ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
silametin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Eylül 2018 14:17
Son Ziyaret:
26 Ocak 2020 22:14
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Sıla Metin
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Sıla Metin
SON 3 MESAJI
Evde Zeytin Nasıl Yapılır?
Herkese merhaba. [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/kahvaltilik""]kahvaltılık[/URL] için ilk alınan şeylerden biri zeytindir. Evde yapımı aslında o kadar da zor olmayan zeytinin nasıl yapıldığını anlatmak istedim. İnternetten edindiğim bilgilerle tabi:) aslında ben egede yaşıyorum ve bahçemiz var bu yüzden şanslıyım. Fakat nerede olursanız olun yapabileceğiniz bir şey bu. İlgililere şimdiden kolay gelsin :)
YEŞİL ZEYTİNİN PÜF NOKTALARI
Yeşil zeytin, zeytinlerin olgunlaşmaya ilk başladığı dönemde toplanan mahsulle yapılır. Siyah zeytin kadar uzun ömürlü olmadığı için kısa sürede tüketilmesi gereken yeşil zeytin, çizme, kırma ve bütün zeytin olmak üzere üçe ayrılır.
Çizme ya da çizik zeytin için zeytinin etli kısımlarına çekirdeğine kadar gelecek şekilde bıçakla bir çizik atılır. Kırma zeytin ise genelde zeytinlerin iki taş arasında hafifçe ezilerek etinin çekirdeğinden ayrılmasının kolaylaştırılması demektir. Kırma zeytin daha kısa sürede yenebilir kıvama gelir ancak yumuşayıp kıvamını kaydetmesi de aynı şekilde hızlı olur.
Bütün zeytin çizmeden ve kırmadan sadece temizlendikten sonra kurulmuş zeytine verilen addır ve diğer yeşil zeytinlere nazaran daha buruk, acımsı bir tadı olur. Çünkü çizme ve kırma zeytinin acı suyunun çıkmasını kolaylaştırır.
YEŞİL ZEYTİN NASIL YAPILIR?
Evde ilk kez yeşil [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/zeytin""]zeytin[/URL] yapacaksanız daha küçük miktarları deneyebilirsiniz. Ancak standart bir 5 litrelik kavanoz için 3 ila 3,5 kilogram zeytine ve yaklaşık 1 kilogram kaya tuzuna ihtiyacınız olacak.
Yapılış aşamasında öncelikle zeytinlerinizi iyice temizleyin. Ezik ve çürük olan zeytinler diğerlerinin de bozulmasına neden olacağı için iyice ayıklanmalıdır. Zeytinlerin yaprak ve saplarını da temizledikten sonra hepsini iyice yıkayın. Güzelce çizdiğiniz zeytinlerinizi kavanoza doldurun. Üzerini de kaya tuzu eklenmiş suyla aldığı kadar tamamlayın. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp zeytinlerinizi güneş görmeyen serin bir yerde 1 ay kadar dinlenmeye bırakın.
Eğer kırma zeytin tercih ediyorsanız zeytinlerin suyunu her gün değiştirip yenileyin. Böylece zeytin acısını 10 gün gibi kısa bir sürede atıp tatlanacaktır. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi kırma zeytin çabuk yumuşadığı için çizme zeytin kadar büyük miktarda yapmamanız tavsiye edilir."
Herkese merhaba. [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/kahvaltilik""]kahvaltılık[/URL] için ilk alınan şeylerden biri zeytindir. Evde yapımı aslında o kadar da zor olmayan zeytinin nasıl yapıldığını anlatmak istedim. İnternetten edindiğim bilgilerle tabi:) aslında ben egede yaşıyorum ve bahçemiz var bu yüzden şanslıyım. Fakat nerede olursanız olun yapabileceğiniz bir şey bu. İlgililere şimdiden kolay gelsin :)
YEŞİL ZEYTİNİN PÜF NOKTALARI
Yeşil zeytin, zeytinlerin olgunlaşmaya ilk başladığı dönemde toplanan mahsulle yapılır. Siyah zeytin kadar uzun ömürlü olmadığı için kısa sürede tüketilmesi gereken yeşil zeytin, çizme, kırma ve bütün zeytin olmak üzere üçe ayrılır.
Çizme ya da çizik zeytin için zeytinin etli kısımlarına çekirdeğine kadar gelecek şekilde bıçakla bir çizik atılır. Kırma zeytin ise genelde zeytinlerin iki taş arasında hafifçe ezilerek etinin çekirdeğinden ayrılmasının kolaylaştırılması demektir. Kırma zeytin daha kısa sürede yenebilir kıvama gelir ancak yumuşayıp kıvamını kaydetmesi de aynı şekilde hızlı olur.
Bütün zeytin çizmeden ve kırmadan sadece temizlendikten sonra kurulmuş zeytine verilen addır ve diğer yeşil zeytinlere nazaran daha buruk, acımsı bir tadı olur. Çünkü çizme ve kırma zeytinin acı suyunun çıkmasını kolaylaştırır.
YEŞİL ZEYTİN NASIL YAPILIR?
Evde ilk kez yeşil [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/zeytin""]zeytin[/URL] yapacaksanız daha küçük miktarları deneyebilirsiniz. Ancak standart bir 5 litrelik kavanoz için 3 ila 3,5 kilogram zeytine ve yaklaşık 1 kilogram kaya tuzuna ihtiyacınız olacak.
Yapılış aşamasında öncelikle zeytinlerinizi iyice temizleyin. Ezik ve çürük olan zeytinler diğerlerinin de bozulmasına neden olacağı için iyice ayıklanmalıdır. Zeytinlerin yaprak ve saplarını da temizledikten sonra hepsini iyice yıkayın. Güzelce çizdiğiniz zeytinlerinizi kavanoza doldurun. Üzerini de kaya tuzu eklenmiş suyla aldığı kadar tamamlayın. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp zeytinlerinizi güneş görmeyen serin bir yerde 1 ay kadar dinlenmeye bırakın.
Eğer kırma zeytin tercih ediyorsanız zeytinlerin suyunu her gün değiştirip yenileyin. Böylece zeytin acısını 10 gün gibi kısa bir sürede atıp tatlanacaktır. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi kırma zeytin çabuk yumuşadığı için çizme zeytin kadar büyük miktarda yapmamanız tavsiye edilir."
Çocuk Botu Seçmek
Kış aylarına girerken herkesin gündemindeki en önemli maddelerden biri, kışlık giyim kuşamdaki eksikleri tamamlamak. Monttan, kazaklara, botlardan, kışlık aksesuarlara her alanda yeni sezon ürünleri bekleniyor. Çocuk sahibi olan insanlar ise hem kendileri hem de çocukları için kış alışverişinin peşinde. Peki çocuğunuza kışlık kıyafetler alırken nelere dikkat etmemiz gerekir? [URL=https://www.lilbugga.com/cocuk-bot]Çocuk botları[/URL] nasıl seçilir? Bu konuda biraz araştırma yaptım, bulduğum sonuçları sizinle paylaşmak istedim.
Ayaklarımız terleyen organlarımızdır, bu nedenle iyi bir kışlık botun terletmeyen yapıda olması ve nefes alıyor olması önemlidir. Pek çok kışlık bot modelinde anti-bakteriyel ve mikropları engelleyen özellikler olduğunu fark edeceksiniz. Bu türden kışlık bot modellerini tercih etmeniz, hem ayak kokusunu engelleyecek hem de ayaklarınız terden nemlendiğinde diğer ayak problemlerini (mantar gibi) önlemede yardımcı olacaktır. Aynı konuyu bir de çocuğunuz için düşünün, çocukların ayakları da yeni yeni geliştiği ve sürekli hareket halinde oldukları için hassas ve terlemeye karşı önlem almamız gereken yapıdalar.
Çocuk botu seçiminde özellikle botlarda dikkat edilmesi gereken nokta botların sert ayakkabı olması nedeniyle alt tabanlarının yumuşak malzemeden yapılmış olanlarının alınmasıdır. Botlar bize yürüme esnasında bize yeteri kadar elastike sağlayamayabilirler. Bu sebepten dolayı bot ayakkabılarda ayaktaki alt tabandaki malzemenin yumuşak bir malzeme olması ön plana çıkmaktadır. Kışlık ayakkabı kullanımda botlara geçildikçe Elastiketin azalmamasına önem göstermek ve yürüyüş esnasında çocuğun esnekliğine katkı sağlaması ön planda önemlidir.
Kış aylarında özellikle kar yağışının ve buzlanmanın yoğun olarak yaşandığı yerlerde ikamet ediyorsanız tuhaf kayma görüntüleri, üzücü düşüşler ve benzer küçük kazalar yaşamamak için seçeceğiniz kışlık botun tabanının zemine kuvvetle temas etmesi gerekir. Kaymaz tabanlı botlar konforlu ve güvenli bir yürüyüş deneyimi sağlar. Kışlık botun dış tabanı için kaymalara karşı en çok tercih edilen malzeme kauçuktur. Tabanı kauçuk olan modellerle daha güvenli bir biçimde yürüyebilirsiniz.
Örneğin, bir sitede görüp çocuğuma kış için şimdiden aldığım şu [URL]mavi spor kışlık bot[/URL], gayet düzgün duruyor ve görünüşü de şimdiden çocuğumun çok hoşuna gitti. Sizlere de tavsiye ederim.[EDIT]silametin,2019-10-11 03:56:53[/EDIT]
Kış aylarına girerken herkesin gündemindeki en önemli maddelerden biri, kışlık giyim kuşamdaki eksikleri tamamlamak. Monttan, kazaklara, botlardan, kışlık aksesuarlara her alanda yeni sezon ürünleri bekleniyor. Çocuk sahibi olan insanlar ise hem kendileri hem de çocukları için kış alışverişinin peşinde. Peki çocuğunuza kışlık kıyafetler alırken nelere dikkat etmemiz gerekir? [URL=https://www.lilbugga.com/cocuk-bot]Çocuk botları[/URL] nasıl seçilir? Bu konuda biraz araştırma yaptım, bulduğum sonuçları sizinle paylaşmak istedim.
Ayaklarımız terleyen organlarımızdır, bu nedenle iyi bir kışlık botun terletmeyen yapıda olması ve nefes alıyor olması önemlidir. Pek çok kışlık bot modelinde anti-bakteriyel ve mikropları engelleyen özellikler olduğunu fark edeceksiniz. Bu türden kışlık bot modellerini tercih etmeniz, hem ayak kokusunu engelleyecek hem de ayaklarınız terden nemlendiğinde diğer ayak problemlerini (mantar gibi) önlemede yardımcı olacaktır. Aynı konuyu bir de çocuğunuz için düşünün, çocukların ayakları da yeni yeni geliştiği ve sürekli hareket halinde oldukları için hassas ve terlemeye karşı önlem almamız gereken yapıdalar.
Çocuk botu seçiminde özellikle botlarda dikkat edilmesi gereken nokta botların sert ayakkabı olması nedeniyle alt tabanlarının yumuşak malzemeden yapılmış olanlarının alınmasıdır. Botlar bize yürüme esnasında bize yeteri kadar elastike sağlayamayabilirler. Bu sebepten dolayı bot ayakkabılarda ayaktaki alt tabandaki malzemenin yumuşak bir malzeme olması ön plana çıkmaktadır. Kışlık ayakkabı kullanımda botlara geçildikçe Elastiketin azalmamasına önem göstermek ve yürüyüş esnasında çocuğun esnekliğine katkı sağlaması ön planda önemlidir.
Kış aylarında özellikle kar yağışının ve buzlanmanın yoğun olarak yaşandığı yerlerde ikamet ediyorsanız tuhaf kayma görüntüleri, üzücü düşüşler ve benzer küçük kazalar yaşamamak için seçeceğiniz kışlık botun tabanının zemine kuvvetle temas etmesi gerekir. Kaymaz tabanlı botlar konforlu ve güvenli bir yürüyüş deneyimi sağlar. Kışlık botun dış tabanı için kaymalara karşı en çok tercih edilen malzeme kauçuktur. Tabanı kauçuk olan modellerle daha güvenli bir biçimde yürüyebilirsiniz.
Örneğin, bir sitede görüp çocuğuma kış için şimdiden aldığım şu [URL]mavi spor kışlık bot[/URL], gayet düzgün duruyor ve görünüşü de şimdiden çocuğumun çok hoşuna gitti. Sizlere de tavsiye ederim.[EDIT]silametin,2019-10-11 03:56:53[/EDIT]
Ülkemizin Peynir Çeşitleri
Ülkemizin yöresel peynirleri
Ülkemiz hayvancılık adına adeta bir cennet. Her boyda besi hayvanının yetiştiği Anadolu bu sayede bir çok peynir çeşidine de ev sahipliği yapıyor. Belki hepimiz kahvaltı soframızda en fazla 2-3 çeşit peynire yer veriyoruz ama aslında bir çok farklı lezzette peynir ile kahvaltılarımızı çeşitlendirebiliriz.
Ezine Peyniri - Ezine
Belki de ülkemizin en çok sevilen peyniriy Ezine. [URL="https://www.sanalpeynirci.com/ezine-peyniri"]Ezine peyniri[/URL], ismini üretildiği yerden, Çanakkale’nin Ezine ilçesinden alıyor. Bölgenin tazecik otlarıyla beslenen hayvanlardan elde ediliyor bu peynirin sütü. Bu nedenle tam yağlı bir şekilde üretiliyor. Rengi de hafif sarıya kaçan, kıvamı ise orta sertlikte bir peynir. Beyaz peynirin kullanıldığı her yerde kullanılıyor. Onu özellikle kahvaltıda, karpuzun yanında, mezenin yandaşı olarak tüketin.
Tulum Peyniri - Çorum
Erzincan, Karaman, İzmir, Bergama tulumları da güzel tabii ama ben bir numaraya Çorum’un kargı tulumunu koyuyorum. Bu peyniri ilk yediğimde şaşırıp kaldığımı hatırlıyorum. Tereyağı kıvamında, tadı damağın her köşesine yayılan, keskin, şaşırtıcı, her saniye başka bir lezzete bürünen, keçi sütünün tüm özelliklerini ortaya döken bu peynire hiçbir zaman doyamadım.
Çömlek Peyniri - Kayseri
Çömlek peyniri, taze koyun veya inek peynirinin süzülüp daha sonra çömleklere basılmasıyla üretiliyor. Kalıplar halindeki taze peynir, önce bez torbalara konulup üzerine taş parçalarıyla baskı yapılarak içerisindeki peynir suyunun dışarı akması sağlanıyor. "Baskı" adı verilen bu işlem 2 gün sürüyor. Suyunu kaybeden taze peynir, daha sora elde ufalanıp bir bez üzerine serilerek
tuzlanıyor. Ufalanan peynirin içerisine bir miktar çörek otu katılıyor. Tuzlanıp bir gün bekletilen peynir çömleklere basılıyor. Üzerleri donmuş yağ ile kaplanan çömlekler daha sonra kayadan oyma mağaralarda veya evlerin zemin katında hazırlanan nemli kumlara gömülerek olgunlaşmaya bırakılıyor. Yaklaşık 3 ay sonra peynir tüketilmeye hazır hale geliyor.
Telli Peynir - Trabzon
Lif lif ayrılan, kaşar peynire benzeyen ama görüntüsü ve tadıyla fark yaratan nefis bir peynir. Ağza atmadan önce tel tel ayırmanın da zevki başka. Az tuzlu bir [URL="https://www.sanalpeynirci.com/peynir"]peynir[/URL] olduğu için börek çörek yapımında da kullanılır, ama kuymak yapımında olmazsa olmaz. Ortahisar‘da Harunoğulları Gıda’dan alabilirsin.
Gravyer Peyniri - Kars
Ülkemizin en çok sevilen bir diğer peyniri ziyaret etmek için buradayız. Kendileri Kars gravyeri. Kars eski kaşarıyla sık sık karıştırılan gravyer, tadıyla da dokusuyla da oldukça farklı bir peynir. Parlak seri renkteki bu peynir, tam yağlı sütlerden üretilir. Sütlerin kaynatılıp, mayalandırma işlemi ile başlar serüveni. Pıhtılaştırılır, baskılanır, tuzlanır ve olgunlaştırılır. Bu olgunlaşma süresi yaklaşık 10 aydır. Bu süreç içinde derisi fırçalanır. Gravyerin içinde 1-2 cm’lik derin delikler oluşur. Bu delikler gravyerin kalitesinin de göstergesidir. Kars gravyeri, yemeklerin içinde, kahvaltı da afiyetle tüketilir.
Ülkemizin yöresel peynirleri
Ülkemiz hayvancılık adına adeta bir cennet. Her boyda besi hayvanının yetiştiği Anadolu bu sayede bir çok peynir çeşidine de ev sahipliği yapıyor. Belki hepimiz kahvaltı soframızda en fazla 2-3 çeşit peynire yer veriyoruz ama aslında bir çok farklı lezzette peynir ile kahvaltılarımızı çeşitlendirebiliriz.
Ezine Peyniri - Ezine
Belki de ülkemizin en çok sevilen peyniriy Ezine. [URL="https://www.sanalpeynirci.com/ezine-peyniri"]Ezine peyniri[/URL], ismini üretildiği yerden, Çanakkale’nin Ezine ilçesinden alıyor. Bölgenin tazecik otlarıyla beslenen hayvanlardan elde ediliyor bu peynirin sütü. Bu nedenle tam yağlı bir şekilde üretiliyor. Rengi de hafif sarıya kaçan, kıvamı ise orta sertlikte bir peynir. Beyaz peynirin kullanıldığı her yerde kullanılıyor. Onu özellikle kahvaltıda, karpuzun yanında, mezenin yandaşı olarak tüketin.
Tulum Peyniri - Çorum
Erzincan, Karaman, İzmir, Bergama tulumları da güzel tabii ama ben bir numaraya Çorum’un kargı tulumunu koyuyorum. Bu peyniri ilk yediğimde şaşırıp kaldığımı hatırlıyorum. Tereyağı kıvamında, tadı damağın her köşesine yayılan, keskin, şaşırtıcı, her saniye başka bir lezzete bürünen, keçi sütünün tüm özelliklerini ortaya döken bu peynire hiçbir zaman doyamadım.
Çömlek Peyniri - Kayseri
Çömlek peyniri, taze koyun veya inek peynirinin süzülüp daha sonra çömleklere basılmasıyla üretiliyor. Kalıplar halindeki taze peynir, önce bez torbalara konulup üzerine taş parçalarıyla baskı yapılarak içerisindeki peynir suyunun dışarı akması sağlanıyor. "Baskı" adı verilen bu işlem 2 gün sürüyor. Suyunu kaybeden taze peynir, daha sora elde ufalanıp bir bez üzerine serilerek
tuzlanıyor. Ufalanan peynirin içerisine bir miktar çörek otu katılıyor. Tuzlanıp bir gün bekletilen peynir çömleklere basılıyor. Üzerleri donmuş yağ ile kaplanan çömlekler daha sonra kayadan oyma mağaralarda veya evlerin zemin katında hazırlanan nemli kumlara gömülerek olgunlaşmaya bırakılıyor. Yaklaşık 3 ay sonra peynir tüketilmeye hazır hale geliyor.
Telli Peynir - Trabzon
Lif lif ayrılan, kaşar peynire benzeyen ama görüntüsü ve tadıyla fark yaratan nefis bir peynir. Ağza atmadan önce tel tel ayırmanın da zevki başka. Az tuzlu bir [URL="https://www.sanalpeynirci.com/peynir"]peynir[/URL] olduğu için börek çörek yapımında da kullanılır, ama kuymak yapımında olmazsa olmaz. Ortahisar‘da Harunoğulları Gıda’dan alabilirsin.
Gravyer Peyniri - Kars
Ülkemizin en çok sevilen bir diğer peyniri ziyaret etmek için buradayız. Kendileri Kars gravyeri. Kars eski kaşarıyla sık sık karıştırılan gravyer, tadıyla da dokusuyla da oldukça farklı bir peynir. Parlak seri renkteki bu peynir, tam yağlı sütlerden üretilir. Sütlerin kaynatılıp, mayalandırma işlemi ile başlar serüveni. Pıhtılaştırılır, baskılanır, tuzlanır ve olgunlaştırılır. Bu olgunlaşma süresi yaklaşık 10 aydır. Bu süreç içinde derisi fırçalanır. Gravyerin içinde 1-2 cm’lik derin delikler oluşur. Bu delikler gravyerin kalitesinin de göstergesidir. Kars gravyeri, yemeklerin içinde, kahvaltı da afiyetle tüketilir.
SON MESAJLAR
- Hep Aynı Yemi Vermek Doğru Mu ? KaanE, 04:39
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 60p High-tech Bitkili Eminsalih, 03:39
Akvaryum Tanıtımı - Farklı Türler Balık Tavsiyesi Hk. Cyber_Scout, 01:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepisteslerin Karınları Şişiyor, Ölüyorlar! Cyber_Scout, 00:55
Yeni Üye Forumu - Kardinallerde Gün Aşırı Ölüm Cyber_Scout, 00:39
Amerikan Tetraları - Yeni Filtre Hakkında Birden Fazla Soru SerdarAkyol, 23:59
Filtreleme Seçenekleri - Blackwater Akvaryum Canahsha, 23:28
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 2 artemia arasındaki fark Rafayel, 23:26
Malzemeler ve Yemler Forumu - Pul Yemi Ufalayıp Saklamak? Oguzhan.Y, 22:52
Malzemeler ve Yemler Forumu - Cüce Vatoz Yavruları Ve Lepistesler Zaid, 22:18
Kedi Balıkları Forumu - Yapay Kuluçka - Trichogaster Leerii (inci Gurami) Cyber_Scout, 22:17
Labirentliler - Kurulum Aşamasında Ki Beta Akvaryumum Zuzu2446, 22:15
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 120x40x50h İlk Mbuna Deneyimi Uriel, 22:01
Akvaryum Tanıtımı - Axolotl İle İlgili Genel Kurulum Ve Sorularım fishhyy, 21:59
Yeni Üye Forumu - Saulosi Bebişler K0L0Ni, 21:46
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Bettamın Formu Hakkında fishhyy, 21:27
Yeni Üye Forumu - Beta Cinsiyeti BetalarveMelek, 21:12
Yeni Üye Forumu - Yeni Kurulum Samnastrp, 20:52
Yeni Üye Forumu - Yeni Kurulum Tropheus Akvaryumum dimbeleth, 20:38
Akvaryum Tanıtımı - Sakal Yosunu ufukkisikk, 20:34
Yosun - Bettalar Arası Agresiflik İçin Çözüm İsmail_96965, 20:25
Labirentliler - Kum Tercihi chimera59, 18:55
Akvaryum Tanıtımı - Bebekler, Turuncular Ve Diğerleri Busra1753, 17:41
Akvaryum Tanıtımı - 08-11 Ekim 2025 11. Uluslararası Evcil Hayvan Ürünleri Fuarı Cyber_Scout, 17:40
Akvaryum Dünyasından Haberler - Bitkili Karma Tank ogurcay, 16:53
Akvaryum Tanıtımı - Anubias Canlı Bitki Bakımı Hakkında Destek ogurcay, 16:49
Bitki Türleri ve Bakımı - Yeni Akvaryumumda Düzen Sorunu fishhyy, 16:41
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 120-140lt Akvaryum Kurulumu İçin Tavsiye ulutasatilla, 16:15
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Severum Tankı Ve Tank Arkadaşları tsp7, 16:00
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Pipo Filitrenin Modifikasyonu ahmetfiratozkaya, 15:37
Filtre ve Sump Yapımı - Karidesler Hep Saklanıyor Tayyareci, 15:25
Yeni Üye Forumu - Bitki Sararmasi yemrekozenn, 15:14
Bitki Akvaryumları Genel - Bitkili Tankda Led Kullanımı Akvarist Batuhan, 13:31
Işık CO2 ve Ekipmanlar - 86*45*60 Akvaryum Yeni Türe Geçiş. tsp7, 13:01
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Susun Dış Filtre Memo45, 12:50
Filtre ve Sump Yapımı - 40*40*40 Low Tech dimbeleth, 12:14
Akvaryum Tanıtımı - Channa Limbata Hacim Hk. Ayberk1634, 11:01
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 25küp Sumplu Karides Tankı buraksengul, 09:56
Yeni Üye Forumu - JBL Cristal Profi İçin Yeni Contalı Kapak aqua08, 09:28
JBL, Dophin, Resun - Altın Gurami Çifti Ve Arkadaşları Busra1753, 00:33
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Akvaryum Kurulumu Endlerci, 23:18
Yeni Üye Forumu - Hangi Tür Beslemeliyim İsmail_96965, 22:51
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Aldığım Spectrum Led zedd, 22:37
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Vatoz Türü TurX, 22:32
Cinsiyet ve Tür Belirleme - 6 Mm Cam Yeter Mi koraykbl, 21:31
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Channa Asiatica Sorularım AmatorChannaci, 21:12
Labirentliler - Elma Salyangoz Yumurtalari Cyber_Scout, 21:08
Diğer Tatlı Su Canlıları - Geophagus Günlüğü yasinbalak, 20:09
Güney Amerikan Cichlidleri - 60x40x40 Akvaryum İçin Dış Filtre Önerisi aran, 16:40
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitkili Canlı Doğuran Ve Yavru Akvaryumum Endlerci, 16:36
Akvaryum Tanıtımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 02:50
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 02:50
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 02:50
- Bitki Çeşitleri emreemin 02:50
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 02:50
- Akvaryumları Boşaltıyorum metsi 01:28
- Akvaryum 30*30 metsi 01:28
- Seachem De Nitrate - Dış Filtre Malzemesi asliaral 01:15
- Apistogramma Macmasteri Red Sholder Şahinöztürk 00:05
- Özel Tür Endler(red Scarlet) YunusEmin210 23:44
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 23:26
- Elma Salyangozunda Sezon Kampanyası GOLDFISH 23:26
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı GreeNWooD 23:08
- Sıfır Akvaryumlar Dış Filtre Aydınlatma GreeNWooD 23:08
- 80 X 40 X 40 Clear Camlı Akvaryum Tam Set alperemrecakir 22:17
- Bitki,karides,discus Vb. Türlere Özel Osmos Sistem zafer3885 21:47
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 21:47
- Afrika Cichlidleri devito 21:37
- Japan Blue Double Tail Endler achiiles_622 21:29
- Balık Akv Malzeme Yem Vs Kaya ankara 21:01
- Akvaryum Dekor Kum Kaya Motor Vs Kaya ankara 21:01
- Balık Malzeme Yem Vs Kaya ankara 21:01
- Akvaryum Ve Malzeme Balık Kaya ankara 21:00
- Cristmass Moss JDEAN 20:27
- Triple Red Kakadu Koloni -tül German Blue Ramirezi yamansengonca 19:35
- Çift İvanacara Adoketa Uriel 19:30
- Chihiros B60 Uriel 19:30
- 75x45x40 Veya 90x45x40 Akvaryum Arıyorum Mobilyalı Uriel 19:30
- Chihiros B20 Akvaryum Led Aydınlatma jador 19:24
- L 201 - 333 Erkekler muyat 18:39
- Hobiciden Kaliteli Bitkiler sakal34 18:30
- Ornatus, Cüce Vatoz Çift, Red Tuxedo, Tetralar Aquarist101 18:16
- 40cm İthal Akvaryum Ve Malzemeler Takasa Açık Aquarist101 18:16
- 70x40x25cm Akvaryum Hobiyi Bırakıyorum livadi 17:19
- Caridina Ve Neocaridina Karidesler, Poso Salyangoz Oquanus 16:55
- 2 Li İçten Sumplu Akvaryum Set ozkan.06 16:30
- Tül Kuyruk Vatoz Türleri / Hb White Lepistes kopruluonur 15:44
- Anubias- Christmassmoss- Cryptocoryne Wendtii- Saz kopruluonur 15:44
- İhtiyaç Fazlası Akvaryum Malzemeleri kopruluonur 15:44
- Tiger Enler heybetmahir 15:44
- Özel Yapım 170*70 H:60 Beyaz Mobilyalı Akvaryum Serengeti 15:38
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 15:12
- Helferi-monte Carlo-samolus Green-rotala Sahyadrca UraL 14:22
- Balıkesir Su Piresi Kültürü ternapi 14:04
- Medaka+pire+bitki Set ternapi 14:04
- Lepistes,aymoly,plati,vatoz,mickey Mouse Plati EKAR 13:50
- Süper Formda Amazon Bitkisi (dişi) EKAR 13:50
- Bitki , Sıvı Gübre , Exel , Ramshorm CevdetSERBEST 13:44
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 13:44
- Moss Teli , Moss Rafı, Karides Yuvası CevdetSERBEST 13:44
KULLANICILAR
- 103 Online Kullanıcı, 56 Üye
Online Kullanıcılar
Xelpid,
Vitalis,
İlksen Şahin,
ka2n,
selahattinfidan,
GhostKoi,
ozelturlepistes,
drderya,
SerdarAkyol,
-Ma-,
Kaan Frt,
kehkesan,
ulutasatilla,
aktugsedat,
sakal34,
osmandbnl,
Cyber_Scout,
EKAR,
QUARESMEDA,
E. Karakaya,
Kadircankaya,
kerimkoz,
ufukkisikk,
sina cen,
MiSoSiKiaN,
Aquarist101,
Mahir06,
emrsr52,
taku,
Emerse,
LedZeppelin,
K0L0Ni,
matuncay,
Bataron,
Oguzhan.Y,
ternapi,
Şafak43,
Tallha,
OgiStotch,
Meliha 37,
bkizilatesli,
Hobimus,
mert2573,
Tayyareci,
BaverKaratay,
Tahsint06,
xfuriousx,
İsmaill,
nightybird,
falconx,
Cikletseverahmet,
ardaagnaday,
SilenTMurder,
Zaid,
Ehtiyar,
egedin,
Uriel,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.