Biolife Yüzen Akıllı Filtre C-160 YENİ SİSTEM


BabySoulÇevrim Dışı

Kayıt: 16/04/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 4361
BabySoulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Haziran 2015 16:01
[QUOTE=serdugan]Ben bu forumda ürünle ilgili objektif olmaya çalışıyorum. Hatta son sayfalardaki yorumlarda kullanıcı olarak bir ben varım sanırım. Bir de Bora Bey : )

Beni rahatsız eden şey, hiç ürününün konuşulmuyor olması.
Pazarlama stratejisi ile ilgili eleştirilerin hemen hemen hepsine katılıyorum.

Kelime kelime alıntı yapmak, cevap vermeye çalışmak, satış listesinde ithal ürün var mı diye kafa patlatmak... Bu durumda bir haksızlık görüyorum ve fikrimi paylaşıyorum. Kimse üzerine alınmasın, lafım belli bir kişiye.

Çok konuşup, boş konuşandan ve sonuç olarak hiçbir şey yapmayandan korkmak lazım.

Bu kadar eleştiriye kafa patlatana kadar, oturup bir ürün geliştirmeye kafa patlatılsa yeridir. O kadar enerji ve zaman sarfedildiğini görüyorum.
Bir durup düşünmek lazım, adam üreten tarafta, sen konuşan taraftasın. Bi haddini bilmek lazım.

En ağır eleştirileri yapanlar bile, "tamam ürün iyi ama" diye başlıyor. Ama birisi kendisini düşmanlığa adamış. Bu kadar zamana, enerjiye yazık üstadım.

Bir de DIY konusu var. 15 liraya satılıyor zaten. Kendin yapıyor oluşun hazzı bambaşkadır ve orada maliyet sorgulanmaz. Turşu bidonuyla, pet şişeyle de olacak işler değil bence.

Gördüğüm kadarıyla Bora Bey duygusal yaklaşıyor olaya. Bu tartışmalara hiç girmemesi lazım.

Konu fazlasıyla tatsızlaşmaya, faydasızlaşmaya başladı. Benim açımdan herkes söyleyeceğini söyledi, sonrası zaman kaybı.

Saygılarımla.[/QUOTE]

Yalan dolan ile ve dış filtreye mantıksız diyen Bora Bey'in insanları bu şekilde kandırmasına objektif olarak baktığınızı ben göremiyorum. Ben burda boş konuşmuyorum, burda insanların kandırılmasını tartışıyorum, bu ürün çok iyi olsa bile, satıcının şimdiye kadar bütün akvaristlerin kullandığı sistemleri kötülemesi sadece para kazanma hırsıdır. Ben imalatçı değilim filtre üretmek için, sadece bir hobiciyim ve dış filtreye mantıksız diyerek insanları yanlış bilgilendiren bir kişinin ürününden önce doğru olanları söylemek durumundayım. Kaldı ki Bora Bey hala benim yazdıklarıma cevap verebilmiş değil. Sen dış filtreye ve diğer yavruluklara giderini yap ve dürüstlükten bahset ama sonra kendi web sitende bu ürünlerin satışını yap. O kadar da uzun boylu değil... Kimsenin insanları, ürününü satmak için gerçek dışı ve yanlış ya da yalan söylemlerle yönlendirlmesine müsade edemem. Objektif baksaydınız siz de şu an bunları yazıyor olurdunuz. Derdiniz ki Bora Bey dış filtreler ve sump sistemlerine gereksiz mantıksız diyerek insanları kandıramazsınız.

İsteyen ürün iyi diyebilir tabi kulladılar ise ve faydasını gördüler ise.. Fakat ben akvaryumumda dış filtre borularını bile doğallık bozulmasın diye elimden geldigince gizlemeye çalışırken suyun içinde bir oraya bir buraya giden birşeyi akvaryumumun içine koymam. Bu da şahsi fikrimdir.

Had bildirme kısmına gelince; üreten taraf demek değildir insanları yalanla dolanla piyasadaki ürünleri kötülemek. Asıl herkesin haddini bildirmesi gerekir, bu tür gerçek dışı ve karalayıcı şeyleri söyleyenlere. Tecrübesiz birinin bunlara inanarak bu hobiye gönül vermemesi için de bu yalan ve yanlış bilgilendirmeleri durdurmak her bilen kişinin doğruları söylemesi toplumsal bir sorumluluktur.[EDIT]BabySoul,2015-06-25 21:32:48[/EDIT]

Beğenenler: [T]112159,Arturak[/T][T]177965,dodo1907[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Bora DemirtürkÇevrim Dışı

Kayıt: 22/12/2013
İl: Denizli
Mesaj: 178
Bora DemirtürkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2015 12:38
Herkese merhabalar.

Akvaryumunda biolife yüzen akıllı filtremizi kullananların sadece kullanma kılavuzumuzdaki doğru bilgilerle kullanmaktan başka hiçbir filtreye ve malzemelerine para harcamasına ve kullanmasına gerek yoktur. Filtremizi kullanmayanların söylediği gibi filtremizi kullanılırken akvaryumunuzda sağa sola gitmez. Siz arka cama yaslayın orada durur.

Akvaryumların su kaçırma riski her zaman için vardır. Fakat sırf temizlik için 2.bir su kaçırma riskini satın almak istemeyen hobicilerimize biolife filtremiz altarnetif bir üründür. Akvaryumun içinde kullanılır ve su kaçırma riski yoktur. Su kaçırma riski olan dış filtreyi kullanmak isteyenler tabiki kullanabilirler. Buna herhangi bir yasak getirmiş değiliz.

Ürünümüzdeki yaptığımız anlatımlar ve videolarımız yüzlerce denemenin sonucudur. Bu yaptığımız denemeler sonucunda fark ettiğimiz en önemli sonuç filtre kullanımının doğru bilgilerle kullanıldığında sadece süngerin yeterli geldiği çıkmıştır. Ürünümüzü kullanan her kullanıcımızın mükemmel sonuç alabilmesi için kullanma talimatımızda sizlere küçük fakat çok önemli bilgiler anlatılmıştır. Bu bilgileri aynen uygulamanız kolay bir şekilde sonuç almanızı sağlayacaktır.

Biolife filtremizle ilgili aksini iddia edenler ürünümüzü kullanmayanlardır. Ürünümüzü kullanma talimatındaki bilgileri önemsemeden yanlış kullananlarda bunu iddia edebilirler.. Ürünümüzü kullanmayan ve bunların yalan olduğunu iddia edenlere kapımız her zaman açık olduğunu HODRİ MEYDAN diyerek arka sayfadaki yazımızda anlatmıştık.

İstediğiniz marka (100 - 1500 Tl arası olabilir) filtreyi, istediğiniz marka (5-60 Tl arası olabilir) yavruluğu getirin üniversitede test ettirelim. Orjinal kutularından açılsın ve kullanılsın. Hatta aşağıdaki videodaki gibi 370 litre suda istediğiniz balık türünde kullanılsın. Biolife filtre kullanılırken yanında başka filtreye ihtiyacı olacak mı, aylarca suyu değişmeden bu temizliği yapabilecek mi hep beraber görelim..... Yalnız su kaçıran diskalifiye olur!!!..... Aynı zamanda piyasada 59 Tl ye satılan yerlere koyamadığınız dünya devi markanın yavruluğunuda getirin. Bakalım yavru yaşatıyormu? Canlı hayatını düşünmüşmü? Yoksa 17-24 Tl ye satılan biolife yavruluğumuzmu yavru yaşatıyor? Bunuda görelim. Kaybeden üniversitenin istiyeceği test parasını ödesin. Kim yalancı ise, kim insanları yanıltmaya çalışıyor ise cezasını bu şekilde çekmiş olur. Buradanda test sonuçlarını yayınlayarak bizleri takip edenlere bildirmiş oluruz.

Biolife filtremizin ve biolife yavruluğumuzun bu özelliklerini neden anlatmayalım?. Bunları anlatınca diğerleri Ofsayt oluyorsa biz ne yapabiliriz? Bu firmaların ürünlerindeki canlıya ve kullanıcıya bu yaşattığı sorunlara karşı doğru çözümler, daha uygun fiyatlarla üretmesi ve satması olması gereken değilmidir? Birileri bunu dile getirmez ve kıral çıplak demez ise bu dünya devleri ne zaman daha sorunsuz ürünler geliştirip daha mantıklı fiyatlarla vatandaşımıza satacaklar. Yazılarımı daha dikkatli okuyun. Bu ürünleri bizlerde dahil yıllardır sattık vede hala satıyoruz. Sattığımız için vatandaşımızın, ülkemizin ne kadar çok parası boşa ve çöpe gidiyor çok iyi biliyoruz. Bu ürünleri hala biz satsakta, satmasakta satılmaya devam edecek. Bizim sözlerimizle hiçbir şey bir anda değişmeyecek. Bizim çabamız biraz olsun bizi takip edenlere faydalı olabilmektir. Bizler doğru bir vatandaş olarak denemeler yapıp, sonuç aldıktan sonra vatandaşımıza yardımcı oluyoruz. Sizde doğru bir vatandaş olup bizim gibi yüzlerce deneme yaptıktan sonra vatandaşlık görevinizi yapsanız belkide bu laf dalaşına hiç gidilmesine gerek kalmayacak.

12 liralık ürün kalite marka diye 80-90 Tl ye satılıyor ülkemizde. 12 Tl lik ürünü istediğiniz kaliteyi uygulayın imalatta 2 Tl üretim farkını istesenizde geçiremezsiniz.
100 Tl lik dış filtre kalite diye 1000 Tl ye satılıyor. İstediğiniz kadar kaliteli yapın 50 Tl maliyet artışını istesenizde geçmez.
Geçen sene 45 Tl, bu sene 20-25 Tl ye marka diye tül yavruluk satılıyor. Her yerde 5-10 Tl ye satılan tül yavrulukla arasında 1 Tl lik maliyet artışına yol açmaz.

Yukarıda saydığımız örneklerin yüzlercesi var. Satarken de, satıldığını gördükçe de üzülüyoruz. Bunları neden ifade etmeyelim hala çözemiyorum. Susalım alkışlayalımı. Vatandaşımız 1000 liralık filtreyi almadığında bakın fiyatı kaç liralara düşecek. (Tül yavruluğun 45 den 20 Tl ye düştüğü gibi.) Belkide 200-300 arasına düşecek. Bunlar dile getirildiğinde her zaman vatandaşımız karlı çıkacaktır merak etmeyin.

Bizi yalancılıkla suçlayanlar şunu çok iyi bilmeliler lafın bittiği yerdeyiz. Kullanıcılarına her yaptığı anlatımı yüzlerce denemelerin sonucunda yapan bir firmaya lafla yalancı yapamazsınız. Üniversitede yapılacak testler sonucunda neyi savunduğunuzu ve neyi karalamaya çalıştığınızı sizde görmüş olursunuz.

Öğrenmede, bilimde son yoktur. Biolife firması dünyadaki hiç bir ürünü taklit etmediği ve onların ürünlerinin asla etkisinde kalmadığı için sizlere bu kadar farklı ürünleri çıkarabilmeyi başarabilmiş bir firmadır. Özellikle filtre sistemiyle ilgili yaptığımız bir çok denemelerde elde ettiğimiz sonuçlara bizlerde inanamadık. Bu yüzden emin olmak için aylarca tekrar tekrar denedik. Süngerin patentini aldığımız mantıkta doğru kullanımla çıkan sonuçları sizlere nasıl anlatacağımızı günlerce düşündük. Çünkü biz dahil ilk baştan inanamadık. Bu yüzden bir çok kişiye filtremizi gördüğünde kullanmadan bumu temizleyecek demesine hak veriyoruz. Kullanmadan karalama boyutuna götürmesine hak vermiyoruz. Satıcı firma kimliğimizle bunu anlattığımızda sizlere nasıl inandıracaktık. Denizli'de test için müşterilerimizin akvaryumlarına taktık. Yaşadıklarına onlarda inanamadı ve gören arkadaşlarınada inandıramadı. O gün çok iyi anladıkki filtremizin anlaşılması en az 2-3 yıl belkide daha uzun sürecek. Ürünlerimiz bir çok dev firmaların ürünlerini tehtit ettiği içinde saldırıların çok olmasını zaten beklediğimiz bir sonuç.

Yabancılar bu dış filtre mantığını ürettiğine göre bu böyle olur. Başka türlü olmaz. Başka türlü olsa bunu onlar yapardı gibi düşünceler yanlıştır. Hiçbir firma (biolife hariç) para kazanamayacağı, taklitinin çok rahatça yapılabileceği ürünü piyasaya çıkarmaz. Bu bilgileri anlatmaz. Filtremiz hakkında daha şimdiden bir çok yerde madem bu böyle oluyor bunu ben kendimde yaparım diyen, patentin kul hakkı olduğunu bilmeyen kişiler var. Patent kul hakkı olduğu ve kimsenin buna tenezzül etmemesi için özellikle ürünlerimiz çok uygun fiyatlara satılmaktadır. Firmamızın tek gayesi sizlere daha bir çok ithal ürünlere gerek bırakmayan yerli malı, daha kullanışlı, daha uygun fiyatlı ürünler çıkarmaktır.

Üniversite testlerini aşağıdaki videodaki gibi aynı ölçüde 370 litre akvaryum kullanalım. İçinede istediğiniz balık türünü ve istediğiniz aynı sayılarda koyarak test edelim. Bizim filtremiz kullanma talimatımızla sizinki de bildiğiniz gibi kullanılsın. Orjinal paketlerinde açılsın ve ilavesiz olarak kullanılsın. Yavruluklardada istediğiniz türde yeni doğmuş yavrular, cıklet (halk arasındaki adı) akvaryumunda kullanılsın.

Hakkımızda yalancı vb. lafları kullanmanıza hiç gerek yok. Ne derler ..... halep oradaysa arşın burada ..... adres bilgilerimiz www.biolifeurunleri.com sitemizde mevcuttur.

[URL]https://www.youtube.com/watch?v=FNLC6E80Eoc[/URL]




Beğenenler: [T]204025,drjaan[/T]
+1: [T]204025,drjaan[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BingulÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 748
BingulÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2015 13:39
Bora Bey, konuyu yer yer okuyorum ve anladığım kadarıyla sizi eleştiren arkadaşlar (ben de dahil) ürününüze kötü demiyor veya kimse yabancı hayranlığı yapmıyor. Eleştiri sizin agresif pazarlama şeklinize, ben yıllardır satış/pazarlama sektöründeyim ve siz yaşınız gereği daha iyi bilirsiniz ama öğrendiğim ilk kural rakip/diğer firmanın malını kötülememektir. Bu, kesinlikle satıcıyı sempatik göstermez, kaldı ki sizin ürününüz bahsettiğiniz ürünlerle aynı kategoride değil. Örneğin benim 150 cm bitkili discus tankım var ve evimin salonunda duruyor, siz benim yerimde olsanız bu tankta kendi filtrenizi kullanır mısınız? Yarın öbür gün odaya bir yere bir çift discus ayırır ve boş bir tankta yavru almaya çalışırsam o zaman tamam pipo filtre vs yerine sizin ürünü tercih ederim.
Birde bütün keramet süngerde ise, ben dış filtreyi komple boşaltıp katman katman sizin süngerden doldurup çalıştırsam sizin üründen daha mı az temizlik yapar? Kesinlikle daha fazlasını yapar ancak elektrik sarfiyatı fazla olur diyebilirsiniz. O zaman sizin ürününüz en iyi, en ucuz, en uzun ömürlü vs vs değil, ne kadar ekmek o kadar köfte misali bazı tanklar için ideal ürün olabilir sadece.
1000 TL fiyatla dış filtre satılması konusunda size katılıyorum, neticede uzak doğu malı bir elektrik motoru ve çeşitli plastik aksam, keşke bir süre sonra siz de aynı ürünleri çıkarsanız da o zaman tam rekabet içinde olsanız.

Beğenenler: [T]112159,Arturak[/T][T]160920,BabySoul[/T][T]161022,trexxx[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

The OzzÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/09/2007
İl: Izmir
Mesaj: 241
The OzzÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2015 15:28
Ürün güzel, hatta harika. Ama tanıtım ve pazarlama tam fiyasko olmuş. Eğriye eğri, doğruya doğru.

Biz (genelleme yapıyorum) hobici olduğumuz için belki de kafamız tüccar mantığını almıyordur. Doğrusu Bora Bey'in yaptığı gibi rakip ürünlerin üzerine çarpı atmaktır. Bilemedim şimdi. Ben de Hamburg filtre varken Biolife Yüzen Akıllı Filtre C-160'ın üzerine bir çarpı atsam nasıl olur? Olmaz dimi? Bir ürünü işe yaramaz diye nitelemek eş dost muhabbetinde olur ama piyasaya yeni çıkmış bir ürünün tanıtımını ikamesi olan ve yıllardır kullanılan diğer ürünleri işe yaramaz diyerek kötüleyerek yapmak bana çok uygun gelmedi. Neyse bu bahsi kapatalım.

Gelelim işin teknik boyutuna. Yıllarca Hamburg filtre kullanmış biri olarak samimiyetle yazıyorum konu biyolojik filtrasyon olduğunda asıl mesele akvaryumda ne kadar bakteri olduğudur. Yani ne kadar çok bakteri o kadar çok filtrasyon. Dolayısıyla burada 2 kritik nokta var. 1. bakteriler için yüzey alanı (sünger), 2. süngerden geçen suyun geçiş hızı. Bu noktada aklıma takılan hususları aşağıda soru olarak yazıyorum. Bora Bey ayrıntılı bilgi verirse sevinirim.

Farazi konuşmamak adına sitenizde 150 litrelik tank için 1 adet Biolife filtre + 5-6 wattlık hava motoru +1 adet sirkülasyon (veya iç filtre) motoru tavsiye edilmiş. Bu sistem üzerinden gidelim. Merak ettiklerim şöyle;

1-1 adet biolife filtre bakterilerin yaşaması için kaç cm2'lik yüzey alanı sağlar?
2- Bu yüzey alanından geçecek suyun (-ki bunu sağlayacak olan 5-6 wattlık hava motorundan çıkan kabarcıkların oluşturacağı su akımı oluyor sanırım ) hızı kaç cm/dakika'dır ?
3- Bu sistem 150 litre suyu saatte kaç kere çevirir?

Zira Hamburg filtre kurarken yukardaki ölçüleri manuel olarak hesaplayıp ona göre kullanılacak sünger boyutuna ve kafa motorunun debisine karar veriyoruz. Ama burada önümüzde hazır bir sistem var. Dolayısıyla bazı teknik detayları bilmeden yorum yapmak imkansız. Ezcümle ben ürünü sevdim. Hamburg filtrenin ikamesi olur mu bilemem. Ama mutlaka deneyeceğim.




Beğenenler: [T]27027,maviyeşil[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MaviYesilÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/05/2007
İl: Antalya
Mesaj: 6873
MaviYesilÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2015 16:44
[QUOTE=Bora Demirtürk]Herkese merhabalar.

Akvaryumunda biolife yüzen akıllı filtremizi kullananların sadece kullanma kılavuzumuzdaki doğru bilgilerle kullanmaktan başka hiçbir filtreye ve malzemelerine para harcamasına ve kullanmasına gerek yoktur. Filtremizi kullanmayanların söylediği gibi filtremizi kullanılırken akvaryumunuzda sağa sola gitmez. Siz arka cama yaslayın orada durur.

...
...

[/QUOTE]

Bora Bey, yazınızı okudum. Hep aynı şeylerden bahsediyorsunuz, ancak hiç bir şekilde anlaşamıyoruz. Sanırım anlaşamayacağız da...

Üniversite testi dediğiniz şey eğer Nitrit testi ise, şu şekilde de testler yapalım: 3 liraya alınmış bir parça koltuk süngeri ile yapılmış Hamburg Filtreli bir tank, ve 20 liraya satılan BioLife filtreli bir tankın testlerini yapabiliriz. Veya hiç bir filtre sistemi kullanılmayan yoğun bitkili ve kumlu bir tankla, 20 liraya satılan Biolife filtreli bir tankın Nitrit testlerini yapabiliriz. Bu testler sonucunda çarpı işaretini nereye koyarız acaba?

Bütün akvaryum bilimini ve azot döngüsünü yalnızca Nitrit testlerine bağlamanızı anlayamıyorum. Nitrit oluşumu yalnızca bu döngünün ilk adımı.

Ayrıca şunu belirtmek istiyorum: Videoda yaptığınız veya yapılmasını tavsiye ederek, herkese meydan okuduğunuz test eğer Nitrat testi ise ( ki videonun başlığında, içindeki konuşmalarınızda Nitrat olarak geçiyor) Çok büyük bir yanlış içerisindesiniz ve ne azot döngüsü hakkında, ne de biyolojik filtrasyon hakkında hiç bir bilginiz yok, kulaktan dolma şeylerle hareket ediyorsunuz demektir.

Akvaryumda kabaca azot döngüsü şu şekildedir: Nh4(Amonyak) - - No2 (Nitrit) - - No3 (Nitrat) - - N (Azot)

Yukarıdaki tablodaki adımları şu şekilde açıklayabiliriz:
1. Nh4 (Amonyak), balıklar tarafından boşaltım sistemleri ile suya atılır.
2. Nitrosomonas bakterileri Azotu daha az zehirli olan Nitrite dönüştürür.
3. Nitrit ise Nitrobakter bakterileri tarafından daha az zehirli olan Nitrata dönüştürülür.
4. Ardından denitrifikasyon bakterileri Nitratı Azota dönüştürür ve azot gazı su üstünden atmosfere karışır.

Bu adımlardan ilk üçü biyolojik filtrelerin çalışma alanına girer. 4. adım ise derin kum yatakları oluşturularak su içinde oksijensiz ortam oluşturulması ile elde edilir.

Buna göre bir biyolojik filtrenin iyi iş yaptığını söyleyebilmemiz için su değişimi yapılmayan, bitkisiz bir tankta Nitrat değerinin yüksek çıkması gerekir. Çünkü biyolojik filtreler yukarıdaki 2. ve 3. adımları sağlarlar ve bu adımların sonucunda da ortaya Nitrat çıkar.

[B]Bitki bulunmayan ve su değişimi yapılmayan bir akvaryumda Nitrat'ın düşük çıkması, o biyolojik filtrenin hiç bir işe yaramadığını gösterir.[/B]

Yaptığınız testlerle filtrenizin işini yapmadığını kendi ellerinizle gösteriyorsunuz bu durumda.[EDIT]maviyeşil,2015-06-26 18:09:32[/EDIT]

Beğenenler: [T]160920,BabySoul[/T][T]168305,yas400[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Yas400Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/11/2014
İl: Ankara
Mesaj: 3991
Yas400Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2015 16:53
[QUOTE=maviyeşil][QUOTE=Bora Demirtürk]Herkese merhabalar.

Akvaryumunda biolife yüzen akıllı filtremizi kullananların sadece kullanma kılavuzumuzdaki doğru bilgilerle kullanmaktan başka hiçbir filtreye ve malzemelerine para harcamasına ve kullanmasına gerek yoktur. Filtremizi kullanmayanların söylediği gibi filtremizi kullanılırken akvaryumunuzda sağa sola gitmez. Siz arka cama yaslayın orada durur.

...
...

[/QUOTE]

Bora Bey, yazınızı okudum. Hep aynı şeylerden bahsediyorsunuz, ancak hiç bir şekilde anlaşamıyoruz. Sanırım anlaşamayacağız da...

Üniversite testi dediğiniz şey eğer Nitrit testi ise, şu şekilde de testler yapalım: 3 liraya alınmış bir parça koltuk süngeri ile yapılmış Hamburg Filtreli bir tank, ve 20 liraya satılan BioLife filtreli bir tankın testlerini yapabiliriz. Veya hiç bir filtre sistemi kullanılmayan yoğun bitkili ve kumlu bir tankla, 20 liraya satılan Biolife filtreli bir tankın Nitrit testlerini yapabiliriz. Bu testler sonucunda çarpı işaretini nereye koyarız acaba?

Bütün akvaryum bilimini ve azot döngüsünü yalnızca Nitrit testlerine bağlamanızı anlayamıyorum. Nitrit oluşumu yalnızca bu döngünün ilk adımı.

Ayrıca şunu belirtmek istiyorum: Videoda yaptığınız veya yapılmasını tavsiye ederek, herkese meydan okuduğunuz test eğer Nitrat testi ise ( ki videonun başlığında, içindeki konuşmalarınızda Nitrat olarak geçiyor) Çok büyük bir yanlış içerisindesiniz ve ne azot döngüsü hakkında, ne de biyolojik filtrasyon hakkında hiç bir bilginiz yok, kulaktan dolma şeylerle hareket ediyorsunuz demektir.

Akvaryumda kabaca azot döngüsü şu şekildedir: Nh4(Amonyak) No2 (Nitrit) No3 (Nitrat) N (Azot)

Yukarıdaki tablodaki adımları şu şekilde açıklayabiliriz:
1. Nh4 (Amonyak), balıklar tarafından boşaltım sistemleri ile suya atılır.
2. Nitrosomonas bakterileri Azotu daha az zehirli olan Nitrite dönüştürür.
3. Nitrit ise Nitrobakter bakterileri tarafından daha az zehirli olan Nitrata dönüştürülür.
4. Ardından denitrifikasyon bakterileri Nitratı Azota dönüştürür ve azot gazı su üstünden atmosfere karışır.

Bu adımlardan ilk üçü biyolojik filtrelerin çalışma alanına girer. 4. adım ise derin kum yatakları oluşturularak su içinde oksijensiz ortam oluşturulması ile elde edilir.

Buna göre bir biyolojik filtrenin iyi ii yaptığını söyleyebilmemiz için su değişimi yapılmayan, bitkisiz bir tankta Nitrat değerinin yüksek çıkması gerekir. Çünkü biyolojik filtreler yukarıdaki 2. 3. adımları sağlarlar ve bu adımların sonucunda da ortaya Nitrat çıkar.

Bitki bulunmayan ve su değişimi yapılmayan bir akvaryumda Nitrat'ın düşük çıkması, o biyolojik filtrenin işini yapmadığını gösterir.[/QUOTE]


Boşuna uğraşmayın bence ben cevap verebilirim size. Biz yaptık yerli malı diğerleri size 1 liralık malzemeyi yüz liraya satar. En iyisini ben buldum ama kıymet bilmezsiniz siz... Hala başka bir cevap alacağınıza inanmanız gerçekten ilginç. Ben bu konuyu takibi bırakıyorum. Nasıl olsa hep aynı laflar.

Beğenenler: [T]160920,BabySoul[/T][T]27027,maviyeşil[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BabySoulÇevrim Dışı

Kayıt: 16/04/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 4361
BabySoulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2015 17:46
[QUOTE=Bora Demirtürk][K]Akvaryumunda biolife yüzen akıllı filtremizi kullananların sadece kullanma kılavuzumuzdaki doğru bilgilerle kullanmaktan başka hiçbir filtreye ve malzemelerine para harcamasına ve kullanmasına gerek yoktur. [/K] [/QUOTE]

* Bora Bey videoda bir adet sirkilasyon motoru görmekteyim, şimdi onun kaç watt olduğunu da belirtip ardından, 3 tane uzun emiş borusunun akvaryum içinde görselliği nasıl bozduğunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Şahsen ben akvaryumumda 3 tane uzun boruya bakmak istemem. Benim için görüntü kirliliğidir. Doğallığı nerde bu akvaryumun ?

* Hiç bir filte ya da malzemesine gerek yok biolife filtre varsa demişsiniz, fakat orda kullanılan sirkilasyon motorunun kaç watt harcadığını yazmadığınız gibi, 3 tane biolife filtrenin yetersiz geldiği açık olarak görülmektedir.

* Madem hiç bir filtre malzemesine ihtiyac yok diyorsunuz da neden sitenizde bioball satışı yapmaktasınız? Ve albatros isimli o yavru öldüren dediğiniz yavruluğu da satmaktasınız?

* Test olayına gelirsek, 3 tür filtreleme vardır; 1. Mekanik filtreleme, 2. Biyolojik, 3, Kimyasal. Mekanik filtre kısaca kaba pisliği tutar, Biyolojik filtre ise Ufuk Beyin anlattığı gibi azot döngüsünü yararlı bakterilerin oluşması ile yapar, Kimyasal filtrelemede ise karbon, zeolit gibi malzemeler kullanılarak gazlar, ağır maddeler vs tutulurlar.

[QUOTE=Bora Demirtürk][K]Su kaçırma riski olan dış filtreyi kullanmak isteyenler tabiki kullanabilirler. Buna herhangi bir yasak getirmiş değiliz. [/K] [/QUOTE]

*Su kaçırma riski olan diye söylediğiniz dış filtrelerin hepsine su kaçırıyor diyemeyeceğiniz gibi, zaten değil siz dış filtrelerin kullanımını Türkiye Cumhuriyetinde kimse yasaklayamaz! Malum Kuzey Kore ya da İran da yaşamıyoruz.

Siz cichlide, ciklet diyebilirsiniz, ama halk arasında sump'a sunt diyen şimdiye kadar çıkmamıştı. Kaldı ki siz yazılışını bile bilmediğiniz halde broşür gibi web sitenize yazdığınız sumpun çalışma mantığını nasıl bilebileceksiniz?[EDIT]BabySoul,2015-06-26 17:48:15[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

THERACULAÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 17/04/2014
İl: Ankara
Mesaj: 736
THERACULAÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2015 18:35
Acikca soyleyin ki dis filtremi satmakta hata mi ettim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gcb1903Çevrim Dışı

Kayıt: 16/04/2015
İl: Izmir
Mesaj: 35
gcb1903Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2015 19:18
Arkadaşlar ben çok bilge ya da bu işin uzun yıllardır uğraşmanın sonucu verdiği tecrübesini de taşıyor değilim. Ama bu biolife 40 50 gündür bende ve işe yarıyor. Gelen arkadaşım, akrabam suyun çok net olduğunu söylüyor. 20 günde bir damacana su değiştiriyorum o da 6-7/1 su eder. Su yokmuş gibi resmen ve canlılarımda çok sağlıklı. Ben teşekkür ediyorum burada biraz objektif olup almamı öneren arkadaşlara.

Beğenenler: [T]4362,eozen81[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MaviYesilÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/05/2007
İl: Antalya
Mesaj: 6873
MaviYesilÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2015 20:45
[QUOTE=THERACULA]Acikca soyleyin ki dis filtremi satmakta hata mi ettim[/QUOTE]

Atakan Bey, akvaryumunuzun durumunu bilmeden size hata ettiniz, veya iyi yaptınız diyemeyiz. Bunu ancak tüccarlar söyler.

Her tankın durumu farklıdır, ona göre değerlendirilmelidir. Detaylı bilgi sahibi olmadan size tavsiyelerde bulunup, yönlendirenlerden daima uzak durun zaten.

Beğenenler: [T]160962,THERACULA[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cihan7788Çevrim Dışı

Kayıt: 02/06/2015
İl: Antalya
Mesaj: 158
cihan7788Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2015 16:21
Biolife Yüzen Akıllı Filtre C-100 modelini alalı yaklaşık 1 ay oldu japon balığı olan akvaryumda sisli bulanıklık vardı,o yok oldu suyu gerçekten cam gibi yapıyor.Bende sobonun iç filtresi vardı su yeşile dönüyordu 1 haftada, ben biolife filtreyi gerçekten beğendim.Lepistesli akvaryumumdada hemen hemen 1 aya girecek fazla canlı yükü olmadığından yavruları 3 ay sonra akvaryuma koyacağım için hazırlamıştım içinde 3 lepistes 1adette çöpçü var.2 akvaryumdada su değişimi yapılmadı [:)] Ayrıca neden filtreyi kullanmayan insanlar yorum yapıyor anlamış değilim herkese iyi çalışmalar.
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/174752/2015-06-27%2014.01.35.jpg[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/174752/2015-06-27%2014.07.45.jpg[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/174752/2015-06-27%2014.26.06.jpg[/IMG][EDIT]cihan7788,2015-06-27 16:24:32[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Yas400Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/11/2014
İl: Ankara
Mesaj: 3991
Yas400Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2015 16:45
[QUOTE=cihan7788]Biolife Yüzen Akıllı Filtre C-100 modelini alalı yaklaşık 1 ay oldu japon balığı olan akvaryumda sisli bulanıklık vardı,o yok oldu suyu gerçekten cam gibi yapıyor.Bende sobonun iç filtresi vardı su yeşile dönüyordu 1 haftada, ben biolife filtreyi gerçekten beğendim.Lepistesli akvaryumumdada hemen hemen 1 aya girecek fazla canlı yükü olmadığından yavruları 3 ay sonra akvaryuma koyacağım için hazırlamıştım içinde 3 lepistes 1adette çöpçü var.2 akvaryumdada su değişimi yapılmadı [:)] Ayrıca neden filtreyi kullanmayan insanlar yorum yapıyor anlamış değilim herkese iyi çalışmalar.
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/174752/2015-06-27%2014.01.35.jpg[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/174752/2015-06-27%2014.07.45.jpg[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/174752/2015-06-27%2014.26.06.jpg[/IMG][/QUOTE]
Yazmayacaktım ama troll dedikleri böyle bir şey işte.
http://www.akvaryum.com/Forum/uyemesajbul.asp?uye=174752

Beğenenler: [T]27027,maviyeşil[/T][T]181957,spiral[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bjkalleyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2003
İl: Yurtdisi
Mesaj: 9513
bjkalleyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2015 18:10
Merhaba Bora Bey,

Öncelikle böyle bir girişimden dolayı sizi tebrik ederim, filtreyi beğendim, ses sorunu olmayacak yerlerde bakacağım akvaryumlarda kullanmayı da düşünürüm.

Reklam tanıtımını izledim, konuya akademik olarak hakim olmadan bir ar-ge yapmışsınız. Ar-ge kelimesinin altını pek dolduramasa da sonuç güzel çıkmış. Bilimsel konudaki bu öngörüme neden olan şey tanıtım videosundaki söylemler. C 160 tanıtım videosunda ışığa yakın olmasından oluşan yosunlardan bahsetmişsiniz ve bunun oradaki bakterilere yardımcı olduğunu söylemişsiniz. Bunun için elinizde hangi bilimsel çalışmalar var? Bana pek doğru bir neden sonuç ilişkisi gibi gelmedi. Konuyla ilgili akademik bilgim olmadığı için net yorum yapamıyorum ama siz de bir akademik ya da deneysel bilgi sunamamışsınız, o nedenle ve başta saydığım yosunun üretici olması ve konuyla alakalı olmadığını düşünmem nedeniyle söylemleri inandırıcı bulmadım. Sisteminizin avantajı havayla irtibatta olması. Sabit değil de yüzerek bu irtibatı kurması da ciddi bir avantaj, filtredeki su seviyesi değişmiyor..

Sistemin neden başarılı olduğunu anlatayım:
Filtreniz pipo filtre gibi suyu hava ile taşıyor. Pipo filtrede olan şu; hava suyu itiyor, hava kabarcıklarıyla itilen su hızlanıp filtre borusu içerisinde düşük basınç bölgesi yaratıyor, bu düşük basıncı dengelemek için akvaryumdaki su pipo filtrenin süngerden geçirip boru içerisine geliyor, sonra filtreden çıkıp akvaryuma dönüyor. Pipo filtrenin şanssızlığı şu, akvaryum suyu önce süngerden geçiyor, sonra hava ile buluşuyor, yani pipo filtre süngeri hiçbir zaman havanın kendisi ile buluşmuyor.

Sizin filitrenizde su çekildikten sonra yukarıdaki haznede "havalı sulu" bir şekilde sünger ile karşılaşıyor. Burada hava var, su var, sünger var, besin var, bakterilerin yerleşmesi için müthiş bir ortam mevcut. Pipo filtrede çok daha geniş bir yüzeyde yapılacak iş, bu şekilde bol oksijenli ortamla çok daha hızlı yapılıyor.

Bunun avantajını kullanmak isteyen firmalar oldu. Örneğin aquamedic'in biostar filtresini ilk deniz akvaryumumda kullanmıştım. Onda dönen bir sünger vardı, böylece hava su buluşması çok iyi sağlanıyordu.
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=ORw_wO_dSrw[/VID]
Burada süngerin hava ile nasıl temas ettiğine bakın. Bu olay biyolojik filtrasyonu son derece hızlandırıyor.
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=fXG2vCwY1M4[/VID]
Eheim bu olayı dış filtresinde uygulamayı deneyip ıslak kuru (wet dry) seriyi çıkardı. Hala üretiyorlar mı bilmiyorum. Ara sıra hava aldığı için debisi sabit değil değişken oluyordu, haliyle daha da sesliydi. Su ve hava karışınca sessiz olmuyor, sadece az sesli olabiliyor.
Schuran da sumploarında bu biyolojik dönen süngeri kullanıyor
[URL]http://www.aquaristic.net/Schuran-FilterRack-R.html[/URL]

Filtrenin sağda solda gezmesi, kullanıcının kurulumu veya tasarımda ufak değişikliklere kolay çözülebilecek sorun. Ortada güzel ve farklı bir ürün varken, bilimsel olmayan yanlış söylemleriniz mevcut.

[QUOTE] Biolife filtre kullanılırken yanında başka filtreye ihtiyacı olacak mı, aylarca suyu değişmeden bu temizliği yapabilecek mi hep beraber görelim..... Yalnız su kaçıran diskalifiye olur!!!....[/QUOTE]

Tasarladığınız bu filtreyi dış filtrenin su kaçırma ihtimalini kullanarak pazarlamanız garip. Yıllardır hobi ile ilgileniyorum Eheim su mu kaçırmış? Böyle bir şey yok. Ama eheim bakan adamın uzun süre elektriği gitsin gelsin, içerisindeki bakterileri oksijensizlikten iş yapamaz hale gelir, hatta uzun süreli kesinti de olur da balıklar yaşarsa , filtredeki oksijensiz ortamda anaerobik bakterilerin ürettiği sülfür elektrik gelince suya karışır ve balıkları öldürür. Üniversitede test konusunu görünce bir durdum. Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği'nde doktora yapıyorum, bölümün kadrolu araştırma görevlisiyim, bahsettiğiniz testler iki kişinin hodri medyan diyip soluğu bizim ofiste almasıyla olmaz. Kimse bize bir ürünü getirip abi hangisi daha iyi demez. İyi nedir? Parametreleri siz koyacaksınız ya da işin akademisyenleriyle tartışacaksınız. Bütün filtreler o amonyağı sıfırlar, hatta filtre koymayın, kumdaki bakteri popülasyonu bile bunu zaman içinde yapar. Siz neyi ölçmek istiyorsunuz bunu netleştirmemişsiniz. Ben hayatımı bilim ile kazanıyorum, ne görüyorsam söylüyorum, lütfen kişisel algılamayın. Sonuçta bilginiz, vizyonunuz bu ürünü anlayıp hakkıyla tanıtabilecek kadar iyi değil, ancak ürününüz iyi bir ürün.

Kimse gelip filtreleri yarıştıralım demez, bu kurumsal bir yaklaşım değil, hiçbir hobici de bununla uğraşmaz çünkü bu bizim işimiz değil hobimiz. Yaptığınız ürünü kanıtlamak sizin göreviniz. Eleştiri kolay çözüm diyorsunuz, işim değil ama nasıl bir şey bekleyeceğimden örnek vereyim.

3 akvaryum konulacak. 3'ünde de aynı kum, aynı su, aynı akıntı motoru olacak, boyutları aynı olacak.
Bir tanesi kurulduğu gibi döndürülecek, ikincide elyaflı substratlı bir dış filtre, üçüncüde de sizin ürününüz olacak. Eşit bakteri kültürleri atıp 3'üne de aynı boydaki bir tür balık atıp, 2 ay eşit yemlenerek akvaryumun, su bulanıklığı, amonyak, nitrit ve nitrat değerleri test edilecek. 2 ayın sonunda sistemler oturunca balıklar çıkartılıp amonyak, nitrit, nitrat parametrelerinin ölçümleri yapılacak, değerler farklıysa, klorsuz uygun suyla aynı değere getirilip eşit miktarda amonyak dökülecek. Belirli saat dilimlerinde (örneğin) her saat, ölçüm yapılacak (ne sıklıkta ölçüm olacağını bilmiyorum, amonyak iniş hızına göre değerler seçilebilir) hangi filtrenin olduğu akvaryumdaki amonyağın daha hızlı düştüğü görülecek. Bu tarz somut ifadeler somut fikir edinmemize yardımcı olur.

Saygılar,

Beğenenler: [T]27027,maviyeşil[/T][T]160920,BabySoul[/T][T]161022,trexxx[/T][T]133013,Ulvi Özuğur[/T][T]11049,esref03[/T][T]112159,Arturak[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Bora DemirtürkÇevrim Dışı

Kayıt: 22/12/2013
İl: Denizli
Mesaj: 178
Bora DemirtürkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2015 18:16
Herkeze merhabalar.

Biolife firması olarak, biolife yüzen akıllı filtre sayfasını açma sebebimizin en büyük amacı biolife filtreyi kullanan kullanıcılarımızın hatalı kullanımdan kaynaklı yaşayabileceği sorunları çözmek ve her biolife kullanıcımızın tam, yani %100 sonuç almasını sağlamak amaçlıdır. Konu gerçekten çok dağıldı gitti. Uyarınız için teşekkürler Cihan bey.

Matbacının yaptığı harf hatası bile burda gündeme getiriliyor. Bunun üzerinden bir yerlere ulaşılmaya çalışılıyor. Bence Türkiye'de ürünü satılan her firma bu forum sitesinde markasının ve sattığı ürünün konusunu bizim gibi açmalı ve sadece kullanıcıları yaşadığı sorunları seviyeli bir şekilde dile getirebilmeli Firma yetkiliside ilk ağızdan yardımcı olabilmelidir. Bu sayede herkes enerjisini doğru yerde harcamış olur. Forumda 100 lerce dış filtre sorunu yaşayan var. Bu kullanıcılara markalarının temsilcileri veya bu sisteme gönül vermiş desdekleyenleri enejilerini ordaki arkadaşlarımıza yardımcı olarak harcamalılar.

Bu yüzden lütfen sadece filtremizi kullananlar olumlu veya olumsuz her yaşadığınızı muhakkak yazın sizlere yardımcı olayım.

Olumlu sonuç alan arkadaşlarımızında muhakkak fotoğraflarla, video ile yaşadıklarını yazması sonuç alamayan veya bende kullansam mı diye düşünen arkadaşlarımız için çok önemli.

Kullanıp ta olumlu sonuç alamayan arkadaşımızın yazması da çok önemli. Bu sayede konu açılır, yaptığı hata bulunur. Hata düzeltildiğinde sonuç alınır ve bir çok kişiye bu hatanın önemi örnekli şekilde anlatılmış olur.

Gün içinde foruma çok fazla giremesemde, sorunuza erken cevap almak istediğinizde hiç beklemeden her zaman beni telefonla arayabilirsiniz. www.biolifeurunleri.com sitemizde telefon bilgilerim mevcuttur. Sitemizde ürünlerimizin daha geniş, detaylı ve güncel açıklamaları mevcuttur. Bu güncel açıklamalarımızı okuduğunuzda takıldığınız, anlayamadığınız, yaşadığınız her sorunda haftanın 7 günü sabah 9:00 ila 22:00 arası beni arayabilirsiniz.

Herkese İyi çalışmalar.



Beğenenler: [T]174752,cihan7788[/T][T]173685,serdugan[/T][T]204025,drjaan[/T]
Teşekkür Edenler: [T]204025,drjaan[/T]
+1: [T]204025,drjaan[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir