ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
Mete Duru
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
430
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
03 Ocak 2024 17:32
Toplam Mesaj:
1510 [0.33 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
İMZA
İzzet Mete Duru
[img]//i.hizliresim.com/yAMrON.png[/img]
SON 10 MESAJI
Beyaz Prenses İn Cinseiyeti Nedir
[QUOTE=Musab3838]Sence dişimi anüs vemt kontrolü yapmadan[/QUOTE]
Sen ne duymak istiyorsan o.
[QUOTE=Musab3838]Sence dişimi anüs vemt kontrolü yapmadan[/QUOTE]
Sen ne duymak istiyorsan o.
[QUOTE=Musab3838]Fotoda belli olmuyor ama bı anlık oldu agzi öyle [:((]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/232435/250920210948491.jpg[/IMG]
Bi değişik foto[/QUOTE]
Boş gibi. Bu tür Cichlidlerde en doğru yol anüs vent kontrolüdür. Aşağıdaki linkten bakıp yapabilirsiniz. Ayrıca forum içi farklı konular da mevcut.
[URL]https://www.akvaryum.com/forum/anus_vent_ayrimi_nasil_yapilir_k864455.asp[/URL]
[QUOTE=Musab3838]Fotoda belli olmuyor ama bı anlık oldu agzi öyle [:((]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/232435/250920210948491.jpg[/IMG]
Bi değişik foto[/QUOTE]
Boş gibi. Bu tür Cichlidlerde en doğru yol anüs vent kontrolüdür. Aşağıdaki linkten bakıp yapabilirsiniz. Ayrıca forum içi farklı konular da mevcut.
[URL]https://www.akvaryum.com/forum/anus_vent_ayrimi_nasil_yapilir_k864455.asp[/URL]
Fotoğraf çok net değil ancak sanırım ağzında yumurta var.
Fotoğraf çok net değil ancak sanırım ağzında yumurta var.
Tür Tavsiyesi
[QUOTE=drsn]
Hocam sizin tavsiyenizle geçen sene saulosi aldım hala besliyorum çok keyifli bir balık. Forumu karıştırken mesajınızı tekrar gördüm teşekkür etmek istedim :)[/QUOTE]
Rica ederim. Sağlıklı balıklar dilerim :)
[QUOTE=drsn]
Hocam sizin tavsiyenizle geçen sene saulosi aldım hala besliyorum çok keyifli bir balık. Forumu karıştırken mesajınızı tekrar gördüm teşekkür etmek istedim :)[/QUOTE]
Rica ederim. Sağlıklı balıklar dilerim :)
Bı Canlının Acısını Dindirmenin En Acısız Yolu
[QUOTE=AquaticPlant]Amonyak ph yükselince hızla amonyuma evriliyor [/QUOTE]
Selamlar. Tam tersi değil miydi hocam?
"Amonyak(NH3); sıcaklık ve pH yüksekken çok daha tehlikelidir. Düşük pH’larda zehirsiz olan amonyuma(NH4) çevrilir, pH artınca hızlıca tekrar amonyağa dönüşür"
[URL]https://www.akvaryum.com/yeni_tank_sendromu_ve_azot_dongusu_makaler_21_5823.asp[/URL]
[QUOTE=AquaticPlant]Amonyak ph yükselince hızla amonyuma evriliyor [/QUOTE]
Selamlar. Tam tersi değil miydi hocam?
"Amonyak(NH3); sıcaklık ve pH yüksekken çok daha tehlikelidir. Düşük pH’larda zehirsiz olan amonyuma(NH4) çevrilir, pH artınca hızlıca tekrar amonyağa dönüşür"
[URL]https://www.akvaryum.com/yeni_tank_sendromu_ve_azot_dongusu_makaler_21_5823.asp[/URL]
2021 Goko's Reef
Efsane geri döndü. Takipteyim hocam.
Efsane geri döndü. Takipteyim hocam.
Eheim 2080 Malzeme Tavsiyesi
Biraz bütçe meselesi. Purigen 6 ay ömre sahip sonrasında kimyasal ile temizleme istiyor. Bakteri yüzey alanı olarak firmaların kendi sitelerinde açıkladıklarına göre Seachem Matrix ~700 m² / L, Sera Siporax 270 m² / L, Eheim Substrat Pro 450 m² / L.
Ancak ürünün emiciliği de önemli. Örnek video;
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=KrM2Krl8MR0[/VID]
Siporax ve Substrat Pro üzmez. Matrix hiç kullanmadım. Ancak dediğim gibi bütçe meselesi. 1 Sepeti mekanik filtrasyon için sünger ve elyaf ile doldurabilirsiniz. Diğerleri de bütçeye göre seçeceğiniz ürünler ile doldurulabilir. Ucuz yollu çözümler de mevcut. Pomza taşı (8-14mm kullanılıyor sanırım genelde) veya sizin dediğiniz gibi lav taşı v.s. de kullanılabilir.[EDIT]Mete Duru,2020-11-28 23:30:15[/EDIT]
Biraz bütçe meselesi. Purigen 6 ay ömre sahip sonrasında kimyasal ile temizleme istiyor. Bakteri yüzey alanı olarak firmaların kendi sitelerinde açıkladıklarına göre Seachem Matrix ~700 m² / L, Sera Siporax 270 m² / L, Eheim Substrat Pro 450 m² / L.
Ancak ürünün emiciliği de önemli. Örnek video;
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=KrM2Krl8MR0[/VID]
Siporax ve Substrat Pro üzmez. Matrix hiç kullanmadım. Ancak dediğim gibi bütçe meselesi. 1 Sepeti mekanik filtrasyon için sünger ve elyaf ile doldurabilirsiniz. Diğerleri de bütçeye göre seçeceğiniz ürünler ile doldurulabilir. Ucuz yollu çözümler de mevcut. Pomza taşı (8-14mm kullanılıyor sanırım genelde) veya sizin dediğiniz gibi lav taşı v.s. de kullanılabilir.[EDIT]Mete Duru,2020-11-28 23:30:15[/EDIT]
Akvaryum Ekipman Önerisi
[QUOTE=giyotyn]Ayriyeten hamburg filtre konusunda bir de hacim komedisi dönüp duruyor. Hacim derken neden sadece akvaryumun içini hesapliyorsunuz?
Atıyorum 6 adet discus bakmak için 300 litre akvaryumun yanına bir de onun yarısı kadar sump veya dış filtre koymuyor musunuz[/QUOTE]
Canlıların yaşam alanını önemsediğimiz için akvaryumun içini hesaplıyoruz. Ayrıca zaten belli bir boyuta çıkıldığında genelde mobilyalı bir akvaryum oluyor. Altı boş olduğu için sump ve dış filtre yeri otomatik hazır oluyor. Hatta dış filtre genelde mobilyanın 3/1 ini ya da yarısını kaplayabiliyor yine yer kalıyor.
Dış filtre koyunca akvaryuma sadece içerideki emiş borusu kadar hacim çalıyor.
Sump ise yan sump kullanmadım görüntü olarak da sevmiyorum mecbur kalmadıkça kullanacağımı da sanmam. Eski tankım 120x60x60 idi. Alt sump vardı 90x50x40. Alt sump koymasam zaten mobilyanın altı boş duracaktı. Sayesinde 100 litre civarı alanım oluyordu. Su dinlendirme alanında yavru büyütüyordum.
[QUOTE=giyotyn]Diğer mesele substrat daha fazla bakteri tutuyormuş E tutacak tabi.[/QUOTE]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/151628/201120202111011.jpg[/IMG]
[QUOTE=giyotyn]300 yeteleyi süngere versen o da tutar aynı miktarda bakteriyi[/QUOTE]
Sorun fiyatta değil hocam. Sorun süngerin yapısı. Kaç para verdiğinizin bir önemi yok yapısı gereği substratlar kadar bakteri tutabilse zaten o substratları üretme gereği kalmaz.
Ayrıca ucuz çözümler de var. Lav kırığı, pomza taşı v.s.
Hamburg filtrenin bir avantajı da süngerin üzerindeki tortu karidesler için çok iyi yem oluyor. Özellikle yükü düşük tanklarda, bitkili karides tanklarında öneririm.
[QUOTE=giyotyn]Ayriyeten hamburg filtre konusunda bir de hacim komedisi dönüp duruyor. Hacim derken neden sadece akvaryumun içini hesapliyorsunuz?
Atıyorum 6 adet discus bakmak için 300 litre akvaryumun yanına bir de onun yarısı kadar sump veya dış filtre koymuyor musunuz[/QUOTE]
Canlıların yaşam alanını önemsediğimiz için akvaryumun içini hesaplıyoruz. Ayrıca zaten belli bir boyuta çıkıldığında genelde mobilyalı bir akvaryum oluyor. Altı boş olduğu için sump ve dış filtre yeri otomatik hazır oluyor. Hatta dış filtre genelde mobilyanın 3/1 ini ya da yarısını kaplayabiliyor yine yer kalıyor.
Dış filtre koyunca akvaryuma sadece içerideki emiş borusu kadar hacim çalıyor.
Sump ise yan sump kullanmadım görüntü olarak da sevmiyorum mecbur kalmadıkça kullanacağımı da sanmam. Eski tankım 120x60x60 idi. Alt sump vardı 90x50x40. Alt sump koymasam zaten mobilyanın altı boş duracaktı. Sayesinde 100 litre civarı alanım oluyordu. Su dinlendirme alanında yavru büyütüyordum.
[QUOTE=giyotyn]Diğer mesele substrat daha fazla bakteri tutuyormuş E tutacak tabi.[/QUOTE]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/151628/201120202111011.jpg[/IMG]
[QUOTE=giyotyn]300 yeteleyi süngere versen o da tutar aynı miktarda bakteriyi[/QUOTE]
Sorun fiyatta değil hocam. Sorun süngerin yapısı. Kaç para verdiğinizin bir önemi yok yapısı gereği substratlar kadar bakteri tutabilse zaten o substratları üretme gereği kalmaz.
Ayrıca ucuz çözümler de var. Lav kırığı, pomza taşı v.s.
Hamburg filtrenin bir avantajı da süngerin üzerindeki tortu karidesler için çok iyi yem oluyor. Özellikle yükü düşük tanklarda, bitkili karides tanklarında öneririm.
Akvaryum Ekipman Önerisi
[QUOTE=giyotyn]Sonuç olarak ben denedim memnun kaldım denk geldiğim herkese tavsiye ederim. Handikaplarini da, nasıl çözüleceğini de anlatırım. Dış filtre fan boyu olacağıma Hamburg filtre fan boyu olurum. F/p açısından gayet iyi çünkü. Hatta performans açısından diğer sistemlerden hiçbir eksiği olduğunu düşünmüyorum.[/QUOTE]
Bilmeyen arkadaşlar için yazayım;
Dış filtre ve sump sistemlerinden eksikleri akvaryumun hacminden çalması ve kötü görüntü oluşturması, süngerin bakteriler için tutunma alanının substrat malzemelerinden çok daha zayıf kalması.
+ ları olarak ise iç filtreden ve pipo filtreden daha iyi olması ve ucuz olması. Pipodan daha çok bakteri alanına sahip. İç filtre zaten yapısı gereği kısıtlı ve genel olarak yardımcı olarak kullanılıyor.
[QUOTE=giyotyn]Sonuç olarak ben denedim memnun kaldım denk geldiğim herkese tavsiye ederim. Handikaplarini da, nasıl çözüleceğini de anlatırım. Dış filtre fan boyu olacağıma Hamburg filtre fan boyu olurum. F/p açısından gayet iyi çünkü. Hatta performans açısından diğer sistemlerden hiçbir eksiği olduğunu düşünmüyorum.[/QUOTE]
Bilmeyen arkadaşlar için yazayım;
Dış filtre ve sump sistemlerinden eksikleri akvaryumun hacminden çalması ve kötü görüntü oluşturması, süngerin bakteriler için tutunma alanının substrat malzemelerinden çok daha zayıf kalması.
+ ları olarak ise iç filtreden ve pipo filtreden daha iyi olması ve ucuz olması. Pipodan daha çok bakteri alanına sahip. İç filtre zaten yapısı gereği kısıtlı ve genel olarak yardımcı olarak kullanılıyor.
Cüreoğlu Pet'ten Hobici Dostlara Büyük Çekiliş
[QUOTE=AliKURT]Bu forum da bettasevergenç miydi, balıksevergenç miydi bi arkadaşımızın youtube kanal linki paylaşıyor diye hesabını sildiler. Sayın Murat Deg bey ise youtube kanalını her fırsatta paylaşıp bizleri davet ediyor bu çok tuhaf geliyor insana yani bi yanda heyecanlı, hobiye yeni başlamış bir arkadaşımız diğer yanda ise bir yönetici. Muamele ne kadar etik bilmiyorum.[/QUOTE]
Hocam o arkadaş 50 kere uyarıldı. Paylaştığı video bettanın yanına zayıf düşmüş lepistesi atmış, bettanın ona saldırma görüntülerini kaydedip onu paylaşıyordu. O kadar uyarılmasına rağmen kendini savunması "lepistes zaten iç parazitli ve ölecekti" şeklindeydi. Her silindiğinde tekrar göstermeye çalıştı o videoyu. Yöneticileri taktir ettim ben orada. Yoksa youtube kanalını ve videolarını paylaşan bir sürü insan var forumda hobihanem v.s.
[QUOTE=AliKURT]Bu forum da bettasevergenç miydi, balıksevergenç miydi bi arkadaşımızın youtube kanal linki paylaşıyor diye hesabını sildiler. Sayın Murat Deg bey ise youtube kanalını her fırsatta paylaşıp bizleri davet ediyor bu çok tuhaf geliyor insana yani bi yanda heyecanlı, hobiye yeni başlamış bir arkadaşımız diğer yanda ise bir yönetici. Muamele ne kadar etik bilmiyorum.[/QUOTE]
Hocam o arkadaş 50 kere uyarıldı. Paylaştığı video bettanın yanına zayıf düşmüş lepistesi atmış, bettanın ona saldırma görüntülerini kaydedip onu paylaşıyordu. O kadar uyarılmasına rağmen kendini savunması "lepistes zaten iç parazitli ve ölecekti" şeklindeydi. Her silindiğinde tekrar göstermeye çalıştı o videoyu. Yöneticileri taktir ettim ben orada. Yoksa youtube kanalını ve videolarını paylaşan bir sürü insan var forumda hobihanem v.s.
SON MESAJLAR
- Caridina Başlangıç :) ceyh, 12:41
Akvaryum Tanıtımı - Walstad Metodu Bitkili Akvaryum Kurulumu Kaangzkr, 12:30
Akvaryum Tanıtımı - Yeniden Yüksek Destekli Bitkili Akvaryuma Dönüş😊 bendeniztayfun, 12:17
Akvaryum Tanıtımı - Planarya İçin İlginç Bir İlaç Aguamentist, 12:07
Hastalıklar ve İlaçlar - Bitki Gübresi Önerisi darkaura, 11:44
Malzemeler ve Yemler Forumu - Sil Baştan HKuzgun35, 11:29
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 25 Litre Akvaryum Ve Beta Balığı [acemiyim] AtlasPoyraz, 09:34
Yeni Üye Forumu - Lepistes Yeni Üye Jemaisvu, 09:29
Yeni Üye Forumu - Bana Yeniden Lepistesi Sevdiren Balık ErenBugra, 09:28
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Akvaryum Kurulumu Cyber_Scout, 02:53
Tropheus - Oranda Beyaz Benekmi? Cyber_Scout, 02:13
Hastalıklar ve İlaçlar - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 01:48
Akvaryum Tanıtımı - 100x45x55 İçin Dış Filtre Tavsiyesi TropheusTRe, 01:43
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryum Taşları Olcayyy, 01:15
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Çapa Kurdu Tedavisi CELALSUTCU06, 00:13
Hastalıklar ve İlaçlar - Halsiz Gözüken Japon Balığı ceyh, 00:10
Hastalıklar ve İlaçlar - Powerled Isınma Sorunu FerhatDumann, 00:04
Aydınlatma - Rio Negro Biyotopundan Bir Kesit (kurulum) ceyh, 23:38
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Kurulum Tropheus Akvaryumum Cyber_Scout, 23:22
Akvaryum Tanıtımı - 🚑 Balığım Hamile Mi? — Doğum Ne Zaman? Cyber_Scout, 23:03
Canlı Doğuranlar - Akvaryuma 2 Elma Salyangozu Daha Eklemek İçin Yer? Goldfish2000, 22:57
Omurgasızlar - Filtre Seçimi koraykbl, 21:18
Filtreleme Seçenekleri - Canlı Doğuran Akvaryum Kurulumu suatcan, 21:10
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Dış Filtre Önerisi darkaura, 21:01
Filtreleme Seçenekleri - Betta Balığım Öldü Jeppe, 20:20
Yeni Üye Forumu - 200 Lt Redtail koraykbl, 19:24
Sazansıgiller - Japon Balıklarım Üst Üste Öldüler Akvarist1923, 18:33
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Balık Tavsiyesi Cyber_Scout, 18:04
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Gelişimi LionelMehmet10, 17:53
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Oranda 2 Gündür Yan Yicoz2012, 17:22
Hastalıklar ve İlaçlar - Malawi Karma 200litre bendeniztayfun, 17:10
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin HarunYILDIRIM, 17:00
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - 60x40x40 Hardscape ercane, 15:33
Akvaryum Tanıtımı - Aquael Fzn Pro Serisi Şelale Filtre CoryCory, 14:51
Malzemeler ve Yemler Forumu - Yeni Kurulum | [35x35x35] – Mavi Balon Zebra burayadali, 14:45
Akvaryum Tanıtımı - Fatherfish Akvaryum FerhatDumann, 13:58
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Kurulum Ve Balık Tavsiyesi a.gumrah, 13:51
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Beta Akvaryumu UmutMEHDİOĞLU, 13:47
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 200 Litrede Japon Balığı Gelişimi adem5454, 13:37
Sazansıgiller - 15 Litre Tank & İç Filtre ceyh, 11:27
Yeni Üye Forumu - Flowerhorn Akvaryumu ceyh, 10:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Shallow Blackwater Bimaculata AtlasPoyraz, 08:14
Akvaryum Tanıtımı - Bu Yem Nasil TuRKeR, 06:59
Yeni Üye Forumu - 22lt Karides Cyber_Scout, 03:54
Akvaryum Tanıtımı - Macrostoma Betta Tankı Nasıl Olmalı Cyber_Scout, 03:14
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Elma Salyangozunun Kaçmasını Nasıl Engelleriz? Cyber_Scout, 02:10
Omurgasızlar - Plakat Betta Mı Dişi Betta Mı? Cyber_Scout, 23:26
Cinsiyet ve Tür Belirleme - 36lt Low Tech. KaanE, 23:17
Akvaryum Tanıtımı - Shallow Desktop Darkwater 41lt Lepistes KaanE, 23:13
Akvaryum Tanıtımı - Filtre Malzeme Önerisi Cihankuzu34, 22:18
Filtreleme Seçenekleri
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Java Moss , Java Fern Filizleri Miller 12:43
- Rasbora Arıyorum Miller 12:43
- Hongsloi Süper Red Çift Fiyatı AtlasPoyraz 12:07
- Mini Pipo Filtre AtlasPoyraz 12:07
- Salyangoz Kabuğu AtlasPoyraz 12:07
- Apistogramma Şahinöztürk 11:36
- Hemichromis Exsul Damızlık Altı... Çiftler onuribrahim 11:26
- Kökler Ve Bitkiler Mikail Erdoğan 11:07
- Akvaryum Adına Her Şey Komple Akvaryum Malzemeleri Mikail Erdoğan 11:07
- İthal Paludaryum / Teraryum Arıyorum ozan_1903 11:05
- Yati Kökü Ve Driftwood Kökleri ozan_1903 11:05
- Sarı Ateş Karides _rammstein_ 10:58
- Tam Damızlık Boy Melek Çifti. _rammstein_ 10:58
- Tilki Kuyruğu sina cen 10:49
- Haqos Expro 500- Yati Kökü Mehari 10:39
- Sunsun Hw-603b 15 Günlük Mehari 10:39
- Su Piresi , Balık Yemi , Pipo Filtre gyunda 10:31
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 10:31
- Karides , Salyangoz , Kırma Karides 3tl gyunda 10:31
- 125*50*50 Mobilyalı Akvaryum. batuhanbayram 10:27
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 10:16
- 180*60*65 Yy Akvaryum Ve Midas Papağan Melezi Yavr canrsln 10:15
- Hobiye Son.malzemeleri Satıyorum. Update-01/02/26 osmandbnl 09:54
- Mdf Akvaryum Dolabı osmandbnl 09:54
- Mangrow Üstü Anubiaslar(yeni), Cüce Cyrptocoryne nikon_ 09:53
- Corydoras Sterbai nikon_ 09:53
- Mikro Kurt Kültürü nikon_ 09:53
- Kribensis Damızlıklar ErenBugra 09:12
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 07:22
- Subulata, Java Fern zimdaldil 02:44
- Formda Uyguna Bitkiler Hobici İşi isssmailak 00:43
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 00:29
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 00:29
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 00:29
- Bitki Çeşitleri emreemin 00:29
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 00:29
- Kırmızı Karınlı Pirana Rüzgar eser 00:26
- Helferi-monte Carlo-samolus Green-rotala Sahyadrca UraL 23:59
- Blackbline Tetra(muazzam Sürü Balığı) UraL 23:59
- Özel Moss Türleri. smithiseek 23:32
- Rotifer Ve Fitoplankton Mustafa Uzlu 23:24
- Bolbitis Heudelotii, Trident Fern metsi 22:20
- Akvaryum 30*30 metsi 22:20
- 200 Adet Sarı Ve Beyaz Prenses tetikk 22:13
- Chihiros B20 Akvaryum Led Aydınlatma jador 21:54
- Yunus - Sarı Prenses - Beyaz Prenses - Auratus - Malawi market 21:44
- Safkan Sajica Yavruları Malawi market 21:44
- Nymphoides Hydrophylla Taiwan Arıyorum GokturkEkinci 21:20
- Yeşil Tiger Veya Düz Yeşil Lotus Arıyorum GokturkEkinci 21:20
- Gübre Çeşitleri, Ve Malzemeler Balikcidede 21:17
KULLANICILAR
- 119 Online Kullanıcı, 67 Üye
Online Kullanıcılar
a.gumrah,
ceyh,
kambortam,
bearse22,
Joec,
ilterisdoğukan,
Cyber_Scout,
rupee,
osmandbnl,
tezcanh,
Orhan76,
Darkmagicm,
egecinar,
HaydarGul,
XXVIII,
yusuf67,
Gökhan1907,
murato,
ssener,
fikret43,
-RBG-,
JujuSeri,
armaqan,
Koksal Gurkan,
AtlasPoyraz,
sinor,
sina cen,
MiSoSiKiaN,
oguzhn,
Balikcidede,
sakpolat,
Mderhan,
platinium,
ternapi,
Tatar10,
senely,
Ehtiyar,
darkaura,
HAYRULLAH,
Mikail Erdoğan,
Nickim10Harf,
Uriel,
cahit70,
omerhan,
Miller,
şansal,
gambler,
Aguamentist,
Horace,
podemnoe_jgEn,
HKuzgun35,
Mehari,
Ozzgur,
alizaim,
Wolkan,
dimbeleth,
bendeniztayfun,
Furkann,
ALEM,
etotek,
Rafayel,
Faruk57,
Quersian,
Kaangzkr,
Erhan5459,
Kaya ankara,
batuhan.ylmz,
kocum03,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.