ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Zuzu2446
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
15
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
53 dakika önce
Toplam Mesaj:
119 [1.18 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
100 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Kahramanmaras
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mustafa

SON 10 MESAJI

Kurulum Aşamasındaki Beta Akvaryumum
[QUOTE=K0L0Ni]

Nerede oluyor tam olarak film? Yüksek modda olsa da orada akıntı olmuyorsa film oluşur. Filmin oluştuğu bölgenin akıntılı olması gerekiyor o zaman olmayacaktır. Zararı olmaz

Çıkışa koyduğunuz sünger akvaryumdaki su dönüşünü epey kısıtlayacaktır. Ben biraz da olsa akıntı olursa daha iyi olacağını düşünüyorum. Bu şekilde filtrasyon ne kadar iyi olur bilemedim.[/QUOTE]

Zararı yoksa problem yok şimdilik.

O zaman süngeri biraz keseyim olmadı kaldırırım komple. Böyle suyun yüzey tarafında hiç akıntı yok.
[QUOTE=K0L0Ni]

Bu şekilde suyun dönmesi kısıtlı olacaktır tabi, ölü yerler daha fazla olacaktır filtrasyon açısından.

Suyun yüzeyinde oluşan film için ilaç kullanmaktan ziyade suyu biraz hareketlendirirseniz oluşmaz o. Küçük bir akıntı yeterli olacaktır. [/QUOTE]

Yani çıkışa sünger koyulması mantıksız mı mantıklı mı anlayamadım?

Akvaryum boşken filtreyi yüksek modda kullanıyordum yine oluyordu. Zararı olur mu bunun?
[QUOTE=K0L0Ni]

Biraz vakit geçirsin akıntısız yerleri keşfedecektir. Şimdilik her yere bakmaya çalışıyor akıntı olsa da gitmek istiyordur. Ortamı tanıyınca rahat olduğu yerlerde takılır[:)][/QUOTE]

Merhaba. İçim rahat etmedi akıntı olayına. Bende filtreden şelale olarak akan yere boş olan bir süngeri yerleştirdim şu anlık suyun üst tarafında akıntı yok ama yanlış mı yaptım doğru mu yaptım bilmiyorum yardımcı olursan sevinirim.

Suyun yüzeyinde baya uzun zamandır doğal film mi ne deniyor ondan yüzüyor nasıl engellerim bunu. Elimde Crystalpronun Aqua Clear ilacı var etkisi olur mu bunun?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/263701/251020252146191.jpg[/IMG]
[QUOTE=K0L0Ni]

Biraz vakit geçirsin akıntısız yerleri keşfedecektir. Şimdilik her yere bakmaya çalışıyor akıntı olsa da gitmek istiyordur. Ortamı tanıyınca rahat olduğu yerlerde takılır[:)][/QUOTE]

Gözlemlemeye devam edeceğim. Teşekkürler.
[QUOTE=K0L0Ni]

Su hala biraz puslu görünüyor, bakteriler oturdukça netleşecektir.

Akıntı konusunda bir süre gözlemleyin, henüz yeni girdi tanka stres de var.

Baktınız zorlamaya devam ediyor filtre çıkış ucunu cama verin biraz daha azalır akıntı[:iyi:][/QUOTE]

Su puslu değil de telefon kamerasındandır. 18 gündür bakteri kültürü var diğer akvaryumun süngerinden alınma ve her gün bakteri yemini düzenli kullanıyorum.

Gözlemlemeye devam edeceğim inşallah strestendir ama filtrenin o tarafa doğru gidince akıntı olduğu belli oluyor.

Filtre zaten enine doğru veriyor suyu ona rağmen bu şekilde.
[QUOTE=K0L0Ni]

Hayırlı uğurlu olsun, sağlıkla büyüsün[:)]

Metileni çok harcamamak için eklemeden önce suyu biraz dökün, yarım litre kadar kalsa yeterli kovada. 5 damla metilen 20-30 saniye beklemesi yeterli. Ardından süzgeçle balığı akvaryuma alın.[/QUOTE]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/263701/241020251935481.jpg[/IMG]

Teşekkür ederim. Adımları sizin dediğiniz gibi yaptım. Balığımı ekledim fakat sanki suyun içi gereğinden fazla su akışı oluyor. Balık filtre yakınlarında zorlanıyor gibi. Video atabilme imkanım olsa atardım ama atamıyorum.
[QUOTE=K0L0Ni]

Ben buldum şimdi. Evet kullanabilirsiniz.

Ana İçerikler:
- Balık ve balık türevleri
- Bitkisel protein özleri
- Tahıllar
- Yosunler (özellikle spirulina gibi)
- Yumuşakça ve kabuklular
- Sebze türevleri
- Maya

Katkı Maddeleri:
- Vitaminler (A, D3, E, C gibi)
- Renk artırıcılar (doğal karotenoidler)
- Mineraller ve eser elementler
- Antioksidanlar
- Koruyucular

Besin Analizi (ortalama):
- Protein: %41 civarı
- Yağ: %8
- Lif: %2
- Nem: %6-8
- Kül: %8-9[/QUOTE]
Merhaba. Balığımı bu gün aldım. İlk başta 45-50dk akvaryum suyunda beklettim poşetiyle. Şimdi damla sistemiyle suya alıştırıyorum. Balığı akvaryuma eklemeden önce de metilen mavisiyle banyo yaptırmayı düşünüyorum. Sizce kaç damla ve kaç dakika beklesin?
[QUOTE=K0L0Ni]

Ben buldum şimdi. Evet kullanabilirsiniz.

Ana İçerikler:
- Balık ve balık türevleri
- Bitkisel protein özleri
- Tahıllar
- Yosunler (özellikle spirulina gibi)
- Yumuşakça ve kabuklular
- Sebze türevleri
- Maya

Katkı Maddeleri:
- Vitaminler (A, D3, E, C gibi)
- Renk artırıcılar (doğal karotenoidler)
- Mineraller ve eser elementler
- Antioksidanlar
- Koruyucular

Besin Analizi (ortalama):
- Protein: %41 civarı
- Yağ: %8
- Lif: %2
- Nem: %6-8
- Kül: %8-9[/QUOTE]

Orta boy bir bulu elimle biraz ufalayarak attım. Şu an suyun yüzeyinde yüzüyor ama illa ki batıcaktır
[QUOTE=K0L0Ni]

Şimdi de yapın su değişimini, bakteriler var, bitkiler var. Onlar da canlı ve temiz suya ihtiyaç duyuyorlar[:)]

Bakteri yemini ağırlıklı olarak filtreye dökün, temel olarak orada kolonileşecekler. Oradan akvaryuma da dağılır. Arada bir tekrarlayın, balık gelse de bitkiler, bakteriler derken amonyak yetersiz kalabilir.

Yemi çok fazla olmamak kaydıyla ve suda eriyip yok olacak boyutlara getirerek dökebilirsiniz. Eğer soya ürünü değilse japon yemi de olur.[/QUOTE]

Moss kargolarım geldiği gün su değişimini de yapacağım.

Bakteri yeminin ölçüm kısmında haftalık olarak ne kadar atılacağı ölçüleri vs. yazıyor. O doğrultuda devam edeceğim.

Elimde Tetra Goldfish Flakes var pul yem, soya ürünü olup olmadığını tam anlayamadım ama bunu kullanabilir miyim?
[QUOTE=K0L0Ni]

Merhaba ağaçlar güzel olmuş[:iyi:] Ben yine görsel açıdan daha kenar veya köşeye konumlandırmanızı öneririm sanki daha güzel görünecek[:)]

Moss parçaları veya başka parçacıklar varsa dip çekimi yapınız. Bitki ve bakteriler biraz daha toparlandıktan sonra onlar halledecekler dip temizliğini ama harici parçaları kendiniz alın tabii.

Normal periyoda göre (5 günde veya haftada 1 %30) su değişimini yapınız.

Elyafı yenilemenize gerek yok, 2 ay kadar kullanabilirsiniz. Ancak 2 haftada bir kez çıkarıp akvaryum suyuyla biraz sıkın, temizleyin. Tertemiz olmasına gerek yok.

Suyun bulanık olmasına şimdilik takılmayın, bakterileriniz henüz oturmadı. Kısa bir zaman sonra berraklaşacaktır su da. Elyaf harici sert bir filtre malzemeniz varsa ona bakteri kültürü dökün bol bol orada üresinler.

Bu arada hem bitkiler hem bakteriler için arada bir yem atmayı da unutmayın[:iyi:]
[/QUOTE]

Dediğiniz konumlandırmayı yapmaya çalışacağım ama yeni mosslar sipariş ettim onlar gelince suyu iyice en dip seviyeye çekip bir bakacağım[:iyi:]

O zaman dip çekimini mutlaka yapmam gerekiyor.

5 günde bir yapılan değişim balık varken diye biliyorum. Şu an balık yok yine de yapmalı mıyım?

Bakteri kültürünü 2 defa diğer akvaryumumdan ekledim. Şu an bakteri yemi olan sıvıyı kullanıyorum. Sıvıyı direkt filtrenin içinde ki süngere mi sıkmalıyım?

Akvaryumumun içi boş iken atmam gereken yem japon balığı yemi olsa herhangi bir problem olmaz demi? çünkü betta balığım için aldığım yemleri daha açmadın.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.