ÖZELLİKLER

BİLGİLER
İMZA
SON 10 MESAJI
Kese içinde büyüme gözlemleyemezsiniz keseden çıkış zamanına yakın ortada gördüğünüz beyazlık kese kenarına doğru kayar vaziyette görünür. Emiş borusunu kapatmışsanız bir sorun olmaz ama gözeneklerin kese içinde gördüğünüz beyaz kısımdan daha küçük olmasına dikkat etmelisiniz. Yaklaşık bir iki ay yavruları gözlemleme durumunuz olmayacaktır o nedenle boş keseleri gördüğünüzde filitrenin yutmuş olduğunu düşünmeyin.
Göle balık salmak doğru bir olay değildir eğer elinizde fazla balık varsa ve verecek kimseyi bulamıyorsanız öldürün. Balıkların bir çok parazit türünü taşıyabilme ihtimali var akvaryumdaki balığı göle saldığınızda bu parazitleride göle salmış olursunuz. Gölden alıp akvaryuma koduğunuz balığı bile tekrar göle salmak doğru bir şey değildir. Bir kaç balığın hayatını kurtardığınızı ya da çevrenizdeki gölleri daha elverişli renkli verimli hale getirdiğinizi düşünerek bu işi yapmak istiyorsanız yanılıyorsunuz. Göldeki ekosistemi bozup bir sürü canlıyı yok ediyorsunuz. Yaptığınızın hiç bir mantıklı ve iyi yönü yok. Göle balık ya da ormana hayvan salınması gerekiyorsa bu işin araştırmasını yapanlar var onlar gereken canlıyı salarlar. Eğer gerekiyorsa tabi. Yukarıda arkadaşında bahsettiği gibi bir tane salyangoz bile büyük sorunlar oluşturabiliyor. Malaysian Trumpet, Physa Accuta, Tarebia Granifera türleri dünyaya kuşlar ve akvaristler tarafından yayılmıştır. Şu anda bir çok ülkeye çok büyük maddi zarar veriyorlar ve bulaştıkları sulardan temizlenmeleri imkansız.
Dünyaya akvaristler tarafından yayılan salyangoz türleri şu anda bildiğim kadarı ile Malaysian Trumpet, Physa Accuta, Tarebia Granifera ve japon trapdoorlar. Bir kaç yıldır helanalar popüler olmaya başladı yakında onları yayıp bütün salyangoz türlerini yok etmemiz olası.

Japanese trapdoor'a benzemiyorlar. Suya salınma olayından kastım sizin köyden olabilir anlamında algılanmamalı. Su sizin bulunduğunuz yere nereden geliyorsa her hangi bir noktadan salınmış olabilir. Tabi bu daha önceki karışma ihtimali durumundaydı şimdiki olay farklı sanırım sizdeki yerli bir tür. Bence akvaryumdan ne kadar erken çıkarırsanız o kadar iyi edersiniz. Başka boş kum olmayan bir akvaryum ya da kavanoz gibi bir şey varsa bir kaç ay orada ne yediklerini nasıl davrandıklarını ve ne kadar çok ürediklerini kontrol edip iyice öğrendikten sonra akvaryuma almanız bitkileriniz açısından faydalı olur. Resimler net değil ama bitki ile beslenen türlere benziyorlar. Akvaryumunuzdan tamamen çıkarmanız zor olabilir. Örneğin MTS türlerinin kurutulmuş kumu bir ay bekletip daha sonra akvaryuma koyduktan sonra bile hayata döndükleri görülmüştür. Türkiyede bulunan su salyangozlarını araştırın sanırım salyangozunuzun türü yerli.
Limpetleri yapıştığı yerden söküp yeme ihtimali çok zor ihtimal. Benim akvaryumda da var ama hiç yediklerine rastlamadım. Kankurdu verebilirseniz gereğinden fazla mutlu olurlar. Hatta üremeyenleri hemen üremeye geçiyor.
Kabuğu şeffaf siyah altınsarısı noktalar görünen bir salyangoz ise Phydidae türü salyangozdur. Bu salyangozlar çok küçük ve sevimli görünürler. Çok fazla büyümezler genelde gördükleriniz erişkin olanlardır. Tek başına üreme kabiliyetleri vardır. Yumurtlayarak ürerler yumurtalarını genelde şeffaf bir kese içinde bitki yapraklarına yapıştırılar. Ben bir kesede 40a yakın yumurta saydım. Ortama göre yumurtalar bir iki hafta içinde açılır bir iki aya kadar erişkin boya gelirler ve üremeye devam ederler. bir tanesinden bir yıl içinde milyonlarca saylangoz sayısına ulaşmak mümkündür. Türkiyedeki sulara bulaşmamaları için akvaryum suyunuzu tuvalet ya da lavabo gibi yerlere dökmemeniz gerekiyor. Suyu başka sulara karışmayacak yerlere dökün. Ayrıca akvaryumdan çıkartığınız yaprak gibi katı atıkları güneşte iyice kurttuktan sonra çöpe atın. Bu salyangoz bir çok ülkeye akvaryumlar yüzünden girmiştir. Hemen hemen her ortama uyabilecek kadar dayanıklıdır. Doğada genelde pis sularda yaşarlar. Doğada bu salyangozun bol bulunduğu su kirli su anlamına geliyor. Temiz sularda yeterince yiyecek bulamadıklarından üreme hızları duruyor. Bitki çürüklerini yemeyi severler ama bulamazlarsa bitkileri yemeye başlarlar. Havayı su yüzeyine yaklaşıp solurlar ve tekrar dibe inerler. İyi yüzücüderler akvaryum yüzeyinde yüzdüklerini gözlemleyebilirsiniz. Katil salyangozları kankurdu ile besleyebilirsiniz.
Deniz salyangozu tatlı suda yaşamaz ama sizin anlattığınız salyangoz Nerite türü salyangozlar. Bunların bazı türleri tatlı su ve tuzlu su arasında yaşıyorlar. Bu türleri tatlı su akvaryumunda besleyebilirsiniz. Zebra nerite en çok bilinen türlerinden biridir. Ayrıca boynuzlu nerite gibi türleride var. Neritleri araştırırsanız sanırım hangisini istediğiniz bulacaksınız.
Yabani minare salyangozundan kastınız MTS ise onları yiyorlar. MTSlerin hemen hemen her türünü yerler ama genelde boylarından büyük salyangozlara iyice acıkmayana kadar dokunmuyorlar. Yani yemek seçimleri küçükten büyüğe doğru sıralamalı. Ayrıca başka bir yiyecek bulurlarsa hiç bir salyangozu yemeyi tercih etmezler. Örneğin kankurdu verdiğiniz zaman diğer bütün salyangozlarla mutlu mesut bir yaşam sürerler.
Kankurdu bulabilirseniz yanına bırakın hemen harekete geçecektir.
Hangi tür salyangoz olduğunu bulduktan sonra önlem almaya çalışsanız daha doğru olur. Her salyangoz bitki yemez çoğu zararlı değildir. Örneğin mtsler biyolojik filtre görevi bile görüyorlar. Kimyasallar genelde bakır içeriyorlar ve bakırı akvaryumdan temizlemek milyonlarca salyangozu temizlemekten daha zordur. Salyangoz yiyen balıklar başka bir çözüm yoludur ama akvaryumda yer kaplamaları diğer balıkların üzerinde salyangozlardan daha çok olumsuz etki yapar. Katil salyangozlar en doğal çözümdür ama bir anda bütün akvaryumu diğer salyangozlardan arındıracaklarını beklemeyin. İstmediğiniz salyangozlar bittiğinde bu salyangozların bakımına dikkat etmeniz gerekecek. Genel olarak kankurdu vermeniz en doğru yoldur. Ayrıca salyangoz sevmeyen biriyseniz sadece erkek katil salyangoz bulmanız gerekecek uygun ortamda bol bol ürüyorlar. Bir tanesinin ayda bir yumurta yaptığı gerkeç değildir. Bir tanesinin ayda 50 den fazla yumurta bıraktığını gözlemledim. Yumurtaların açılması iki hafta ile bir ay arasında değişiyor. Akvaryumdaki diğer canlılara zarar verdiklerini görmedim ama hiç uzun zaman aç bırakıp gözlemlemekte istmedim. Kankurdu verildiğinde başka bir şeyi yemeyi tercih etmiyorlar salyangozlar üzerlerinde geziniyor dokunmuyorlar. Kankurdunu kesince acıkıp tekrar salyangoz avlamaya başlıyorlar. Acıktıklarında eğer karides ve balıkları yakalayabilirlerse yiyeceklerinden eminim ama o kadar hızlı değiller.
SON MESAJLAR
- Balıklarım Ölüyor Mihrican, 12:39
Yeni Üye Forumu - Molly Balığın Dışkısı abkaak, 12:29
Canlı Doğuranlar - 100 Lt Akvaryumda Ne Beslemeliyim ? nejalt, 12:24
Yeni Üye Forumu - Low Tech Seachem Flourish Yeterli Olur Mu ? mertmentes, 11:08
Taban ve Gübreleme - Cyclops (Cyclops Strenuus) - Detaylı Bilgi Hobimus, 11:04
Bitkili Akvaryum Canlıları - Japonlarım Hastalandı Nasıl Tedavi Edebilirim Cyber_Scout, 11:02
Yeni Üye Forumu - 30x30x35 Küp Akvaryum Yapmak İstiyorum Ama Nasıl ? giyotyn, 10:52
Kendin Yap Sistemler (DIY) - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Tataaa4325, 02:41
Güney Amerikan Cichlidleri - Ankarada Canlı Bitki Hartks, 02:38
Ankaralı Akvaristler - Turba Bataklığı Biyotopu, Danau Sentarum eackgzz, 02:22
Akvaryum Tanıtımı - Beta Balığım Hasta Lütfen Acil Yardım Edin Brn.50, 01:01
Yeni Üye Forumu - Motordan Çıkan Hava Baloncuğu Her Yerde: Resimli vanvanspor, 23:19
Yeni Üye Forumu - Akvaryuma Su Üstü Bitkisi Eklemek vanvanspor, 23:18
Yeni Üye Forumu - Killifish Serüvenim Rafayel, 22:27
Yeni Üye Forumu - Transgenetik Tetra Ilaydagoksel, 22:20
Yeni Üye Forumu - Eriyen Ve Sararan Yapraklar KaanE, 21:49
Bitki Akvaryumları Genel - Endler Lepistes Ve Transgenetik Tetra Ilaydagoksel, 21:38
Yeni Üye Forumu - Makrakanta Yavrusu Lepistes Akvaryumunda Olur Mu İzmirligenco 2.0, 21:13
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Çöpçü Balığım Ters Ve Yüzeyde RelaxrUD, 20:43
Hastalıklar ve İlaçlar - Leopar Vatoz Hızlı Büyütme RelaxrUD, 20:41
Yeni Üye Forumu - 90x50x50 Akvaryum Yaptıracağım Ne Kadar Patlar? Berk026, 19:33
Yeni Üye Forumu - Uzun Zaman Sonra Demasoni İle Devam umitopall, 19:25
Akvaryum Tanıtımı - Aguamentist Youtube Ve Sosyal Medya Tanıtımları Aguamentist, 19:12
Akvaryum Dünyasından Haberler - Sump Motoru Önerir Misiniz? xellence07, 18:51
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japon Balığımın Kafasındaki Şişlik Nedir? Afacanoglu, 18:26
Yeni Üye Forumu - Pengasus Ölümü xellence07, 18:05
Yeni Üye Forumu - Beta Akvaryumu Cyber_Scout, 17:56
Akvaryum Tanıtımı - Bu Lepistesi Ayırmalı Mıyım? abkaak, 17:00
Canlı Doğuranlar - Yeni Tür Üretim Ferdiktk, 16:52
Makaleler ve Tercümeler - Aphanius Mento Beslemek İstiyorum M0nty, 16:48
Diğer Tatlı Su Canlıları - 4 Yıldır Bazı Cüce Acara Türleri Niçin Yok? blenny, 15:23
Güney Amerikan Cichlidleri - Teleskop Balığımın Ağzındaki Beyazlık asrinnn, 14:04
Hastalıklar ve İlaçlar - 25l Beta Akvaryumu cihann7, 13:58
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Paludarium Tavsiyeleriniz AlperenBey, 13:34
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 120.50. 70 Akvaryum Dış Filtre nejalt, 13:20
Malzemeler ve Yemler Forumu - Afrika Kelebek Balığı Hakkında Her Şey BLGHN, 13:04
Diğer Tatlı Su Canlıları Tanıtımı - Akvaryum Patlaması Hakkında ahmettbakii, 11:20
Yeni Üye Forumu - Oase Biomaster² 350 - Eheim 2371 Professionel 4+ Jakado33, 10:44
Yeni Üye Forumu - Apistogramma Set :) AtlasPoyraz, 10:24
Akvaryum Tanıtımı - Tilki Kuyruğu Çürüyor Hidro Dinamik, 05:23
Bitki Türleri ve Bakımı - Show Boy Damızlık Velifera Büyütme Aşaması Jemaisvu, 23:15
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Canlipetshop.com Güvenilir Mi? barus, 22:12
Omurgasızlar - Gelişim Gözlemleyemiyorum Sakduman200, 21:58
Bitki Akvaryumları Genel - Microfex Kültüründe Sivrisinek Larvası NightWist, 20:03
Hastalıklar ve İlaçlar - Orionled Kullanılır Mı Emre karabas, 17:16
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Yavru Lepistesleri Ayrı Yere Aldım Ama Filtre Yok? cihann7, 16:05
Yeni Üye Forumu - 2 Haftalık Ve Yetişkin Lepistesler Bir Arada Japonseven, 15:54
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Helena Salyangoz Ürüyecekmi ? vanvanspor, 15:42
Yeni Üye Forumu - Arka Fon Saydamlaştı ? vanvanspor, 15:42
Yeni Üye Forumu - Yeni Tür Tanıtımı... hemichromis Exsul. onuribrahim, 15:02
Nadir Tür Gördüm
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Koi Tricolor Melekler Tekin35 12:39
- Su Piresi / Yeşil Su Ücretsiz. ALTEMUR 12:38
- Eş Tutmuş Tanganyika Gölünün Güzellikleri muhammet abaci 12:34
- Natteri Pirana muhammet abaci 12:34
- Ramirezi Çifti koyu 12:24
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 11:40
- Bitki Çeşitleri emreemin 11:37
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 11:37
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 11:37
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 11:37
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 11:37
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 11:31
- Su Piresi+ Yeşil Su & Infusoria & Yetişkin Artemia Amati340 11:31
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 11:31
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 11:31
- ❗️🔹️ N P K ➕️ Fe ➕️ Excel ➕️ Yosun Giderici 🔹️❗️ F13K 11:14
- 🌲 Cüce Vatoz,christmas Moss,subulata,mikra,saz 🌲 F13K 11:14
- Çift Melek, Oranda, Cüce Vatoz F13K 11:14
- Akvaryumları Boşaltıyorum metsi 11:13
- 107 Farklı Tür Bitki %10 İndirim🌼🌺 hasancn 10:55
- Bitki Budama Seti , Kepçe , Karides Filtre Ucu, hasancn 10:55
- Cam Emiş Basış ,gübre Seti 7 Parça hasancn 10:55
- Kamlumbağa Tankı hasancn 10:55
- Sağlıklı Erkek Beta. abunil 10:52
- Güney Amerika Cichlidleri Ramboy 10:34
- 150 Cm 375ltdolaplı Akvaryum Hobiciye Yok Parasına İ.sedef 10:24
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 10:20
- Grindal Set Ve Mikrofex AtlasPoyraz 09:14
- Dev Saz Bitkisi. abunil 09:12
- Tuxedo Koi Lepistes,orando-ranchu Japon Balıkları EKAR 09:03
- Süper Formda Amazon Bitkisi (dişi) EKAR 09:03
- Microfex Kültürü sefailgaz 08:45
- Hb.white Big Dorsal jaloreef 08:29
- Katil Snail jaloreef 08:29
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 04:20
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 04:20
- Karışık Birçok Tür Vardır OrhuN Sarı 02:05
- Amazon Frogbit (limnobium Laevigatum) 10 Kök 125tl sıtkı 01:01
- Salvinia Natans 10 Kök Su Üstü Canlı Bitki 125tl sıtkı 01:01
- Su Piresi Daphnia Magna+0,5lt Yeşil Su150tl sıtkı 01:01
- Mikro Kurt Kültürü Un Kurdu Moriokurdu sıtkı 01:01
- Cüce Vatoz Yavruları gürkanbey 00:58
- Sesiflora Montecarlo Güncel Stoklar Çeşitli Bitki ozelturlepistes 23:45
- L333& L201 Big Spot, L201, L399 D. Altı inspector 23:32
- L144 Cüce Vatos Yavruları Birtek 23:03
- Lepistes Endler, Yerli Üretim 5 Tl Birtek 23:03
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 22:24
- Çizgili Ve Altın Elma Salyangozu GOLDFISH 22:24
- Yavru Fiyatına Damızlık Micro Kiriza F1 achiiles_622 22:18
- Japonese End achiiles_622 22:18
KULLANICILAR
- 74 Online Kullanıcı, 42 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.