ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Hakancaglar8638
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
18 Mayıs 2025 20:48
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
3 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
HakanÇağlar
Doğum Tarihi:
20 Kasım 1986
İl:
Kayseri
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
HakanÇağlar (((((((
SON 6 MESAJI
Akvaryumda Sirke Kullanımı
Miktarını kaçırdığınız takdirde ani ölümler kaçınılmaz olacaktır.Bir kaç denemede sıkıntı ihtiva etmedi lakin son döktüğümde ya su değişimini 3 te 1 yani yüzde 30 35' ten fazla yaptığımdan yada sirke ayarını kaçırdım ,bu sebepten genellikle aynı türler etkilendi ölmeye başladı.Halbuki 100 litreye yarım çay bardağı diye geçiyor benim akvaryum 126 litre.Kısacası sirke dökmemekte yada eser miktarda ,miktarını iyi ayarlamakta fayda var.
Miktarını kaçırdığınız takdirde ani ölümler kaçınılmaz olacaktır.Bir kaç denemede sıkıntı ihtiva etmedi lakin son döktüğümde ya su değişimini 3 te 1 yani yüzde 30 35' ten fazla yaptığımdan yada sirke ayarını kaçırdım ,bu sebepten genellikle aynı türler etkilendi ölmeye başladı.Halbuki 100 litreye yarım çay bardağı diye geçiyor benim akvaryum 126 litre.Kısacası sirke dökmemekte yada eser miktarda ,miktarını iyi ayarlamakta fayda var.
Tetra Ve Rasbora Akvaryumunda Tavsiye Tűrlerim
Yıl olmuş 2025 aradan bir hayli zaman geçmiş.Konuyu hortlatmış oldum.O zamanların acemiliği ve imkanların kısıtlı oluşuyla azla yetinmeyi denemiştim.Yer zaman ve maddi imkan yetersizliği ve tecrübesizlikler birleşince bu konuyu açmışım.Şimdi çok merhale kateddim diyemem yada hobide kalıp biraz acı deyenimlerle üstüne araştırdım ve bizzat pratikte gördüğüm sekilde devam ediyorum.Burdaki saygıdeğer arkadaşlarımada teşekkür ediyorum.Akvaryumda büyüdü balıkların sayısıda arttı.Mevcut fazlada olabilir.Elimdemde bir çok tür geçti.Ancak Neon ,Cardinal, Kırmızı burun tetralarda ve Harlequin rasborada hobiden sıkılmadığım veya herhangi bir sorun ihtiva etmediği müddetçe devam edeceğim.Elimden bir kaç tür geçti demiştim bunlar;Espei rasboralarmı(3 3,5 yıl yaşadılar bir daha bulamadım) ,bakır tetralarmı(4 taneydi kendi aralarında çok kavga ediyorlardı.Ara sıra bu kavgadan diğer balıklarda nasibini alıyordu. Bakır tetraları elimden çıkardım arkadaşa verdim 4 seneyi geçti halen bir tanesi yaşıyor) limon tetralarmı,melekmi,elmas tetramı,Penguen tetramı ( bir tane kalmıştı onuda değer verdiğim bir abime arkadaşa verdim diğer balıklara salça oluyordu)vs.Şuan evi ailemle paylaşan küçük dostlarımın mevcudu epey arttı 11 neon tetra 10 cardinal tetra(ilk aldıklarım 2019 2020 arası 4 5 yıl yaşadı ,7 kırmızı burun tetra,7 harlequin rasbora, 6 limon tetra ,5 elmas tetra 4 denisonii barb 2 sae 3 cory( 2 bronz ve1 comando albino yakın zamanda öldü) coriye ekleme yapacağım.10 katil helana salyongoz,epey azalmasına rağmen adi salyangoz yeteri kadar bitki.Şimdi konuyuda uzattık bu balıklardan 5 6 tanesi ancak sürü oluyor gerçekten yazılanlar doğru ancak Neon tetra ve Cardinal tetra gibi turler için en az 6 7 hatta 8 10 tane olmaliki sürü özellikleri oluşacak ve eğer akvaryumun Isı ve ph yumuşaklık vs değerleri yerindeyse akvaryumda fazla oynama yapılmadığı takdirde sorunsuz en az 2 3 yılları var demektir saygılar sunuyorum.[EDIT]Hakancaglar8638,2025-04-22 02:54:05[/EDIT]
Yıl olmuş 2025 aradan bir hayli zaman geçmiş.Konuyu hortlatmış oldum.O zamanların acemiliği ve imkanların kısıtlı oluşuyla azla yetinmeyi denemiştim.Yer zaman ve maddi imkan yetersizliği ve tecrübesizlikler birleşince bu konuyu açmışım.Şimdi çok merhale kateddim diyemem yada hobide kalıp biraz acı deyenimlerle üstüne araştırdım ve bizzat pratikte gördüğüm sekilde devam ediyorum.Burdaki saygıdeğer arkadaşlarımada teşekkür ediyorum.Akvaryumda büyüdü balıkların sayısıda arttı.Mevcut fazlada olabilir.Elimdemde bir çok tür geçti.Ancak Neon ,Cardinal, Kırmızı burun tetralarda ve Harlequin rasborada hobiden sıkılmadığım veya herhangi bir sorun ihtiva etmediği müddetçe devam edeceğim.Elimden bir kaç tür geçti demiştim bunlar;Espei rasboralarmı(3 3,5 yıl yaşadılar bir daha bulamadım) ,bakır tetralarmı(4 taneydi kendi aralarında çok kavga ediyorlardı.Ara sıra bu kavgadan diğer balıklarda nasibini alıyordu. Bakır tetraları elimden çıkardım arkadaşa verdim 4 seneyi geçti halen bir tanesi yaşıyor) limon tetralarmı,melekmi,elmas tetramı,Penguen tetramı ( bir tane kalmıştı onuda değer verdiğim bir abime arkadaşa verdim diğer balıklara salça oluyordu)vs.Şuan evi ailemle paylaşan küçük dostlarımın mevcudu epey arttı 11 neon tetra 10 cardinal tetra(ilk aldıklarım 2019 2020 arası 4 5 yıl yaşadı ,7 kırmızı burun tetra,7 harlequin rasbora, 6 limon tetra ,5 elmas tetra 4 denisonii barb 2 sae 3 cory( 2 bronz ve1 comando albino yakın zamanda öldü) coriye ekleme yapacağım.10 katil helana salyongoz,epey azalmasına rağmen adi salyangoz yeteri kadar bitki.Şimdi konuyuda uzattık bu balıklardan 5 6 tanesi ancak sürü oluyor gerçekten yazılanlar doğru ancak Neon tetra ve Cardinal tetra gibi turler için en az 6 7 hatta 8 10 tane olmaliki sürü özellikleri oluşacak ve eğer akvaryumun Isı ve ph yumuşaklık vs değerleri yerindeyse akvaryumda fazla oynama yapılmadığı takdirde sorunsuz en az 2 3 yılları var demektir saygılar sunuyorum.[EDIT]Hakancaglar8638,2025-04-22 02:54:05[/EDIT]
ışıklı tetra
[;)]Işıklı tetralar yeni keşfettiğim bir tür.Gün ışığı tetra(glowlıght tetra) ve ışıklı tetra ikisi ayrı karıştırması normal isimlerinden dolayı.Petsoplardada öyle satılıyorsada bunda hobicilerin suçu yok.Gün ışığı tetra tecrübem var daha öncede forumda belirttim arkadaşlarada katılıyorum.Dayanıklı balıklar kolay kolay birbirinden ayrılmıyorlar lakin raptiyeyle tutturulmuş gibi çiviyle çakılmış gibi sabitlenmiş bir şekilde duruyorlar.Bazen hareketli balıklara katılıyorlar.Işıklı tetra limon tetra pristella ve elmas tetraya benziyor.Gün ışığı tetra ise;neon tetra ve siyah neon tetraya benziyor sekil itibariyle.
Ayırt etmek bakımından:
Gün ışığı(glowlıght)tetra:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/218718/290320252040181.jpg[/IMG]
Işıklı tetra:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/218718/290320252041121.jpg[/IMG][EDIT]Hakancaglar8638,2025-03-30 01:09:12[/EDIT]
[;)]Işıklı tetralar yeni keşfettiğim bir tür.Gün ışığı tetra(glowlıght tetra) ve ışıklı tetra ikisi ayrı karıştırması normal isimlerinden dolayı.Petsoplardada öyle satılıyorsada bunda hobicilerin suçu yok.Gün ışığı tetra tecrübem var daha öncede forumda belirttim arkadaşlarada katılıyorum.Dayanıklı balıklar kolay kolay birbirinden ayrılmıyorlar lakin raptiyeyle tutturulmuş gibi çiviyle çakılmış gibi sabitlenmiş bir şekilde duruyorlar.Bazen hareketli balıklara katılıyorlar.Işıklı tetra limon tetra pristella ve elmas tetraya benziyor.Gün ışığı tetra ise;neon tetra ve siyah neon tetraya benziyor sekil itibariyle.
Ayırt etmek bakımından:
Gün ışığı(glowlıght)tetra:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/218718/290320252040181.jpg[/IMG]
Işıklı tetra:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/218718/290320252041121.jpg[/IMG][EDIT]Hakancaglar8638,2025-03-30 01:09:12[/EDIT]
Hengeli Rasbora
Çok güzel bir tür 7 yıl olmuş konuyu açalı :)Şuan bakıyormusunuz hengeliye bilmiyorum bir başka yerde yeşil rasboralarla birlikte bir konu açtığınızı görmüştüm.Hengeli rasbora heryerde bulunmuyor.Bendede harlequin ve espei rasbora var.Bulunduğum ilde hengeli bulabilirsem almayı düşünüyorum
https://www.akvaryum.com/trigonostigma_hengeli_ates_isigi_rasbora_tatlisur_7_3332.asp#[EDIT]Hakancaglar8638,2024-07-16 01:21:13[/EDIT]
Çok güzel bir tür 7 yıl olmuş konuyu açalı :)Şuan bakıyormusunuz hengeliye bilmiyorum bir başka yerde yeşil rasboralarla birlikte bir konu açtığınızı görmüştüm.Hengeli rasbora heryerde bulunmuyor.Bendede harlequin ve espei rasbora var.Bulunduğum ilde hengeli bulabilirsem almayı düşünüyorum
https://www.akvaryum.com/trigonostigma_hengeli_ates_isigi_rasbora_tatlisur_7_3332.asp#[EDIT]Hakancaglar8638,2024-07-16 01:21:13[/EDIT]
Corydoras Julii - Leopard Karmaşası
Leopar corydorasların benekleri daha yoğun daha koyu ortadan geçen benekler çizgi halinde birleşiyor üst yüzgeci daha siyah
Leopar corydorasların benekleri daha yoğun daha koyu ortadan geçen benekler çizgi halinde birleşiyor üst yüzgeci daha siyah
Kardinal Tetra Mı? Neon Tetra Mı?
Her ikisindende beslemekteyim ikisininde artıları eksileri var.
Akvaryum ölçüsü
70×35×30
70 lt
Envanter
Gül bitkisi ,limon bitkisi
7 Cardinal Tetra
6 Neon Tetra
4 Rummy Nose tetra
4 Glowlight Tetra
4 Harlequin RASBORA
1 Penguen Tetra (şans eseri iki tane almıştım biri öldü.)
2 comando çöpçü
1 cüce vatoz
Su parametreleri aralıkları, Isi ,Ömür, Boy
Neon Tetra Artıları Eksileri
1)Ph hususunda daha sert su (Ph 7 yi geçiyor ki hiç ölçmedim )
2)Daha hızlı boylanma eksisi fazla büyümez genelde daha küçük olur 2,5-3 cm en fazla 3,5
3)Ömür normali 1-2 yıl iyi bakılırsa 3-5 yıl bazı yerlerde 10 yıl yazıyor inanmıyorum 1,5 yıldır bir tanesi yaşıyor digerleriyle 4 cm ye yakın boy Maaşallah
4)Isı 22"27" (daha düşük ısılardaysa bakılabilir lakin ömür düşer bende 27" sabit)
Cardinal Tetra
1)Ph 5,5-7 hiç ölçmedim
2)Boy 4 cm(bendekiler 2,5 cm yi geçmedi)
3)Ömür 1 yıl iyi bakılırsa 3 yıl (Bendekiler 3 ayı gecmedi sebebi ve ph ve ısıda dikkatli olmamam şimdi zeolit aldım 2 ayı buldu bakalim)[;)]
4)Isı 24"29" derece 27" s
[IMG][/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/218718/131120200008061.jpg[/IMG]
Ekleme yapayım ,4 sene sonra yazıyorum[:)]
Akvaryumu büyüttüm.O zaman aldığım 2020 ye kadar olan kardinaller ve daha sonraki eklediğim kardinaller 4,5 cm yı bulanlar oldu ve 4-4 5 yıl yaşayanlar oldu.Bu aya 29 Mart 2025 :7 kardinal 1 Neon 4 rasbora 4 rummy nose 4 limon tetra,1 comando çöpçü yeteri kadar adi salyangozlar vs [:(] Bu seneye espei rasboralar sizlere ömür 3_3,5 yıl kadarda onlar yaşadı glowlightlarda bir 3 yıl yasadı.Harlequinler bir 4- 4 5 yıl yaşadı halen yaşıyor ikisi hariç.Limonlar 4 ü geçti.Bakır tetraları bir arkadaşa verdim akvaryumda huzursuzluk çıkarıyorlardı. Şuan 3,5 yıl 4 yılda onlar halen arkadaşta yaşıyor Kırmızı burunlar 4 ya da bir 4, 5 yıl yasayan oluyor tek tük.Sorun şu ki ben balıkların hepsine ekleme yaptım ve bu ekleme esnasında ölenler oldu. Neon 11 adete çıkardım,cardinaller 7 iken 8 yaptım bir ekledim.Sonra 2 tane 5 adet eklerken yaşlı olanlar ölmeye başladı.Toplam ölenlerle birilkte cardinal tetra 15 16 adeti bulmuştu.Yeni yavrudanda bir tane öldü toplam 9 tane elimde kaldı.İnşallah ölen olmaz.Limonlar 4 iken 6 ya,Rasboralar 4 iken 9 a(7 tane kaldı iki yaşlı öldü),Kırmızıburunlar 4 iken 8 e çıkardım sayıyı.Ek olarak 5 tane elmas tetra,iki sae aldım,10 katil salyangoz,bir comando corydoras vardı sayıyı artırdım.2 bronz, bir albino cory ekledim akvaryumcuda bunlar vardı başka bir yerede uğramadım zaman kısıtlıydı işim vardı.Cory sayısını 4 yaptım.Yeni balıklardan bir kırmızı burun aldığım gün hakkın rahmetine kavuştu.Sonradan yine ekledim kırmızı burun. Cardinallerdende 1 tane yaşlı küçük boyutta olanı kaldı.Diğer yaşlı cardinaller birer ikişer sayıyla ve birer ikişer gün arayla ölmeye başladı.Rasboralardanda iki kayıp.Bu eklemeden kırmızı burunu es geçiyorum o ilk başta hava soğuktu yavruydu şoka girdi diye tahmin ediyorum.Yani sözün özü balıklar yaşlı ve dirençleri az oldukları için yeni gelen balıklardan muhtemelen hastalık kaptılar.Korana zamanı 65 yaş üstü hastalar gibi bir örnek gösterebiliriz.Ekleme yaparken ekleyeceğiniz balıkların suyu iyi aşılayın ve Cardinaller,
neonlar ve muadilleri için söylüyorum en az 5 6 balık ekleme yapın.Değilse kardinaller genel anlamda neonlara göre daha uzun yaşıyorlar yeterki sayı 5 in altına düşmesin ve akvaryumda fazla oynama olmasın.Ama neonlardanda 3 4 yıl yasayan 3,5 4 cm yi görenler oluyor.Büyük boy almaya gayret sarf edin.Ayrıca akvaryumda sıcaklık ve su parametreleri önemli faktörler.Genel anlamda Neon,Cardinal,Kırmızı burun ve muadili küçük ve hassas balıklar dikkat edildiği takdirde dayanıklı balıklar.Ben yinede Neon ve cardinal tetralarım ikisindende vazgeçmem.Ayrım yapmam ve karışık takılırlar.Üçüncüde ömrüm yettikçe ve hobiden soğumaz bir aksilk yaşanmaz inşallah hep kırmızı burun olacaktır.Keyifli hobiler herkese.[:iyi:][EDIT]Hakancaglar8638,2025-04-06 00:07:02[/EDIT]
Her ikisindende beslemekteyim ikisininde artıları eksileri var.
Akvaryum ölçüsü
70×35×30
70 lt
Envanter
Gül bitkisi ,limon bitkisi
7 Cardinal Tetra
6 Neon Tetra
4 Rummy Nose tetra
4 Glowlight Tetra
4 Harlequin RASBORA
1 Penguen Tetra (şans eseri iki tane almıştım biri öldü.)
2 comando çöpçü
1 cüce vatoz
Su parametreleri aralıkları, Isi ,Ömür, Boy
Neon Tetra Artıları Eksileri
1)Ph hususunda daha sert su (Ph 7 yi geçiyor ki hiç ölçmedim )
2)Daha hızlı boylanma eksisi fazla büyümez genelde daha küçük olur 2,5-3 cm en fazla 3,5
3)Ömür normali 1-2 yıl iyi bakılırsa 3-5 yıl bazı yerlerde 10 yıl yazıyor inanmıyorum 1,5 yıldır bir tanesi yaşıyor digerleriyle 4 cm ye yakın boy Maaşallah
4)Isı 22"27" (daha düşük ısılardaysa bakılabilir lakin ömür düşer bende 27" sabit)
Cardinal Tetra
1)Ph 5,5-7 hiç ölçmedim
2)Boy 4 cm(bendekiler 2,5 cm yi geçmedi)
3)Ömür 1 yıl iyi bakılırsa 3 yıl (Bendekiler 3 ayı gecmedi sebebi ve ph ve ısıda dikkatli olmamam şimdi zeolit aldım 2 ayı buldu bakalim)[;)]
4)Isı 24"29" derece 27" s
[IMG][/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/218718/131120200008061.jpg[/IMG]
Ekleme yapayım ,4 sene sonra yazıyorum[:)]
Akvaryumu büyüttüm.O zaman aldığım 2020 ye kadar olan kardinaller ve daha sonraki eklediğim kardinaller 4,5 cm yı bulanlar oldu ve 4-4 5 yıl yaşayanlar oldu.Bu aya 29 Mart 2025 :7 kardinal 1 Neon 4 rasbora 4 rummy nose 4 limon tetra,1 comando çöpçü yeteri kadar adi salyangozlar vs [:(] Bu seneye espei rasboralar sizlere ömür 3_3,5 yıl kadarda onlar yaşadı glowlightlarda bir 3 yıl yasadı.Harlequinler bir 4- 4 5 yıl yaşadı halen yaşıyor ikisi hariç.Limonlar 4 ü geçti.Bakır tetraları bir arkadaşa verdim akvaryumda huzursuzluk çıkarıyorlardı. Şuan 3,5 yıl 4 yılda onlar halen arkadaşta yaşıyor Kırmızı burunlar 4 ya da bir 4, 5 yıl yasayan oluyor tek tük.Sorun şu ki ben balıkların hepsine ekleme yaptım ve bu ekleme esnasında ölenler oldu. Neon 11 adete çıkardım,cardinaller 7 iken 8 yaptım bir ekledim.Sonra 2 tane 5 adet eklerken yaşlı olanlar ölmeye başladı.Toplam ölenlerle birilkte cardinal tetra 15 16 adeti bulmuştu.Yeni yavrudanda bir tane öldü toplam 9 tane elimde kaldı.İnşallah ölen olmaz.Limonlar 4 iken 6 ya,Rasboralar 4 iken 9 a(7 tane kaldı iki yaşlı öldü),Kırmızıburunlar 4 iken 8 e çıkardım sayıyı.Ek olarak 5 tane elmas tetra,iki sae aldım,10 katil salyangoz,bir comando corydoras vardı sayıyı artırdım.2 bronz, bir albino cory ekledim akvaryumcuda bunlar vardı başka bir yerede uğramadım zaman kısıtlıydı işim vardı.Cory sayısını 4 yaptım.Yeni balıklardan bir kırmızı burun aldığım gün hakkın rahmetine kavuştu.Sonradan yine ekledim kırmızı burun. Cardinallerdende 1 tane yaşlı küçük boyutta olanı kaldı.Diğer yaşlı cardinaller birer ikişer sayıyla ve birer ikişer gün arayla ölmeye başladı.Rasboralardanda iki kayıp.Bu eklemeden kırmızı burunu es geçiyorum o ilk başta hava soğuktu yavruydu şoka girdi diye tahmin ediyorum.Yani sözün özü balıklar yaşlı ve dirençleri az oldukları için yeni gelen balıklardan muhtemelen hastalık kaptılar.Korana zamanı 65 yaş üstü hastalar gibi bir örnek gösterebiliriz.Ekleme yaparken ekleyeceğiniz balıkların suyu iyi aşılayın ve Cardinaller,
neonlar ve muadilleri için söylüyorum en az 5 6 balık ekleme yapın.Değilse kardinaller genel anlamda neonlara göre daha uzun yaşıyorlar yeterki sayı 5 in altına düşmesin ve akvaryumda fazla oynama olmasın.Ama neonlardanda 3 4 yıl yasayan 3,5 4 cm yi görenler oluyor.Büyük boy almaya gayret sarf edin.Ayrıca akvaryumda sıcaklık ve su parametreleri önemli faktörler.Genel anlamda Neon,Cardinal,Kırmızı burun ve muadili küçük ve hassas balıklar dikkat edildiği takdirde dayanıklı balıklar.Ben yinede Neon ve cardinal tetralarım ikisindende vazgeçmem.Ayrım yapmam ve karışık takılırlar.Üçüncüde ömrüm yettikçe ve hobiden soğumaz bir aksilk yaşanmaz inşallah hep kırmızı burun olacaktır.Keyifli hobiler herkese.[:iyi:][EDIT]Hakancaglar8638,2025-04-06 00:07:02[/EDIT]
SON MESAJLAR
- Axolotlım Yem Yemiyor usay, 15:12
Yeni Üye Forumu - Cinsiyet Ayrımı mitii, 15:12
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Kum Şelalesi Ve Bitkili Akvaryum Kurulumunda Öneri BoZeY, 14:46
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Oblong Akvaryum Sıcaklığı Ve Kapaksız Kullanma proavkayrumcu, 14:10
Yeni Üye Forumu - Trichopsis Vittata - Yavrular 2. Sfda Neothauma, 13:50
Akvaryum Tanıtımı - Bitki Tür Tavsiyesi Hk. İnci Kefali, 13:42
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 90*45*45 Natural Style MehmetAkif, 12:37
Akvaryum Tanıtımı - Aydınlatmanın 24saat Açık Kalması XNevermore, 12:36
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Akvaryumum Sizce Nasil? Eksik-gedik Nedir? Orhan76, 12:01
Akvaryum Tanıtımı - Sessiz Hava Motoru Tavsiyesi Orhan76, 11:59
Malzemeler ve Yemler Forumu - Green Moscow Lepistes OgiStotch, 11:57
Canlı Doğuranlar - Aquel Ultramax Filtre Hakkinda muzunman, 11:54
Filtreleme Seçenekleri - İlk Akvaryum Deneyimim yyiImaz, 10:46
Akvaryum Tanıtımı - Balkonda Lepistes Can T., 10:15
Canlı Doğuranlar - Bitkili Melek Akvaryumu TTezcan, 10:14
Yeni Üye Forumu - Taeniacara Candidi bendeniztayfun, 09:25
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - İmbellis Paradise Neothauma, 09:15
Akvaryum Tanıtımı - Teleskop Balığımın Ağzındaki Beyazlık Orhan76, 08:53
Hastalıklar ve İlaçlar - Sobo Şelale Filtre Mi Dolphin Şelale Filtre Mi GhostKoi, 07:56
Filtreleme Seçenekleri - Balıklarımı Hediye Ediyorum Muhammed2323, 04:03
Yeni Üye Forumu - Balığım Durgun Ve Ağızı Açık CihanEfruz, 01:20
Yeni Üye Forumu - 60*30*40 Nature High Tech Denemesi :) kubilaykoparan, 00:26
Akvaryum Tanıtımı - Tilki Kuyruğu Çürüyor Hidro Dinamik, 00:01
Bitki Türleri ve Bakımı - Güncelleme Zamanı Tataaa4325, 22:48
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Suyum Düzelmiyor İnci Kefali, 21:44
Yeni Üye Forumu - Su Hala Bulanık dremreavsar, 20:44
Akvaryum Bilimi - Mavi Melek Karides Akvaryum Kurulumu fishhyy, 19:43
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Akvaryum Bitki Kumu AlexBalık, 16:55
Yeni Üye Forumu - Japon Akvaryumu Bitki Önerisi bendeniztayfun, 16:32
Yeni Üye Forumu - Japon Balığı cihann7, 16:19
Sazansıgiller - 🚑 Balığım Hamile Mi? — Güncel İnci Kefali, 16:19
Canlı Doğuranlar - Genetiktetra Surekli Ölüyir İnci Kefali, 16:07
Yeni Üye Forumu - High Tech Paludaryum ArtaN, 14:58
Akvaryum Tanıtımı - Bitki Adaptasyonu giyotyn, 14:06
Bitki Akvaryumları Genel - Lepistes Yem Yememe, Zayiflama, Ölme Aguamentist, 12:53
Hastalıklar ve İlaçlar - Lepistesin Kafa Kısmı Garip Bir Hastalık Var Aguamentist, 12:49
Hastalıklar ve İlaçlar - Betta Balığım Geri Yuva Yapmıyor İnci Kefali, 09:04
Yeni Üye Forumu - Dainichi Veggie Pro Vs Veggie Fx dimbeleth, 02:37
Malzemeler ve Yemler Forumu - Aguamentist Youtube Ve Sosyal Medya Tanıtımları Aguamentist, 01:37
Akvaryum Dünyasından Haberler - 30 Litre Akvaryum İçin Ne Önerirsiniz ? proavkayrumcu, 00:14
Yeni Üye Forumu - Tür Önerisi Tustwis, 23:38
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Cüce Vatoz Hakkında Destek Turanii, 23:37
Kedi Balıkları Forumu - Neolamprologus Multifasciatus muhammet abaci, 23:15
Tanganyika Cichlidleri Tanıtımı - Walstad Toprak giyotyn, 23:03
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Uzun Aradan Sonra Bitkili Akvaryum AHLİ59, 22:26
Akvaryum Tanıtımı - Tür Önerisi IgorVladimir, 21:43
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Deniz Akvaryumu Sonrası Bitkili Emre karabas, 21:21
Akvaryum Tanıtımı - Siyanobakteri Ve Tanımlayamadığım Yosun Sorunu CoryCory, 21:14
Yosun - Akvaryumum Melek Balıkları İçin Yetersiz Mi? Boromir, 20:06
Yeni Üye Forumu - Resimdeki Bitki Lepistese Zarar Verir Mi? metehan0106, 18:55
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Bitki Çeşitleri emreemin 15:29
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 15:29
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 15:29
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 15:29
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 15:29
- Super Red Tül Kuyruk Damızlık Çift DTkadir 15:28
- Kiraz Karides CAKes06 15:04
- Co2 Tüp , Co2 Diffüzörler, Co2 Regülatör devko 14:46
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri devko 14:46
- Bitki , Sıvı Gübre , Ramshorm CevdetSERBEST 14:02
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 14:02
- Moss Teli CevdetSERBEST 14:02
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 13:42
- Çizgili Ve Altın Elma Salyangozu GOLDFISH 13:42
- Eheim 3e (700) 2078 - 1850 Lt/h MEGALODON34 13:19
- Fluval 306 1150lt/h MEGALODON34 13:19
- Hydrocotyle Leucocephala, Myriophyllum Tuberculatu emregungor 13:16
- Christmass Moss Ve Pellia Moss emregungor 13:16
- Saz Bitkisi Furkann 13:14
- Un Kurdu ( Canlı Yem) Furkann 13:14
- ❗️🔹️ N P K ➕️ Fe ➕️ Excel ➕️ Yosun Giderici 🔹️❗️ F13K 13:03
- 🌲 Cüce Vatoz,christmas Moss,subulata,mikra,saz 🌲 F13K 13:03
- Çift Melek, Oranda, Cüce Vatoz F13K 13:03
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 12:37
- Su Piresi+ Yeşil Su & Infusoria & Yetişkin Artemia Amati340 12:37
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 12:37
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 12:37
- Sicce Shark 300 Protein Skimmer vel1d 12:02
- Eheim Reeflex Uv Filtre 350 7 Watt Hiko 11:33
- Creaqua Firefly V2 150cm 100watt Ayaklı Armatür Hiko 11:33
- Güney Amerika Cichlidleri Ramboy 11:27
- Microfex Canlı Garantili Gönderim Rafayel 11:27
- Seachem Amguard Rafayel 11:27
- Aquael Fzn Pro 1000 Askı Filtre 7,1w 900l/s orimohito 11:26
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 11:05
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 11:05
- Eş Kribensiz Haci dağ 11:04
- İnce Ayar Vanalı Yıldız Marka Regülatör Aporetti 10:51
- Hobiyi Bırakıyorum. Premium Ürünler Satılık burakbozcelik 10:42
- German Ramirazi cnzgr 10:40
- Altolamprologus Gold Head Kantalamba Yavruları ertuğrull 10:39
- 5 Erkek Saulosi Emirk 10:37
- 44 Cm Mangrow Emirk 10:37
- Malzeme propecia 10:25
- Fluval 107 207 307 Ve Jbl E701 Sıfır Kapalı Kutu propecia 10:25
- Kökler Ve Bitkiler Mikail Erdoğan 10:02
- Akvaryum Adına Her Şey Komple Akvaryum Malzemeleri Mikail Erdoğan 10:02
- Grindal Set Ve Mikrofex 300 AtlasPoyraz 09:45
- Eheim Professionel 4+ egedin 09:39
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 09:39
KULLANICILAR
- 132 Online Kullanıcı, 72 Üye
Online Kullanıcılar
AtaDemirci,
Smokie,
darkaura,
IgorVladimir,
OrhuN Sarı,
45eng,
serbytes,
egedin,
Orhan76,
mdogu,
dremreavsar,
ufukkisikk,
otolkurt,
bugra_81,
SG79,
mar76,
osmandbnl,
GErgun,
ArtaN,
Jeveux,
Neothauma,
Hidro Dinamik,
eackgzz,
Mikail Erdoğan,
Koksal Gurkan,
FurkanTezcan,
Kerberos00,
Ehtiyar,
inspector,
totaku,
İnci Kefali,
atakanaydin,
xkurso,
Salih06,
ozgurko,
night_clubs,
umutak,
BLGHN,
scorpion26,
Hiko,
ilturk,
Mehari,
mertt1925,
hepatik,
artgy,
yggdrasils,
Gastropoda,
Rafayel,
hobiste,
baliknemo,
yns325,
Tkots,
mitii,
proavkayrumcu,
mutlubaba,
usay,
asliaral,
erden1976,
achiiles_622,
DenizUlucutsoy,
ozkoktr,
Tortuga4,
Takoatc,
Ömer t,
UEK,
ahmetfiratozkaya,
şansal,
mr.eliguzel,
akandemir1,
CAKes06,
emreymd,
popokio,
canrsln,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.