ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
silametin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Eylül 2018 14:17
Son Ziyaret:
26 Ocak 2020 22:14
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Sıla Metin
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Sıla Metin
SON 3 MESAJI
Evde Zeytin Nasıl Yapılır?
Herkese merhaba. [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/kahvaltilik""]kahvaltılık[/URL] için ilk alınan şeylerden biri zeytindir. Evde yapımı aslında o kadar da zor olmayan zeytinin nasıl yapıldığını anlatmak istedim. İnternetten edindiğim bilgilerle tabi:) aslında ben egede yaşıyorum ve bahçemiz var bu yüzden şanslıyım. Fakat nerede olursanız olun yapabileceğiniz bir şey bu. İlgililere şimdiden kolay gelsin :)
YEŞİL ZEYTİNİN PÜF NOKTALARI
Yeşil zeytin, zeytinlerin olgunlaşmaya ilk başladığı dönemde toplanan mahsulle yapılır. Siyah zeytin kadar uzun ömürlü olmadığı için kısa sürede tüketilmesi gereken yeşil zeytin, çizme, kırma ve bütün zeytin olmak üzere üçe ayrılır.
Çizme ya da çizik zeytin için zeytinin etli kısımlarına çekirdeğine kadar gelecek şekilde bıçakla bir çizik atılır. Kırma zeytin ise genelde zeytinlerin iki taş arasında hafifçe ezilerek etinin çekirdeğinden ayrılmasının kolaylaştırılması demektir. Kırma zeytin daha kısa sürede yenebilir kıvama gelir ancak yumuşayıp kıvamını kaydetmesi de aynı şekilde hızlı olur.
Bütün zeytin çizmeden ve kırmadan sadece temizlendikten sonra kurulmuş zeytine verilen addır ve diğer yeşil zeytinlere nazaran daha buruk, acımsı bir tadı olur. Çünkü çizme ve kırma zeytinin acı suyunun çıkmasını kolaylaştırır.
YEŞİL ZEYTİN NASIL YAPILIR?
Evde ilk kez yeşil [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/zeytin""]zeytin[/URL] yapacaksanız daha küçük miktarları deneyebilirsiniz. Ancak standart bir 5 litrelik kavanoz için 3 ila 3,5 kilogram zeytine ve yaklaşık 1 kilogram kaya tuzuna ihtiyacınız olacak.
Yapılış aşamasında öncelikle zeytinlerinizi iyice temizleyin. Ezik ve çürük olan zeytinler diğerlerinin de bozulmasına neden olacağı için iyice ayıklanmalıdır. Zeytinlerin yaprak ve saplarını da temizledikten sonra hepsini iyice yıkayın. Güzelce çizdiğiniz zeytinlerinizi kavanoza doldurun. Üzerini de kaya tuzu eklenmiş suyla aldığı kadar tamamlayın. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp zeytinlerinizi güneş görmeyen serin bir yerde 1 ay kadar dinlenmeye bırakın.
Eğer kırma zeytin tercih ediyorsanız zeytinlerin suyunu her gün değiştirip yenileyin. Böylece zeytin acısını 10 gün gibi kısa bir sürede atıp tatlanacaktır. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi kırma zeytin çabuk yumuşadığı için çizme zeytin kadar büyük miktarda yapmamanız tavsiye edilir."
Herkese merhaba. [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/kahvaltilik""]kahvaltılık[/URL] için ilk alınan şeylerden biri zeytindir. Evde yapımı aslında o kadar da zor olmayan zeytinin nasıl yapıldığını anlatmak istedim. İnternetten edindiğim bilgilerle tabi:) aslında ben egede yaşıyorum ve bahçemiz var bu yüzden şanslıyım. Fakat nerede olursanız olun yapabileceğiniz bir şey bu. İlgililere şimdiden kolay gelsin :)
YEŞİL ZEYTİNİN PÜF NOKTALARI
Yeşil zeytin, zeytinlerin olgunlaşmaya ilk başladığı dönemde toplanan mahsulle yapılır. Siyah zeytin kadar uzun ömürlü olmadığı için kısa sürede tüketilmesi gereken yeşil zeytin, çizme, kırma ve bütün zeytin olmak üzere üçe ayrılır.
Çizme ya da çizik zeytin için zeytinin etli kısımlarına çekirdeğine kadar gelecek şekilde bıçakla bir çizik atılır. Kırma zeytin ise genelde zeytinlerin iki taş arasında hafifçe ezilerek etinin çekirdeğinden ayrılmasının kolaylaştırılması demektir. Kırma zeytin daha kısa sürede yenebilir kıvama gelir ancak yumuşayıp kıvamını kaydetmesi de aynı şekilde hızlı olur.
Bütün zeytin çizmeden ve kırmadan sadece temizlendikten sonra kurulmuş zeytine verilen addır ve diğer yeşil zeytinlere nazaran daha buruk, acımsı bir tadı olur. Çünkü çizme ve kırma zeytinin acı suyunun çıkmasını kolaylaştırır.
YEŞİL ZEYTİN NASIL YAPILIR?
Evde ilk kez yeşil [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/zeytin""]zeytin[/URL] yapacaksanız daha küçük miktarları deneyebilirsiniz. Ancak standart bir 5 litrelik kavanoz için 3 ila 3,5 kilogram zeytine ve yaklaşık 1 kilogram kaya tuzuna ihtiyacınız olacak.
Yapılış aşamasında öncelikle zeytinlerinizi iyice temizleyin. Ezik ve çürük olan zeytinler diğerlerinin de bozulmasına neden olacağı için iyice ayıklanmalıdır. Zeytinlerin yaprak ve saplarını da temizledikten sonra hepsini iyice yıkayın. Güzelce çizdiğiniz zeytinlerinizi kavanoza doldurun. Üzerini de kaya tuzu eklenmiş suyla aldığı kadar tamamlayın. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp zeytinlerinizi güneş görmeyen serin bir yerde 1 ay kadar dinlenmeye bırakın.
Eğer kırma zeytin tercih ediyorsanız zeytinlerin suyunu her gün değiştirip yenileyin. Böylece zeytin acısını 10 gün gibi kısa bir sürede atıp tatlanacaktır. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi kırma zeytin çabuk yumuşadığı için çizme zeytin kadar büyük miktarda yapmamanız tavsiye edilir."
Çocuk Botu Seçmek
Kış aylarına girerken herkesin gündemindeki en önemli maddelerden biri, kışlık giyim kuşamdaki eksikleri tamamlamak. Monttan, kazaklara, botlardan, kışlık aksesuarlara her alanda yeni sezon ürünleri bekleniyor. Çocuk sahibi olan insanlar ise hem kendileri hem de çocukları için kış alışverişinin peşinde. Peki çocuğunuza kışlık kıyafetler alırken nelere dikkat etmemiz gerekir? [URL=https://www.lilbugga.com/cocuk-bot]Çocuk botları[/URL] nasıl seçilir? Bu konuda biraz araştırma yaptım, bulduğum sonuçları sizinle paylaşmak istedim.
Ayaklarımız terleyen organlarımızdır, bu nedenle iyi bir kışlık botun terletmeyen yapıda olması ve nefes alıyor olması önemlidir. Pek çok kışlık bot modelinde anti-bakteriyel ve mikropları engelleyen özellikler olduğunu fark edeceksiniz. Bu türden kışlık bot modellerini tercih etmeniz, hem ayak kokusunu engelleyecek hem de ayaklarınız terden nemlendiğinde diğer ayak problemlerini (mantar gibi) önlemede yardımcı olacaktır. Aynı konuyu bir de çocuğunuz için düşünün, çocukların ayakları da yeni yeni geliştiği ve sürekli hareket halinde oldukları için hassas ve terlemeye karşı önlem almamız gereken yapıdalar.
Çocuk botu seçiminde özellikle botlarda dikkat edilmesi gereken nokta botların sert ayakkabı olması nedeniyle alt tabanlarının yumuşak malzemeden yapılmış olanlarının alınmasıdır. Botlar bize yürüme esnasında bize yeteri kadar elastike sağlayamayabilirler. Bu sebepten dolayı bot ayakkabılarda ayaktaki alt tabandaki malzemenin yumuşak bir malzeme olması ön plana çıkmaktadır. Kışlık ayakkabı kullanımda botlara geçildikçe Elastiketin azalmamasına önem göstermek ve yürüyüş esnasında çocuğun esnekliğine katkı sağlaması ön planda önemlidir.
Kış aylarında özellikle kar yağışının ve buzlanmanın yoğun olarak yaşandığı yerlerde ikamet ediyorsanız tuhaf kayma görüntüleri, üzücü düşüşler ve benzer küçük kazalar yaşamamak için seçeceğiniz kışlık botun tabanının zemine kuvvetle temas etmesi gerekir. Kaymaz tabanlı botlar konforlu ve güvenli bir yürüyüş deneyimi sağlar. Kışlık botun dış tabanı için kaymalara karşı en çok tercih edilen malzeme kauçuktur. Tabanı kauçuk olan modellerle daha güvenli bir biçimde yürüyebilirsiniz.
Örneğin, bir sitede görüp çocuğuma kış için şimdiden aldığım şu [URL]mavi spor kışlık bot[/URL], gayet düzgün duruyor ve görünüşü de şimdiden çocuğumun çok hoşuna gitti. Sizlere de tavsiye ederim.[EDIT]silametin,2019-10-11 03:56:53[/EDIT]
Kış aylarına girerken herkesin gündemindeki en önemli maddelerden biri, kışlık giyim kuşamdaki eksikleri tamamlamak. Monttan, kazaklara, botlardan, kışlık aksesuarlara her alanda yeni sezon ürünleri bekleniyor. Çocuk sahibi olan insanlar ise hem kendileri hem de çocukları için kış alışverişinin peşinde. Peki çocuğunuza kışlık kıyafetler alırken nelere dikkat etmemiz gerekir? [URL=https://www.lilbugga.com/cocuk-bot]Çocuk botları[/URL] nasıl seçilir? Bu konuda biraz araştırma yaptım, bulduğum sonuçları sizinle paylaşmak istedim.
Ayaklarımız terleyen organlarımızdır, bu nedenle iyi bir kışlık botun terletmeyen yapıda olması ve nefes alıyor olması önemlidir. Pek çok kışlık bot modelinde anti-bakteriyel ve mikropları engelleyen özellikler olduğunu fark edeceksiniz. Bu türden kışlık bot modellerini tercih etmeniz, hem ayak kokusunu engelleyecek hem de ayaklarınız terden nemlendiğinde diğer ayak problemlerini (mantar gibi) önlemede yardımcı olacaktır. Aynı konuyu bir de çocuğunuz için düşünün, çocukların ayakları da yeni yeni geliştiği ve sürekli hareket halinde oldukları için hassas ve terlemeye karşı önlem almamız gereken yapıdalar.
Çocuk botu seçiminde özellikle botlarda dikkat edilmesi gereken nokta botların sert ayakkabı olması nedeniyle alt tabanlarının yumuşak malzemeden yapılmış olanlarının alınmasıdır. Botlar bize yürüme esnasında bize yeteri kadar elastike sağlayamayabilirler. Bu sebepten dolayı bot ayakkabılarda ayaktaki alt tabandaki malzemenin yumuşak bir malzeme olması ön plana çıkmaktadır. Kışlık ayakkabı kullanımda botlara geçildikçe Elastiketin azalmamasına önem göstermek ve yürüyüş esnasında çocuğun esnekliğine katkı sağlaması ön planda önemlidir.
Kış aylarında özellikle kar yağışının ve buzlanmanın yoğun olarak yaşandığı yerlerde ikamet ediyorsanız tuhaf kayma görüntüleri, üzücü düşüşler ve benzer küçük kazalar yaşamamak için seçeceğiniz kışlık botun tabanının zemine kuvvetle temas etmesi gerekir. Kaymaz tabanlı botlar konforlu ve güvenli bir yürüyüş deneyimi sağlar. Kışlık botun dış tabanı için kaymalara karşı en çok tercih edilen malzeme kauçuktur. Tabanı kauçuk olan modellerle daha güvenli bir biçimde yürüyebilirsiniz.
Örneğin, bir sitede görüp çocuğuma kış için şimdiden aldığım şu [URL]mavi spor kışlık bot[/URL], gayet düzgün duruyor ve görünüşü de şimdiden çocuğumun çok hoşuna gitti. Sizlere de tavsiye ederim.[EDIT]silametin,2019-10-11 03:56:53[/EDIT]
Ülkemizin Peynir Çeşitleri
Ülkemizin yöresel peynirleri
Ülkemiz hayvancılık adına adeta bir cennet. Her boyda besi hayvanının yetiştiği Anadolu bu sayede bir çok peynir çeşidine de ev sahipliği yapıyor. Belki hepimiz kahvaltı soframızda en fazla 2-3 çeşit peynire yer veriyoruz ama aslında bir çok farklı lezzette peynir ile kahvaltılarımızı çeşitlendirebiliriz.
Ezine Peyniri - Ezine
Belki de ülkemizin en çok sevilen peyniriy Ezine. [URL="https://www.sanalpeynirci.com/ezine-peyniri"]Ezine peyniri[/URL], ismini üretildiği yerden, Çanakkale’nin Ezine ilçesinden alıyor. Bölgenin tazecik otlarıyla beslenen hayvanlardan elde ediliyor bu peynirin sütü. Bu nedenle tam yağlı bir şekilde üretiliyor. Rengi de hafif sarıya kaçan, kıvamı ise orta sertlikte bir peynir. Beyaz peynirin kullanıldığı her yerde kullanılıyor. Onu özellikle kahvaltıda, karpuzun yanında, mezenin yandaşı olarak tüketin.
Tulum Peyniri - Çorum
Erzincan, Karaman, İzmir, Bergama tulumları da güzel tabii ama ben bir numaraya Çorum’un kargı tulumunu koyuyorum. Bu peyniri ilk yediğimde şaşırıp kaldığımı hatırlıyorum. Tereyağı kıvamında, tadı damağın her köşesine yayılan, keskin, şaşırtıcı, her saniye başka bir lezzete bürünen, keçi sütünün tüm özelliklerini ortaya döken bu peynire hiçbir zaman doyamadım.
Çömlek Peyniri - Kayseri
Çömlek peyniri, taze koyun veya inek peynirinin süzülüp daha sonra çömleklere basılmasıyla üretiliyor. Kalıplar halindeki taze peynir, önce bez torbalara konulup üzerine taş parçalarıyla baskı yapılarak içerisindeki peynir suyunun dışarı akması sağlanıyor. "Baskı" adı verilen bu işlem 2 gün sürüyor. Suyunu kaybeden taze peynir, daha sora elde ufalanıp bir bez üzerine serilerek
tuzlanıyor. Ufalanan peynirin içerisine bir miktar çörek otu katılıyor. Tuzlanıp bir gün bekletilen peynir çömleklere basılıyor. Üzerleri donmuş yağ ile kaplanan çömlekler daha sonra kayadan oyma mağaralarda veya evlerin zemin katında hazırlanan nemli kumlara gömülerek olgunlaşmaya bırakılıyor. Yaklaşık 3 ay sonra peynir tüketilmeye hazır hale geliyor.
Telli Peynir - Trabzon
Lif lif ayrılan, kaşar peynire benzeyen ama görüntüsü ve tadıyla fark yaratan nefis bir peynir. Ağza atmadan önce tel tel ayırmanın da zevki başka. Az tuzlu bir [URL="https://www.sanalpeynirci.com/peynir"]peynir[/URL] olduğu için börek çörek yapımında da kullanılır, ama kuymak yapımında olmazsa olmaz. Ortahisar‘da Harunoğulları Gıda’dan alabilirsin.
Gravyer Peyniri - Kars
Ülkemizin en çok sevilen bir diğer peyniri ziyaret etmek için buradayız. Kendileri Kars gravyeri. Kars eski kaşarıyla sık sık karıştırılan gravyer, tadıyla da dokusuyla da oldukça farklı bir peynir. Parlak seri renkteki bu peynir, tam yağlı sütlerden üretilir. Sütlerin kaynatılıp, mayalandırma işlemi ile başlar serüveni. Pıhtılaştırılır, baskılanır, tuzlanır ve olgunlaştırılır. Bu olgunlaşma süresi yaklaşık 10 aydır. Bu süreç içinde derisi fırçalanır. Gravyerin içinde 1-2 cm’lik derin delikler oluşur. Bu delikler gravyerin kalitesinin de göstergesidir. Kars gravyeri, yemeklerin içinde, kahvaltı da afiyetle tüketilir.
Ülkemizin yöresel peynirleri
Ülkemiz hayvancılık adına adeta bir cennet. Her boyda besi hayvanının yetiştiği Anadolu bu sayede bir çok peynir çeşidine de ev sahipliği yapıyor. Belki hepimiz kahvaltı soframızda en fazla 2-3 çeşit peynire yer veriyoruz ama aslında bir çok farklı lezzette peynir ile kahvaltılarımızı çeşitlendirebiliriz.
Ezine Peyniri - Ezine
Belki de ülkemizin en çok sevilen peyniriy Ezine. [URL="https://www.sanalpeynirci.com/ezine-peyniri"]Ezine peyniri[/URL], ismini üretildiği yerden, Çanakkale’nin Ezine ilçesinden alıyor. Bölgenin tazecik otlarıyla beslenen hayvanlardan elde ediliyor bu peynirin sütü. Bu nedenle tam yağlı bir şekilde üretiliyor. Rengi de hafif sarıya kaçan, kıvamı ise orta sertlikte bir peynir. Beyaz peynirin kullanıldığı her yerde kullanılıyor. Onu özellikle kahvaltıda, karpuzun yanında, mezenin yandaşı olarak tüketin.
Tulum Peyniri - Çorum
Erzincan, Karaman, İzmir, Bergama tulumları da güzel tabii ama ben bir numaraya Çorum’un kargı tulumunu koyuyorum. Bu peyniri ilk yediğimde şaşırıp kaldığımı hatırlıyorum. Tereyağı kıvamında, tadı damağın her köşesine yayılan, keskin, şaşırtıcı, her saniye başka bir lezzete bürünen, keçi sütünün tüm özelliklerini ortaya döken bu peynire hiçbir zaman doyamadım.
Çömlek Peyniri - Kayseri
Çömlek peyniri, taze koyun veya inek peynirinin süzülüp daha sonra çömleklere basılmasıyla üretiliyor. Kalıplar halindeki taze peynir, önce bez torbalara konulup üzerine taş parçalarıyla baskı yapılarak içerisindeki peynir suyunun dışarı akması sağlanıyor. "Baskı" adı verilen bu işlem 2 gün sürüyor. Suyunu kaybeden taze peynir, daha sora elde ufalanıp bir bez üzerine serilerek
tuzlanıyor. Ufalanan peynirin içerisine bir miktar çörek otu katılıyor. Tuzlanıp bir gün bekletilen peynir çömleklere basılıyor. Üzerleri donmuş yağ ile kaplanan çömlekler daha sonra kayadan oyma mağaralarda veya evlerin zemin katında hazırlanan nemli kumlara gömülerek olgunlaşmaya bırakılıyor. Yaklaşık 3 ay sonra peynir tüketilmeye hazır hale geliyor.
Telli Peynir - Trabzon
Lif lif ayrılan, kaşar peynire benzeyen ama görüntüsü ve tadıyla fark yaratan nefis bir peynir. Ağza atmadan önce tel tel ayırmanın da zevki başka. Az tuzlu bir [URL="https://www.sanalpeynirci.com/peynir"]peynir[/URL] olduğu için börek çörek yapımında da kullanılır, ama kuymak yapımında olmazsa olmaz. Ortahisar‘da Harunoğulları Gıda’dan alabilirsin.
Gravyer Peyniri - Kars
Ülkemizin en çok sevilen bir diğer peyniri ziyaret etmek için buradayız. Kendileri Kars gravyeri. Kars eski kaşarıyla sık sık karıştırılan gravyer, tadıyla da dokusuyla da oldukça farklı bir peynir. Parlak seri renkteki bu peynir, tam yağlı sütlerden üretilir. Sütlerin kaynatılıp, mayalandırma işlemi ile başlar serüveni. Pıhtılaştırılır, baskılanır, tuzlanır ve olgunlaştırılır. Bu olgunlaşma süresi yaklaşık 10 aydır. Bu süreç içinde derisi fırçalanır. Gravyerin içinde 1-2 cm’lik derin delikler oluşur. Bu delikler gravyerin kalitesinin de göstergesidir. Kars gravyeri, yemeklerin içinde, kahvaltı da afiyetle tüketilir.
SON MESAJLAR
- Karides Akvaryumumdaki Beyaz Kıl Gibi Parazitler Jemaisvu, 07:22
Hastalıklar ve İlaçlar - 30 Litre Akvaryum İçin Ne Önerirsiniz ? İnci Kefali, 06:48
Yeni Üye Forumu - Deniz Akvaryumu Sonrası Bitkili Emre karabas, 03:50
Akvaryum Tanıtımı - Bıktım bu Astronotların renk değiştirmesinden uur5534, 02:38
Güney Amerikan Cichlidleri - Parvula Mini Tabanı Ne Zaman Kaplar Ömer t, 02:22
Bitki Türleri ve Bakımı - Bitkili Akvaryum (hitech) B.CENİK, 02:03
Akvaryum Tanıtımı - Axalotl Aldım Hidro Dinamik, 01:39
Akvaryum Tanıtımı - Deniz Kenarından Doğal Taş Yollayabilecek Hobidaş benaykut55, 01:14
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Küp Akvaryum Işık Önerisi AmatorBetaci, 00:53
Yeni Üye Forumu - Melek Akvaryumu TTezcan, 00:51
Yeni Üye Forumu - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 00:48
Akvaryum Tanıtımı - Mavi Melek Karides Akvaryum Kurulumu Ashina, 00:47
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - German Ram Yüzgeçlerde Ve Burunda Mikrokurtlar İlkerAyas, 00:28
Hastalıklar ve İlaçlar - 60*30*40 Nature High Tech Denemesi :) kubilaykoparan, 00:11
Akvaryum Tanıtımı - L144 Tül Cüce Ve Siyah Tül Cüce Vatoz Arayışım Var erenpusat8, 23:46
Kedi Balıkları Forumu - Akvaryum İç Filtre Önerisi baron70, 22:40
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 40x40 Akvaryuma 6 Mm Yetermi Eminator, 22:22
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Aquel Ultramax Filtre Hakkinda yorgunsair, 22:08
Filtreleme Seçenekleri - Vıraklayan Gurami - Trichopsis Vittata 40 Lt Lowt İnci Kefali, 21:36
Akvaryum Tanıtımı - Beta Balığı Dipte Yatma Yan Yatma Sorunu PufferKingdom, 21:34
Hastalıklar ve İlaçlar - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Furkan tarık, 21:18
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Parlayan Gurami İnci Kefali, 19:37
Labirentliler - Astro As2208 KaanE, 19:36
Yeni Üye Forumu - L144 Tül Vatoz Hidro Dinamik, 18:47
Kedi Balıkları Tanıtımı - Frontoza Balıkları İnci Kefali, 18:17
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Sıvı Gübre Nasıl Hazırlanır ? ufukkisikk, 17:23
Taban ve Gübreleme - Tür Önerisi xellence07, 16:34
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 90*45*45 Natural Style mrah, 16:00
Akvaryum Tanıtımı - Walstad Deniyorum Ibrahim_1, 15:35
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Sump Sistemi scorpion26, 15:25
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beta Balık Ve Hava Pompası Önerileri sepypoem, 15:19
Yeni Üye Forumu - Bir Aylık Bitkili Akvaryumum Meryemmm, 15:11
Akvaryum Tanıtımı - Astronot Balığıma Maalesef Ters Yattı İnci Kefali, 14:24
Yeni Üye Forumu - Fanus Karidesler İçin Güvenli Mi fishhyy, 14:08
Hastalıklar ve İlaçlar - Yeni Çiklet Akvaryumu dremreavsar, 13:50
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Beta Yavruları Su Degısımı Kaya Özyurt, 13:46
Yeni Üye Forumu - Ay Denizanası darkaura, 12:50
Yeni Üye Forumu - Yeni Low-tech Akvaryum Planlama Bunyaminerk99, 11:05
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Akvaryum İşgal Altında erkanmazici, 10:16
Hastalıklar ve İlaçlar - Karma Betta H.polat, 10:02
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryumum ogurcay, 09:13
Akvaryum Tanıtımı - Balıklara Nasıl İsim Veriyoruz? Bunyaminerk99, 08:31
Tanganyika Cichlidleri - Sonunda Oldu Co2 Sitrik Asit sonosmanli55, 03:00
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Güncelleme Zamanı Ehtiyar, 00:39
Akvaryum Tanıtımı - Dişi Lepistes Dik Duruyor Nickim10Harf, 23:15
Hastalıklar ve İlaçlar - Lepistes Yavrumdaki Omurga Eğriliği merutay, 22:54
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum İçin Dış Filtre Önerisi harunefe, 19:42
Yeni Üye Forumu - Su Kaplumbagamin Kabuğunun Alti Morarma Basladi Ömer t, 19:01
Hastalıklar ve İlaçlar - 225 Litre İwagumi mustafazkara1, 18:52
Akvaryum Tanıtımı - Filtrasyon mitii, 18:10
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Tetratec Ex 1200 Fitlre Aksamları 2 Adet =indirim= marihuan 07:48
- # Moss # Amazon marihuan 07:48
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 07:46
- 90/50/45 10mm Ultra Clear Akvaryum umitopall 07:43
- Bitki Discus Melek Karides Vatoz Özel Osmos Arıtma zafer3885 07:14
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 07:14
- Damızlık Panda Çöpçü Ers1905 07:11
- Kampanyalı Paket Bitkiler-ücretsiz Kargo Öğretmen Ali 05:42
- Fırsat Bitki Paketi-ücretsiz Kargo Öğretmen Ali 05:42
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 04:10
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 04:10
- Koi Tricolor Melekler Tekin35 00:31
- Geophagus Red Head Tapajos harunefe 23:56
- Microfex, Mikrokurt, Pistia Ve Sessiflora akomania 23:07
- Kırmızıburuntetra&albinocücevatoz& Kardinalneon akomania 23:07
- Mini Sumplu Akvaryum LEGEND59 23:04
- Sunsun Led Nano Aydınlatma iEmre 22:50
- Black Galaxy Fishbone (s Ve Ss Kalite) iEmre 22:50
- Montecarlo (emers Değil - Budama Değil - Köklü) crunchhh 22:20
- Hobiyi Bırakıyorum. Premium Ürünler Satılık burakbozcelik 22:18
- Lda 16 Düz Ve Siyah Tül sirhill 22:01
- Katil Salyangoz stopsound 21:40
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 21:21
- Son 2 Adet Kök hll_aquascaping 21:21
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 21:21
- Blood Mary Karides(kargo Mevcut) hll_aquascaping 21:21
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 20:42
- Mangrow Üstü Anubiaslar, Cüce Cyrptocoryne nikon_ 20:31
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı nikon_ 20:31
- Sera Otomatik Yemleme Makinesi nikon_ 20:31
- Süper Red Erkek Vatoz, Sterbai, Elma Salyangozu nikon_ 20:31
- Super Red Cüce Vatoz Yavrular Tuby 20:18
- 5000tl - Özel İmalat - Full Kurulu Takas Vasfi 19:21
- Microfex Canlı Garantili Gönderim Rafayel 18:25
- Seachem Amguard Rafayel 18:25
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 18:09
- Çizgili Ve Altın Elma Salyangozu GOLDFISH 18:09
- Wi- Fi Bağlantılı Otomatik Yemleme Makinesi serdar131977 17:58
- Damızlık Maulana Ve Blue Neon Cigled ( Usisya ) serdar131977 17:58
- Power Led Ve Aliminyum Soğutucu Ve Dijital Ph Metr serdar131977 17:58
- Balıklar Komple Satılık metsi 16:53
- Oase Scaperline Soil 9lt Brown Aktif Bitki Toprağı Thunderbird 16:50
- Super Red Tül Kuyruk Damızlık Çift DTkadir 16:48
- Termometre / Dijital Derece cagdas_0606 15:09
- Co2 İndikatör Set cagdas_0606 15:09
- Co2 Tüp , Co2 Diffüzörler, Co2 Regülatör devko 14:31
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri devko 14:31
- Grindal Set Ve Mikrofex 300 AtlasPoyraz 14:22
- Uygun Fiyata Pistia Su Üstü Bitkileri CAKes06 14:08
- Kiraz Karides CAKes06 14:08
KULLANICILAR
- 20 Online Kullanıcı, 11 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.