ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
UEK
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
310
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
21 Saat 29 Dakika önce
Toplam Mesaj:
322 [0.28 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
147 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
2

BİLGİLER

Ad Soyad:
Utkan Ege Kervan
Doğum Tarihi:
05 Şubat 2006
İl:
Ankara
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Utkan Ege 30x40x35h Taiwan Bee Karides 30x30x30h Bloody Mary Karides 35x35x35h Betta Smaragdina 50x50x50h Channa Bleheri ⏳ https://instagram.com/uekshrimps?igshid=MTIzZWQxMDU=

SON 10 MESAJI

Betta Akvaryumu?
[QUOTE=Yiğittt]
akvaryumu daha almadım kaç litre önerirsiniz zemine sizce siyah kummu yoksa beyaz kummu daha çok yakışır silis kullanmayacağım.[/QUOTE] minimum 15/20lt mümkünse daha büyük bir akvaryum öneririm. 35X35X35h ölçüleri yani 40lt civarları benim için en uygun ölçüler. Ben zeminde her zaman daha doğal durduğu için açık renkli dere kumu kullanmayı tercih ediyorum ancak kişisel zevk meselesi olduğu için siz hangisini beğeniyorsanız onu tercih edebilirsiniz. Forumda hem dere kumu hem de siyah ya da kahverengi renkli bitki kumları ile yapılmış yüzlerce belki de binlerce tasarım mevcut kısa bir araştırma ile hangi kumun daha çok hoşunuza gittiğine kendiniz karar verseniz daha iyi olur.
Betta Akvaryumu?
Kullanacağınız akvaryum kaç lt? Filtre tercihinizi ona göre yapmalısınız. Silis kum bitki yetiştirmek için için uygun değil maalesef tanecik boyutu küçük olduğu için bitki tutunması ve beslenmesine elverişsiz. Silis kum yerine 4-5mm dere kumu ya da bazalt tavsiye ederim ancak yine de silis kullanacağım derseniz ekim yapmaya gerek olmayan anubias, java fern, moss türleri, su üstü bitkileri, eleodea veya lepistes otu gibi bitkileri kullanabilirsiniz. Düzgün bir bitki kumu alırsanız ve low-tech bir kurulum yapacaksanız CO2 ve gübre ihtiyacı gütmeyen hemen hemen her bitkiyi kullanabilirsiniz ancak tavsiyem mutlaka anubias gibi geniş yapraklı ve bettanın üzerinde duraklayabileceği bitkiler kullanmanız. Işık olarak çeşitli markaların smd led kullanılan ve lümen değeri akvaryumunuza uygun her hangi bir armatürü kullanabilir ya da kendiniz yapabilir veya yaptırabilirsiniz. Ben Armatürk, OrionLed ve instagram üzerinden satış yapan başka bir arkadaşın kendi yapımı olan armatürleri kullanıyorum şu anlık bir sorun yaşamadım tavsiye ederim.
Pipo Filtre Yangın Vs Sorun Çıkarır Mı
[QUOTE=BrainOConner]Pipo filtre alacağım fakat evde olmayınca sorun çıkarıp çıkarmayacağı hakkında bir fikrim yok. Pipo filtre yangın ya da sigorta arttırması yaşatır mı[/QUOTE]
Kendinden motorlu olanlar zaten motor kısmı su içinde bulunduğu için yangın çıkması gibi bir durum söz konusu değil. Standart pipo filtrelerde de zaten elektrikli aksamlar ayrıca satılan hava motorları oldukları için yine pipo filtreden kaynaklı bir sorun olmaz eğer bir sorun çıkarsa hava motorundan kaynaklı olur. Hava motoru tercihinizi kaliteli bir markadan yana kullanırsanız sorun olacağını düşünmüyorum.
Amerikadan Balık Sipariş Etmek?
[QUOTE=fishhyy]
çok teşekkür ederim. wild aramıyorum süslü püslü halfmoon arıyorum [:)]
O zaman Erdal abi ya da Ramazan abinin ithalatlarını takip etmeni öneririm gerçekten kaliteli canlılar geliyor çoğu zaman.

Bitki Önerisi
Büyük Anubias türleri (Glabra, Congensis,,,vs), Cryptocoryne türleri, Amazon hançeri bakabilirsiniz. Bucephalandra tank hacminiz büyük olduğu için iyi bir görsellik için fazla sayıda kullanmanız gerekir, buceler diğer bitkilere göre nispeten daha pahalı oldukları için maliyet açısından zorlayıcı olabilir.
Amerikadan Balık Sipariş Etmek?
[QUOTE=fishhyy]
Çok mantıklı geldi hakaten abi. Erdal türkoğlu dışında başka ithalatçı var mı bilinen? kimlerden sipariş edebilirim?[/QUOTE]
BettaTürk Erdal abi
KCR betta Ramazan abi
En güzel varyete ve renklerdeki canlılara ben onların getirdikleri ithalatlarda rastladım. Asıl büyük ithalatlarını bildiğim kadarı ile 1 ay önce kadar falan gerçekleştirdiler, şu an ya da yakın zamanda o kadar büyük ithalatlar olacak mı bilgim yok.
Bettamarket Cüneyt abi'de de güzel varyeteler mevcut ancak aradığınız tür wild türlerden ise Cüneyt abide diğer iki ithalatçı kadar yok diye biliyorum yalan olmasın.
Gurami Ve Lepistes Otu
İki durumunda olması olası %100 verim ile yavru yaşatmanız zor olur. Elbette iyi ve yoğun bitkilendirirseniz kendini kurtaran yavrular olacaktır ama sayı sizi tatmin eder mi bilemiyorum.
Ro Cihazı İçin Tavsiye
Bende zafer beyden RO cihazımı aldım hatta 1 kere de filtre değişimi yaptım. Kendisi satış esnasında ve sonrasında da gayet ilgili tavsiye ederim.
Balıklarım İçin Yem Yorum Ve Öneri İstiyorum
[QUOTE=Hasanbey0101]

Hocam akvaryum 100 litre zaten. Büyütecem 3 4 aya,300 litrelik,tanka,geçicem,japonlar çok küçük diye düzeni şmidilik bozmim dedim[/QUOTE]
Resimden akvaryum daha küçük gözükmüştü onun için belirtme gereği duydum. 300lt güzel bir tercih olur.
Karma Canlı Doğuran Akvaryumu
Tank iyi ve sık bitkilendirildiyse, görüş kesecek geniş yapraklı bitki ya da kaya/kök gibi dekorlar var ise yavrulardan bir kısım kendini kurtarsa da kayıplar olacaktır. Melekler iyi birer yavru avcısıdır.
Zamanla eş tutma durumu olursa çiftleşme dönemlerinde bölgelerine yaklaşan bazı anaçlara karşı agresiflik gösterebilirler ancak ufak kovalamacalardan öteye geçeceğini sanmıyorum ama yine de iyi bir gözlem şart. Yoğun bir üretim hedefiniz yoksa eklenebilir ancak üretim tankı olarak kurulum yapıyorsanız tavsiye etmem.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.