ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Kuro
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
107
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
03 Ekim 2025 13:41
Toplam Mesaj:
103 [1.45 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
98 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yunus Emre Oğuz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

30x30x30 Betta

SON 10 MESAJI

Balıklarım Ölüyor
Merhabalar,

Linkte ki konuyu okumanızı tavsiye ederim aynı sorunları yaşıyorsunuz. Orada öneriler ve neden olduğu yazıldı.

[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/baliklarim_hizla_olmeye_basladi_k1012432.asp[/URL]
Co2 Sistemim
Bir sorun çıkmamasına sevindim ama evet yüksek basınçta iyi dayanmış bence de. İlk aldığımda kaçak vs. endişem vardı ama hiç sorun yaşamadım. İnce ayar vanasından sonra bir vana daha var onu kapatınca gece mıknatıs ile uğraşmadan sistemi durdurabiliyorum. [EDIT]Kuro,2025-09-29 15:10:14[/EDIT]
Co2 Sistemim
[QUOTE=Cyber_Scout][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/21182/280920251110411.jpg[/IMG]

"Ayrıyetten basınç ölçerde aşırı basınçı atan bir valf var."
Kaç bar aşırı kabul ediliyor?
[/QUOTE]

Sizin ki artık bombaya dönüşmüş [:D]

Yanında gelen kağıtta belirtiyor fazla basıncı atan bir sistem olduğu. Ben de ise 4 barda atıyordu yanlış hatırlamıyorsam ama birden tahliye gibi değil fısıltı şeklinde kaçırıyordu yavaş yavaş basınç göstergesinden. Önce sistemde kaçak var diye düşündüm daha sonra yanında gelen kağıdı incelediğimde göstergeden atacağı yazıyordu dinlediğimde gerçekten de göstergeden gelen fısıltı şeklinde gaz atımı oluyordu. Tabi sonradan ben kendim de kabloyu çıkarıp fazla gazı tahliye ettim korkup.

Deneyimlediğim buydu ama sizde aşırı artmış gaz çıkışını çok mu açtınız çok sıvı çekmiş olabilir [:?][EDIT]Kuro,2025-09-29 14:36:43[/EDIT]
Co2 Hakkında Sorular
[QUOTE=Samnastrp]
İyi bir sistem yapmışsınız ama hem Difüzör hem de diğer aletlere verecek büütçem yok.İç filtrenin su çekme aralıklarından birine sabitlesem hortumu vortex Difüzör görevi görmez mi.[/QUOTE]

İnce ayar vanası olmadan verilen gazı kontrol edemeyebilirsiniz. Hem kontrolsüz fazla oranda verip canlılara zararı olur hem de çok hızlı tükenir bence bir ince ayar vanası edinmeniz lazım. Difüzör olarak da çoğu kişide şırınga içerisinde sigara filtresi gördüm baya da uygulaması kolay 2 haftada bir filtreyi değiştirmeniz gerekiyor sanırım.
Co2 Hakkında Sorular
[QUOTE=Samnastrp]Difüzör olarak bunu buldum ısta UFO co2 Difüzör işe yarar mı.Yada Tropica nın 3 in 1 i ni buldum. ne yazık ki ikisi de seramik.Sizin dediğiniz oksijen içinmiş. elyaf ya da pamuktan bulamadım.Temudan co2 göstergesi almayı düşünüyorum daha önce alan varmı.

.[/QUOTE]

Merhabalar aylardır bu sitemi kullanıyorum. Seramik difüzör ile hiç bir sorunum yok, gece kapatılabiliyor vanadan sabah açabiliyorsunuz. Damla sayacı alıp doğru ayarlarsanız karışım 1 ay boyunca co2 sağlıyor.

[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/co2_sistemim_k1010961.asp[/URL]
Cennet Gurami
Selamlar,

Çok tatlı balıklarınız izlemesi çok keyifli olmalı [:)] Umarım sağlıklı yavrular da alırsınız balıklarınız çok güzel [:)][:nazar:]
Beta İle Kardinal Tetra Beraber Yaşar Mı
[QUOTE=Bergg]Evet akvaryumum bitkili üç çeşit bitki var içinde şuan. Betam ile gayet mutlu ve huzurluyum aslında ben yosun yemesi için nerite salyangozu almaya gitmiştim elinde kalmadığını ama istersem tetra türü verebileceğini söylemişti oradaki abi bana. Ve akvaryumum küp olduğu için tabanım da çok boş yer yok bu yüzden corydora yerine iki tane nerite almayı düşünüyordum.[:)][/QUOTE]

İnternet üzerinden temin edebilirisiniz neriteleri. Ben 4 tane boynuzlu nerite almıştım biri ölmüştü geldiğinde ama 3 ü aylardır sağlıklı şekilde devam ediyorlar.
Cama Kök Yapıştırma
Bence iki uçlara vantuz atıp sabitleseniz tutar bu kökü gibi.

Vantuzları silikon ya da misina ile sıkıca bağlayarak da tutturabilirsiniz bence [:?]
Cama Kök Yapıştırma
Ben kök deyince bitki kökü olarak düşündüm, kusura bakmayın [:D][:$]

Vantuzlar denenebilir bence ben de co2 borusunu, hava hortumuna göre kalın ve dirençliydi düz bir şekilde olsun diye zorla düzleyip vantuzla sabitledim. Atacağını düşünüyordum vantuzu ama atmadı 1 aydır tutuyor. Tabi kıyaslaması bir değil ama vantuzlar gerçekten güçlü olabiliyor, sayısını artırıp deneyebilirsiniz belki [:?]

Bir de bu kadar ağır bir şeyi cama sabitleyip cam üstünde ki stresi artırmak ne kadar sağlıklı olur bilemedim [:?]
Cama Kök Yapıştırma
Merhabalar,

Bitki yapıştırmak için bitki yapıştırıcıları var ama sizin yapıştırmak istediğiniz bitki ne kadar büyük ve cam da ne kadar etkili bilmiyorum. İsterseniz bir bakın bitki yapıştırıcısına da.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.