Akvaryumun Zararları?


varol07Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/12/2006
İl: Antalya
Mesaj: 487
varol07Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2008 15:54
Yazılanların hepsini okudum yaşanan bütün problemlerin hepsine yakınını bende yaşıyorum yalnız olmadığı bilmek güzel.
Ev de yaşadıklarımı anlatmama gerek malüm temizlik kıskanma hepsi var, İşyerimdebulunan akvaryum hakkında konuşmaktan herkese laf anlatmaktan bu kocaman akvaryumun içine bu balıklar olmamış alabalık atalım daha iyi olur sorularına cevap vermekten bende sıkıldım.
Saygılar ve bütün akvaryum severlere sabırlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AquapirÇevrim Dışı

Kayıt: 13/03/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 164
AquapirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2008 16:09

Bence çevremizdeki kişilerin, zevk aldığımız, hoşlandığımız, ilgilendiğimiz, bizi eğlendiren bir araç olan akvaryumumuzu kabullenmeleri bizi tam olarak ve olduğumuz gibi kabullenmeleri demektir. Akvaryumun bizim bir parçamız olduğunu samimiyetle açıklarsak daha çoğunun anlayış ve paylaşım göstereceğine inanıyorum. Ayrıca inanıyorum ki çoğumuz eşlerimizin çeşitli masraflarına ve soyal faaliyetlerine karışmıyoruzdur, makyaj malzemesi, çiftlerce ayakkabı, komşu günleri vb. gibi. Kişinin kendine ait olan şeylere saygı beklemesi ve bunu doğru bir dille açıklaması gayet doğal.

Ben de zaman zaman şikayetle karşılaşıyorum tabii. Özellikle fiyatlar üzerinde konuşmuyorum. Sorulduğunda sadece pahalı sayılır vb. cevaplar veriyorum. Fiyatını söylemeyince tepki de gelmiyor. 15 yıldır balık besliyorum ve 2'den fazla akvaryum kurduğumda şikayet gördüm. 1-2 adet için şikayet olmuyor.
Ama ben de akvaryumun ona hiç yük olmamasını sağlıyorum. Akvaryum ve dolabının dışında hiç bir kalabalık, kirlilik, ıslaklık vb. sorun yaratmıyorum. Akvaryumun yeri konusunda da fikir birliğimiz oluyor.
 
Bir önerim, ortamda büyük değişikliğe yol açan bir değişikliği yapmadan önce eşinizle paylaşmak, onun da fkrini almak, onu olacak değişikliğe uygun bir süre alıştırmak tepkileri azaltacaktır veya sizin daha uygun şekilde gerçekleştirme yöntemlerini geliştirmenizi sağlayacaktır.
 
Hiç birşey keyfinizi kaçırmasın
 
Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

metehan16Çevrim Dışı

Kayıt: 31/03/2008
İl: Bursa
Mesaj: 2
metehan16Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2008 18:16
Arkadaşlar benimde aynı titizliği annem gösteriyor eve su damlıyacak yerler batacak diye sorun çıkıyor.Sağolsun babamda eskiden balık baktığı için hevesini bildiği için bişey demiyor.Ben yapınca evde kıyamet kopuyor babam yapınca ses çıkmıyor yani buda benim işime geliyor.Şimdi bu sıra babama büyük tankı aşılamak oda yavaş yavaş olumlu bakmaya başladı yani ben istesem şimdi sorun olacak ama babamı kafalayıp isteyeceğim için sorun olmuyacak yani.Aşılamadan sonra ki aşama ise 2mtlik bir ayvaryum yaptırma. metehan162008-04-01 18:17:18

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

selçukdurmazÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[C]2,1,44290[/C] [C]3,2,44290[/C] [C]2,3,44290[/C]
Kayıt: 23/02/2008
İl: Malatya
Mesaj: 670
selçukdurmazÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2008 05:45
Nihayet eşimin gönlünü aldım ve 150-65-50 boyutlarındaki tankı kurmak için izin aldım(bazen kılıbık olmakta şartBig%20smile)Özellikle açtığım bu konudaki mesajlarınızı tek tek okuyup bana söylediği tek kelime şu oldu zevkler tartışılmaz madem bu iş seni mutlu ediyor;sen mutlu olacaksan bende mutlu olurum.AlkışşşşşşşşşşşşClapEşime huzurlarınızda teşekkür ediyorum...
inş. En geç salıya kadar arka fon ile akvaryumumun resmini ekleyecem...
 
Not:Samimi cevaplarınız için teşk...Devamını okumak için dört gözle bekliyorum...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

wind08Çevrim Dışı

Kayıt: 14/03/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 18
wind08Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2008 10:55
Akvaryuma yeni merak salmış birisi olarak, burada yazılan çoğu sorunu yaşadım. Özellikle fiyat konusunda ben de olduğundan daha düşük söylüyorum.
Evde annem de var, torununa bakıyor, o da çok iyi bir bitki/çicek sever olarak, özellikle akvaryumu bitkilendirmemde çok yardımcı oldu. Eğer spler büyüdüğünde de bitkilere zarar vermemeye devam ederlerse, güzel bitkili bir malawi akvaryumum olacak.
Ama eşim pek sıcak bakmıyor. Bari alabalık yetiştir de bir işe yarasın espri dönemini atlattık, çok şükür. Ama yine de takacak bir şey buluyor.
"Şimdilerde bu balıklar neden hep saklanıyor, o kadar para verdin, balık göremiyoruz" serzenişi var. Spler de sağolsun, yemleme hariç hep kayalıklardalar gerçekten de.
Ben bu tür sorunları çok yaşamamak için evdekilere anlatıyorum bildiğim her şeyi. Neden dip çekimi yapmak zorunda olduğumu, neden sp ve tek çeşit balık aldığımı v.s.
Bir de benim oğlan çok fena. Dip çekimi yapmak zaten sevmediğim bir şey, oğlanla hepten çile oluyor. Geçen dip çekimi yaptığım kovada yüzünü yıkamış, üstü başı,etraf su olmuş. Biraz da benim beceriksizliğim sonucu holdeki halı ıslandı hep.

Forum kuralları 5.madde:

 Türkçeye önem veriyoruz.

Lütfen,  mesajlarınızda yazım ve noktalama  kurallarına dikkat edin. 

 Sözcükleri " bakıyo, buluyo, oluyo..." şeklinde yazmayın.

 Saygılar,


acemi412008-04-02 19:21:48

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

volcanoÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/11/2007
İl: Ankara
Mesaj: 442
volcanoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2008 11:24
Degerli arkadaşlarım bütün yazılanlara katılıyorum, gerçektende tüm hobici arkadaşların başından geçmiştir anlatılanlar.SmileBenim katmak istedigim,siz yemlemeyi yapmıssınızdır ve işiniz geregi yada başka nedenlerden dolayı evden ayrılmıssınızdır ve eve bir misafir,akraba yada vs... gelmiştir ve kimseye bişey danışmadan eline yem kutusunu alıp hemde yemleme ile ilgili hiçbirşey bilmedigi halde balıklara yem atmıştır.İşte bu gerçekten çok sinir bozucu benceDisapprove

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

carisma1960Çevrim Dışı

Kayıt: 13/04/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 28
carisma1960Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2008 11:26
Bana en çok zararı,akvaryumlarla öyle bütünleşmişim ki kızım sömestri tatiline geldiğinde arkadaşı zannetmiştim. acemi412008-04-02 19:22:53

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

wind08Çevrim Dışı

Kayıt: 14/03/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 18
wind08Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2008 14:12
[QUOTE=carisma1960]Bana en çok zararı,akvaryumlarla öyle bütünleşmişimki.Kızım sömestri tatiline geldiğinde arkadaşı zannetmiştim. [/QUOTE]

Hocam sen nirvanaya ulaşmıssınLOL

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HuzeyfeÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]3038,3[/B]
Kayıt: 26/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 417
HuzeyfeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2008 14:46
Yazılanları okudukça hemcinslerim adına yerin dibine girdim, ConfusedConfused benim bu forumda ne işim var Allah aşkına, burada herkes mi kılıbık kardeşim, yok mu bir tane "Gonuşşma leeyynn" diyeniniz...LOL 
Ciddi ciddi düşünmeye başladım, akvaristlik mi kılıbık yapıyor, kılıbıklık mı akvarist?Para benim zevk benim kime ne??? Confused
Evin salonundaki 400 lt'lik akvaryumu da taşıdıktan sonra odanın bir tanesinde 4 tane akvaryum oldu, tamamen bana ait, ne misafir ne de çoluk çocuk derdi kaldı, misafir gelince kilitliyorum kapısını sen sağ ben selamet...Gırgır geçmeye çalışanlara da "Seni aşar bu iş" diyorum, yeterli oluyor...
Yapmayın Allah aşkına arkadaşlar...LOL LOL LOL 
Huzeyfe2008-04-02 14:48:49

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

canan numanÇevrim Dışı

Kayıt: 27/03/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 733
canan numanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2008 14:52
"Asıl bomba bugün patladı akvaryumda fonu gören komşum akvaryum içine duvarı nasıl ördün diye sordu??"
 
Arkadaş bu ne laf çok güldüm.Süper.
 İşyerinde bir kaçamak ile mesajları okuyordum.Gülünce çok tuhaf oldu,
arkadaşlar bana bakıyor. Zor tutuyorum kendimi.
Gülünce gözümden yaş gelmiş aslında çok da rahatladım yazılanlara
 inanın gülme krizi geldi LOL
 
Sanki yıllardır üzerimde taşıdığım küfe ile yük indi.
Acayip moral oldu sağolun varolun.
 
Bende hep erkek olsam bana bu kadar karışamazlardı diye düşünür, hayıflanırım. Demek ki erkeklerde de böyle sorunlar oluyormuş.
 
Bekarken annem evlen kocan alsın akvaryum derdi. Ancak ortaokul -lise de ufak bir akvaryum ile idare ettim. Simit alacağıma lepistes alırdım.Temiz su koyup akvaryumu filtresiz idare etmeye çalışırdım.
 
Sonra evlendim. Hatta eşim bana 1m.20cm. lik akvaryum sözü vermişti.
Mobilya önemli değil ben akvaryum istiyorum demiştim. Sonra yeni evliyken 1 mt. lik akvaryum aldı bana Allah Razı olsun.
 
Aldım ama ne fayda annem gibi ikide bir fişi çekiyor. O çok elektrik yazar, bu balık kaç para.  vs. neyse artık karışmıyor o kadar, üstelik ufak bir yavru akvaryumuda aldım. Hemde 20 civarı dedim. Ama kesinlikle yalan söyleyip 20 demedim. 20 civarı dedim. Gerçi birkaç 20 ama.Big%20smile  20 ye Akvaryum, motor, ısıtıcı.
Kendi harçlığımla almama rağmen illa bu bukadar diyemiyorum. Bende yuvarlak konuşuyorum.
 
Ayakkabı alalım desem. Balık alana kadar ayakkabı al diyor mesela
ne söylesem balığa harcadığım para ne çokmuş ki
Balık beslemesem
farzı misal hem kendime üst baş, hem çocuklara üst başAngry, hem gezme, hem tatil masrafları hepsini karşılarmışız gibi konuşuyor.
 
Ben de eve gizli getiriyorum. Ne zaman yiyecek alışverişi yapsam. torbaların birine akvaryum torbasını bağlayıp koyuyorum süt, ve peynir gibi deterjanların olduğu torbalar ile eve giriyor.
 
Bu sefer Mutfağa taşıdığım torbaları salona götürürsem yakalanırım.
Hemen Mutfak lavabosunun altına sokuveriyorum.
 
O gidincede yani tabi git sıkıldın filan diyorum. Koşa koşa balık torbasını akvaryuma atıyorum.
 
1-2 gün sonra şöyle bir akvaryuma bakıyor sanki bunlar çoğalmış diyor.
 
geçen almıştım görmedinmiydi gibi bir laf ile geçiriyorum.
 
Çakıyor ama birşey demiyor
 
Ya sanki ne olur. Ben zaten şahsi harçlığımla almışım o balıkları, kendimden kısmışım. Annem ve Eşim. Gözünü kapıda karşılaşır karşılaşmaz aldığım balık torbama dikiyorlar.
 
Kendimi suçlu hissetmekten bıktım.

Banyoda acık kum  olsa Burası ne pislik diye bağırıyor. Ya bırak temizleyecek sanki kendi temizliyor. Mecbur ben temizliyorum.
 
Birde en kızdığım laf
Annemin: Paramı verdin gene, Kızım dinlen, bunlara vakit harcama, suya toprağa para harcıyorsun.........(avazım çıktığı kadar bağırmak istiyorum. Sizene ben kazanıyorum. O benim harçlığım. Öğlen yemek yemedim, aldım, sizene diye.
 
Birde kızım asla kül yutmaz. Babasının anneannesinin veya kayınpederin yanında, anne bu balık yeni ne zaman aldın, bana niye, söylemedin.
 
Tamam işte şimdi hepsi bir olur bu fuzuli hobi için ezerler artık.
Dönüp. AngryAngryAngryAngryAngry
Eşime, sen kahvene, futbol maçlarını seyretmene bak, onlara harcadığın zamana bakAngry
            
Anneme, sen elişine bak, ıvır zıvır aldığın örtülere döktüğün   parana emeğine bak.Angry
 
Kayınpederede, ben kazanıyorum. Sizin gibi de viski içip, kahveye gitmiyorum.Angry
 
Veya o an orada olup yorum yapma zorunluluğu olan misafirlere (asla hepsi için geçerli değil)Angry
 
Dedikodu yapsam, sizin gibi incik boncuklara para versem, daha mı iyi olur diyesim geliyor amaaaaaaaaaaaaAngry
 
denmiyor. Dinliyorum. Dinliyorum. 3. günü gidip gene balık alıyorum.
gizli akvaryuma koyup. kıs kıs gülüyorum. Ohhhhhhhhhhhhhh.
 
 
Oh be çok rahatladım bu siteyi yapanlardan Allah razı olsun
TEŞEKKÜRLERRRRRRRRRRRRRRR...Clap
 
 
Bu arada çocuklar bana çekmiş onlarda akvaryum meraklısı
Nede olsa anne olarak hobiye olan görevim.Star
 
 
 
 
canan numan2008-04-02 15:07:37

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HuzeyfeÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]3038,3[/B]
Kayıt: 26/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 417
HuzeyfeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2008 15:01

Canan hanım, bir vakit bulduğunuzda size yakın arkadaşların eşleriyle de eşlerini rahat bırakmaları konusunda bir görüşüverseniz Allah rızası için, sevaba girersiniz... LOL


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

6.muratÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/08/2006
İl: Çanakkale
Mesaj: 355
6.muratÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2008 15:04
[QUOTE=Huzeyfe]Yazılanları okudukça hemcinslerim adına yerin dibine girdim, ConfusedConfused benim bu forumda ne işim var Allah aşkına, burada herkes mi kılıbık kardeşim, yok mu bir tane "Gonuşşma leeyynn" diyeniniz...LOL 
Ciddi ciddi düşünmeye başladım, akvaristlik mi kılıbık yapıyor, kılıbıklık mı akvarist?Para benim zevk benim kime ne??? Confused
Evin salonundaki 400 lt'lik akvaryumu da taşıdıktan sonra odanın bir tanesinde 4 tane akvaryum oldu, tamamen bana ait, ne misafir ne de çoluk çocuk derdi kaldı, misafir gelince kilitliyorum kapısını sen sağ ben selamet...Gırgır geçmeye çalışanlara da "Seni aşar bu iş" diyorum, yeterli oluyor...
Yapmayın Allah aşkına arkadaşlar...LOL LOL LOL 
[/QUOTE]
 
 
Sen ya hiç kafana oklava yemedin ya da bekarsınLOL

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HuzeyfeÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]3038,3[/B]
Kayıt: 26/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 417
HuzeyfeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2008 15:07
Bak şimdi en çok da senin adına üzüldüm kardeş.LOLLOLLOL

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

swatsatÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2007
İl: Kastamonu
Mesaj: 148
swatsatÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2008 15:08
Duvar örme meselesine yaklaşık bir gündür gülüyorum...LOL

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir