerlerine ulaşabilir miyim acaba? Bendeki sistemde 50, 20 ve 5 mikronluk sediment filtrelerden geçiyor su akabinde 2 reçine filtre en son da 2 karbon filtreden geçiyor. Bu şekilde vermişlerdi kartuşları, doğru sıralama mı onu dahi bilmiyorum.

Bendeki 2 reçine kartuşu mixed bed reçine ile değiştirip değiştirmemem ve kullandığım kartuşların doğruluğu noktasında tavsiyede bulunabilirseniz çok memnun olurum.

Değerli destekleriniz için çok sağolun.

Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

capodicapiiÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]4,2,112546[/C] [B]10251,3[/B]
Kayıt: 14/06/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 3494
capodicapiiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2020 14:13
Teşekkürler, siz de iyisiniz umarım.

Karbon reçineden önce geliyor. Sadece onların yerini değiştirseniz olur. Büyük hacimli akvaryumlar için daha çok su arıtacağınızdan reçine ömrü kısadır devamlı değişim ister. Bir ekleme yapacaksanız, reçineleri çıkartıp filtrenizin sonuna mebran eklemeniz daha garanti saf su verir. PPM 005'e düşecektir. PH da biraz iner.

https://www.hepsiburada.com/sulook-su-aritma-cihazi-lg-membran-housing-seti-p-HBV00000SXMI1




Beğenenler: [T]220205,Alpay74[/T]
Teşekkür Edenler: [T]220205,Alpay74[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nyssaÇevrim Dışı

Kayıt: 08/03/2022
İl: Istanbul
Mesaj: 62
nyssaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Haziran 2022 19:25
Altumları nereden temin etmiştiniz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir