ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cilbay06
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
41
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Nisan 2016 19:43
Son Ziyaret:
19 Eylül 2024 21:15
Toplam Mesaj:
57 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
12 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
cem ilbay
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hiçbir sistem bilginin eksikliği, sahibinin tembelliği ve sabırsızlığıyla başedemez.

SON 10 MESAJI

Balığımın Akvaryumundaki Büyük Kahverengi Şeyler
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/185349/160920242010101.jpg[/IMG]
İç Parazit Tedavisi
[QUOTE=ArifhbsAquatics]

O halde anladığın dilden konuşayım; forumda samimi olduklarım dışında bir de ‘senin’ gibilere karşı ‘sen’ hitabını kullanıyorum. Tafocan, ben üslubumda hiçbir sorun görmüyorum; arkadaşımızın derdine şifa olacak bilgileri girmesi gerektiğini söyledim.

Sen tankla ilgili bilgilere gerek duymayabilirsin; nasıl olsa forumun fish father’ı sensin. O sebeple birisi ‘arkadaşlar, balığım..’ der demez, daha cümle kurmadan nokta teşhis yeteneğine ve hobi donanımına sahip olduğun için biz faniler tank ile ilgili bilgilere muhtacız. Kusurumuza bakma bu yüzden.

Bir de testlerle anlık değer alıp ilerisi için nasıl bir hesap yaptığını biz çömezlere de bir ara konu açıp anlatırsan müteşekkir de oluruz. Böylece test kitlerini ‘anlık’ kullanmaktan, ilerisini kestirecek hesaplar yapmayı da öğreniriz.

Sen üslup ve deneyim dersi vermeden önce kullandığın kelimeleri doğru düzgün yazmayı, cümlede bağlam oluşturmayı, arada bir de noktalama işaretlerini kullanmayı öğren! Çorba gibi oluyor her uzun yazın! Atardı, artistlikti.. bak bu kelimeleri de kullanan sensin sayın Hz. Fish Father! Velhasıl, nasıl yazmam gerektiğini ve kibarlığı bana sen öğretmeye kalkma lütfen!

Konu sahibi üyemiz ve konuyu okuyan, katkı yapanlardan, konuyu rayından saptıran bu tartışma için kendi adıma özür dilerim (senden değil tafocan [:cik:]).

Sevgili @Emrah20 günlük filtre temizliğini çeşme suyunda mı yapıyorsunuz? Eğer böyle bir durum varsa döngü yeterli düzeyde işlemiyor olabilir. Bu da sudaki nitrojen oranını artırarak (özellikle nitrit), balıkların patojenlere daha açık hale gelmesine sebebiyet verebilir. Stres, yüklü miktarda nitrit balıkların hastalanması için müsait bir ortam oluşturur. Su değişim rejiminiz nedir? Canlı yükünüz de var çünkü.
[/QUOTE]

Akvaryumun resimde görünen ve arkadaşın anlatısına göre zaten çok zayıf olan azot döngüsü yıkıma uğramış, amonyağı nitrata çevirecek bakteri yok, nitratı nitrite dönüştürecek bakterizasyon yok, bakterilerin kolonileşeceği filtre yeterli değil, üstüne üstlük dip çekimi tekniği yüzünden suya karışan toksik gazlar cabası. Balıklardaki şekil bozukluklarıda artık son sınıra dayanmış dna daralması sonucu meydana gelen bağışıklık eksikliği nedeniyle patojen enfeksiyonu ve parazitizmin sonucu. Fakat sizin ısrarla üzerine dikkat çektiğiniz koşulların ne olduğuna dair bilinmesi gerekli parametrelerin sorunun nedenine yönelik ve bu bilgiye sahip olarak bir çözüm arama öneriniz oldukça haklıdır.
İç Parazit Tedavisi
Amonyak zehirlenmesi, bu konuda forumda bolca bilgi var. Filtreniz zaten yetersiz ve her gün yıkamanız biyolojik yıkıma yol açmış yani resimden gördüğüm kadarıyla akvaryumunuzda çok eksik var, geçmiş olsun.
Acil Lepistel Balıgımda Bi Sorun Var
Bacto taps genellikle iç parazit sorunlarında kullanılır, balığın akvaryumda ki hangi olumsuz koşula tepki verdiğini bilmek çok zor bu yüzden azot döngüsü tamamlanmamış bir akvaryumda bu sorunların herhangi birini yaşıyor olduğunuzu kimse söyleyemez. Keşke olmasa ama bu sorunlar yüzünden kayıplar yaşayarak canımız sıkılarak öğreniyoruz bu hobiyi. Bak bu diğerlerine göre en yeni kurduğum, yaklaşık 5 yıllık sadece eksilen suyunu tamamladığım, senede bir defa filtresini temizlediğim (filtre eheim 2215, malzeme sadece sünger) akvaryum ve içindeki balıklarda ilk yerleştirdiğim fil kulak lepisteslerin torunları. Mümkünse elimi hiç bir zaman içine sokmam. Sakal yosunları da en favorim olanları :)
Not: Akvaryum, kum tabanı kalınlığı 8-10 santim olmalı ki sistem tam otursun.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/185349/160920240240211.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/185349/160920240240231.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/185349/160920240240251.jpg[/IMG]
Hagen(siyah Parlak Kum) Nedir
[EDIT]cilbay06,2024-09-16 00:40:21[/EDIT]
Delikli Yaprak
[EDIT]cilbay06,2024-09-16 00:41:38[/EDIT]
Mayalı Sistemde Çözemediğim Hakikatli Bir Soru
[EDIT]cilbay06,2024-09-16 00:42:07[/EDIT]
Acil Lepistel Balıgımda Bi Sorun Var
Bir kapta dinlenmiş 1 litre suya en ideali olan 1-2 damla bactofish eğer yoksa 3-4 damla metilen mavisi damlatın (tuzlu su banyosundan uzak durun). Kaba aldığınız balığı 1 saat kadar bekletip geri akvaryuma koyabilirsiniz. Fakat buna yol açan gram-negatif bakteriler akvaryumda hala mevcut olduğu için akvaryumda hiç balık bitki olmadan ısıtıcıyı 30 dereceye çıkartıp 1 gün bu durumda bırakırsanız ayrıca hava motoruyla suyu iyice oksijene doyurursanız ve yine balıkları akvaryuma koymadan %50 su değişimi yaparsanız işe yarayacaktır. Ayrıca takip eden 3-4 gün %25 oranında tekrar su değişimi yapın. Tabi ki bu azot döngüsü oturmuş bir akvaryum için geçerlidir. Yeni kurulumsa eğer tüm bunları yapsanız dahi hem şu an yaşadığınız sorun devam eder hem de farklı sorunlarla karşılaşırsınız. Yeni bir akvaryumda azot döngüsü en az iki ayda oluşmaya başlar,bu döngü farklı bakteri türlerinin farklı işlevsellikleri için ve buna istinaden balıkların yaşayabilmesini sağlayan bir zincir gibi birbirine eklenmiş süreçlerdir. Yeni kurulumlarda amonyak ve nitrat patlaması yaşanır bu da sudaki çeşitli gram negatif bakterilerin balıkları hasta etmesine yeter artar.
Monte Carlo İçin Zeminim Uygun Mu
Monte Carlo bitkisi üst düzey şartlar talep eden bir bitki, azot döngüsü oturmuş akvaryumdan, uygun kumundan, özel ışıklandırmadan tut CO2 ve düzenli vitamin ve elementlere kadar. İlerde ki yıllarda tecrübe ve bilgi sahibi olunca yapman boşa emek ve masraf yapmanı önler.
Japon Balığım Durmadan Şu Yüzeyine Çıkıyor
Klasik yüksek amonyak ve nitrit belirtisidir bu. Diğer arkadaşların dediği gibi daha büyük hacimli akvaryuma ihtiyacınız var ama iyi bakılan bir japon balığı 1-1.5 yıl içinde el büyüklüğüne kadar büyüyecektir, bu da en az 100 litrelik bir akvaryum ihtiyacınız olduğu anlamına gelir. Ayrıca Anubias, java fern gibi nitratı besin olarak kullanan bitkiler ekler ve haftalık %50 su değişimi yaparsanız balığınızla uzun ömürlü bir dostluğunuz olur. Haftalık su değişimleri mekanik bir temizlik anlamına geldiği için filtre kullanmadan bile hiç bir sıkıntı yaşamazsınız. Şu an 250 Litre bir akvaryumda belirtiğim koşulları uygulayarak 8 yıldır mutlu bir şekilde yaşayan 2 adet japon balığına sahibim...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.