ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
burak41
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
06 Mart 2015 12:10
Toplam Mesaj:
50 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Burak Can
Doğum Tarihi:
15 Kasım 1992
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Burak Can
SON 10 MESAJI
Mayalı Co2 Tüm Sistemin Detaylı Yapım Aşaması [ Fotoğraflı ]
Öncelikle emeği geçen herkese teşekkürler bende az önce yaptım :) difüzör olarak kulak çubuğu yöntemini kullandım elimde çekvalf yoktu şişeyi akvaryumun üstüne koydum sorun teşkil edermi gerçi ayın 19unda çekvalf ve difüzör sipariş edeceğim :)
Öncelikle emeği geçen herkese teşekkürler bende az önce yaptım :) difüzör olarak kulak çubuğu yöntemini kullandım elimde çekvalf yoktu şişeyi akvaryumun üstüne koydum sorun teşkil edermi gerçi ayın 19unda çekvalf ve difüzör sipariş edeceğim :)
Plastik kapaklı akvaryumda aydınlatma ?
[QUOTE=Tolga Arslan]Bence avaryumun kalınlığından bi kaç cm daha kalın bi cam kestirip t5 leri oraya monte ederseniz bi sıkıntı olmayacaktır. Tabi görünüm açısından kötü olabilir.[/QUOTE]
[QUOTE=Tolga Arslan]Bence avaryumun kalınlığından bi kaç cm daha kalın bi cam kestirip t5 leri oraya monte ederseniz bi sıkıntı olmayacaktır. Tabi görünüm açısından kötü olabilir.[/QUOTE]
onuda düşündüm ayrıca armatür yapmayı fakat akvaryumun üst kısımlarında görüntüyü bozan işlemler var o yüzden vazgeçmek zorunda kaldım ilerde bir akvaryum yaptırırsam ona yaparım artık şimdilik devam bununla 

[QUOTE=GOLDFISH]Burak bey su altı dalgıç veya led lambalarda bitkili akvaryumda randıman alamazsınız yapacağınız sistemde yer sıkıntısı ve ısınmadan dolayı balastları kapak dışına koymanız isabetli olmuş.Basit ve kolay tür bitki yapacağınız için t5 e gerek yok hem daha fazla ısı verir hemde maliyetli olur. t8 floresan serilerinden forumda ilgili konularda arama yaparak akvaryum ölçülerinize göre bir kombinasyon oluşturabilirsiniz.Kuracağınız akvaryumunuz şimdiden hayırlı olsun.Sağlıklı akvaryumlar keyifli hobiler dilerim.
[/QUOTE]
burak41 2014-12-12 16:35:25
[QUOTE=GOLDFISH]Burak bey su altı dalgıç veya led lambalarda bitkili akvaryumda randıman alamazsınız yapacağınız sistemde yer sıkıntısı ve ısınmadan dolayı balastları kapak dışına koymanız isabetli olmuş.Basit ve kolay tür bitki yapacağınız için t5 e gerek yok hem daha fazla ısı verir hemde maliyetli olur. t8 floresan serilerinden forumda ilgili konularda arama yaparak akvaryum ölçülerinize göre bir kombinasyon oluşturabilirsiniz.Kuracağınız akvaryumunuz şimdiden hayırlı olsun.Sağlıklı akvaryumlar keyifli hobiler dilerim.
[/QUOTE]
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim 2 adet T8 25w floresan alacağım o zaman biri grolüx olmalı fakat yanına ne almalıyım bir fikir yürütemedim 3 adet sığdırma imkanım olsa grolüx, aquastar ve daylight koyardım ama şimdi aquasta rmı yoksa daylight mı tercih etmeliyim? Mayalı sistem co2 vermeyi planlıyorum basit bir zemin bitkisi de eklemek istiyorum aslında var mıdır öyle bir bitki? :)
[QUOTE]T5 4 adet 39 w'lık Hopar armatür kullanıyorum bende. Yüksek ısıdan dolayı plastik kapağı eritmese de mutlaka yamultur. Bazen kontrol etmek için dokunuyorum el yakıyor. Sizin yapmak istediğiniz kapak için Ahmet abinin tavsiyesi çok daha uygun olur kanaatindeyim.[/QUOTE]
Teşekkürler ozaman t8 koycağım kesinleşti :)
[QUOTE=JUNIOR3STUDIOS]Buhar camı olan yere uygun boyutta dalgıç t8 lambalardan alıp kullanabilirsiniz ve ya silikonlarını hava geçirmeyecek şekilde silikonla destekleyip dış cephe ledlerinden kullanabilirsiniz,ben kendi kapaklı akvaryumumda 3 adet dalgıç lamba kullanıyorum 60 cm lik.Sağlıklı hobiler.
[/QUOTE]
[QUOTE=JUNIOR3STUDIOS]Buhar camı olan yere uygun boyutta dalgıç t8 lambalardan alıp kullanabilirsiniz ve ya silikonlarını hava geçirmeyecek şekilde silikonla destekleyip dış cephe ledlerinden kullanabilirsiniz,ben kendi kapaklı akvaryumumda 3 adet dalgıç lamba kullanıyorum 60 cm lik.Sağlıklı hobiler.
[/QUOTE]
Bitkiler için bu yeterli olurmu ledlerin yosunu arttırdığı söyleniyor. Kapağı kesip yapmayı düşünüyorum ben hala fakat floresan türlerinde kararsızım
Merhabalar fotodaki gibi bir akvaryumum var plastik kapaklı akvaryum ölçülerim 100*30*h45 zeminde sadece 6-7cm civarı hagen kum mevcut çok zor bitkiler beslemeyi düşünmüyorum nasıl bir aydınlatma yapabilirim yardımlarınızı bekliyorum fotodaki bitkileri geçici olarak ektim diğer tankımdan şu anlık aydınlatma olarak osram lumilux 865 var 2 adet 18w sizin önerilerinize göre floresan sipariş edeceğim. Teşekkürler.
Düzenleme .
Floresan yerinin köşelerindeki kısımlarını kesip uzun bir buhar camı koymayı düşünüyorum bu sayede 60cm olan yer 86,5cm oluyor 39w olan t5 floresan sığar diye düşünüyorum balastları kapağın dışına koyacağım bir nebze olsun faydası olur diye düşünüyorum bu 26cm extra uzunluğun aydınlatma olarak hangi floresanları alayım kaç watt olsun t5mi yoksa t8 mi tercih etmeliyim . Dediğim gibi çok zor bitkiler beslemeyi düşünmüyorum misket ve sıvı gübre ile besin takviyesi yapabilirim.Birde mayalı sistem co2 becerebilirsem :)burak41 2014-12-12 11:20:46
Merhabalar fotodaki gibi bir akvaryumum var plastik kapaklı akvaryum ölçülerim 100*30*h45 zeminde sadece 6-7cm civarı hagen kum mevcut çok zor bitkiler beslemeyi düşünmüyorum nasıl bir aydınlatma yapabilirim yardımlarınızı bekliyorum fotodaki bitkileri geçici olarak ektim diğer tankımdan şu anlık aydınlatma olarak osram lumilux 865 var 2 adet 18w sizin önerilerinize göre floresan sipariş edeceğim. Teşekkürler.
Düzenleme .
Floresan yerinin köşelerindeki kısımlarını kesip uzun bir buhar camı koymayı düşünüyorum bu sayede 60cm olan yer 86,5cm oluyor 39w olan t5 floresan sığar diye düşünüyorum balastları kapağın dışına koyacağım bir nebze olsun faydası olur diye düşünüyorum bu 26cm extra uzunluğun aydınlatma olarak hangi floresanları alayım kaç watt olsun t5mi yoksa t8 mi tercih etmeliyim . Dediğim gibi çok zor bitkiler beslemeyi düşünmüyorum misket ve sıvı gübre ile besin takviyesi yapabilirim.Birde mayalı sistem co2 becerebilirsem :)
100*30*h45 Tür Önerisi
[QUOTE=Greshakai]Anubias ve saz bitkileri fazla ışıklandırma istemezler. Bir çift Brikardi dış filtre ihtiyacınızı da ortadan kaldırır. Isıtıcı, iç filtre ve biraz ışıklandırmayla çok güzel bir görsel elde edebilirsiniz.
[/QUOTE]
elimdeki lifetech 825 model dış filtre eskidi bir kaç contası değişmesi lazım çok ses yapıyor ve elektrik tüketimi 22w gibi fazla bir değer aşağıda linkini verdiğim dış filtreyi almak istiyorum nasıldır acaba ses durumu çok önemli akvaryum yattığım odada çünkü indirim kodumla 75tl gibi bir rakama gelecek bu arada banaburak41 2014-12-10 15:01:31
[QUOTE=Greshakai]Anubias ve saz bitkileri fazla ışıklandırma istemezler. Bir çift Brikardi dış filtre ihtiyacınızı da ortadan kaldırır. Isıtıcı, iç filtre ve biraz ışıklandırmayla çok güzel bir görsel elde edebilirsiniz.
Öncelikle teşekkürler biraz araştırdım forumda da basitte olsa bitkili yapmaya karar verdim tabanda sadece siyah hagen yeterli gelirmi veya altına ek olarak başka ilave yapmama gerek varmı birde malum akvaryum kapaklı aydınlatma sorun oluyor nasıl bir aydınlatma yapabilirim bu kapağa elimde 2 adet osram lumilux 18w floresan var 60cm
elimdeki lifetech 825 model dış filtre eskidi bir kaç contası değişmesi lazım çok ses yapıyor ve elektrik tüketimi 22w gibi fazla bir değer aşağıda linkini verdiğim dış filtreyi almak istiyorum nasıldır acaba ses durumu çok önemli akvaryum yattığım odada çünkü indirim kodumla 75tl gibi bir rakama gelecek bu arada bana
Astro AS-2202 Akvaryum Dış Filtre 600 L/H
100*30*h45 Tür Önerisi
Merhabalar 200Lt akvaryumumda demasoni ve saoulosi beslemekteyim. 100*30*h45 ebatında plastik kapaklı akvaryumum içindede siyah hagen kum var sizce bunda ne tür beslemeliyim daha önce amatörce bitkili olarak kullanmıştım bu tankı göze hitap ediyor ama hem maddi hem manevi zorluyor beni açıkçası yinede az aydınlatma ve kolay bitkiler ile bitkili önerilerinizede açığım. nasıl bir dizayn yapıp hangi türleri besleyebilirim dış filtrem ısıtıcım vs varburak41 2014-12-10 11:06:20
Merhabalar 200Lt akvaryumumda demasoni ve saoulosi beslemekteyim. 100*30*h45 ebatında plastik kapaklı akvaryumum içindede siyah hagen kum var sizce bunda ne tür beslemeliyim daha önce amatörce bitkili olarak kullanmıştım bu tankı göze hitap ediyor ama hem maddi hem manevi zorluyor beni açıkçası yinede az aydınlatma ve kolay bitkiler ile bitkili önerilerinizede açığım. nasıl bir dizayn yapıp hangi türleri besleyebilirim dış filtrem ısıtıcım vs var
Yosun türü ve çözümü konusunda ?
[QUOTE=Nefer]
[QUOTE=Nefer]
Akvaryumunuzun resimlerinden anladığım kadarı ile aydınlatma sebebiyle oluşan bir yosun.
Litre başına 1 w düşecek orandan fazla ise ve kesintisiz olarak 12 - 8 saat aydınlatma yapıyorsanız olabilir. Cüce vatoz, sae veya amano karides gibi canlılarla da akvaryuma takviye yaparsanız iyi olur. Aydınlatmanızı 3 - 3 - 3 olarak yapmanızda fayda var.
[/QUOTE]Aydınlatma 2*18w 36w a tekabül ediyor 8 saat aydınlatma yapıyorum ortalama . Canlı takviyesi benimde aklımda onu deniyeceğim.
Yosun türü ve çözümü konusunda ?
Merhabalar benim fotolardaki gibi bir yosun sorunum var akvaryum ölçüleri 70*26*h34, haftalık %20-30 arası su değişimi yapıyorum , ısı 27C,3 adet lepistes ve 2 adet elma salyangozu var,Aydınlatma 1adet sun glo isimli bitki flo. 1 adette osram lumilux cooldaylight var 12-8 arası aydınlatma yapıyorum fakat hiç ışık yakmasamda yosunlanıyor bir süre sonra ayrıca eledoa ve saz gibi basit bitkiler bile gelişmek bilmiyor herhangi bir kimyasal kullanmıyorum eskiden bu şekilde gayet güzel gelişen bitkiler gelişmez oldu nasıl gelirim bu sorunun üstesinden sizlere danışmak istedim.burak41 2014-09-09 18:29:41
Merhabalar benim fotolardaki gibi bir yosun sorunum var akvaryum ölçüleri 70*26*h34, haftalık %20-30 arası su değişimi yapıyorum , ısı 27C,3 adet lepistes ve 2 adet elma salyangozu var,Aydınlatma 1adet sun glo isimli bitki flo. 1 adette osram lumilux cooldaylight var 12-8 arası aydınlatma yapıyorum fakat hiç ışık yakmasamda yosunlanıyor bir süre sonra ayrıca eledoa ve saz gibi basit bitkiler bile gelişmek bilmiyor herhangi bir kimyasal kullanmıyorum eskiden bu şekilde gayet güzel gelişen bitkiler gelişmez oldu nasıl gelirim bu sorunun üstesinden sizlere danışmak istedim.
SON MESAJLAR
- Blackwater Tür Tavsiyesi UEK, 03:44
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kaplumbağalara Yeni Akvaryum NightWist, 03:06
Yeni Üye Forumu - Arıtma Suyu? Yas400, 03:03
Yeni Üye Forumu - Beta Balığı Bakım Önerisi Meldaq, 02:49
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 30lt Akvaryum Kurulumu İçin Destek NightWist, 02:26
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 01:54
Akvaryum Tanıtımı - Ternapi Küçük Bir Su Birikintisi ternapi, 01:35
Akvaryum Tanıtımı - 325lt+325lt Yeni Başladım Akvaryum Kurulumu Destek Cyber_Scout, 23:58
Yeni Üye Forumu - Balıklarla Frekansların İlişkisi GhostKoi, 22:27
Diğer Tatlı Su Canlıları - Akvaryum Şekli Dizilişi İçeriği Ve Balık Tercihi Rzqrttr, 21:47
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Profil Ayak Ve Dolap Hakkında NightWist, 21:35
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin AtlasPoyraz, 20:43
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - 👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin Luxor, 20:30
Yeni Üye Forumu - Kırmızı Yanaklı Su Kaplumbağası Begumtar, 20:23
Sürüngenler ve Amfibyumlar - 23 yıl sonra yeniden...(Yeni fotoğraflar eklendi) Luxor, 20:12
Akvaryum Tanıtımı - Malawi İçin Kum Önerisi xfuriousx, 19:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japonun Kuyruğu Yırtılmış Taha Yanık, 19:12
Hastalıklar ve İlaçlar - Kurduğum Yeni 60 Günlük Akvaryum Kuro, 16:38
Akvaryum Tanıtımı - Fluval Fosfat Ve Nitrat Emici Sünger urzais, 16:01
Filtreleme Seçenekleri - Bitkilerde Kahverengi Tortular alierdemir87, 15:44
Yosun - Arka Plan Önerisi Aqua_06, 15:15
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Furan-2'ye Alternatif Yerli Muadil KartalŞafak, 15:00
Hastalıklar ve İlaçlar - Kendi Akvaryumumu Yapmak İstiyorum ulutasatilla, 14:58
Yeni Üye Forumu - Bitkili Akvaryumu Tanıtımı fishhyy, 14:20
Akvaryum Tanıtımı - Halfmoon Nemo Galaxy Male fishhyy, 14:14
Labirentliler Tanıtımı - Beta Balığı Akvaryum/bakım fishhyy, 14:10
Yeni Üye Forumu - Regent 6500 Hava Motoru Orhan76, 14:08
Filtreleme Seçenekleri - Sonunda Beta Akvaryumum fishhyy, 13:42
Akvaryum Tanıtımı - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Hidro Dinamik, 13:35
Güney Amerikan Cichlidleri - Japon Balığı Hakkında Tavsiyeler Cyber_Scout, 13:34
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beta Balık Gündelik Yem Muhammed1905, 12:42
Yeni Üye Forumu - Bitkili Akvaryumda Berraklığı Yakalama ogurcay, 12:26
Bitki Akvaryumları Genel - İthal Akvaryum Sağlam Mı? neomeo, 12:23
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Sobo T-750f İçin Tavsiyeler borakizilatesli, 12:05
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Kurulumu ogurcay, 11:30
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum 3'ü 1 Arada RedJohn, 09:42
Akvaryum Tanıtımı - Resun Lp100 Isınma Problemi Bağlantı Tavsiyesi FrkMbuna, 09:42
Malzemeler ve Yemler Forumu - Japon Balığı Ölümü Nedendir? Cyber_Scout, 09:32
Hastalıklar ve İlaçlar - Yüzey Temizleme Ve Co2 Etkisi Mahir06, 09:09
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Ankara Akvaryum onuroztrk06, 07:25
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Ankara'da Akvaryumcu onuroztrk06, 07:23
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Ciklet Balığım Yem Yemiyor Cyber_Scout, 01:48
Yeni Üye Forumu - Hamile Moli Balığım Bir Anda Öldü Tortuga7, 00:54
Canlı Doğuranlar - Yavru Lepistesler koraykbl, 00:27
Omurgasızlar - Akıntıya Karşı Yüzen Balıklar cagrikarabas, 23:49
Yeni Üye Forumu - 100 50 40 Lepistes Tankı taku, 23:24
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Armatür Ömrü? Jotunheim, 23:00
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Yeni 56 Litrelik Nano Deniz Akvaryumu Praton, 22:00
Deniz Akvaryumları Genel - Walstad Deneyimi Hobimus, 20:33
Yeni Üye Forumu - Ahm Balık Yemi Zuzu2446, 20:23
Malzemeler ve Yemler Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Harika Formda Su Üstü Bitkisi ILGIN 06:42
- Bitki Makası Ve Cımbız ILGIN 06:42
- Prl Karides Arıyorum Takas Yöntemli ILGIN 06:42
- Wi- Fi Bağlantılı Otomatik Yemleme Makinesi serdar131977 05:34
- Damızlık Maulana Ve Blue Neon Cigled ( Usisya ) serdar131977 05:34
- Power Led Ve Aliminyum Soğutucu Ve Dijital Ph Metr serdar131977 05:34
- Bitki Çeşitleri emreemin 03:02
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 03:02
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 03:02
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 03:02
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 03:02
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 01:30
- Siyah (özel Tür) Çizgili Ve Altın Elma Salyangozu GOLDFISH 01:30
- Sıfır Hagen Kutu Filtreler ootkn 01:29
- Alabalık Yemi 2,8 Kg 500 Tl ootkn 01:29
- Anubias Agirlikli Toplu Bitki agbaglama 23:55
- Anubias, Buche Ve Cripto Turleri agbaglama 23:55
- Mini Sumplu Akvaryum LEGEND59 22:54
- 50x25x25 Sumplu Akvaryum LEGEND59 22:54
- Acil Satılık Tüm Set Akvaryum (80*40*40) ckaan35 22:53
- Creaqua Firefly V2 150cm 100watt Ayaklı Armatür Hiko 21:54
- Bitki,karides,discus Vb. Türlere Özel Osmos Sistem zafer3885 21:26
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 21:26
- Ücretsiz Kribensis Ve Flying Fox SedatC 21:26
- F0 Neolamprologus Sexfasciatus Gold Ve Blu Enestr 21:13
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 20:45
- Boy Boy Kribensisler Koksal Gurkan 20:45
- Cüce Vatoz Yavruları Koksal Gurkan 20:45
- Philipinne Blue Ve Altum-silver Kırması Melekler. Laetacara 20:22
- L333& L201 Big Spot, L201, L399 (indirim) inspector 19:11
- Aquaclear 30 Şelale Filtre blenny 18:34
- L. Curviceps Ve L. Dorsigera Arıyorum blenny 18:34
- Eheim 2213 blenny 18:34
- L022-l183-trifasciata Karides Omer901 18:31
- Microfex Kültürü sefailgaz 18:28
- Aquael 200 Watt, 100 Watt Isıtıcı Çeşitleri sefailgaz 18:28
- Tailand İthal Halfmoon & Fil Kulak Ve Plakat Bett betta.ist 18:19
- Bloody&mavi Melek&sarı Ateş&siyah Gül&çikolata Kar betta.ist 18:19
- Sumplı Pipo Filtre Sıfır betta.ist 18:19
- Artemia & Microfex & Grindal Kurt betta.ist 18:19
- Hobiciden Kaliteli Bitkiler sakal34 18:06
- Mobilyalı İthal Akvaryum 80 Cm X50 FrkMbuna 17:12
- Saulosi Coral Red FrkMbuna 17:12
- Katil Saly. & Sakura & Kiraz & Sarı & Ramshorn scorpion26 17:03
- Muharrem Hasbi chucuk 16:54
- Akvaryumları Boşaltıyorum metsi 16:47
- Akvaryum 30*30 metsi 16:47
- 120x60x50h Emas Sumplu Akvaryum Ve Set ThunderstrucK 16:37
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 15:41
- Garra Rufa(doktor Balığı) Ve Kum livadi 15:04
KULLANICILAR
- 76 Online Kullanıcı, 41 Üye
Online Kullanıcılar
mar76,
guzeldere,
Akax,
Araborn,
UEK,
Amati340,
zekigonlum,
taku,
alizaim,
-RBG-,
Nitrotoluen,
sina cen,
GhostKoi,
Efeacikbas,
Sütçü,
KaanE,
Emre1616,
paxal,
maceri,
servet,
hasancn,
osmandbnl,
bendeniztayfun,
katmeroglu,
YigitKuzey,
Flawlessense,
K0L0Ni,
BaldGuy,
Foro06,
Tekin35,
Tuncay Gümüş,
Cyber_Scout,
2wing,
Meldaq,
Bırak beni,
Emerse,
mitii,
GokKurt,
czafer58,
emreyz,
gulec_44,
AmazonDream,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.