ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
UEK
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
152
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Mayıs 2022 19:02
Son Ziyaret:
17 Eylül 2024 17:32
Toplam Mesaj:
172 [0.20 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
5 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
3

BİLGİLER

Ad Soyad:
Utkan Ege Kervan
Doğum Tarihi:
05 Şubat 2004
Yaş:
20
İl:
Ankara
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Utkan Ege 35x40x35h Bloody Mary Karides 30x30x30h Mavi Melek Karides 35x35x35h Sarı Ateş Neon Karides https://instagram.com/uekshrimps?igshid=MTIzZWQxMDU=

SON 10 MESAJI

Balık Sayısı Ve Türleri Sorun Çıkarır Mı?
40x40x40h 64lt bir akvaryumum var suyu oturdu canlı eklemesi yapacağım.

4 adet cennet gurami 1e 3d
2 Bal Gurami 2d ya da 1e 1d
2 colisa cüce gurami 2e
Kribensis İ Olanlar Buraya
Konuyu Canlandırıp bir soru da ben sorayım. 40x40x40h 64lt bol bitkili bir akvaryumum var filtre sunsun 603b

Bu akvaryum içinde 1 çift kribensis beslemek istesem uygun olur mu? Yoksa eziyet mi etmiş olurum canlılara?
Akvaryum Kumu Yosundan Arındırma
[QUOTE=UKSTUDIO]

Bana kalırsa böyle bir şey yapmanıza gerek yoktu zaten akvaryumunuz anladığım kadarıyla yeni ve yosun patlamaları diatom süreci gibi olaylar normal gibi, akvaryumunuzda ki ışığın süresini azaltıp su değişimleri ve bölgesel excel gübresi ile durumu toparlayabilirdiniz belkide, ayrıca yosun yiyici balıklarınızında olması yosunla mücadelede bir hayli katkı sağlar örneğin sae, ottocat, cüce vatoz türleri, salyangoz türleri, karides gibi özelliklede amano karides bu gibi canlılar hem yosunla beslenip akvaryumunuzun düzenini sağlar hemde hoş bir görüntü oluşturur.[:)][/QUOTE]

Akvaryum yeni değil hocam 2 yıllık yaklaşık 30-40 gün kadar evden uzakta kalmak zorunda kaldım. Otomatik yemleme makinesinin haznesi suya düşmüş su değişimi de yapamadığım için böyle bir durum oldu. Seachem yosun giderici denedim ama hiçbir faydası olmuyor kullanmayı bıraktığım hafta yine başlıyor filtre hortumundan kumlara kadar her tarafta sadece diatom değil. Mavi-yeşil alg, sakal yosunu, cyanobakteri mevcut. Akvaryumda 5 adet nerite, 4 otocinculus ve 2 vatoz olmasına rağmen bu durumdaydı mecbur bozdum. Bu arada sanırım ilk defa bir adaşımı gördüm .d
Akvaryum Kumu Yosundan Arındırma
Akvaryumum taban dahil yosun patlaması yaşadığı için bozup baştan kuruyorum. Kumun içinde belli miktarda yosun kaldı kum miktarı fazla olduğu icinde temizleyemiyorum. Kumu tamamen kurutup bir süre bekledikten sonra kullansam yine yosun oluşur mu?
Bitkilerden Yosun Temizleme
Merhaba Moss üretim tankımda şu an illet bir yosun problemi yaşıyorum içerisinde sadece moss türleri ve toprak olan boş bir akvaryum. Kaç kere suyu yeniden boşaltıp doldurdum ama ama bitkilerin üzerinde kalan yosunlar çoğalmaya devam ediyor. Mosslara zarar vermeden üzerlerindeki sakal,saç ve nokta yosunlarını yok edebilmemin bir yolu var mı?
İç Parazit Kurtulma
Lepistes ana tankımda 1 aya yakındır iç parazit belası ile uğraşıyorum her hafta yeni bir balık hastalanıyordu en sonunda tüm balıkları birlikte karantina akvaryumuna aldım. 2-3 haftadır karantina akvaryumunda tedavideler. Sağ tutup kurtarabildiklerimde şimdiye kadar hiçbir hastalık belirtisi gözlemlemedim. Canlıları tekrar ana tanka eklemek istiyorum fakat tamamen iyileştiklerine nasıl emin olabilirim?
Birde ana tanktaki sudan hala hastalık kapma ihtimalleri var mı bu ihtimale karşı nasıl bir önlem alabilirim?

Güncel
Karideslerim Ölüyor
Öncelikle sorunun nedenini siz zaten söylemişsiniz. Tank kurulalı 1 gün olmuşken içerisine bakteri kültürü eklemesi yapılmış olsa bile canlı eklemesi yapılmaz bakteri kültürü eklenirse minimum 1 hafta eklenmezsa 2-3 hafta civarı beklemek gerekir ki sudaki azot döngüsü oluşsun. Gnays kaya ile alakalı bir durum olduğunu sanmıyorum. Yeni kurulan bir tankta da bitkileri dediğiniz gibi güzelce dezenfekte ettiyseniz planarya görülme ihtimali çok çok düşüktür. Şu an da yapabiliyorsanız (ve daha önce eklemediyseniz) kaliteli bir markanın bakteri kültürlerinden edinin ve üzerinde yazan ölçüde kullanın.
Betta Balığı Satan Yerler
Tamam ben zaten kalitesine bir laf etmedim ya da onları suçlamadım. Kontrol ettim zaten fakat tek tük ve karın bölgesinde olduğu için orada fark edemedim. Ben sadece arkadaşı uyarmak istedim. Sonuçta oradaki dişi bettalar bir arada bulunuyor ve beyaz benek su yolu ile bulaşabilen bir hastalık. O yüzden dikkatli olmasını belirttim.
Betta Balığı Satan Yerler
Nudo Konseptten yakın zamanda betta almanızı tavsiye etmem. Çok sayıda canlı aldım daha önce genel olarak sağlıklı canlıları var fakat geçen hafta aldığım dişi betta da beyaz benek hastalığı olduğunu eve gelince fark ettim. Diğer dişiler bir arada bulunduğu için onlara da bulaşmış olabilir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.