ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
giyotyn
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
958
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
33 dakika önce
Toplam Mesaj:
861 [0.48 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
73 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
aslan ancir
Doğum Tarihi:
19 Ocak 1978
İl:
Tekirdag
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

aslan ancir

SON 10 MESAJI

Potasyum Nitrat Nereden Bulunabilir ?
Hiç riske girmeye uğraşmaya Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok hocam.
Gübretaş'ta konsantre ürünler var. İstediğiniz oranlı gübreyi seçin alın belirtilen oranda suyla karıştırıp kullanın.
Çok da hesaplı. Bir kiloluklardan alırsınınız senelerce kullanırsınız akvaryumda.
Satış sitesi:
[URL]https://www.gubretasbahcem.com.tr/damlamasulamagubreleri-toz?sira=URUNFIYATIORJINAL&sayfa=1[/URL]
[EDIT]giyotyn,2025-08-10 09:46:40[/EDIT]
Hangi Türle Hobiciliğe Dönmeliyim?
Akvaryumunuzun hacmine göre değişir tabii
Ama 200 lt için düşünürsek mesela
Mücevher çifti- Tetra sürüsü (10-12 adet) ve 4-5 cory ve ayrıca olmassa olmaz cüce vatoz çifti veya elma salyangoz.
Akvaryumun İçi Pas Tutuyor
[QUOTE=Nickim10Harf]
Hocam elma salyangozum vardı 7 tane ama bitkileri sürekli yiyorlardı akvaryumdan çıkartmak zorunda kaldım maalesef normal çözüm yolu yok mu bu durumun[/QUOTE]
Diatom'un yapı taşı silikat. Silikat tutucu filtre malzemeleri kullanabilirsiniz mesela Seachem Phosguard. Ben kullandım ama kısa süreli faydalı oluyor.
Silikat akvaryumda kum varsa kendiliğinden oluşuyor ve bu silikatı kahverengi yosunlar hücre duvarı olarak kullanıyor.
Ancak salyangozlar da silikatı kabuklarını oluşturmak için kullanıyor. Yani aslında salyangozlar kahverengi yosunu yemiyor onu oluşturan elementi kullanıyor. O yüzden akvaryumda ne kadar fazla olursa o kadar iyi.
Salyangozlar aç kalmadıkça bitkilere ilişmez kolay kolay. Yedikleri de zayıf yapraklardır genellikle. Sağlıklı bitkiler kendilerini koruyorlar.
Diatomla mücadele için en ideali minare salyangoz ama onu da çok fazla üreyebildiği için herkes tercih etmez. Ben çevremde bulabilsem başka salyangoz türü sokmam akvaryuma.

Akvaryumun İçi Pas Tutuyor
Pas değil o diatom denen baş belası yani kahverengi yosun.
En iyi çaresi akvaryumda bolca salyangoz bulundurmak. 10-15 tane salyangoz (türü fark etmez, kesenize göre değişir) bir iki ayda tertemiz yapar akvaryumunuzu.
3-4 yıl kadar mücadele ettim bu illetle. Önlem almazsanız tüm bitkileri kaplar çürütürler. Şahsen denemediğim yol yöntem kalmadı.
Ama sonunda 3 adet elma salyangozu aldım, yumurtlayıp çoğaldılar 50 tane oldular ve 3 ay içinde bu illetten tamamen kurtuldum.

[EDIT]giyotyn,2025-08-08 10:40:26[/EDIT]
Axalotl Aldım
[QUOTE=NightWist]
Net sıcaklık. Su sıcaklığı 20 civarında olması gerekli. Axolotllar soğuk su hayvanıdır araştırmadınız mı ? Sürekli klima açık bir odada fanlı bir sistem kurun. Satın almak yerine kendiniz yapın. W1209 veya W3001 alın öncelikle. Güzel bir 12V 2 amper yada üstü bir trafo alın. Kaynak makinelerine takılan yüksek devirli soğutma kapastesi iyi olan fanlar var. Fan olarak onları tavsiye ederim. Bunları birbirine bağlayın. Çok basit lehim bile yok dümdüz klemense kablo bağlıyorsunuz. Piyasa fiyatının üçte birine daha performanslısını imal edersiniz böyle. Türk esnafı her zaman ki gibi tuttuğunu koparıyor. Maks maliyeti 500 tl olan devreyi 2500 tlye satıyorlar. Hatta bugün akvaryumcunun birine gittim isim vermeyeyim 2 dal anubiasa 500 tl dedi. Normal havalarda etkili. Son 1-2 yaza kadar kullanıyordum sıkıntı yaşamadım. Hep suyu 25 derecede tutabildim.[/QUOTE]

Araştırdım tabii ki ama milyonlarca yıllık evriminde bir kaç aylığına yüksek ısıyı belki tolore edebilir diye düşündüm. Neticede Meksika kökenli bir hayvan bu. Tabiatında da arada bir yüksek sıcaklıklara maruz kalıyordur diye düşündüm. Cahillik etmişim.
Öğlen 3:00 civarı bir PC fanına adaptör takıp akvaryumun üzerine koyup çalıştırdım. Yaklaşık 8 saatte suyun ısısı 28,4 dereceden 26,3 dereceye düşmüş. Başarılı sayılır. Ancak su da yaklaşık 1 cm kadar buharlaşmış.
Eğer bir hafta kadar 25 derece altında stabil tutabilirsem tekrar bir axalotl almayı düşünürüm. Hatta belki bir çift alırım bulabilirsem.
İdeal ısı 16-22 derece aralığı ama bir iki ay idare etseler yeter.
Sevimli ve üretilmesi kolay hayvanlar. Yem seçimi gibi dertleri de yok. Ne versen götürüyorlar.
Bakalım.
Axalotl Aldım
Dün öldü.
Yaşatamadım maalesef.
Muhtemelen yüksek ısı kaynaklı. Akvaryumda ısıtıcı yok ancak akvaryum camın önünde ve suyun ısısı 28 derece dolaylarındaydı. Çeşme suyum 25 derece. Bu yüzden 3-4 günde bir su değişimi yapıyordum ve akvaryumu güneş görmesin diye koyu renk bir havluyla kapatmıştım ancak işe yaramadı.
Son bir iki haftadır 3-4 dakikada bir su yüzeyine çıkıp hava alıyordu. Muhtemelen yeleleri parazit kaptı veya bir şekilde işlevini yitirdi ve bu yüzden öldü.
Ben su yüzeyinden hava yutmasını normal bir davranış sanıyordum ama sonradan araştırdığıma göre değilmiş.
Akvaryumda karidesler elma salyangozları ve iki adet tetra da var ancak onlar sapasağlam bu arada.
Akvaryum suyunu soğuk tutmak için fan kullanmak gerekiyor sanırım.
Bu yöntemi deneyerek akvaryumu soğutmayı başarabilirsem tekrar bir axalotl almayı düşünüyorum.
[EDIT]giyotyn,2025-08-05 11:52:48[/EDIT]
Betta Akvaryumuna Salyangoz
2-3 adet alın çoğalırlarsa akvaryumcuya verirsiniz.
Camlardaki yosunlaşma aşırı yemlemeden kaynaklanıyor muhtemelen.
Balığın yediğini görerek azar azar yemlerseniz daha iyi olur.
Ancak alırsanız salyangozlar fazla yemi anında yerler.
Yenmeyen yemler akvaryumda bir çok sıkıntıya sebep olur.
Severum Tankı Ve Tank Arkadaşları
[QUOTE=Tataaa4325]
konudan biraz bağımsız olacak ama 120x60x60 akvaryumda 1 astronot ve 1 severum beslenir mi?[/QUOTE]
Beslenir. Hatta bir çift astronot 1e 2-3d severum da beslenir.
Astronotlar saldırgan türler ama severuma kafa tutamazlar.
Bol dekorasyonlu iyi filtreli 400 lt üzeri bir akvaryumda rahatça beslenir.
Siz yem konusunda sıkıntı yaşamayın yeter.
[QUOTE=Ciklstsever]
Çok sağolun abi peki bitki olarak ne önerirsiniz şu anda aklımda tank olarak,
1e 2dapisto türlerinden birisi galiba kakadu olacak
1e severum
6lı 6cmcivarı bir tetra sürüsü tetra türüne karar vermedim biyotop akvaryumu yapmayı düşünüyorum abi sence uygun mu ve bitki olarak tekrardan sorayım ne önerirsiniz?[:)][/QUOTE]

Cryptocoryne türünden ne olursa alabilirsiniz. Bir tek onlara hiç ilişmiyorlar. Amazon bitkisi diye bilinen uzun yapraklı cryptocoryn balansae veya wendti green, brown önerebilirim. hem çok dayanıklı bitkiler hem de çabuk gelişiyorlar. Anubias da deneyebilirsiniz.
Ama yumuşak yapraklı stem bitkileri hiç önermem.
[QUOTE=Ciklstsever]
Biyotoplarına ve yabancı forumlara vs baktım biyotopların hepsinde apistolar var sizce apisto türleriyle yaşayabilir mi veya bolivian ram gibi türler uygun olur mu ?[:)]
Ayrıca şunları sormayı unuttum örnek biyotoplarda vs hep bitki vardı da hiç bir bitki uygun olmaz mı su üstü bitkileri dahil?[/QUOTE]
Apistolar diğer cüce cikletler hatta kribensisler olur, uygundur. Ancak cüce ciklet türleri düşük ph temiz su severler. Aynı suda severumlar da rahatlıkla yaşarlar ancak severumlar çok kötü su şartlarına bile dayanıklılar. Cüce ciklet türlerini tank iyice oturduktan sonra filtrasyondan emin olunca ekleyin derim.
Bitkili, kütüklü, saklanma alanları olan akvaryumları seviyorlar ancak mutlaka bitkileri didikliyorlar. Açlıktan değil meraktan belki de. Sevdikleri bir yem varsa karınları toksa bir müddet sonra bitkilere fazla ilişmiyorlar. Canlı yeme özellikle sivrisinek larvasına veya soluncana bayılırlar.
Bir de eklemeden geçmeyeyim:
Beyaz benek hastalığına çok duyarlılar. Bir tatil dönüşünde ısıtıcı çalışmadığı için ilk aldığım 5 severumu üç gün içinde beyaz benek yüzünden kaybetmiştim.
O yüzden işi garantiye alıp UV lamba almıştım.
[EDIT]giyotyn,2025-08-03 00:06:14[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.