ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ufukberk
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
Dün 14:17
Toplam Mesaj:
59 [2.57 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
51 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ufuk berk
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Istanbul
Meslek:
banka
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ufuk berk-FENERBAHÇE-SAMSUN(55)-ŞEHİR:İSTANBUL

SON 10 MESAJI

Led Tavsiye Öneri Varmıdır
[QUOTE=fishhyy]
Emreemin kullanıcısı yapıyor ben de ondan almıştım fiyat verince bizimle de paylaşırsanız günceli takip edelim biz de. Siz ona hangi bitkileri bakacağınızı da söyleyin adi salyangozlu olsa da çok sağlıklı bitkileri var ucuza bakabilirsiniz çeşitlerine fiyat performanstır. Bana demişti o akvaryuma in vintro zorlanır diye ben dinlememiştim 2 kup çürüttüm
Bu arada pazarlama gibi oldu bütçeniz yoksa elektrikten anlıyorsanız kesinlikle kendiniz yapın çok daha ucuza gelir zor bir şey değil sadece lehimdir termal macundur hep kullanılan aletler gerekiyor.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/259737/191120251905231.jpg[/IMG][/QUOTE]
.
teşekkür ederim ama maalesef elektrik bu hayatta anladıgım en son sey ;(
[QUOTE=fishhyy]
Emreemin kullanıcısı yapıyor ben de ondan almıştım fiyat verince bizimle de paylaşırsanız günceli takip edelim biz de. Siz ona hangi bitkileri bakacağınızı da söyleyin adi salyangozlu olsa da çok sağlıklı bitkileri var ucuza bakabilirsiniz çeşitlerine fiyat performanstır. Bana demişti o akvaryuma in vintro zorlanır diye ben dinlememiştim 2 kup çürüttüm [/QUOTE]
.
adi salyangozdan biraz korkuyorum aslında
[QUOTE=fishhyy]
Smd led istiyorsanız şu an piyasada popüler armatürk alabilirsiniz. Ama ben powerled armatürün akvaryum bitkileri için daha mantıklı olduğunu düşünüyorum forumda imal eden hobiciler var [/QUOTE]
.
olur powerled olsun daha ıyıyse
Mayalı Co2 Sistem
[QUOTE=Mithrandirr]

Dıy 201 diye aratırsanız google'da, onun açma kapama vanası var, limon tuzu ve karbonat kullanarak co2 elde ediyorsunuz. Mayalıdan daha güvenilirdir.[/QUOTE].

he bu sistemden daha iyi yani dedım belkı buna vana takılır

[QUOTE=Mithrandirr]

Dıy 201 diye aratırsanız google'da, onun açma kapama vanası var, limon tuzu ve karbonat kullanarak co2 elde ediyorsunuz. Mayalıdan daha güvenilirdir.[/QUOTE].

bu co2 tüp sistemi beni biraz geriyo oyuzden
Mayalı Co2 Sistem
[QUOTE=Mithrandirr]Co2 olması tabii ki hiç olmamasında daha iyidir. Lakin birincisi mayalı sistemlerde özellikle dikkat edilmesi gereken mayanın akvaryuma taşmaması, ikincisi sürekli co2 çıkışı olacağı için akvaryumda ki balıklara dikkat edilmesi gerek.[/QUOTE]
.

mayanın akvaryuma taşmaması ıcın neye dıkkat etmek gerekir. birde co2 cıkısı mesela akşamları kesemiyormuyuz hiçbirşekilde açtıktan sonra bu sistemi
[QUOTE=IgorVladimir]

Esenlikler. Orion Led pişmanlıktır.[/QUOTE].

aklım çok karıştı artık birine karar vermem gerekecek sanırım

[QUOTE=Mahir06]

Yukarıda da dediğim gibi ışıktan( armatürden) memnunum. Tankta mini pervula, Cryptocoryne ve Sessiflora gibi basit bitkiler var onların gelişimi için gayet yeterli. Ama yetiştirmesi daha zor bitkiler için bir şey söyleyemiyorum. Günde 6 saat açık bırakıyorum ısınma konusunda da herhangi bir problem yaşamadım. Sadece vadedilen ürüne ulaşamadım, baştan istediğim gibi ayarlı prizle kullanamayacağımı söylemiş olsalardı ( bir sıkıntı yaşamazsınız dediler) satın almazdım.[/QUOTE]
.
Ben de bu hobide yeni olduğum için çok zor bitkiler bakmayı düşünmüyorum. ama led konusunda çok kararsız kaldım. Herkesin genel olarak önerdiği tek bir model yok
Mayalı Co2 Sistem
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/269418/191120251414531.jpg[/IMG].

merhaba. Lovtech tank kuracağım bitkili. bitkilerin daha iyi gelişmesi için bu sistemi kullanmam faydalı olur mu bilen var mıdır. yani hiç olmamasından daha mı iyidir böyle bir şeyin olması
[QUOTE=K0L0Ni]Merhaba, Orionled ile epey karşıt görüş ortaya konmuş. Tekne ışığıyla ilgilenir gibi yorumlar dahi var.

Orionled akvaryum armatür markasıdır, tekne ışığı değil. Şu anda 3 farklı ledini kullanıyorum ve epey uzunca bir süredir hiçbir sorunla karşılaşmadım (Orion markası üzerinde bir tasarrufum yok, yalnızca deneyim ve bilgi aktarıyorum).

Besleyeceğiniz canlıya göre arayıp kendilerinden bilgi alırsanız daha sağlıklı olur. Hem tutum ve tavırları hakkında hem de besleyeceğiniz canlıya yönelik doğru ışık seçimi hakkında fikir edinirsiniz. Çeşitli kumanda opsiyonları var. İster telefona bağlarsınız bluetooth ile gün doğum/batım simülasyonları ve zaman ayarları yaparsınız, ister kendi kumandası üzerinden zaman ayarı, ışık rengi veya şiddeti gibi unsurları ayarlarsınız.

Aynı şekilde Armatürk firmasını da arayarak fikir almanız kıyas yapmanıza olanak sağlar.

Keyifli hobiler.[/QUOTE]
.
işte aslında hıcbır degerden anlamadıgım ıcın bu konuyu actım armaturk te 2040H modeline baktım. onlarda premium serisi önerdi. oriona bireysel olarak ulaşmadım. e serisi önerdi başkaları
[QUOTE=Mahir06]

Merhaba,

Sizin söylediğinize katılıyorum. Orion Led C serisi kullanıyorum aslında armatürden memnunum ama ben zamanlayıcı prizle kullanmak istediğimi belirtiğim için bana özel bir kumandayla göndereceklerini söylediler, armatür geldi ama söz verildiği gibi bir kumanda yoktu her seferinde düğmeye basıp açmak gerekiyordu. Defalarca telefonla aradım, şimdi meşgulüm sonra arayın, şimdi tatildeyim pazartesi arayın gibi dönüşler yaptılar bana, bilmem kaçıncı konuşamadan sonra yeni bir kumanda gönderdiler onu bağlattım yine aynı sorun. Tekrar sen bizi çarşamba ara kardeş çözelim konuşmaları ve yaklaşık 4. ayın sonunda pes ettim. Bu şekilde kullanıyorum. İnternette yorumlarda gördüğüm gibi sorun çözücülük ve müşteri odaklı yaklaşımı ben göremedim. Ben alışverişten hiç memnun kalmadım. [/QUOTE]
.

ledın kalitesi nasıl
[QUOTE=fishhyy]
Ben her zaman söylüyorum ama bu sefer meyvelerle anlatmaya çalışacağım. Yumuşak meyve kolay bozulur. Armatürk nar orion muz. Marka tutuculuğu gibi anlaşılmasın ben powerledciyim. Şahsi düşüncemdir katılmayan illa ki olabilir ama çatışmaya çalışan da orionun maaşlısıdır. Konuyu açan kardeşimize de açıklamasını yapayım. Orion genel olarak tekne yat ışıklandırması gibi senin akvaryum ışığından daha büyük işlerle uğraşan bir tayfa. Senin armatürün temassızlık yapınca neden orion bana bakmıyor o zaman bunu çakıyorsun. Üretim kalitesi pazar çorabı gibi. Çorap yine çorap ama kalitesi farklı.[/QUOTE]
.
çok şey yazmıssınız ama ben hiçbirini anlamadım. enazından işime yaracak şeyi aramadım. şimdi bana ne öneriyorsunuz. ben sadece lowtech tankımda güzel bir ışık istiyorum olayım bu

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.