ÖZELLİKLER
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
29 Mayıs 2025 21:55
Toplam Mesaj:
186 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Safa Can SÜNGÜ
Doğum Tarihi:
23 Eylül 1995
İl:
Istanbul
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/152534.jpg[/img]
SON 10 MESAJI
Emre Uslu
Kesinlikle tavsiye ederim kendisini ön camı eğik bir akvaryum yapmış 2. El alışveriş uygulamasında denk gelerek aldım tabanın karşıdan daha geniş gözükmesi ve dekor yapmanın bu kadar keyifli olduğu bir akvaryumum daha önce olmamıştı çok bitkili akvaryum değiştirdim ama inanin şuan ki akvaryuma bayılıyorum. Birde işçilik muhteşem sanki fabrika malı.
Kesinlikle tavsiye ederim kendisini ön camı eğik bir akvaryum yapmış 2. El alışveriş uygulamasında denk gelerek aldım tabanın karşıdan daha geniş gözükmesi ve dekor yapmanın bu kadar keyifli olduğu bir akvaryumum daha önce olmamıştı çok bitkili akvaryum değiştirdim ama inanin şuan ki akvaryuma bayılıyorum. Birde işçilik muhteşem sanki fabrika malı.
Sonradan Şelale Filtre Dahil Etme
Merhabalar filtreyi sonradan eklemeniz sorun çıkartmaz ama balıkları eklemeden bir kac gün önce takmanız daha iyi olur ki filtre içerisinde ki gözeneklere yararlı bakteriler oturmuş olur. Ayrıca sonrası icin tavsiyem filtre süngerini akvaryumdan aldığınız su ile temizlemek daha iyi sonuc verir çeşme suyuna oranla filtremizde bulunmasını istediğimiz yararli bakterileri daha cok korur. İkinci bir önerim ise şelale filtrenizin filtre haznesinde yer olursa az bile olsa seramik halka yada filtrelerde bulunan muadili taşlardan kullanarak filtrede daha çok yararlı bakteri tutmasını sağlayabilirsiniz. Ben alt kısma gözenekli taş koydum bir parmak kalınlığında felan üzerine süngeri, 40 litrelik bitkili akvaryumumda bu şekilde şelale filtre kullanıyorum suyun daha iyi olduğunu gözlemledim.
Merhabalar filtreyi sonradan eklemeniz sorun çıkartmaz ama balıkları eklemeden bir kac gün önce takmanız daha iyi olur ki filtre içerisinde ki gözeneklere yararlı bakteriler oturmuş olur. Ayrıca sonrası icin tavsiyem filtre süngerini akvaryumdan aldığınız su ile temizlemek daha iyi sonuc verir çeşme suyuna oranla filtremizde bulunmasını istediğimiz yararli bakterileri daha cok korur. İkinci bir önerim ise şelale filtrenizin filtre haznesinde yer olursa az bile olsa seramik halka yada filtrelerde bulunan muadili taşlardan kullanarak filtrede daha çok yararlı bakteri tutmasını sağlayabilirsiniz. Ben alt kısma gözenekli taş koydum bir parmak kalınlığında felan üzerine süngeri, 40 litrelik bitkili akvaryumumda bu şekilde şelale filtre kullanıyorum suyun daha iyi olduğunu gözlemledim.
Pandurini Cinsiyet Sorunu (fotoğraf Eklendi)
Yorumlarınız için teşekkür ederim.Bu bilgiler doğrultusunda İstanbul içi erkek pandurini aramaktayım duyrulur. :)
Yorumlarınız için teşekkür ederim.Bu bilgiler doğrultusunda İstanbul içi erkek pandurini aramaktayım duyrulur. :)
[QUOTE=mnfc]İkinci de dişi, şu sıralar biraz vakitsizim, bulamazsan Ocak gibi sana ayarlarım bir tane erkek. [/QUOTE]
Anladım abi ben bi amazon balıktan bilgi alayım ayarlayamazsam sana ulaşsam ayıp olmaz umarım.
[QUOTE=mnfc]İkinci de dişi, şu sıralar biraz vakitsizim, bulamazsan Ocak gibi sana ayarlarım bir tane erkek. [/QUOTE]
Anladım abi ben bi amazon balıktan bilgi alayım ayarlayamazsam sana ulaşsam ayıp olmaz umarım.
[QUOTE=OnurBey06]Valla bana sorarsan ikisi de dişi maalesef. Yoksa böyle konuşmazdım zaten...[:x][/QUOTE]
Burdan anladığım kadarıyla alt yüzgeçlerin rengi belirleyici etmen simdi ikinci balıkta daha tam renklenme olmadığı için ben kesin konuşamıyorum ama dişiyse bir dişiyi size verebilirim kendime erkek bulurum mustafa bey bu balıkları bana veren abi erkek verebileceğini söylemiş o da bana erkek verirse çok iyi olur olmazsa amazon balığın listesinde pandurini görmüştüm bir erkek ordan ayarlarım en kötü ihtimalle.
[QUOTE=OnurBey06]Valla bana sorarsan ikisi de dişi maalesef. Yoksa böyle konuşmazdım zaten...[:x][/QUOTE]
Burdan anladığım kadarıyla alt yüzgeçlerin rengi belirleyici etmen simdi ikinci balıkta daha tam renklenme olmadığı için ben kesin konuşamıyorum ama dişiyse bir dişiyi size verebilirim kendime erkek bulurum mustafa bey bu balıkları bana veren abi erkek verebileceğini söylemiş o da bana erkek verirse çok iyi olur olmazsa amazon balığın listesinde pandurini görmüştüm bir erkek ordan ayarlarım en kötü ihtimalle.
[QUOTE=OnurBey06]Benim erkeği alın iki haftada dişileri zorla yumurtlatmazsa geri gönderin size o kadar diyorum. [:D][/QUOTE]
Daha benimkiler ergen sayılır sanırım yani birisi kesin dişi diyor üstadlar ama digerinde durum nedir bakalim fotograf attik.Yorumları bekliyoruz.
[QUOTE=OnurBey06]Benim erkeği alın iki haftada dişileri zorla yumurtlatmazsa geri gönderin size o kadar diyorum. [:D][/QUOTE]
Daha benimkiler ergen sayılır sanırım yani birisi kesin dişi diyor üstadlar ama digerinde durum nedir bakalim fotograf attik.Yorumları bekliyoruz.
Bolivian Ramirez Anüs Kısmı Hakkında!
Bazen eşler arası uyumsuzluklar yada deneyimsizlikler yumurtaları yemelerine sebep olabiliyor.Birde ilk bir kaç yumurtlamada da bu yumurtaları yeme olayı olabiliyor.Bi kaç kez daha yumurtlama sonrası düzelmezse problem yumurtaları ayırıp çıkartmayı deneyebilirsiniz.
Bazen eşler arası uyumsuzluklar yada deneyimsizlikler yumurtaları yemelerine sebep olabiliyor.Birde ilk bir kaç yumurtlamada da bu yumurtaları yeme olayı olabiliyor.Bi kaç kez daha yumurtlama sonrası düzelmezse problem yumurtaları ayırıp çıkartmayı deneyebilirsiniz.
[QUOTE=mnfc]Bunlar benim yavrular galiba :) Maşallah baya baya Ergin olmuşlar, Melekler de serpilmiş teşekkür ederim çok iyi bakmışsınız. Üstteki kesin dişi alttakinde mavilik var alt yüzgeçlerinde siyahlık varsa dişi yoksa erkek. İkisi de dişi çıkarsa haber ver sana bir tane de erkek vereyim.
Apistolarda bir çift bakman ideali, benimkiler yavrudan itibaren bir arada yaşadığı için sosyaller fazla kavga yaşanmıyor ama tabi büyüdükçe baskınlık artıyor, bu nedenle 1d 1e veya 2d 1e den başka bir varyasyon düşünme.[/QUOTE]
Evet abi senin balıklar[:)] 2. resimdeki balığın yüzgeçleri henüz renklenmedi tam uçları sarı kalanı gri gibi.Ayrıc Onur bey ben bi adet erkek ekleyeyim yanlarına size bir adet dişiyi ayarlarım bir çift bende bir çift sizde olmuş olur.Tabi bendekilerin ikiside dişiyse.İkimizde bu tatlı türe bakmaya devam etmiş oluruz.2. balığı tekrar uygun bir şekilde çekip ekliyorum
[IMG]http://i.hizliresim.com/o8WALm.jpg[/IMG]
[IMG]http://i.hizliresim.com/2N32Mj.jpg[/IMG]
[EDIT]scs95,2015-12-15 12:24:18[/EDIT]
[QUOTE=mnfc]Bunlar benim yavrular galiba :) Maşallah baya baya Ergin olmuşlar, Melekler de serpilmiş teşekkür ederim çok iyi bakmışsınız. Üstteki kesin dişi alttakinde mavilik var alt yüzgeçlerinde siyahlık varsa dişi yoksa erkek. İkisi de dişi çıkarsa haber ver sana bir tane de erkek vereyim.
Apistolarda bir çift bakman ideali, benimkiler yavrudan itibaren bir arada yaşadığı için sosyaller fazla kavga yaşanmıyor ama tabi büyüdükçe baskınlık artıyor, bu nedenle 1d 1e veya 2d 1e den başka bir varyasyon düşünme.[/QUOTE]
Evet abi senin balıklar[:)] 2. resimdeki balığın yüzgeçleri henüz renklenmedi tam uçları sarı kalanı gri gibi.Ayrıc Onur bey ben bi adet erkek ekleyeyim yanlarına size bir adet dişiyi ayarlarım bir çift bende bir çift sizde olmuş olur.Tabi bendekilerin ikiside dişiyse.İkimizde bu tatlı türe bakmaya devam etmiş oluruz.2. balığı tekrar uygun bir şekilde çekip ekliyorum
[IMG]http://i.hizliresim.com/o8WALm.jpg[/IMG]
[IMG]http://i.hizliresim.com/2N32Mj.jpg[/IMG]
[EDIT]scs95,2015-12-15 12:24:18[/EDIT]
Çok teşekkür ederim.Şimdi 80-40-40 akvaryumumda suan elimde melekler fazla ama elimden çıkartıcam tek çift kalıcak bunların yanına tek erkek mi alayım iki erkek mi yoksa bir erkek bir dişi alıp 3d-1e kombinasyonu mu kurayim
Çok teşekkür ederim.Şimdi 80-40-40 akvaryumumda suan elimde melekler fazla ama elimden çıkartıcam tek çift kalıcak bunların yanına tek erkek mi alayım iki erkek mi yoksa bir erkek bir dişi alıp 3d-1e kombinasyonu mu kurayim
Cüce Amerikan Dünyası
Merhaba üstadlarım elimde iki adet panduruni mevcut simdi yanlarına ekleme yapıcam ama cinsiyetleri konusunda emin olamadığım için disi erkek oranini tutturmak adına size danışmak istedigim konumu inclerseniz sevinirim [URL]http://www.akvaryum.com/Forum/pandurini_cinsiyet_sorunu_fotograf_eklendi_k856364.asp[/URL]
Merhaba üstadlarım elimde iki adet panduruni mevcut simdi yanlarına ekleme yapıcam ama cinsiyetleri konusunda emin olamadığım için disi erkek oranini tutturmak adına size danışmak istedigim konumu inclerseniz sevinirim [URL]http://www.akvaryum.com/Forum/pandurini_cinsiyet_sorunu_fotograf_eklendi_k856364.asp[/URL]
SON MESAJLAR
- 100cm Akvaryum ogurcay, 08:19
Yeni Üye Forumu - Melek Balığı İçin Tavsiye Hoppala, 06:34
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bu Karidesler Ne Yer? Hidro Dinamik, 03:21
Omurgasızlar - Oranda Buyuk Beyaz Lekeler Eren40, 02:48
Hastalıklar ve İlaçlar - Yeniyim Ve Bilmiyorum İsmail_96965, 02:20
Yeni Üye Forumu - Yavruluğa Almalımıyım? Smet200146, 01:44
Canlı Doğuranlar - 360 Litre Bitkili Akvaryum Balık Tavsiyesi UmitKazanbey, 01:18
Yeni Üye Forumu - Ph Ölçüm Önerisi Mesutoviç, 01:17
Akvaryum Bilimi - Balıklarım Ölüyor... UmitKazanbey, 01:13
Yeni Üye Forumu - İlk Walstad Denemem Mesutoviç, 00:55
Akvaryum Tanıtımı - Theodoxus Anatolicus Hakkında AmatorLepistesci, 00:53
Omurgasızlar - Anubias Çiçek Açtı Smet200146, 00:39
Bitki Akvaryumları Genel - Vahşi Form Lepistes! Smet200146, 00:24
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Yandan Sump Motor Gücü UmitKazanbey, 00:20
Yeni Üye Forumu - Yeni Akvaryum Tankı İçin Öneri Sistem Ve Tavsiyel Smet200146, 00:01
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Mayalı Co2 Hortumunda Sümüksü Salgı Cyber_Scout, 23:45
Hastalıklar ve İlaçlar - Kum Şelalesi Ve Bitkili Akvaryum Kurulumunda Öneri BoZeY, 21:20
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Lepistes Yavruları Karides Yavrularını Yer Mi? Can T., 20:44
Canlı Doğuranlar - Eriyen Ve Sararan Yapraklar CoryCory, 20:34
Bitki Akvaryumları Genel - 60*30*40 Nature High Tech Denemesi :) CoryCory, 20:13
Akvaryum Tanıtımı - Hava Motoru Çok Isınıyor İsmail_96965, 20:05
Yeni Üye Forumu - Vatoz Renk Değiştirmiş Sizce Normal mi? M0nty, 20:01
Yeni Üye Forumu - 🚑 Balığım Hamile Mi? — Güncel M0nty, 19:56
Canlı Doğuranlar - Beta Balığı Üretim Dişi Yumurtlama Süreci M0nty, 19:54
Labirentliler - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin KaanE, 17:07
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - 40 Litre Nano Bitkili Akvaryumum Boraras, 15:55
Akvaryum Tanıtımı - Beta Tank (regeneration) rei, 15:51
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitkili Akvaryumumun İlk Ayı Sikowski, 14:55
Bitki Akvaryumları Genel - Aquael Fzn Pro Serisi Şelale Filtre Orhan76, 14:54
Malzemeler ve Yemler Forumu - Kum Tavsiyesi Ehtiyar, 14:27
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sobo T240f Tankı Karides İçin Uygun Mu? Tarık Buğra, 14:12
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Erkek Lepistesimin Hastalığı İsmail_96965, 13:51
Hastalıklar ve İlaçlar - Bazı Doğu Afrika Cikletlerindeki Çizgisel Kalıplar Orhan76, 12:45
Makaleler ve Tercümeler - Anaparça Olarak Ne Seçmeliyim AmatorLepistesci, 10:31
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistes Hastalık Orhan76, 08:55
Hastalıklar ve İlaçlar - Deri Çizilmesi Orhan76, 08:31
Discus - 30 Lt Akvaryum 1 Beta 2 Çöpçü 1 Tül Vatoz Uygunmu Ehtiyar, 07:10
Yeni Üye Forumu - Yaşam Alanı Sibel01, 00:22
Yeni Üye Forumu - 100x45x30 Akvaryumum Var Kaç Lepistes Alır? İsmail_96965, 00:20
Yeni Üye Forumu - Hamile Oranda Balığı Hakkında İsmail_96965, 23:23
Sazansıgiller - Walstad Deneyimi Hobimus, 23:22
Yeni Üye Forumu - 3 İn 1 Güney Amerika Tanklarım bendeniztayfun, 22:31
Akvaryum Tanıtımı - Karides Lepistes Yavrularını Yer Mi? Mesutoviç, 21:59
Canlı Doğuranlar - Akvaryumda Fazla Bakım Gerektirmeyen Bitki Ve Kumu Mesutoviç, 21:47
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Hakkında Tavsiye Mesutoviç, 21:42
Yeni Üye Forumu - Belamı Sürekli Dipte Duruyor Taha Yanık, 20:07
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Aspet Akvaryum - İstanbul Akvaryumcu Dosyası KaanE, 19:07
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Akvaryum Temizliği Ve Berraklığı bendeniztayfun, 19:03
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Silikonlamadaki Boşluklar Hk. asliaral, 15:18
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Tetraex1200 Debideki Orantısızlık asliaral, 15:17
Malzemeler ve Yemler Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Creaqua Firefly V2 150cm 100watt Ayaklı Armatür Hiko 08:34
- L Serisi Üst Vasıf Pleco Varyeteleri PlecoTown 07:23
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 06:42
- Microfex Kültürü sefailgaz 05:47
- Tds Metre - Akıllı Priz Cata sefailgaz 05:47
- Bitki Çeşitleri emreemin 02:24
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 02:24
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 02:24
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 02:24
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 02:24
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 01:49
- 10 Cm Üstü Midas, Texas, Dovii, Umbie Hüseyin Piroğlu 01:32
- Çikolata Ve Rotkeil Hüseyin Piroğlu 01:32
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 01:06
- Çizgili Ve Altın Elma Salyangozu GOLDFISH 01:06
- Bolbitis Türleri Ve Java Fern Arıyorum alierdemir87 00:55
- Akvaryumları Boşaltıyorum metsi 00:47
- Cüce Vatoz Yavruları gürkanbey 00:03
- 2.67 Tüp Furcifer 23:46
- Dennerle Akvaryum Furcifer 23:46
- Digital Termostatlı Sogutucu İkili Fan Furcifer 23:46
- Creaqua Nano Elit Furcifer 23:46
- Kökler Ve Bitkiler Mikail Erdoğan 23:39
- Akvaryum Adına Her Şey Komple Akvaryum Malzemeleri Mikail Erdoğan 23:39
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 22:29
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 22:29
- Sıfır Hagen Kutu Filtreler ootkn 22:25
- Japon Şemsiyesi Yeni Köklenmiş Fideler ootkn 22:25
- Şelale Filtre Ve Hortum ootkn 22:25
- Alabalık Yemi 2,8 Kg 500 Tl ootkn 22:25
- Açık Balık Yemi En İyi Paketleme Tecrübeli Satıcı EvcilAl 19:40
- Eheim Marka Kampanyalı Orijinal Ürünler EvcilAl 19:40
- Geophagus Red Head Tapajos harunefe 19:38
- Salvinia Natans Ve Yeşil Su Kültürü ternapi 18:55
- Amano Karides Arıyorum (istanbul İçi Ve Çevresi) Boraras 18:54
- Hobiciden Kaliteli Bitkiler sakal34 18:28
- Mini Sumplu Akvaryum LEGEND59 17:51
- 50x25x25 Sumplu Akvaryum LEGEND59 17:51
- Akvaryum Ve Malzemeleri AquaPuella 17:27
- Power Led Takas dus_zamani 16:32
- Power Led Takas dus_zamani 16:32
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 15:52
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 15:52
- Yavru Vermiş Genç Marble Melek Çifti palankesli 15:46
- Üst Kalite Sarı Ateş Neon Kerems06 15:37
- Microfex Canlı Garantili Gönderim Rafayel 15:19
- Seachem Amguard Rafayel 15:19
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 14:27
- Genç Yetişkin Kribensisler Koksal Gurkan 14:27
- Lda 16 Düz Ve Siyah Tül sirhill 14:09
KULLANICILAR
- 26 Online Kullanıcı, 14 Üye
Online Kullanıcılar
EKAR,
Talip6144,
muratavcı,
-RBG-,
sedaterdem,
sineminbahari,
metes,
BaldGuy,
msrt,
1403balik,
Başak u,
abunil,
mar76,
ilturk,
dilaracalim,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.