ÖZELLİKLER
BİLGİLER
İMZA
SON 10 MESAJI
Kese içinde büyüme gözlemleyemezsiniz keseden çıkış zamanına yakın ortada gördüğünüz beyazlık kese kenarına doğru kayar vaziyette görünür. Emiş borusunu kapatmışsanız bir sorun olmaz ama gözeneklerin kese içinde gördüğünüz beyaz kısımdan daha küçük olmasına dikkat etmelisiniz. Yaklaşık bir iki ay yavruları gözlemleme durumunuz olmayacaktır o nedenle boş keseleri gördüğünüzde filitrenin yutmuş olduğunu düşünmeyin.
Göle balık salmak doğru bir olay değildir eğer elinizde fazla balık varsa ve verecek kimseyi bulamıyorsanız öldürün. Balıkların bir çok parazit türünü taşıyabilme ihtimali var akvaryumdaki balığı göle saldığınızda bu parazitleride göle salmış olursunuz. Gölden alıp akvaryuma koduğunuz balığı bile tekrar göle salmak doğru bir şey değildir. Bir kaç balığın hayatını kurtardığınızı ya da çevrenizdeki gölleri daha elverişli renkli verimli hale getirdiğinizi düşünerek bu işi yapmak istiyorsanız yanılıyorsunuz. Göldeki ekosistemi bozup bir sürü canlıyı yok ediyorsunuz. Yaptığınızın hiç bir mantıklı ve iyi yönü yok. Göle balık ya da ormana hayvan salınması gerekiyorsa bu işin araştırmasını yapanlar var onlar gereken canlıyı salarlar. Eğer gerekiyorsa tabi. Yukarıda arkadaşında bahsettiği gibi bir tane salyangoz bile büyük sorunlar oluşturabiliyor. Malaysian Trumpet, Physa Accuta, Tarebia Granifera türleri dünyaya kuşlar ve akvaristler tarafından yayılmıştır. Şu anda bir çok ülkeye çok büyük maddi zarar veriyorlar ve bulaştıkları sulardan temizlenmeleri imkansız.
Dünyaya akvaristler tarafından yayılan salyangoz türleri şu anda bildiğim kadarı ile Malaysian Trumpet, Physa Accuta, Tarebia Granifera ve japon trapdoorlar. Bir kaç yıldır helanalar popüler olmaya başladı yakında onları yayıp bütün salyangoz türlerini yok etmemiz olası.
Japanese trapdoor'a benzemiyorlar. Suya salınma olayından kastım sizin köyden olabilir anlamında algılanmamalı. Su sizin bulunduğunuz yere nereden geliyorsa her hangi bir noktadan salınmış olabilir. Tabi bu daha önceki karışma ihtimali durumundaydı şimdiki olay farklı sanırım sizdeki yerli bir tür. Bence akvaryumdan ne kadar erken çıkarırsanız o kadar iyi edersiniz. Başka boş kum olmayan bir akvaryum ya da kavanoz gibi bir şey varsa bir kaç ay orada ne yediklerini nasıl davrandıklarını ve ne kadar çok ürediklerini kontrol edip iyice öğrendikten sonra akvaryuma almanız bitkileriniz açısından faydalı olur. Resimler net değil ama bitki ile beslenen türlere benziyorlar. Akvaryumunuzdan tamamen çıkarmanız zor olabilir. Örneğin MTS türlerinin kurutulmuş kumu bir ay bekletip daha sonra akvaryuma koyduktan sonra bile hayata döndükleri görülmüştür. Türkiyede bulunan su salyangozlarını araştırın sanırım salyangozunuzun türü yerli.
Limpetleri yapıştığı yerden söküp yeme ihtimali çok zor ihtimal. Benim akvaryumda da var ama hiç yediklerine rastlamadım. Kankurdu verebilirseniz gereğinden fazla mutlu olurlar. Hatta üremeyenleri hemen üremeye geçiyor.
Kabuğu şeffaf siyah altınsarısı noktalar görünen bir salyangoz ise Phydidae türü salyangozdur. Bu salyangozlar çok küçük ve sevimli görünürler. Çok fazla büyümezler genelde gördükleriniz erişkin olanlardır. Tek başına üreme kabiliyetleri vardır. Yumurtlayarak ürerler yumurtalarını genelde şeffaf bir kese içinde bitki yapraklarına yapıştırılar. Ben bir kesede 40a yakın yumurta saydım. Ortama göre yumurtalar bir iki hafta içinde açılır bir iki aya kadar erişkin boya gelirler ve üremeye devam ederler. bir tanesinden bir yıl içinde milyonlarca saylangoz sayısına ulaşmak mümkündür. Türkiyedeki sulara bulaşmamaları için akvaryum suyunuzu tuvalet ya da lavabo gibi yerlere dökmemeniz gerekiyor. Suyu başka sulara karışmayacak yerlere dökün. Ayrıca akvaryumdan çıkartığınız yaprak gibi katı atıkları güneşte iyice kurttuktan sonra çöpe atın. Bu salyangoz bir çok ülkeye akvaryumlar yüzünden girmiştir. Hemen hemen her ortama uyabilecek kadar dayanıklıdır. Doğada genelde pis sularda yaşarlar. Doğada bu salyangozun bol bulunduğu su kirli su anlamına geliyor. Temiz sularda yeterince yiyecek bulamadıklarından üreme hızları duruyor. Bitki çürüklerini yemeyi severler ama bulamazlarsa bitkileri yemeye başlarlar. Havayı su yüzeyine yaklaşıp solurlar ve tekrar dibe inerler. İyi yüzücüderler akvaryum yüzeyinde yüzdüklerini gözlemleyebilirsiniz. Katil salyangozları kankurdu ile besleyebilirsiniz.
Deniz salyangozu tatlı suda yaşamaz ama sizin anlattığınız salyangoz Nerite türü salyangozlar. Bunların bazı türleri tatlı su ve tuzlu su arasında yaşıyorlar. Bu türleri tatlı su akvaryumunda besleyebilirsiniz. Zebra nerite en çok bilinen türlerinden biridir. Ayrıca boynuzlu nerite gibi türleride var. Neritleri araştırırsanız sanırım hangisini istediğiniz bulacaksınız.
Yabani minare salyangozundan kastınız MTS ise onları yiyorlar. MTSlerin hemen hemen her türünü yerler ama genelde boylarından büyük salyangozlara iyice acıkmayana kadar dokunmuyorlar. Yani yemek seçimleri küçükten büyüğe doğru sıralamalı. Ayrıca başka bir yiyecek bulurlarsa hiç bir salyangozu yemeyi tercih etmezler. Örneğin kankurdu verdiğiniz zaman diğer bütün salyangozlarla mutlu mesut bir yaşam sürerler.
Kankurdu bulabilirseniz yanına bırakın hemen harekete geçecektir.
Hangi tür salyangoz olduğunu bulduktan sonra önlem almaya çalışsanız daha doğru olur. Her salyangoz bitki yemez çoğu zararlı değildir. Örneğin mtsler biyolojik filtre görevi bile görüyorlar. Kimyasallar genelde bakır içeriyorlar ve bakırı akvaryumdan temizlemek milyonlarca salyangozu temizlemekten daha zordur. Salyangoz yiyen balıklar başka bir çözüm yoludur ama akvaryumda yer kaplamaları diğer balıkların üzerinde salyangozlardan daha çok olumsuz etki yapar. Katil salyangozlar en doğal çözümdür ama bir anda bütün akvaryumu diğer salyangozlardan arındıracaklarını beklemeyin. İstmediğiniz salyangozlar bittiğinde bu salyangozların bakımına dikkat etmeniz gerekecek. Genel olarak kankurdu vermeniz en doğru yoldur. Ayrıca salyangoz sevmeyen biriyseniz sadece erkek katil salyangoz bulmanız gerekecek uygun ortamda bol bol ürüyorlar. Bir tanesinin ayda bir yumurta yaptığı gerkeç değildir. Bir tanesinin ayda 50 den fazla yumurta bıraktığını gözlemledim. Yumurtaların açılması iki hafta ile bir ay arasında değişiyor. Akvaryumdaki diğer canlılara zarar verdiklerini görmedim ama hiç uzun zaman aç bırakıp gözlemlemekte istmedim. Kankurdu verildiğinde başka bir şeyi yemeyi tercih etmiyorlar salyangozlar üzerlerinde geziniyor dokunmuyorlar. Kankurdunu kesince acıkıp tekrar salyangoz avlamaya başlıyorlar. Acıktıklarında eğer karides ve balıkları yakalayabilirlerse yiyeceklerinden eminim ama o kadar hızlı değiller.
SON MESAJLAR
- 45x35x35 Amazon Blackwater Kurulumum SaidAlabas, 16:14
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Hobisi Tanıtım Ve Yetiştirme Günlüğümüz Mesaquarium, 15:15
Yeni Üye Forumu - Yeni Kurulum Tavsiyesi. Fin World, 15:13
Yeni Üye Forumu - Kurban Bayramımız Kutlu Olsun! - Akvaryum Ailesi Hsrt, 14:26
Forum ve Site Hakkında - Ranchu Beslemek İstiyorum. GhostKoi, 13:32
Sazansıgiller - Bu Bir Myriophyllum Mu syerli, 12:11
Bitki Türleri ve Bakımı - 50l Akvaryumda Ne Besleyebilirim? Ghuney, 11:09
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Vatoz Elma Salyangozunu Rahat Bırakmıyor Ahmet özşen, 06:57
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balık Aşılama Hakkında hakanmorcicek, 06:49
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beyaz Benek Mi Cyber_Scout, 04:08
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum Silikonunda Hava Kabarcığı Kınayu, 02:23
Akvaryum Tanıtımı - 🧫 Bakteri Kültürleri: Karşılaştırma & İnceleme Rehberi - 2026 pianoƒish, 01:15
Akvaryum Bilimi - Beyaz Benek Hastalığı Varken Yeni Gelen Balıklar pianoƒish, 01:09
Hastalıklar ve İlaçlar - Beta Balığımda Bakteriyel Kuyruk Erimesi Var alpekim, 00:12
Yeni Üye Forumu - Safkan Velifera MertSoyumert, 23:14
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Discus Beslemek Cyber_Scout, 22:35
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Karides İçin Hangi Kumu Almalıyım? sedatkaryurek, 22:24
Omurgasızlar - Green Teror Yumurtlama Cyber_Scout, 20:53
Güney Amerikan Cichlidleri - İç Filtre Hava Girişinden Su Atıyor getir kuryesi, 19:35
Yeni Üye Forumu - Halfbeak Platinum- Dermogenys Pusillus Cyber_Scout, 16:22
Akvaryum Tanıtımı - Betta Albimarginata Cyber_Scout, 16:20
Labirentliler - Betta Rubra Cyber_Scout, 16:18
Labirentliler Tanıtımı - L010 A Red Lizard Cyber_Scout, 16:18
Kedi Balıkları Tanıtımı - Green Terör Yem Önerisi Cyber_Scout, 14:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 12 L Dıy Beta Tank Akvaryumcu_Doru, 13:25
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Akvaryumda Bitkiler Çürüyor Mnalbayrak, 11:44
Yeni Üye Forumu - Lampeye Killifish,pseudomogil Gertrude Akvaryumu Neothauma, 09:43
Akvaryum Tanıtımı - Vahşi Beta Ve Labirentli Hobicileri, Birleşin! Neothauma, 09:39
Labirentliler - Akvaryumda Garip Canlı alp3r, 09:13
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Norman’s Lamp Eye Maceram Ve İlk Yavrular 😊 rasporasrc, 09:09
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryumda Yeni Farkettiğim Canlı BrimgtFish, 01:19
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Ember Tetra, Karides, Elbette Bitkiler Ehtiyar, 00:30
Akvaryum Tanıtımı - Güney Amerika Tankım BerkBey, 22:18
Akvaryum Tanıtımı - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 21:06
Akvaryum Tanıtımı - Green Terör Renk Canlanır Mi miracemir, 21:02
Güney Amerikan Cichlidleri - Karideslerim Neden Öldü 🪦⚰️ Cyber_Scout, 19:17
Omurgasızlar - Green Terror miracemir, 18:35
Akvaryum Tanıtımı - Aquel Platinium Isıtıcı Hk. L3viathan, 18:11
Yeni Üye Forumu - Su Akış Yönü Nasıl Olmalı ? MrAnason, 17:45
Bitki Akvaryumları Genel - Ternapi Küçük Bir Su Birikintisi ternapi, 17:43
Akvaryum Tanıtımı - Aqualed Armatür Berkay45, 17:09
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Beta Balığım İştahsız Ve Hareketsiz iAress, 13:21
Yeni Üye Forumu - 9 Lt Karides Akvaryumu Olur Mu User1881, 13:00
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Kum Seçimi Fatihsm, 12:23
Yeni Üye Forumu - Tohum Ekimi (bitkili Akvaryum Kurulumu) Cyber_Scout, 12:20
Bitki Türleri ve Bakımı - 20x20x20 Karides Tankı Cyber_Scout, 10:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Merhabalar Anubias Olan Sorunu Çözemedim ogurcay, 10:23
Bitki Türleri ve Bakımı - Shallow Blackwater Bimaculata AtlasPoyraz, 08:24
Akvaryum Tanıtımı - 60x40x40 Walstad Akvaryum Ve Kurulum Süreci syerli, 07:15
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Suyunun Oturduğunu Nasıl Anlarım Cyber_Scout, 03:03
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 17:37
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 17:37
- Özel Moss Türleri. smithiseek 16:57
- Plantbox 90p High Tech Aydınlatma. smithiseek 16:57
- Turuncu Gözlü Kaplan Karides. smithiseek 16:57
- L144 Longfin Yavrular ÖĞRÜNÇ 16:19
- Hobiyi Bıraktım SJess 15:14
- 30x30 Air Clear Akvaryum, Motorlu Pipo , Havmotoru UnalCevahir 15:04
- Mikro Kiriza Yavru - Comp. Kantalamba F0 Hiko 14:43
- Eheım 2211 Dış Filtre Pervanesi (sıfır) Bora Bey 13:39
- İthal Paludaryum / Teraryum Arıyorum ozan_1903 12:46
- Uygun Fiyata Akvaryum Malzemeleri ozan_1903 12:46
- L010a Siyah Cüce Vatoz Ve Singapur Tül Erkekleri ozan_1903 12:46
- Eheim Biopower 240 İç Filtre blenny 12:41
- 🌿 Akvaryum Gübreleri🌲 Npk➕️ Fe➕ Excel kilic88 12:34
- Kribensis Yavruları fth0507 11:58
- Turuncu Sakura fth0507 11:58
- Large Boy Java Fern fth0507 11:58
- Tailand İthal Halfmoon & Fil Kulak Ve Plakat Bett betta.ist 11:36
- Artemia İster Kg & Microfex betta.ist 11:36
- 100/200/300 Watt Isıtıcı Sıfır betta.ist 11:36
- Açık Balık Yemi En İyi Paketleme Tecrübeli Satıcı EvcilAl 10:33
- Mangrow Üstü Anubiaslar(yeni), Cüce Cyrptocoryne nikon_ 10:28
- Melek, Koi Betta, Red Cap Oranda, Tül Yavru Vatoz nikon_ 10:28
- Mikro Kurt Kültürü, Kızılağaç Kozalağı nikon_ 10:28
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 09:48
- Mpanga Ve Sarı Prenses Ercankurt 09:30
- Vitasand Pro78 Sarı Silis Kum Ercankurt 09:30
- Exel , Ramshorm , Bitki , Karides CevdetSERBEST 09:10
- Su Piresi 200 - 300 Adet 100 Tl CevdetSERBEST 09:10
- Moss Teli CevdetSERBEST 09:10
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 08:27
- Java Moss Ve Grindal Kurt Kültürü omersayar 06:10
- Tuxedo Lepistes , Ateş Neon Karides omersayar 06:10
- Tetra, Eheim Dış Filtreler omersayar 06:10
- İhtiyaç Fazlası Malzemeler Aporetti 01:22
- 4 Adet Trancriptus Değişimden Dolayı Ücretsiz sarunas 01:04
- Genç Damızlık Süper Red Shortfin ( Tülden Doğma ) SinanBulut 00:42
- Hobiciden Kaliteli Bitkiler( Takasa Açık) sakal34 00:25
- Neocaridina Davidi (kiraz Karides) sakal34 00:25
- L15 Pleco, 1 Erkek 2 Dişi voltran 00:23
- Ultra Clear Cam Akvaryum Furkann 00:23
- Myriophyllum Tuberculatum emregungor 00:09
- Christmass Moss emregungor 00:09
- 3 Blue Elektric Ramirezi iSMaiL_1074 23:10
- Ista 3in1 Mayalı Sisteme Uygun Co2 Difüzör iSMaiL_1074 23:10
- Damızlık Maulana Ve Blue Neon Cigled ( Usisya ) serdar131977 22:45
- 10x10 Su Mercimeği oguzozt 22:36
- Fluval Fx6 Dış Filtre (sadece 6 Ay Kullanıldı) idiopatik 22:24
- Tayvan Bee M510 22:05
KULLANICILAR
- 54 Online Kullanıcı, 31 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.

