ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
Beratefe
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
11 Mayıs 2014 23:32
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Berat Yangı
Doğum Tarihi:
28 Mart 1986
İl:
Ankara
Meslek:
Uzman Tıbbi Biyolog
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA

Hep başını alıp gidebilecek kadar cesur,ama hep kalıp savaşacakmış kadar gözüpek olabilmeli...
Sessizliği, sese dönüştürebilmeli... Ve sırt çantasını her daim hazır tutmalı insan... Berat Yangı
SON 10 MESAJI
balığım öldü ! diğerleride ölecekmi :(
Eskişehirde 7 sene yaşamış ve 7 sene boyunca akvaryum hobisine devam ettiğim için önerim çeşme suyu kullanıcak iseniz 1 hafta dinlensin malum esk'in çeşme suyu porsuk barajından geliyor çok kireçli ve çok sert özelliğe sahip ya da muhtemelen kalabak kullanıyorsunuz evde içmeye ondan kullanın. yalnız akvaryumda ki suyun tamamını asla değiştirmeyin %20-30luk değişim yapın. yılmaz beyin dediği gibi akvaryumu kurup 10 gün (bazen bu süre bile az geliyor)bekleyip sonra balıkları ekleseydiniz ölümler olmazdı ama olan olmuş bundan sonra dikkat edersiniz inş. şuan için sadece yemlerini atın, dediğim şekilde haftada bir su değişimi yapın
Beratefe 2012-11-05 19:43:36
Eskişehirde 7 sene yaşamış ve 7 sene boyunca akvaryum hobisine devam ettiğim için önerim çeşme suyu kullanıcak iseniz 1 hafta dinlensin malum esk'in çeşme suyu porsuk barajından geliyor çok kireçli ve çok sert özelliğe sahip ya da muhtemelen kalabak kullanıyorsunuz evde içmeye ondan kullanın. yalnız akvaryumda ki suyun tamamını asla değiştirmeyin %20-30luk değişim yapın. yılmaz beyin dediği gibi akvaryumu kurup 10 gün (bazen bu süre bile az geliyor)bekleyip sonra balıkları ekleseydiniz ölümler olmazdı ama olan olmuş bundan sonra dikkat edersiniz inş. şuan için sadece yemlerini atın, dediğim şekilde haftada bir su değişimi yapın
bide esnaf sarayından balık alıyorsanız çok dikkatli davranın, kusura bakmasınlar ama çok kötü balıklar getiriyorlar, iyi balık getirselerde uygun şartları sağlayamıyorlar. bunun içinde önerim eskde hobicilerden çeşme suyuna alışmış balık almanız. sağlıklı balıklar..
Balık tavsiyesi istiyorum
auratuslar dediğin gibi sert balıklar bende bi ara vardı baskın erkek tankın reisi oldu sarı prenseslere, icemanlere mum söktürdü
auratuslar dediğin gibi sert balıklar bende bi ara vardı baskın erkek tankın reisi oldu sarı prenseslere, icemanlere mum söktürdü
auratuslar omnivor ama otçul tarafı ağır basıyor mavi prenses olabilir. beyazda olabilir şuan aklıma gelenler. özetle malawi gölü balıklarından mbuna türlerinden ekleyebilirsin çok daha iyi ve güzel olur, erkek dişi oranlarını gözeterek tabi. anasayfadan bulabilirsin. sağlıklı balıklar..
Colisa lalia (Gurami) durgunlaştı
Bende 1 çift üç nokta gurami 1 tane erkek colisa (cüce gurami) var. bir sorun yok. bende alırken rengine hasta olup 3-4 tane colisa alacaktım ama kaynaklarda 2 erkeği yan yana koymayın diyordu. dişide bulamadığım için tek aldım.
Bende 1 çift üç nokta gurami 1 tane erkek colisa (cüce gurami) var. bir sorun yok. bende alırken rengine hasta olup 3-4 tane colisa alacaktım ama kaynaklarda 2 erkeği yan yana koymayın diyordu. dişide bulamadığım için tek aldım.
bence erkeklerden birini elden çıkarıp dişi bir colisa bulmanız(zor, bende arıyorum ama
) ya da aldınız yerden münkünse değiştirmeniz.
) ya da aldınız yerden münkünse değiştirmeniz.sürekli kavga ve sonu ölüme kadar gider, şuan filede duran balığada yazık. hareketsiz duran için(dayak yemiş yani
stress olmuş balık ) ayrı bir tankınız varsa oraya koyun ya da rahatsız edilmeyecekse şuan ki tankta kalsın. sağlıklı balıklar
stress olmuş balık ) ayrı bir tankınız varsa oraya koyun ya da rahatsız edilmeyecekse şuan ki tankta kalsın. sağlıklı balıklarAkvaryum için taş dekor
Öncelikle hangi tür balık besliyorsunuz? taşa tuz ruhu döktüğünüzde köpürüyor ise suya salınım yapıyordur ve suyu sertleştirir. dolayısıyla malawiler için örneğin ii bişey ama yumuşak su değerlerinde yaşayan türler için sıkıntı oluşturur. arkadaşlara katılıyorum 1-2 gün yeterliydi
sağlıklı balıklar..
Öncelikle hangi tür balık besliyorsunuz? taşa tuz ruhu döktüğünüzde köpürüyor ise suya salınım yapıyordur ve suyu sertleştirir. dolayısıyla malawiler için örneğin ii bişey ama yumuşak su değerlerinde yaşayan türler için sıkıntı oluşturur. arkadaşlara katılıyorum 1-2 gün yeterliydi
sağlıklı balıklar..60 cm 40 litre Akvaryum tür tavisyesi
CO2 ve gübreye çok ihtiyacı olmayan bitki türleri seçin, neonlarla çok güzel olur.
CO2 ve gübreye çok ihtiyacı olmayan bitki türleri seçin, neonlarla çok güzel olur.
1 çift bulabilirsen guramide (özellikle gurami) olabilir.
1 çift cüce ciklette olabilir.
yavru akvaryumu yapacaksanız eğer dekora gerek yok cam cama iyidir. şuan ki düşüncelerim. sağlıklı balıklar..
Kribensisler için yem önerisi?
Cem hocam ilginiz için çok teşekkürler. Başka kribensis besleyen ya da beslemiş olan yok sanırım
Cem hocam ilginiz için çok teşekkürler. Başka kribensis besleyen ya da beslemiş olan yok sanırım

BEST MODEL OF THE WORLD 2012-DEFİLE SYF 21-22 GÜZELLER PODYUMA CIKIYO
Maşallah.. Hayırlı uğurlu olsun..
Maşallah.. Hayırlı uğurlu olsun..
Bu kum uygun mudur ?
Quartz kuma benziyor doğru mudur? diğer katmanların ve gübrelerimde problem yok demişsin ama onlar nedir? benim şuan kullandığım en altta lav kumu, onun üzerine misket gübre, üstünde 1mm (bende daha büyük bulamadım) silis kum var. bitkiler açısından bir sıkıntı yok(sıvı gübrede kullanıyorum), gelişimleri gayet iyi. bir daha ki sefere hindistan cevizi torfu ve saksı toprağını denemek istiyorum.
Quartz kuma benziyor doğru mudur? diğer katmanların ve gübrelerimde problem yok demişsin ama onlar nedir? benim şuan kullandığım en altta lav kumu, onun üzerine misket gübre, üstünde 1mm (bende daha büyük bulamadım) silis kum var. bitkiler açısından bir sıkıntı yok(sıvı gübrede kullanıyorum), gelişimleri gayet iyi. bir daha ki sefere hindistan cevizi torfu ve saksı toprağını denemek istiyorum.
yalnız 3 mm olsa çok daha ii olurdu, ama yapacak birşey yok
ince kumun sıkıntısı kendi adıma pislikler belli oluyor kuma karışmadığından, senin kum siyah pek belli olmaz sanırım, 2.si balıklar kumu eşelediği zaman filan havalanıyor. ben bunların dışında bi olumsuz yönünü görmedim. sağlıklı balıklar..
Kribensisler için yem önerisi?
Kribensis beslemiş/besleyen Arkadaşları, Üstadları yem konusunda tecrübelerini/önerilerini paylaşmalarını rica ediyorum. Teşekkürler.. Sağlıklı balıklar..
Kribensis beslemiş/besleyen Arkadaşları, Üstadları yem konusunda tecrübelerini/önerilerini paylaşmalarını rica ediyorum. Teşekkürler.. Sağlıklı balıklar..
Şuan için kullandığım yemler

1. tetra pro vegetable
2. dainichi color fx
3. tetra discus bits
4. sera vipagran
Farklı ramirezilerde çiftleşme
Doğal türler olsa, bulabilsem alıcam hemende. bugün akvaryumcunun birinde denk geldi o da farklı variyeteler oldu. ikiside balon yada ikiside tül ram olsa daha ii olacaktı ama:) bakalım.. teşk.Beratefe 2010-03-25 20:50:47
Doğal türler olsa, bulabilsem alıcam hemende. bugün akvaryumcunun birinde denk geldi o da farklı variyeteler oldu. ikiside balon yada ikiside tül ram olsa daha ii olacaktı ama:) bakalım.. teşk.
SON MESAJLAR
- Kurban Bayramımız Kutlu Olsun! - Akvaryum Ailesi pianoƒish, 15:35
Forum ve Site Hakkında - Beta Balığında Garip Oluşum ceyh, 14:58
Hastalıklar ve İlaçlar - 27 Litre İçin Tür Seçimi TonyMcLegend, 11:12
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Takip Uygulamamı Test Edebilir Misiniz? vadrigar, 03:33
Akvaryum Dünyasından Haberler - Bu Bir Myriophyllum Mu yyiImaz, 02:20
Bitki Türleri ve Bakımı - Balık Aşılama Hakkında EmiirKaan, 01:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Güney Amerika Tankım Barış, 23:37
Akvaryum Tanıtımı - Kullanılmayan İç Filtre Süngerlerinden Pipo Yapımı VaranusSalvator, 23:12
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yem Tavsiyesi Verir Misiniz ? semih058, 22:12
Malzemeler ve Yemler Forumu - 45x35x35 Amazon Blackwater Kurulumum SaidAlabas, 16:14
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Hobisi Tanıtım Ve Yetiştirme Günlüğümüz Mesaquarium, 15:15
Yeni Üye Forumu - Yeni Kurulum Tavsiyesi. Fin World, 15:13
Yeni Üye Forumu - Ranchu Beslemek İstiyorum. GhostKoi, 13:32
Sazansıgiller - 50l Akvaryumda Ne Besleyebilirim? Ghuney, 11:09
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Vatoz Elma Salyangozunu Rahat Bırakmıyor Ahmet özşen, 06:57
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beyaz Benek Mi Cyber_Scout, 04:08
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum Silikonunda Hava Kabarcığı Kınayu, 02:23
Akvaryum Tanıtımı - 🧪 Bakteri Kültürleri: Karşılaştırma & İnceleme Rehberi - 2026 pianoƒish, 01:15
Akvaryum Bilimi - Beyaz Benek Hastalığı Varken Yeni Gelen Balıklar pianoƒish, 01:09
Hastalıklar ve İlaçlar - Beta Balığımda Bakteriyel Kuyruk Erimesi Var alpekim, 00:12
Yeni Üye Forumu - Safkan Velifera MertSoyumert, 23:14
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Discus Beslemek Cyber_Scout, 22:35
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Karides İçin Hangi Kumu Almalıyım? sedatkaryurek, 22:24
Omurgasızlar - Green Teror Yumurtlama Cyber_Scout, 20:53
Güney Amerikan Cichlidleri - İç Filtre Hava Girişinden Su Atıyor getir kuryesi, 19:35
Yeni Üye Forumu - Halfbeak Platinum- Dermogenys Pusillus Cyber_Scout, 16:22
Akvaryum Tanıtımı - Betta Albimarginata Cyber_Scout, 16:20
Labirentliler - Betta Rubra Cyber_Scout, 16:18
Labirentliler Tanıtımı - L010 A Red Lizard Cyber_Scout, 16:18
Kedi Balıkları Tanıtımı - Green Terör Yem Önerisi Cyber_Scout, 14:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 12 L Dıy Beta Tank Akvaryumcu_Doru, 13:25
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Akvaryumda Bitkiler Çürüyor Mnalbayrak, 11:44
Yeni Üye Forumu - Lampeye Killifish,pseudomogil Gertrude Akvaryumu Neothauma, 09:43
Akvaryum Tanıtımı - Vahşi Beta Ve Labirentli Hobicileri, Birleşin! Neothauma, 09:39
Labirentliler - Akvaryumda Garip Canlı alp3r, 09:13
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Norman’s Lamp Eye Maceram Ve İlk Yavrular 😊 rasporasrc, 09:09
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryumda Yeni Farkettiğim Canlı BrimgtFish, 01:19
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Ember Tetra, Karides, Elbette Bitkiler Ehtiyar, 00:30
Akvaryum Tanıtımı - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 21:06
Akvaryum Tanıtımı - Green Terör Renk Canlanır Mi miracemir, 21:02
Güney Amerikan Cichlidleri - Karideslerim Neden Öldü 🪦⚰️ Cyber_Scout, 19:17
Omurgasızlar - Green Terror miracemir, 18:35
Akvaryum Tanıtımı - Aquel Platinium Isıtıcı Hk. L3viathan, 18:11
Yeni Üye Forumu - Su Akış Yönü Nasıl Olmalı ? MrAnason, 17:45
Bitki Akvaryumları Genel - Ternapi Küçük Bir Su Birikintisi ternapi, 17:43
Akvaryum Tanıtımı - Aqualed Armatür Berkay45, 17:09
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Beta Balığım İştahsız Ve Hareketsiz iAress, 13:21
Yeni Üye Forumu - 9 Lt Karides Akvaryumu Olur Mu User1881, 13:00
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Kum Seçimi Fatihsm, 12:23
Yeni Üye Forumu - Tohum Ekimi (bitkili Akvaryum Kurulumu) Cyber_Scout, 12:20
Bitki Türleri ve Bakımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Frogbit - Su Üstü Bitkisi ALTEMUR 15:18
- Su Piresi / Yeşil Su ALTEMUR 15:18
- Fluval Ve Jbl Sıfır Kapalı Kutu Son 1 Er Adet propecia 15:11
- 1 Metre Set Akvaryum Veya Tek Tek propecia 15:11
- Anubias. Tek Fiyat 400₺ (nana 200₺) propecia 15:11
- Sıfır İthal Filtreler ootkn 13:50
- Red Root Floater Su Üstü Bitkisi HakanYeni 13:00
- L144 Longfin Yavrular ÖĞRÜNÇ 12:59
- Satılık Afro Jalo Reef Yavrular thercan 12:57
- Su Piresi & Infusoria Amati340 12:55
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 12:55
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 12:55
- Osmocote Akıllı Kapsül Gübre ( 9 Ay Etkili) Amati340 12:55
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 12:55
- Eheim Biopower 240 İç Filtre blenny 12:54
- Astronot Black Ve Koiler Piranhabull06 11:58
- Islak Rus Artemiası Piranhabull06 11:58
- Tetra Exodon Paradoxus (bucktoothed) [f0] Piranhabull06 11:58
- Yeni Tarihli Tropical Yemler Skt 2029 Piranhabull06 11:58
- Eheım 2211 Dış Filtre Pervanesi (sıfır) Bora Bey 11:38
- Mangrow Üstü Anubiaslar(yeni), Cüce Cyrptocoryne nikon_ 11:36
- Melek, Koi Betta, Red Cap Oranda, Tül Yavru Vatoz nikon_ 11:36
- Mikro Kurt Kültürü, Kızılağaç Kozalağı nikon_ 11:36
- Sunsun 603b Dış Filtre TurX 11:01
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 10:27
- 🌿 Akvaryum Gübreleri🌲 Npk➕️ Fe➕ Excel kilic88 10:21
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 09:37
- Bitki Çeşitleri emreemin 09:37
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 09:37
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 09:37
- Mikro Kiriza Yavru - Comp. Kantalamba F0 Hiko 09:19
- Ankara İçi Gambusya Arıyorum Nadirmbuna 08:03
- Mpanga Ve Sarı Prenses Ercankurt 07:42
- Vitasand Pro78 Sarı Silis Kum Ercankurt 07:42
- İhtiyaç Fazlası Oase Skimmer Cam Lily Pipe Co2 Gös platinium 02:17
- İhtiyaç Fazlası Malzemeler Aporetti 01:21
- Bolbitis Heudelotii, Trident Fern metsi 23:31
- Akvaryum 30*30 metsi 23:31
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 23:03
- Akvaryum Arıtma Sistemleri zafer3885 23:03
- Damızlık Maulana Ve Blue Neon Cigled ( Usisya ) serdar131977 23:01
- Subulata, Java Fern, Cryptocoryne Wendtii Sp, zimdaldil 22:05
- Genç Damızlık Süper Red Shortfin ( Tülden Doğma ) SinanBulut 21:30
- Sarı Prenses- Beyaz Prenses- Auratus- Şeker Pembe Malawi market 21:25
- Kafalı Yunus Yavruları Malawi market 21:25
- Mikrofex-grindal-mikrokurt-sirke Kurdu-canlı Yem tuncaysargin 20:02
- Kendi Üretimim Nadir Balıklar.. Cyber_Scout 18:58
- Betta Albimarginata, Rubra Cyber_Scout 18:58
- Bayram Hediyeniz! Beta Spelenders Cyber_Scout 18:58
- Üretilebilir Tubifex ( İzya Kurdu) Ve Diğer Yemler Lotus88 18:02
KULLANICILAR
- 64 Online Kullanıcı, 36 Üye
Online Kullanıcılar
Cyber_Scout,
Serkanejder,
Dextran,
emreemin,
HaydarGul,
huseyin280,
ceyh,
bysmokin,
ThunderstrucK,
kopruluonur,
nazemert,
SaviaSora,
yeekim,
TonyMcLegend,
Kemalk41,
sina cen,
kasim12,
Hknçkl,
şansal,
Laetacara,
Hoppala,
miracemir,
sakal34,
fantom,
eppinger,
onurtopal,
Veronicax,
Ugur79,
21Murat,
BerkBey,
_bburak,
TolgahanA,
oktay42,
Hidro Dinamik,
HuseyinBeraat,
Kaya ankara,
MalawiTank,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.