Anormal Bir Belirti


fthnsnciÇevrim Dışı

Kayıt: 18/12/2012
İl: Tokat
Mesaj: 2
fthnsnciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2015 00:59
Merhabalar yaklaşık 1.5 ay önce sipariş ettiğim kırmızı burun tetralarım dün itibariyle geldi. Akvaryumuma aldım herşey normalken balıklarımda birinin üst yüzgecinin gövdeye bağlayan kısmında beyaz bir benek olduğunu farkettim bugün başka bir balığımın kuyruk kısmında aynı benekten gördüm ve iki saatliğine dışarı cıktım geldiğimde başka bir balığında aynı kuyruk kısmında oluşmuştu eğer bu bir hastalıksa nasıl önlem alabilirim?

Başka bir balık ısırmış olabilir mi ?

Akvaryumdan hangi balıkları çıkarmalıyım.. bu konularda yol gösterirseniz sevinirim

Akvaryum ölçülerim : 120x30x40

Akvaryumda bulunan balıklar;

19 adet Kırmızı Burun Tetra, 10 adet Pengen Tetra, 6 adet Discus (yavru) Pigeon Checkboard, 7 adet Rasbora, 2 adet makrakanta, 3 adet çöpcü, 1 adet vatoz, 2 adet kılıç kuyruk, 1 adet gurami





fthnsnci2015-01-18 01:00:17

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

proaktifÇevrim Dışı

Kayıt: 11/01/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 95
proaktifÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2015 03:19
 144 LT ve 51 balık.. ( Yanlış saymadıysam eğer )
Panaromık resme bakınca ınanılası gelmıyor.

Resımlerde benek gibi bırsey goruluyor. Fakat bana bu yayılan alanı goz onunde bulundurdugumda Yüzgeç,Kuyruk erimesi rahatsızlıgı gıbı geldı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AndrewÇevrim Dışı

Kayıt: 06/11/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 93
AndrewÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2015 10:38
makrakantalara dikkat et bazen kırmızı burunların peşine düşebiliyor aç kaldığında

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UmutAydnÇevrim Dışı

Kayıt: 03/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 688
UmutAydnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2015 00:56
Eğer yanlış görmüyorsam bir tanesinin de sırt yüzgecinin etrafında belirmiş. Beyaz neon hastalığı diyesim geliyor ama bu balıklarda da olabiliyor mu? bilmiyorum.

Benim neonlardan bir tanesininde kuyruk boğumunda aynı fotoğraflarda gözderdiğiniz gibi bir beyazlık oluştu. İlk başta yukarda aşağıya belli belirsiz, tek ince bir çizgi gibiydi. Sonra büyüdü büyüdü ve neredeyse kuyruk yüzgecindeki bütün bir boğumu kapladı.

Diğer balıklara da sıcramasın diye hepsini toptan dezefekte kabına aldım. Özellikle hastalığı kapanı daha yoğun küçük bir kaba aldım. Diğer balıklarımı bir hafta, beyaz leke olan balığımı neredeyse bir ay'a yakın dezenfekte tankınta tuttum. Artık balığımın rengide dezefekte tankı gibi sarılaşmaya başlayınca, leke kaybolmamasına rağmen (en azından durdurmayı başardım) dezenfekte tankımdan almak zorunda kaldım.

Şu lekenin gelişmesini durdurdum. FAkat bir iç ve dış parazit veya bakteriyel, mantarsal bir hastalık değilmiş benimkisi. Tamamen psikolojik bir durum olduğunu düşünüyorum. Şu an balık gayet iyi, canlı hareketli, bana karşı ilgili, yem yemesinde hiç bir isteksizlik yok.

Fakat Beyaz leke olduğu gibi duruyor. daha yakından inceleyince bu bölgedeki renk pigmentlerinin olmadığını gördüm. bir çeşit lokasyonlu albino gibi bir şey olmuş.

Ama sanki milim milim de olsa bir renklenme var gibi. Sanırım pul attıkça yeni gelenler daha sağlıklı oluyor. Tabi bu arada 80 Lt akvaryuma geçmeninde lekenin büyümesinin durmasında etkili olduğunu düşünüyorum. Sanırım boy attıkça akvaryum hacmine duyarlılıkta artıyor.

Neyse fakat sizinkisi maalesef ki bir çeşit mantar hastalığı. Çünkü yayılım söz konusu. Bir karantina tankı kurmalısınız. Tanktan kastım yeterli büyüklükte kapda olabilir. Bu tankı hava taşıyla destekleyin. Her hangi bir filtreye ihtiyaç duymadım ama siz isterseniz pipo filtre kullanabilirsiniz. Yalnız bunun içine abartılı, hayli fazla miktarda mikofish benzeri dezekfekte ilacı atacaksınız. Normalde hastalıklı durumlarda 20 lt başına 10cc dir.

Ben Neon ve kardinalleri ana tanka koymadan bu tankta bekletiyorum. Balıklar yeniden canlanıyor. Ama siz alıştıra alıştıra gidin. Eğer balıklarınız anormal tepkiler vermezse azar azar ilaç miktarını arttırmanızı tavsiye ederim.

Tanktaki suyuda boşaltmayın. Hava geçirmeyen kapaklı bir tank kullanın ki ilerde sürekli olarak kullanabilesiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Barış DemirokÇevrim Dışı

Kayıt: 06/11/2014
İl: Ankara
Mesaj: 279
Barış DemirokÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2015 15:51
Gaz sıkışması bu. Musluk akan su soğuk akıyor ve basıncı fazla oluyor sıcak suyla temas ettiği zaman basınç patlıyor ve baloncuklar oluşuyor bunlarda balıkların üstüne yapışıyor bir çok kere başıma geldi. Balıklar da yem yememe durgunluk saklasaklanma gibi hareketler başlar aşırı ürkek olur nedeni ise balıkların üstünde baloncuklar olduğu için Balık bakteri üretemiyor ve Akvaryumda bulunan bakteri ve parazilere yakalanıyor yani balığı baloncuklar değil balığın bakteri üretmemesi öldürüyor. araştırma yaparsan daha çok bilgi alırsın. Isıyı biraz azalt ve su değişimi kesinlikle yapma. Hatta akvaryumun ışığı 2 gün boyunca açık kalsın ve etrafına bez ört balıklar alakası kes verdiğin yemin yarısını ver 2 gün sonra sorun çözülecektir.Barış Demirok2015-01-26 16:13:01

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BlotahÇevrim Dışı

Kayıt: 15/07/2015
İl: Ankara
Mesaj: 255
BlotahÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2015 22:30
Merhaba. Vereceğim linkte mesutok kullanıcı isimli arkadaşımız çok faydalı bir yazı paylaşmış. Hastalığınız buradakilerden biri bence bir bakın derim.
http://www.akvaryum.com/Forum/tedavi_edilebilmis_baliklar_ve_tedavi_yontemleri_k785798.asp

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir