Akvaryumun Zararları?


SEZERÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/03/2008
İl: Ankara
Mesaj: 1122
SEZERÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2008 11:04
Demekki herkesin bi sorunu uğraşıp ikna edeceği etmek, zorunda olduğu  mevki mevcut.Benimde evli ve evim ayrı olmasına rağmen ailemi bazı konularda ikna etmem gerekebiliyor.İlk başlarda oldukça zordu,sonraları anladılar şimdi biraz daha rahatım.Ama asıl sorun bundan sonra 120 60 70 ölçülerinde bi akvaryum için zemin hazırlıyorum.Tabiki laf aralarında çaktırmadan.Bu bayağı bi süremi alacak ama olsun.Tek hedef haline getirdim. Para konusunuda herkes gibi gayet düşük tutarak söyleyeceğim.Çünkü onlar için bu hobi boş işler demek. Birde ufak ama acı bir anı.Küçük yeğenim evimizde pasta yerken herhalde boğazından geçmemiş olacakki ilk başlayıp koyduğum yaklaşık 20 adet balığımıza pastadan atmış.Sonuç acı .Hepsini kaybettim. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

canan numanÇevrim Dışı

Kayıt: 27/03/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 733
canan numanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2008 11:24
Ablacım süper konu açmışsın Tebrik üzerine bende tebrik ederim.
İki gündür beni çok güldürdün Allah ta seni güldürsün.
 
Herkezin samimi yazması çok cesurca ve dürüstçe ne mutlu burada buluştuk. Bize bu imkanı verenlerede Sonsuz teşekkürler.
 
Bu arada dün gelen sevdiğim bir komşum hemde akvaryumu var ve balıktan az çok anlar iyiniyetle bana;
 
-CANAN BU NE TAM TAVALIK ne bu balık neci? diye sormazmı.
 
Onada siteyi tavsiye ettim eğer üye olurda bu yazdığımı görürse kızmaz umarım. Canım arkadaşıma onun Green Terör olduğunu söyledim.
 
İyi de neci ne yapıyor gibi sorularını inşaallah yeterince anlatmışımdır.
 
Birde Benim annemde japon balığının haricindeki balıkları hamsi yerine koyduğundan. Ben de anneme yaranmak amaçlı Büyük Japonlar beslemiştim.Fakat ben onları değil senin gibi Malavi istiyordum.
 
Aile içi kabul görmeye çalışmak çok zor ama o dönemleri 2. çocuktan sonra anca atlattım ve annem beğensede beğenmesede Malavi besliyorum.
 
Anneme isterse evinde Japon akvaryumu kurabileceğimi söyledim. En son o oldu.
 
Bence sen istediğini besle ve ev halkı beğenmezse moral bozma Malavilerin hayatları çok farklı nasıl fedakarlıklarla yavrularını besliyorlar gibi kutsal kelimeler ile saygı kazandır balıklara
 
Bilmem anlatabildimmi?
 
Sen ne seviyorsan onu besle bence, sevdiğin balığın enteresan özelliklerini anlat.
 
İnan Annemin gözünde 20 gün aç kalıp yavruları için fedakarlık yapan balık. daha bir önem kazandı. Damardan gir.
 
Kolay gelsin.
Saygılar.
 
NOT:
Birde yeni akvaryum pahalı olabilir ama 2. el düşünseniz. Çok düşüyor fiyatı.Araştırın bence
canan numan2008-04-03 11:27:03

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

didesÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 12/01/2007
İl: Ankara
Mesaj: 886
didesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2008 13:56

Arkadaşlar, geçenlerde 3 adet balık aldım. Akşam eşim hemen yine bunlara paramı verdin yaaa yazık demeye başlamıştıki, aklıma yalan geldi :) yavru akvaryumundaki balık sayısı net olmadığı için hemen, sabah sen uyurken arkadaşa 3 tane bizden götürdüm, ondanda bunları aldım dedim :))))takas ettiğim balıklar 3 tane 4cm lik yunus ile 3 tane 10cm lik albino cüce vatoz :))))

 
Akvaryuma aldığım kayayıda şehir dışından arkadaşım getirmiş, oralarda bunlardan çok varmış diye geçiştirmek zorunda kaldım :))
dides2008-04-03 13:58:03

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2008 10:07
Çok güzel bir konu olmuş herkesinde  başlarından geçenlerini anlatması konuya dahada bir güzellik katmış.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2008 10:19
Yazıları okudukça güldüm,sabah sabah ta iyi oldu.Sn uğur beyin dediği gibi ben de eşime balık ve malzeme fiyatları hakkında küçük yalanlar söyüyorum.250 lt akvaryum 120 lira damızlık bembaların tanesi de 5-6-7 lira arası.LOLLOL ve temizlik zamanlarında çeşitli kova ve renk renk havlular önüme getiriyor işin bitince temizlersin gibilerindenLOLLOL

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emoricatÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/03/2008
İl: Izmir
Mesaj: 1034
emoricatÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2008 12:38

Arkadaşlar, abiler, ablalar; yazdıklarınızın hepsini okudum. Fakat hala dip çekimi yaparken evi nasıl su içinde bıraktığınızı anlamadım. :D Bunun bir pratik yöntemini bulamadınız mı? Misal ben hortumla yapıyorum dip çekimini. Hortumun akvaryuma giren ucu dik dursun diye bitkileri dik tutmaya yarayan sopalardan bağladım. Hortumun diğer ucunu kovaya koyuyorum. Koli bandıyla da o hortumun ucunu kovaya bantlıyorum. Öyle dandik bir bantlama. Maksat kovada dursun hortum. Tabi ki öncesinde sifonlamayı yapıyoruz. Sonrasında da dilediğim gibi dip çekimini yapıyorum. Sonuç, tertemiz bir oda. 1 damla bile sıçramıyor etrafa. Sadece akvaryumun bulunduğu masada nadir şekilde su damlaları oluyor. Bitkileri budarken, sökerken veya yeni bitki ekerken elim kolum giriyor akvaryuma. Zaten yanımda her zaman 2 adet bez oluyor. Damlayanı siliyorum hemen. Yer konusuna gelince odamda o kadar çok şey var ki, akvaryuma yer yok. Pekte dar sayılmayacak bir odaya sahibim aslında. Ama bir kitaplık, genişçe bir bilgisayar + çalışma masası, gardrop, Kocaman bir çeyizlik sandık, üstünde 3 tane hurç, yatak, bateri var. :D Buna rağmen 2 tane akvaryumumu kurdum. Boş olan yerlerin üstüne kuruyorum hemen. Şimdi 100x40x50(h) 2 katlı profilden bir akvaryum kurmak istiyorum. Fakat malesef ki yerim yok. :( Buna yer yaratmak için odadaki sandık ve hurçların gitmesi gerek. Evde de başka yer yok... Hala beyn fırtınası yapmaktayım...

 
Balık alma konusuna gelince sağolsun ailemden yana bir problem yok. Aylık aldığım harçlıkları güzelce biriktiriyorum. Ufaklığımdan beri bu biriktirme alışkanlığı vardır bende. İyiki de alışmışım. Kendi istediğimde ufaktan ailemin yardımıyla 10larca şey aldım kendime.(Bilgisayar, telefon, ayakkabı, bateri, akvaryumlar...) :D Bu biriktirme işi çok iyi. Normalde aldığım aylıktan 50 ile 70 lira arası bir para artıyordu. O paraları da kenara koyuyordum. Artık balık, malzeme, yem almaktan o miktar 20lere indi. Bazen hiç kalmıyor. Fakat belli bir düzeni oturttuktan sonra fazla masraf olmuyor. 2. akvaryumu yeni kurduğum için onun masrafları var. Parça parça her haftasonu akvaryumcunun kapısında oluyorum. Çırak alacka yakında beni :P :D Fazla alacak şeyim kalmadı zaten. Balıklarım tamam, damızlıklarım, bitkilerim, ışıklandırmam. Sadece bitkili akvaryumuma bir adet CO2 difüzörü alacağım. Bundan sonra arada bir yeni gelen türlerden ve bitkilerden başka masrafım kalmayacak. Bu yüzden sevinçliyim. :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emin_72Çevrim Dışı

Kayıt: 21/03/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 3
emin_72Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2008 14:51
Vallahi ne diyelim! Hepimizin ortak derdi, evdeki eşlerimizin tutumu.Geçenlerde akvaryumumu büyütmek ve kendim yapmak için ellerimi sıvadım. Camlarını kestirdim, kapak yapımı malzemelerini aldım,iç dekarasyon için 4 parça pres tuğla aldım kumu imiş taşı imiş hepsini hallettikden sonra,yapım aşamasına geçtikden bu yana 1.5 ay oldu hala tamamlayamadım eşimin sayesinde. Burası kum oldu, yok burası silikon oldu, yok böyle oldu, falan filan! anlayacağınız, normalde 1 haftada en fazla sürecek işi dırdırından bu zaman kadar geldi. Bide diyorki daha bitmedimi?
Gerçekten içimdeki şu akvaryum sevgisi olmasa; ben yapacağımı biliyom ama sabretmek lazımmm.Big%20smileBig%20smile


Mesajınız imlanızdaki eksikliklerden dolayı diğer üyeler tarafından görülememektedir. Lütfen tuşu ile imlanızı düzelttikten ve bu mesajı sildikten sonra Mesajımı Yayınla'ya basarak mesajınızı tekrar aktif hale getiriniz. emin_722008-04-16 15:08:58

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SenyortraderÇevrim Dışı

Kayıt: 27/12/2006
İl: Konya
Mesaj: 87
SenyortraderÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2008 20:20
Selamlar,saygılar herkese konuyu bugün farkeetim gerçekten 6 sayfayı doya doya okumak çok hoştu kendi anılarım gözümün önünden geçti.
Bende bu hobiye gönül vermiş ve aynı zamanda evli olan arkadaşlar gibi sıkıntılar yaşadım,yaşıyorum vede yaşayacağım.Bu hobiye yaklaşık 1,5 sene önce başladım akvaryum almaya karar verdiğimde eşimide yanıma alıp akvaryumcuları dolaştım onunda gönlü olsun içine sinsin diye ama 1 aylık akvaryumcu turumuzun sonunda ortak bir çözüme ulaşamadık.Ben alabileceğim en büyük akvaryumu istiyordum (böyle istememin nedeni sitede okuduğum yorumlardan dolayıdır) eşim 30 lt lik ufak bir akvaryum istiyordu süs niyetine bir köşede dursun diye.Neyse eşim öğretmen olduğu için ve ailesi Antalya'da ikamet ettiğinden dolayı 15 tatilde Antalya'ya gitti bende fırsat bu fırsat diyerek 125 * 65 * 55 ölçülerinde mobilyalı bir akvaryum yaptırdım.Neticede akvaryum oturma odasında Tac-Mahal gibi duruyordu ve eşimin tatil dönüşü odaya girdiğinde ki halini keşke herkes görebilseydi benimde malesef heyecandan kameraya almak aklıma gelmedi.2 hafta başımın etini yedi gidecek bu akvaryum bu evden diye bende gitmesinin teknik olarak mümkün olmadıgını yekpare gelip evde montajlandıgını ve tekrar sökülmesinin mümkün olmadığı gibi açıklamalarda bulundum.Belli bir süre bu şekilde idare ettik ve eve gelen misafirlerin akvaryum hakkındaki olumlu görüşleri (kesinlikle gelecek olan misafirleri önceden arayıp akvaryumu övün,hayran kalın gibi uyarılarda bulunmadım Wink) de benim hanımın akvaryum hakkındaki olumsuz görüşlerini silip götürdü.Şimdi içimde bastırılamaz bir şekilde bitkili bir akvaryum kurma tutkusu var henüz tam karar veremedim Nano veya büyük bir bitki akvaryumu hangisi olur bilemem ama Temmuz ayına kadar karar vermem lazım zira Temmuz'da okullar kapanıyor ve eşim Antalya'ya gidiyor...LOL
 
Kalın sağlıcakla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sipisaÇevrim Dışı

Kayıt: 23/11/2007
İl: Trabzon
Mesaj: 215
sipisaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2008 21:10
Evlenmesemmi..? Tongue

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mephistoÇevrim Dışı

Kayıt: 06/03/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 32
mephistoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2008 02:06

Bu konuda ailemin ve çevremdekilerin yine mi para verdin bunlara diye fırça atmaları beni resmen delirtiyor (insanı zorla yalana teşfik ediyorlar valla :)) ) ve özellikle arkadaşlarımın benle emekli adamlar gibisin uraştğın şeylere bak diye dalga geçmeye çalışması gerçekten gıcık bir durum.İnsanların uğraştığımız bu hobiyi nasıl bu kadar kolay küçümsediğini anlamış değilim.:S Bunun dışında eve misafirliğe gelen veletlerin akvaryumun etrafında dolanmaları ve haince planlar yapıp onlara zarar vermeleri ( ya da akvaryumu temizlerken ya da akvaryum da işim varken ayağımın altında dolaşıp saçma sapan sorular sormaları ayrı bir sorun :D ) Bu konuda daha önce canım çok kötü yanmıştı eve gelen misafirlerin çocukları akvaryumun içine bir sürü lokum atmışlardı eve geldiğimde akvaryumun içinden baloncuklar çıkıyordu resmn :S =(( 2 gün boyunca ağlamıştım bir sürü yavru ve büyük balığım ölmüştü sadece 2 yavru kurtulmuştu =((tepki verince de annelerinin söylediği şey : 'bir balık için yaptığına bak alırız ne olacak' ve ben de işi büyütüp bağırıp çağırmıştım :D ve istememiştim balık.Gerçekten çok sorunumuz varmış bu başlıkta daha iyi anladım =// (:


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ersangundogduÇevrim Dışı

Kayıt: 07/01/2008
İl: Içel
Mesaj: 66
ersangundogduÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2008 03:00

Benim fermante co2 sisteminin hotumu 3 defa patladı, 3 defa duvarlar silinde ve perdeler yıkandı. 3.sünde sanayide co2 tüpü ile uğraşrken eşim aradı ve durumu antalttı. Allah razı olsun, 3 seferinde de hiç şikayetti olmadı. Tek sıkıntım; co2 tüpünü gelen misafirlere anlatmaktan gına geldi(dolaba sığmadığı için dışarda).


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

1903_bjkÇevrim Dışı

Kayıt: 16/02/2008
İl: Konya
Mesaj: 101
1903_bjkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2008 22:45
örneğin 3 yaşında yaramaz bir kardeşiniz varsa ve 5 akvaryuma da kolonya dökerse ev güzel koksun diye sonucunda da 200 ytl zarar etseniz anne ve babanızın dediklerini bir düşünün.   (aynısı bende oldu da)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

canan numanÇevrim Dışı

Kayıt: 27/03/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 733
canan numanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2008 10:27
Benim oğlum 5 yaşında kızım 10 yaşında kızım artık neyin ne olduğunu biliyor ancak..........
5 yaşındaki oğlum için salonu kilitli tutuyorum. Birkere  akvaryumun altına girer saklanmak istiyor etrafına diye korkuyorum akvaryum devrilir elektrik var su var. Oğlum için tehdit haline gelir o yüzden asla tek başına akvaryum odasına yani salona giremez.Kilitlidir.
Tedbir.
Büyüsede rahat rahat odamın kapısını açsam.
 
Ayrıca küçük akvaryumumu bir boy büyüğünü aldım. Üzerine para verirsem eşim tavır alır biliyorum. 1 çift muhabbet kuşu kuluçkadaki yumurtaları ile, akvaryumcudan aldığım ufak akvaryum. 1 damızlık yunus vererek istediğim boy yavru akvaryumu aldım.
Parasını verseydim bu kadar zarar etmezdim. Sırf üste para vermedim demek için ne var ne yok takas ettim. Allahtan sürekli Alış veriş ettiğim akvaryumcu zarar etmedim. Ufak boyu da oradan aldığımdan iade sorun olmadı.
 
Sonuç ta gönül rahatlığı ile para vermedim dedim eşime.
 
Ama;
Karışılmasa gider nakit alırdım. Çünkü gene erkek yunus alacağım.
 
Saygılar,
 
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bluefireÇevrim Dışı

Kayıt: 05/05/2008
İl: Izmir
Mesaj: 99
bluefireÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2008 18:32
Akvayum hobisinde yeniyim, buna ragmen büyük bir anne muhalefetiyle karşı karşıyayım :)))

Dün gece akvaryumu yıkayıp temizlememden tutun, yerinin kararına kadar,herşeyde başıma dikildi.. Söyledigi " Gereksinim varmıydı ? "  bayılasım geldi oracıkta..
Ama şimdi çok şükür alışmış durumda, bazı şeyleri istediği gibi yapınca... :)

:) Saygılar..


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir