ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Sui3452
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
273
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
18 Ekim 2024 17:03
Toplam Mesaj:
405 [0.15 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Suat Akbulut
Doğum Tarihi:
15 Ocak 1991
İl:
Kayseri
Meslek:
-
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Suat Akbulut
SON 10 MESAJI
Blackwater-uzun Zaman Sonra Yeniden
Sobo Maxi Askı Filtre 600 Lh 12 W olan askı filtresini almayı düşünüyorum. Tecrübesi olanlar yorum yaparsa çok mutlu olurum
Sobo Maxi Askı Filtre 600 Lh 12 W olan askı filtresini almayı düşünüyorum. Tecrübesi olanlar yorum yaparsa çok mutlu olurum
İhtiyar heyetini ilk defa dürtmeden yüzerken gördüm. Tamam düzeldiler dedikten 3 saniye sonra yorulmuş olmalılar ki hemen tekrar yerlerine geçip inceleme yapmaya devam ettiler😂
Ek olarak ise su yüzeyimde dalgalanma çok az miktarda oluşuyor. Filtrasyon sorunu baş gösteriyor yani. Tetra filtremi satıp sunsunu elimde tuttuğuma çok pişmanım😞
Pipo var fakat çok çirkin duruyor😅
Piyasadan ve teknolojiden uzak kalmışım bu hobide. Çeşitli filtreler türemiş.
Fiyat performans odaklı şelale filtre bakmayı düşünüyorum
Tavsiyelerinize açığım
[VID]https://youtu.be/YIUbOQNkxKs?si=oZL3mcNx4MDSZS2y[/VID][EDIT]Sui3452,2024-09-23 21:43:57[/EDIT]
İhtiyar heyetini ilk defa dürtmeden yüzerken gördüm. Tamam düzeldiler dedikten 3 saniye sonra yorulmuş olmalılar ki hemen tekrar yerlerine geçip inceleme yapmaya devam ettiler😂
Ek olarak ise su yüzeyimde dalgalanma çok az miktarda oluşuyor. Filtrasyon sorunu baş gösteriyor yani. Tetra filtremi satıp sunsunu elimde tuttuğuma çok pişmanım😞
Pipo var fakat çok çirkin duruyor😅
Piyasadan ve teknolojiden uzak kalmışım bu hobide. Çeşitli filtreler türemiş.
Fiyat performans odaklı şelale filtre bakmayı düşünüyorum
Tavsiyelerinize açığım
[VID]https://youtu.be/YIUbOQNkxKs?si=oZL3mcNx4MDSZS2y[/VID][EDIT]Sui3452,2024-09-23 21:43:57[/EDIT]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/204237/230920242122011.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/204237/230920242122011.jpg[/IMG]
O kadar kontrast dedik balık uyumu dedik güney dedik amerika dedik balıklar akvaryumda kayboldu 🤦🏻 bu kadar boş duracağını hiç düşünmemiştim açıkçası. Bi 10/15 kırmızı burun daha eklemem gerekiyor ki biz buradayız diye kendini gösterebilsin. Bir de videodaki gibi sanki gizli bi kavanoz varmış da onun içine hapsolmuş gibi 10cmlik alanda takılıyorlar. Hiç öyle biz sürüyüz gezelim, bi şov yapalım, nâmımız yürüsün falan yok. Hep aynı yer😕
Melekler!!! Melekler de geçmişler dış filtre emiş borusunun ağız kısmına 70 yaşındaki dayıların teknolojik aletlere “elin gavuru ne yapmış beee” dercesine ihtiyarlar heyeti misali onu inceliyorlar.
Ben avcı balığım heybetini gören bi titresin herkes ayağını denk alsın demek yok.
Te Allahım yaaa. Balıkları almadan önce akvaryum daha çok huzur veriyordu. Dertsiz başıma dert aldım gibi hissediyorum😞
Cae 🫠 keşke 5/10tane alsaydım dedim. En azından hareketliler. Sağa sola koşturuyorlar. Aman şurası düzenli kalmış hemen dağıtayım. Bak burda yosun varmış tadına bakayım. Melek mi bu tetra mı bi sataşayım derken izlemesi en zevkli balık benim için şu an😂
Zamanla oturur büyür serpilir de görsel şölen yaşatırlar umarım 🫣
İyi seyirler dilerim
[VID]https://youtu.be/7bhH87GXrJM?si=2VXql45BcxO3dcLH[/VID]
O kadar kontrast dedik balık uyumu dedik güney dedik amerika dedik balıklar akvaryumda kayboldu 🤦🏻 bu kadar boş duracağını hiç düşünmemiştim açıkçası. Bi 10/15 kırmızı burun daha eklemem gerekiyor ki biz buradayız diye kendini gösterebilsin. Bir de videodaki gibi sanki gizli bi kavanoz varmış da onun içine hapsolmuş gibi 10cmlik alanda takılıyorlar. Hiç öyle biz sürüyüz gezelim, bi şov yapalım, nâmımız yürüsün falan yok. Hep aynı yer😕
Melekler!!! Melekler de geçmişler dış filtre emiş borusunun ağız kısmına 70 yaşındaki dayıların teknolojik aletlere “elin gavuru ne yapmış beee” dercesine ihtiyarlar heyeti misali onu inceliyorlar.
Ben avcı balığım heybetini gören bi titresin herkes ayağını denk alsın demek yok.
Te Allahım yaaa. Balıkları almadan önce akvaryum daha çok huzur veriyordu. Dertsiz başıma dert aldım gibi hissediyorum😞
Cae 🫠 keşke 5/10tane alsaydım dedim. En azından hareketliler. Sağa sola koşturuyorlar. Aman şurası düzenli kalmış hemen dağıtayım. Bak burda yosun varmış tadına bakayım. Melek mi bu tetra mı bi sataşayım derken izlemesi en zevkli balık benim için şu an😂
Zamanla oturur büyür serpilir de görsel şölen yaşatırlar umarım 🫣
İyi seyirler dilerim
[VID]https://youtu.be/7bhH87GXrJM?si=2VXql45BcxO3dcLH[/VID]
7 kırmızı burun tetra
5melek balığı (3beyaz 2siyah)
2cae (sarı renk) temin ettim. Biliyorum Cae Çin kökenli fakat kontrast yakalama adına tercih ettim. Daha önceden de vardı akvaryumumda ve bi tık hareketli olduğu için hoşuma gidiyor:)
En kısa sürede suya alıştırma yapıp ekleyerek görsel yükleyeceğim
7 kırmızı burun tetra
5melek balığı (3beyaz 2siyah)
2cae (sarı renk) temin ettim. Biliyorum Cae Çin kökenli fakat kontrast yakalama adına tercih ettim. Daha önceden de vardı akvaryumumda ve bi tık hareketli olduğu için hoşuma gidiyor:)
En kısa sürede suya alıştırma yapıp ekleyerek görsel yükleyeceğim
Hobiye Yeni Başlıyorum Gözlemleriniz Nelerdir
[QUOTE=Emirrztrk]Merhaba, lütfen bir yazı yazarken boş açıklamalardan kaçınalım okunması daha zor oluyor. Balıkların ne olduklarını ve özelliklerini yazmanıza gerek yok. Elma salyangozu bitkili akvaryumda beslenmez bitkilere zarar verir. Bitkilerdeki çürümeler eğer gövdede değilse sadece yapraktaysa adaptasyon diyebiliriz fakat gövde çürüyorsa bitki bozuyor demektir. Son olarak temizlik grubu ilk balıklar ile birlikte eklenmesi pek doğru değil özellikle vatoz.[/QUOTE]
Konu sahibinden çok özür dileyerek bu mesaja cevap vermem gerektiğini düşünüyorum.
Kıymetli forumdaşım!
Kendimce bir düşünceyi metne dökmek istemişim ve giriş,gelişme, sonuç olarak kimseyi kırmadan, incitmeden bunu aktarmayı bu şekilde uygun görmüşüm.
Yıllar sonra foruma geri dönmüş biri olarak da forum kurallarını bildiğimi düşünüyorum.
Forum kuralları değişti de haberim mi yok? Böyle bir madde var ise lütfen alıntı yapıp beni bilgilendir.
Ayrıca kendine göre yazdıklarıma “boş(!) muhabbete gerek yok” demişsin sınırını aşarak.
Bana karşı bu olayı tekrarlamamanı rica ediyorum.
Elma salyangozu olmaz deyip anayasa kuralı gibi sürmüşsün ortaya.
Hobi bu. Denenir yanılınır yada başarı elde edilir.
Canlıya zarar vermedikten sonra iyi/kötü deneme yapmanın bi zararı yok.
Desen ki hemen eklenmez bitkiler köklensin daha sonra olabilir ama şu an erken vs diye eyvallah da nereden öğrendin de bu kadar kesin net konuştun meçhul…
Konu sahibinden tekrar özür dileyerek iyi hobiler dilerim
[QUOTE=Emirrztrk]Merhaba, lütfen bir yazı yazarken boş açıklamalardan kaçınalım okunması daha zor oluyor. Balıkların ne olduklarını ve özelliklerini yazmanıza gerek yok. Elma salyangozu bitkili akvaryumda beslenmez bitkilere zarar verir. Bitkilerdeki çürümeler eğer gövdede değilse sadece yapraktaysa adaptasyon diyebiliriz fakat gövde çürüyorsa bitki bozuyor demektir. Son olarak temizlik grubu ilk balıklar ile birlikte eklenmesi pek doğru değil özellikle vatoz.[/QUOTE]
Konu sahibinden çok özür dileyerek bu mesaja cevap vermem gerektiğini düşünüyorum.
Kıymetli forumdaşım!
Kendimce bir düşünceyi metne dökmek istemişim ve giriş,gelişme, sonuç olarak kimseyi kırmadan, incitmeden bunu aktarmayı bu şekilde uygun görmüşüm.
Yıllar sonra foruma geri dönmüş biri olarak da forum kurallarını bildiğimi düşünüyorum.
Forum kuralları değişti de haberim mi yok? Böyle bir madde var ise lütfen alıntı yapıp beni bilgilendir.
Ayrıca kendine göre yazdıklarıma “boş(!) muhabbete gerek yok” demişsin sınırını aşarak.
Bana karşı bu olayı tekrarlamamanı rica ediyorum.
Elma salyangozu olmaz deyip anayasa kuralı gibi sürmüşsün ortaya.
Hobi bu. Denenir yanılınır yada başarı elde edilir.
Canlıya zarar vermedikten sonra iyi/kötü deneme yapmanın bi zararı yok.
Desen ki hemen eklenmez bitkiler köklensin daha sonra olabilir ama şu an erken vs diye eyvallah da nereden öğrendin de bu kadar kesin net konuştun meçhul…
Konu sahibinden tekrar özür dileyerek iyi hobiler dilerim
Akvaryum, Balık, Ekipman Ve Tasarım Tavsiyesi
[QUOTE=Emsica]
Dediğinizi anladım ve notumu aldım. Peki bir soru sormak istiyorum size bitkili akvaryumun bir tamamlanma ömrü veya bitki kullanım ömrü varmıdır. Akvaryum döngüsü ne zaman tamamlanır bitkili olursa.[/QUOTE]
Doğal ortamı simüle ettiğimizden ve de doğanın yani akvaryumun kendini sürekli yenilediğini düşünürsek bitkiler büyüdü işler bitti diye bir durum söz konusu olmuyor hocam.
Bitkilerin büyümesine ve bitki yükünün çok artması ile sürekli budama ile yenilenme, yeri geldiğinde gözü tırmalayan yada çok baskın gelip diğerlerini baskılayan bitkileri akvaryumdan uzaklaştırma yoluyla süreklidir döngü ve bakım gerektiriyor.
Fazlalık olanları hediye ederek, satarak yada çöpe atarak(önermiyorum kesinlikle:)) hobinize katkı sağlayıp devam edebilirsiniz[EDIT]Sui3452,2024-09-23 10:24:04[/EDIT]
[QUOTE=Emsica]
Dediğinizi anladım ve notumu aldım. Peki bir soru sormak istiyorum size bitkili akvaryumun bir tamamlanma ömrü veya bitki kullanım ömrü varmıdır. Akvaryum döngüsü ne zaman tamamlanır bitkili olursa.[/QUOTE]
Doğal ortamı simüle ettiğimizden ve de doğanın yani akvaryumun kendini sürekli yenilediğini düşünürsek bitkiler büyüdü işler bitti diye bir durum söz konusu olmuyor hocam.
Bitkilerin büyümesine ve bitki yükünün çok artması ile sürekli budama ile yenilenme, yeri geldiğinde gözü tırmalayan yada çok baskın gelip diğerlerini baskılayan bitkileri akvaryumdan uzaklaştırma yoluyla süreklidir döngü ve bakım gerektiriyor.
Fazlalık olanları hediye ederek, satarak yada çöpe atarak(önermiyorum kesinlikle:)) hobinize katkı sağlayıp devam edebilirsiniz[EDIT]Sui3452,2024-09-23 10:24:04[/EDIT]
[QUOTE=tafocan]
Merhaba Soru bana sorulmadı ama katkım olur belki her dalı kullanamayız.hatta daldan ziyade belirli kökleri kullansak daha iyi.buna uymazsak tankımızda su değerleri bozulur mantarlaşma olur.ben dal şeklinde kullanacağım dekorları lodos dalından yapıyorum deniz kenarında yaşadığımdan bulmam kolay oluyor satılanlarda en maliyetlisi oluyor.ama genelde yati kökleri kullanıyorum.daha hoş duruyor.kozalak olarak büyük kozalaklar olmuyor kızıl ağaç kozalağı bulmalısın biraz ararsan bulabilirsin.meşe yapraklarıyla birlikte kaynatıp kaynamadan hemen öncesi bir posta döküp tekrar kaynatmalısınki miktoplardan arınsın sonraki kaynatmada suyunu ve yaprakları dekor olarak kullanabilirsin.kullanıcağın dal ve kökleri mutlaka kaynatmalısın.karanlık su tankları filtre ile eski haline döndüğünden doğal yöntemlerle değilde satılan hzır darkwater ürünlerden alırsanız daha zahmetsiz olur.[/QUOTE]
Dediklerinizin her birinde haklılık payı var hocam.
Bulduğum asma/meşe ağacı dal ve kökler kuru olduğu için biraz daha dikkatsiz davranmış olabilirim. Kaynatma imkanım olmadığı için suda bekletme ve fırçalama yolu ile sterilize işlemlerini gerçekleştirmeye çalıştım.
Dediğiniz hazır kökler de saçma şekilde çok pahalı geldi. O yüzden böyle bi yol izledim. İlerleyen süreçte çok sorun çıkarması durumunda tankı güncelleme de planlarım arasında.
Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim 🙏
[QUOTE=tafocan]
Merhaba Soru bana sorulmadı ama katkım olur belki her dalı kullanamayız.hatta daldan ziyade belirli kökleri kullansak daha iyi.buna uymazsak tankımızda su değerleri bozulur mantarlaşma olur.ben dal şeklinde kullanacağım dekorları lodos dalından yapıyorum deniz kenarında yaşadığımdan bulmam kolay oluyor satılanlarda en maliyetlisi oluyor.ama genelde yati kökleri kullanıyorum.daha hoş duruyor.kozalak olarak büyük kozalaklar olmuyor kızıl ağaç kozalağı bulmalısın biraz ararsan bulabilirsin.meşe yapraklarıyla birlikte kaynatıp kaynamadan hemen öncesi bir posta döküp tekrar kaynatmalısınki miktoplardan arınsın sonraki kaynatmada suyunu ve yaprakları dekor olarak kullanabilirsin.kullanıcağın dal ve kökleri mutlaka kaynatmalısın.karanlık su tankları filtre ile eski haline döndüğünden doğal yöntemlerle değilde satılan hzır darkwater ürünlerden alırsanız daha zahmetsiz olur.[/QUOTE]
Dediklerinizin her birinde haklılık payı var hocam.
Bulduğum asma/meşe ağacı dal ve kökler kuru olduğu için biraz daha dikkatsiz davranmış olabilirim. Kaynatma imkanım olmadığı için suda bekletme ve fırçalama yolu ile sterilize işlemlerini gerçekleştirmeye çalıştım.
Dediğiniz hazır kökler de saçma şekilde çok pahalı geldi. O yüzden böyle bi yol izledim. İlerleyen süreçte çok sorun çıkarması durumunda tankı güncelleme de planlarım arasında.
Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim 🙏
[QUOTE=Orhan76]Suat Bey Merhaba,
Gerçekten çok güzel bir tank olmuş. Özellikle aydınlatma ve verdiğiniz ambiyans çok başarılı. Ben genelde orta-güney amerika karma ciklet tankımda 10tds (180ppm) sertliği geçmemeye çalışıyorum. Bunun için kullandığım torf-reçine gibi kimyasal filtre malzemelerinin yanında bolca catappa yaprağı ve kızılağaç kozalağı kullanıyorum. Cikletler için black water değil ama sarımsı amazon suyuna benzer bir su oluşturma çabası içine girdim. Yine yeni yaptığım neon tetra tankımda ben de black water tankımda önceden sormuş olduğunuz sertlik ve pH (7-7,5 ideal bu ortam için) değerlerini tutturmaya çalışıyorum.[/QUOTE]
Güzel sözleriniz için ve bilgi aktarımınız için çok teşekkür ederim Orhan Bey.
Ara ara ölçümler yaparak su dengesinin stabil gittiğini söylemem hatalı olmaz.
Gün aşırı çok az olmak kaydı ile boş akvaryumu yemleme yaparak bakteri oluşumunu sağladığımı düşünüyorum.
Bugün petshop gezintisine çıkıp karides, salyangoz, tetra ve melek fiyatlarını öğreneceğim.
Eğer ki hafızam beni yanıltmıyorsa akvaryuma ilk olarak karides ve salyangoz ekleniyor sonradan balıklar dahil oluyor diye biliyorum.
Bu konuda fikir verebilecek hobidaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum 🙏[EDIT]Sui3452,2024-09-23 10:09:09[/EDIT]
[QUOTE=Orhan76]Suat Bey Merhaba,
Gerçekten çok güzel bir tank olmuş. Özellikle aydınlatma ve verdiğiniz ambiyans çok başarılı. Ben genelde orta-güney amerika karma ciklet tankımda 10tds (180ppm) sertliği geçmemeye çalışıyorum. Bunun için kullandığım torf-reçine gibi kimyasal filtre malzemelerinin yanında bolca catappa yaprağı ve kızılağaç kozalağı kullanıyorum. Cikletler için black water değil ama sarımsı amazon suyuna benzer bir su oluşturma çabası içine girdim. Yine yeni yaptığım neon tetra tankımda ben de black water tankımda önceden sormuş olduğunuz sertlik ve pH (7-7,5 ideal bu ortam için) değerlerini tutturmaya çalışıyorum.[/QUOTE]
Güzel sözleriniz için ve bilgi aktarımınız için çok teşekkür ederim Orhan Bey.
Ara ara ölçümler yaparak su dengesinin stabil gittiğini söylemem hatalı olmaz.
Gün aşırı çok az olmak kaydı ile boş akvaryumu yemleme yaparak bakteri oluşumunu sağladığımı düşünüyorum.
Bugün petshop gezintisine çıkıp karides, salyangoz, tetra ve melek fiyatlarını öğreneceğim.
Eğer ki hafızam beni yanıltmıyorsa akvaryuma ilk olarak karides ve salyangoz ekleniyor sonradan balıklar dahil oluyor diye biliyorum.
Bu konuda fikir verebilecek hobidaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum 🙏[EDIT]Sui3452,2024-09-23 10:09:09[/EDIT]
Hobiye Yeni Başlıyorum Gözlemleriniz Nelerdir
Tetraların sürü halinde gezmesi, lepisteslerin rengarenk desenleri çok güzel oluyor.
Tetraların sayısında değil fakat lepisteslerin sayıları biraz fazla gibi hocam.
2erkek/6 dişi ekleseniz bile çok çok kısa sürede lepistes nüfusu 25/30lara çıkacaktır ki bu da şu değerlerinizin oynamasına sebebiyet verecektir. Dediğiniz sayılarda lepiste alırsanız nüfusu kontrol etmekte çok zorlanırsınız. Diğer türleri de eklediğinizi varsayarsak gözü yoran bir görüntü çıkartır ortaya diye düşünmekteyim.
Lafın kısası lepistesi o kadar çok sayıda ekleme hocam😂
Tetraların sürü halinde gezmesi, lepisteslerin rengarenk desenleri çok güzel oluyor.
Tetraların sayısında değil fakat lepisteslerin sayıları biraz fazla gibi hocam.
2erkek/6 dişi ekleseniz bile çok çok kısa sürede lepistes nüfusu 25/30lara çıkacaktır ki bu da şu değerlerinizin oynamasına sebebiyet verecektir. Dediğiniz sayılarda lepiste alırsanız nüfusu kontrol etmekte çok zorlanırsınız. Diğer türleri de eklediğinizi varsayarsak gözü yoran bir görüntü çıkartır ortaya diye düşünmekteyim.
Lafın kısası lepistesi o kadar çok sayıda ekleme hocam😂
SON MESAJLAR
- Anubias Kesimi K0L0Ni, 21:52
Bitki Türleri ve Bakımı - Tetra Yumurta Alımı Cyber_Scout, 21:35
Yeni Üye Forumu - Flowerhorn Sol Kısmında Şişlik Eyyubican, 21:34
Hastalıklar ve İlaçlar - Melek Akvaryumum KaanE, 21:19
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryuma Silah Bakım Yağı koray ulusoy, 21:12
Hastalıklar ve İlaçlar - Lowtech Bitkili Karidesli Akvaryum altum123, 21:10
Yeni Üye Forumu - 30 Küp Low Tech Zaid, 20:54
Akvaryum Tanıtımı - 80 Litre Akvaryum Tür Önerisi Samnastrp, 20:49
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Melek Balığı Yavruları Ölüyor Hobbim68, 20:47
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum Bitkilendirme Hakkında İsmail_96965, 20:43
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Low Tech Bitkili Tankım 60*40*40 CoryCory, 20:26
Akvaryum Tanıtımı - Atakan Petshop Güvenilir Mi? Arda_26, 20:15
Yeni Üye Forumu - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Sukhoi, 20:11
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Filtre Sorunu Aqua Discovery, 19:03
Filtre ve Sump Yapımı - Kayalık Akvaryum: Amatör Dokunuş “tanganyika” KaanE, 18:54
Akvaryum Tanıtımı - 450lt Discus Akvaryum Kafa Motoru Ve Bitki Seçimi nejalt, 17:54
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yati Kökü Hakkında TuRKeR, 17:39
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Kendinden Filtreli Ve Işıklı Set Akvaryum fishhyy, 16:15
Yeni Üye Forumu - Çapa Kurdu Cyber_Scout, 15:13
Yeni Üye Forumu - Low Low Low Tech 96l Tankım Ozmoziz, 14:59
Akvaryum Tanıtımı - Ramirezi Bakımı Zor Mu bendeniztayfun, 14:59
Güney Amerikan Cichlidleri - Otocat Sağ Kalabilecek Mi? İnci Kefali, 14:53
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - İlk High Tech Bitkili Deneyimi Ve Bana Önerilerin Emirhans28, 14:43
Akvaryum Tanıtımı - 60*40*40 Vlademirol, 11:58
Filtreleme Seçenekleri - Aquael Fzn Pro Serisi Şelale Filtre Salihszdgr, 11:34
Malzemeler ve Yemler Forumu - 7 Yıl Aradan Sonra Yeniden Merhaba :) MuratOzdemir, 10:10
Akvaryum Tanıtımı - Apistogramma Set :) AtlasPoyraz, 09:43
Akvaryum Tanıtımı - 350 Litre 135*55*50 ufukkisikk, 09:06
Akvaryum Tanıtımı - Tetra Ht 100w Isıtıcı Lambası Sürekli Yanıyor AtlasPoyraz, 08:46
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - Armatür Seçimi Powerled Mi Smd Led Mi? urzais, 03:41
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Co2 Hakkında Sorular Cyber_Scout, 00:44
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bks Tüp Üzerinde Hava Yazıyor Co2 Kullanılır Mı ? mrrking, 23:09
Işık CO2 ve Ekipmanlar - 9 Ph Vatoz Ve Çöpçü K0L0Ni, 22:20
Yeni Üye Forumu - Alsancak Petshop'tan Canlı Alışverişi Yapan Var Mı odinein, 21:47
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Betta İle Yaşayabilecek Bir Tür fishhyy, 20:51
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Discus Balıklarım Çok Stresli Ve Ürkek Görünüyor? kuman, 20:09
Discus - Apistogramma Mı Ramirezi Mi ? AtlasPoyraz, 15:02
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balıklarımda Geçmeyen Yara Alikevicius43, 13:38
Hastalıklar ve İlaçlar - Yapay Kuluçka - Trichogaster Leerii (inci Gurami) ternapi, 13:18
Labirentliler - 10 Litre De Betta GÖKBÖRÜ🇹🇷, 13:09
Labirentliler - 100 Ltr Akvaryuma Sessiz Güçlü Askı Filtre Tavsiye Salihszdgr, 10:29
Yeni Üye Forumu - Kırmızı Burunlar Çöpçülere Saldırıyor scorpion26, 09:48
Hastalıklar ve İlaçlar - Yeni Tank Neon Tetralar Hakkında Bilgi Orhan76, 09:09
Amerikan Tetraları - Buhar Camı? yemrekozenn, 08:06
Malzemeler ve Yemler Forumu - Hasta Betta fishhyy, 23:57
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryuma Aktif Karbon Dağıldı fishhyy, 23:32
Yeni Üye Forumu - Creaqua Slim Flex Mi Chihiros B Serisimi ilkay41, 22:57
Yeni Üye Forumu - Clown Killifish K0L0Ni, 22:43
Diğer Tatlı Su Canlıları Tanıtımı - Arkafon Yansıması K0L0Ni, 22:42
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Oscar Balığı Rengi Hakkında K0L0Ni, 22:40
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- 60×40×40h Akvaryum Searlas 22:01
- Dumbo Albino Red Guppy borani 21:45
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 21:42
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 21:42
- Dumbo Green borani 21:40
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 21:32
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 21:32
- Blood Mary Karides(kargo Mevcut) hll_aquascaping 21:32
- 2.67 Tüp Furcifer 21:27
- Dennerle Akvaryum Furcifer 21:27
- Digital Termostatlı Sogutucu İkili Fan Furcifer 21:27
- Creaqua Nano Elit Furcifer 21:27
- Akvaryumları Boşaltıyorum metsi 20:44
- Akvaryum 30*30 metsi 20:44
- 3 Neon Tetra Ve 2 Ember Tetra, 1 Su Sümbülü Aquarist101 19:35
- 40cm İthal Akvaryum Ve Malzemeler Takasa Açık Aquarist101 19:35
- Komple Bitkili Akvaryum UĞURBABÜR 19:02
- Satılık Eheim 2260 2217 Filtreler UĞURBABÜR 19:02
- Hb White Lepistes omererbas 18:55
- Electric Blue Acara / Platinum Marble Melek omererbas 18:55
- 200+ Cüce Vatoz Yavrusu Koksal Gurkan 18:37
- Microfex Kültürü sefailgaz 18:26
- Aquael 200 Watt, 100 Watt Isıtıcı Çeşitleri sefailgaz 18:26
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 18:04
- Bitki,karides,discus Vb. Türlere Özel Osmos Sistem zafer3885 17:55
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 17:55
- Kızılağaç Kozalakları Ve Dekoratif Ağaç Figürleri T3kniker 17:33
- Kökler Ve Bitkiler Mikail Erdoğan 16:44
- Akvaryum Adına Her Şey Komple Akvaryum Malzemeleri Mikail Erdoğan 16:44
- Nerite Salyangoz Arıyorum thecrow 16:00
- Betta Erkekler Thunderbird 15:33
- Chihiros B80 Akvaryum Led Aydınlatma Thunderbird 15:33
- Koleksiyon Luk Endler Ve Guppy Varyeteleri Lotus88 14:42
- Canlı Yem Ceşitleri Lotus88 14:42
- Apiatogramma Macmasteriler rhn35 14:29
- Tül Kuyruk Vatoz Türleri / Hb White Lepistes kopruluonur 13:51
- Anubias- Christmassmoss- Cryptocoryne Wendtii- Saz kopruluonur 13:51
- İhtiyaç Fazlası Akvaryum Malzemeleri kopruluonur 13:51
- Tetramin Flakes Pul Yem BaharB 13:43
- Mikrofex & Sirke Kurdu & Su Piresi & Mikrokurt scorpion26 13:39
- Katil Saly. & Sakura & Kiraz & Sarı & Ramshorn scorpion26 13:39
- Leleupi & Brichardi scorpion26 13:39
- Neocaridina Mavi Melek Karides Uguzel 13:16
- Neocaridina Kiraz Karides Uguzel 13:16
- Apistogramma Macmasteri Red Sholder Şahinöztürk 13:08
- Katil Salyangoz stopsound 13:05
- Sıfır İç Filtre Ler Gursoyhasan 12:55
- Taeniacara Candidi HarunYILDIRIM 12:29
- Aquaclear 30 Şelale Filtre blenny 11:51
- L. Curviceps Ve L. Dorsigera Arıyorum blenny 11:51
KULLANICILAR
- 130 Online Kullanıcı, 72 Üye
Online Kullanıcılar
KaanE,
Balikcidede,
Brnhobi,
hasancn,
Samnastrp,
TuRKeR,
CoryCory,
MBurakA,
Amatör balıkçı,
osmandbnl,
odinein,
Ozmoziz,
HarunYILDIRIM,
Amati340,
mrah,
ArGeX,
MiSoSiKiaN,
Cyber_Scout,
AtaDemirci,
urzais,
EKAR,
mereny,
umut353535,
Mahir06,
NotEvenBeginner,
kerimkoz,
koray ulusoy,
sefo,
Hidro Dinamik,
altanilker,
YunusEmreHan,
dimbeleth,
hknbal28,
bearse22,
rebelde,
altum123,
ternapi,
UmitOnay,
GüneyA,
İsmail_96965,
aktugsedat,
baliklariniseven,
taskinramazan,
TokgozMertali,
Mesutoviç,
Zaid,
mhmt44,
koraykbl,
şansal,
fissidens,
Sirri42,
Mocancan,
Öğretmen Ali,
K0L0Ni,
Hoppala,
sametyildiz,
HüseyinUysal,
GokKurt,
Koksal Gurkan,
asliaral,
Eternius,
Alikevicius43,
Burak PEKDEMİR,
mightymurat,
online_xmPa,
mert2573,
BaverKaratay,
samah,
muyat,
Şahinöztürk,
kopruluonur,
Rivayet,
Sezer87,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.