ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kurty_pirate
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Ocak 2008 13:50
Son Ziyaret:
08 Şubat 2024 02:21
Toplam Mesaj:
304 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kurtuluş Seçkin
Doğum Tarihi:
09 Ekim 1988
Yaş:
36
İl:
Ankara
Meslek:
Eczacı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kurtuluş Seçkin Amerikan Cichlid(Cİ) Atatürk'ümün izinden...

SON 10 MESAJI

Arkadaşlar balıklarımın boyunda problem var
Balıklarının cinsini yazmamışsın ama klasik sazansıgillerden olduğunu düşünüyorum. 5cm de üremezler ve zaten japon balığı ya da köpekbalığı vs üremesi zor balıklardandır. 
Akvaryumum patlarmı ?
Bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Kayıtsız kuşaksız ne akvaryumlar gördüm mucize bu olsa gerek dedirten :). Ama içininz el vermiyorsa aldığınız yere gidip rica edip yaptırabilirsiniz sonuçta zor bir işlem değil. Şahsi görüşüm ise ben alttan ve üstten destekleyici olmadan kullanmazdım. Fakat binlerce-onbinlerce kişinin akvaryumu da sizinki gibi. 
vatozum öldümü ?
:) Balık bu ne yapacağı belli olmaz ne zaman isterse :). Zaten genelde hareket ettiğini çok az görürsün. Kendi haline bırak, akvaryumun temiz ve ısısı ideal olsun yılarca ölmeden eski emektarın olur ;). Zaten öyle sürekli yüzmez yosun olan yerleri temizler, sonra dinlenmeye çekilir. Vatozları arkada çalışan kahramanlar gibi düşün, iş yaparlar ama biz fark etmeyiz ve görmeyiz.
vatozum öldümü ?
Tolunay kardeşim, vatozlar özellikle akvaryumcularda satılan türleri hareketi sevmeyen balıklardır. Acıktığında ve akvaryumuna alıştığında camları temizledğini, hareket ettiğini göreceksin. Yani endişelenme. Akvaryumunun suyu soğuksa vatozlar yine hareketsiz kalır bu arada. 
Green terror yavruları
Yusuf Bey artemia çıkarma imkanınız yoksa normal verdiğiniz yemi sarımsak dövme kabının içine koyun ve yemi iyiiiice toz olana kadar ezin. Taneleri gözükmeyecek kadar. Bu yeterli olur. Hatta ve hatta normal balıklarınızı yemleseniz bile olur. Zaten dişi yemi ağzında küçük parçalar ayırıp geri atar. Yavrular bu boylarından bile daha büyük olan küçük yem parçalarını bir şekilde yer.
 
Amerikan cichlidlerde yavrular çok çok küçük olduğundan 2-3 ay ayırmayın derim. Zaten ayırıp ayırmayacağınızı gözlemlerle anlarsınız. Artık bu yavrular ne zaman su değişimine hazır olur , ne zaman kendi tanklarındaki akıma dayanabilir düzeye gelirler siz karar vereceksiniz. Çünkü 1 aylık yavrularda bile besleme farklılıklarından dolayı büyük farklar olabilir. Aynı zamanda erkek dişiyi yeniden çiftleşmek için uyarabilir. Eşler arası durumu da göz ardı etmemelisiniz.
 
Gt den yavru almak çok güzel bir histir. Daha biraz bekleyin onlar serbest yüzmeye başlayınca seyrine keyif olmaz. Çok ahım şahım bir bir değişiklik yok. Akvaryumun genel sirkilasyonuna dikkat edin(yavruları sürüklemesin) , sabit ısı olmasına dikkat edin , en önemlisi su değişimlerini dikkatli yapın. Eğer suyunuz temiz ise de 1 hafta kadar değişimi yapmayın. Yaparken de aynı derecede olmasına özen gösterin.
 
 
Cichlidlere nasıl bir zemin konulmalı
Tuncay Bey cichlidlerin akvaryumun kumuyla oynamaları iyidir. Streslerini alır , kendilerini doğal ortamda zannederler. Çünkü doğada da kraterler gibi çukurlar açarlar. Midye kırığı gayet güzel bir kum. Yok eğer çukurlar fazla belli olmasın diyorsanız da silis kum öneririm. Çok çok ince oldukları için keskin hatlar belli olmuyor ve kısa zamanda eski haline kısmen dönüyor. Kayalar ve mağaralarca zenginleştirirseniz yuvalarını mağara ve kaya diplerine yaparlar. Dolayısıyla da öyle çok bir değişiklik görmezsiniz.
Doğal Ortam ve Stres Etkenleri
Gökberk Bey size katılıyorum.
 
Balıkları insanmışlar gibi düşünüp sevebiliriz fakat insan yerine koyamayız. Balıklar zamanla olduğu ortama alışır ve artık orayı benimserler. Tamam camı göremiyorlar ama artık belli zaman geçtikten sonra yaşadığı yerin sınırlarını biliyorlar. Motor sesine dış filtre çıkış borusunun akımına vs zamanla alışıyorlar ve yabancılık çekmiyorlar. Mühim olan su değerlerini korumak ve gereken hacimi verebilmek. Tabi dekor konusu da unutulmamalı.
 
Muhittin Bey elimizden gelse de keşke bütün balıklarımızı çok büyük hacimlerde beslesek. Lakin onlar için yeterli olabilecek hacimler var. En kötü şartlarda o hacimlerde beslemek en doğrusu.
 
 
630 Lt. Tür Tavsiyesi
[QUOTE=karo1978]

Bence tank büyük olucak balıklarda büyük olsun diye birşey olmamalı,o tank'a ben olsaydım tropeus'u tek geçerdim

[/QUOTE]
 
 
Kahraman Bey o büyüklükte akvaryuma ya büyük balıklar gider ya küçük çok sayıda balık ya da bitkili balıklı akvaryum gider.
 
Büyük balık olarak Amerikanların seyir zevkine diyecek yoktur. Şiddetle öneririm.
 
Küçük balık olarak Mbunaları öneririm.
 
Bitkili olarak da bitkili discus çok güzel olur.
Yemler ellemi kaşıklamı verilmeli?
Büyük boyuttaki yemlerde derin şeker kaşıklarını kullanıyorum.
 
Yavru yemlerini ise tuzluklarda saklıyorum. Tuz atar gibi toz/ufak yemleri öyle atıyorum. (Annemin aklına geldiBig%20smile)
 
Yemlere dokunmamanın yararı sadece bize değil yemlere ve dolayısıyla balıklara da faydası var. Bizim aracılığımızla yemlere bulaşan bakteriler çok hızlı çoğalıp yemleri bozabilir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.