ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
Karadeveli
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
08 Şubat 2017 16:51
Toplam Mesaj:
47 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
İMZA
[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/146051.jpg[/img]
ihtiyar ruhun genç delikanlısı.
SON 10 MESAJI
Yunuslarımın Renkleri Normal Mi?
[QUOTE=tosyalı]
Ne yapıyorlar ki kafa çıkartmak için. Şahit olduğunuz bir olay mı var.
Benek çıkma sebebi stresten 160 litrede çok uygun bir hacim değil yunus 20 cm leri geçen bir türdür o yüzden en azından 100 50 50 gibi en alt seviyeler rahat edebilecekleri akvaryumdur. Maviliklerinde sorun yok erkekler biraz daha koyu olur genelde. [/QUOTE]
Ben o beneklerin stres kaynaklı olduğunu bilmiyordum öğrenmiş oldum. Zararı çok olur mu biz de çok stresli hayatlar yaşıyoruz :) kendi hallerine mi bırakayım balıkları ne yapayım ki rahatlasınlar?
[QUOTE=tosyalı]
Ne yapıyorlar ki kafa çıkartmak için. Şahit olduğunuz bir olay mı var.
Benek çıkma sebebi stresten 160 litrede çok uygun bir hacim değil yunus 20 cm leri geçen bir türdür o yüzden en azından 100 50 50 gibi en alt seviyeler rahat edebilecekleri akvaryumdur. Maviliklerinde sorun yok erkekler biraz daha koyu olur genelde. [/QUOTE]
Ben o beneklerin stres kaynaklı olduğunu bilmiyordum öğrenmiş oldum. Zararı çok olur mu biz de çok stresli hayatlar yaşıyoruz :) kendi hallerine mi bırakayım balıkları ne yapayım ki rahatlasınlar?
[QUOTE=BiotopeDogan]
Balıklarınızda stres görünüyor. Taşınma nedeniyle yaşanmış olabilir. Kaç adet balığınız var ? [/QUOTE]
1 erkek 6 dişi büyük olanlar
4 adet 3 aylık yavrular var. Muhtemelen taşınma nedeniyle oldu stres haklısınız. Bir de akvaryum suan yerde duruyor. Etkisi olabilir mi? Yavrular sürekli hızlıca sağa sola yüzüyorlar. Ama büyükleri gözlemlediğimde davranışları bana normal gözüktü yem yiyorlar problem yok gayet normal davranıyor gibiler yavrular hariç. Yavruları ilk defa anaçların yanına aldım bu da ondan olabilir.
[QUOTE=serghat]Yavruları satın aldığınız kişi kim bilir neler yaptı da hayvanlarda "kafa" çıkarttı. [/QUOTE]t
Balıkları Satın almadım hediye geldi, geldiklerinde 2 aylık 3-5 cm boynundaydılar.
Hediye eden arkadaşındaki anaçlar devasa kafalara sahiptiler hatta kafası patlayacak diye dalga geciyordum.
[QUOTE=BiotopeDogan]
Balıklarınızda stres görünüyor. Taşınma nedeniyle yaşanmış olabilir. Kaç adet balığınız var ? [/QUOTE]
1 erkek 6 dişi büyük olanlar
4 adet 3 aylık yavrular var. Muhtemelen taşınma nedeniyle oldu stres haklısınız. Bir de akvaryum suan yerde duruyor. Etkisi olabilir mi? Yavrular sürekli hızlıca sağa sola yüzüyorlar. Ama büyükleri gözlemlediğimde davranışları bana normal gözüktü yem yiyorlar problem yok gayet normal davranıyor gibiler yavrular hariç. Yavruları ilk defa anaçların yanına aldım bu da ondan olabilir.
[QUOTE=serghat]Yavruları satın aldığınız kişi kim bilir neler yaptı da hayvanlarda "kafa" çıkarttı. [/QUOTE]t
Balıkları Satın almadım hediye geldi, geldiklerinde 2 aylık 3-5 cm boynundaydılar.
Hediye eden arkadaşındaki anaçlar devasa kafalara sahiptiler hatta kafası patlayacak diye dalga geciyordum.
Akvaryumun Tabanı Çatladı
[QUOTE=Erkan1112]
İçteki camın çatlağı gün geçtikçe genişleyebilir ve yanlara ulaştığında yeniden sızdırma yapabilir. En iyisi tabandaki camı değiştirin[:)]
Edit: Zemin ahşap olduğu için baskı arttıkça kavis alacaktır iç kısmında destek yoksa; Yeni aldığınız cam da aynı şekilde çatlayabilir dikkatli olun. Eğer bir şey çarpmadıysa bu yüzden çatlamış olabilir.[/QUOTE]
Süper bir anekdot düşmüş Erkan Bey, dikkate alın. zeminin ahşap olması, ahşapın ağırlıktan esneyebilme ihtimalini göz ardı etmeyin.
[QUOTE=Erkan1112]
İçteki camın çatlağı gün geçtikçe genişleyebilir ve yanlara ulaştığında yeniden sızdırma yapabilir. En iyisi tabandaki camı değiştirin[:)]
Edit: Zemin ahşap olduğu için baskı arttıkça kavis alacaktır iç kısmında destek yoksa; Yeni aldığınız cam da aynı şekilde çatlayabilir dikkatli olun. Eğer bir şey çarpmadıysa bu yüzden çatlamış olabilir.[/QUOTE]
Süper bir anekdot düşmüş Erkan Bey, dikkate alın. zeminin ahşap olması, ahşapın ağırlıktan esneyebilme ihtimalini göz ardı etmeyin.
Yaklaşık 3 yıldır baktığım yunuslarımı 2 gündür nihayet ki daha büyük bir yaşam alanı sunabildim. Daha önce 80 litredeydiler ve yavru falan alıyordum. Akvaryum hacmi küçük olduğu için biraz küçük kaldılar diye düşünüyorum. Irkları çok sağlam anne ve babalarının kafaları süperdi ama ben iyi bakamadım kafaları çok çıkmadı. Tankı büyüttüm yaklaşık 160 litrelik bir tank var artık. Ancak bir şey dikkatimi çekiyor yunuslarımın renkleri çok mavi değil fotoğraftada göreceksiniz bana çok normal gelmedi. Bazen renkleniyorlar yüzgeç kısımları simsiyah govde masmavi oluyor. BEnekleri simsiyah meydana çıkıyor. Acaba yeni akvaryuma aldığım için mi?
Ayrıca zaten kafa yapmışlardı ve bundan sonra kafalarının daha büyümesini sağlayacağım ısıtıcı kullanmıyorum su sıcaklığı 22 derece.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/146051/070220172352081.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/146051/070220172352131.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/146051/070220172352161.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/146051/070220172352191.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/146051/070220172352201.jpg[/IMG]
Yaklaşık 3 yıldır baktığım yunuslarımı 2 gündür nihayet ki daha büyük bir yaşam alanı sunabildim. Daha önce 80 litredeydiler ve yavru falan alıyordum. Akvaryum hacmi küçük olduğu için biraz küçük kaldılar diye düşünüyorum. Irkları çok sağlam anne ve babalarının kafaları süperdi ama ben iyi bakamadım kafaları çok çıkmadı. Tankı büyüttüm yaklaşık 160 litrelik bir tank var artık. Ancak bir şey dikkatimi çekiyor yunuslarımın renkleri çok mavi değil fotoğraftada göreceksiniz bana çok normal gelmedi. Bazen renkleniyorlar yüzgeç kısımları simsiyah govde masmavi oluyor. BEnekleri simsiyah meydana çıkıyor. Acaba yeni akvaryuma aldığım için mi?
Ayrıca zaten kafa yapmışlardı ve bundan sonra kafalarının daha büyümesini sağlayacağım ısıtıcı kullanmıyorum su sıcaklığı 22 derece.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/146051/070220172352081.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/146051/070220172352131.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/146051/070220172352161.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/146051/070220172352191.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/146051/070220172352201.jpg[/IMG]
Sarı Prenses Ve Yunus
Arkadaş balık zehirlenmiş. Durum kel. Geri dönüşü olmayan bir yola girilmiş malesef. Yapman gereken balığı farklı bir kaba koyup o kaba yarım aferin hapını boşaltmak.
İyi geleceğine emin olabilirsin.
Arkadaş balık zehirlenmiş. Durum kel. Geri dönüşü olmayan bir yola girilmiş malesef. Yapman gereken balığı farklı bir kaba koyup o kaba yarım aferin hapını boşaltmak.
İyi geleceğine emin olabilirsin.
Lepistes Yavrularımla Alakalı
Ben gönül rahatlığıyla yeni doğan yavrularımı 1 aylık yavrularımın içine koyabilir miyim ?
Ben gönül rahatlığıyla yeni doğan yavrularımı 1 aylık yavrularımın içine koyabilir miyim ?
Lepistes Yavrularımla Alakalı
Merhaba arkadaşlar,
Merhaba arkadaşlar,
6 adet lepistes yavrum var 1 aylıklar maşallahları var hatta ellerinizden öper :)
Ve yeni doğan 2 günlük yavrularım var. Bunların hepsini aynı akvaryumda baksam sorun olur mu? Yeni doğan yavrularıma zarar verir mi 1 aylık yavrular?
ne yem almam lazım ?
Valla bende senin gibi yeni başladım bu işlere; ama bildiğim şeyleri paylaşayım seninle.
Öncelikle o akvaryum balıkların için yetersiz. Çok fazla balık var. Isıtıcın belki yetersiz kalabilir tam emin değilim.
Valla bende senin gibi yeni başladım bu işlere; ama bildiğim şeyleri paylaşayım seninle.
Öncelikle o akvaryum balıkların için yetersiz. Çok fazla balık var. Isıtıcın belki yetersiz kalabilir tam emin değilim.
Hem otcul hem etçil beslenebilirler. Sera
granugreen, NLS chichled formula, tetra pro vegetable, kaz ciğeri
verebilirsin.
Galiba Beceremiyorum
Evet oldu şimdi, teşekkür ederim :) inceleyeyim biraz.
Ben açılmamış halde artemiaları yavru balıklarıma ve anaç balıklarıma verdim :( Sıkıntı olur mu?
Evet oldu şimdi, teşekkür ederim :) inceleyeyim biraz.
Ben açılmamış halde artemiaları yavru balıklarıma ve anaç balıklarıma verdim :( Sıkıntı olur mu?
Galiba Beceremiyorum
[QUOTE=Beyzade]Verdiğin linkteki konunun 2. sayfasında arkadaş video paylaşmış. Sanırım size yardımcı olur.[/QUOTE]
Link vermedim ki.
[QUOTE=Beyzade]Verdiğin linkteki konunun 2. sayfasında arkadaş video paylaşmış. Sanırım size yardımcı olur.[/QUOTE]
Link vermedim ki.
SON MESAJLAR
- Moli Balıklarımın Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır SaRCoPhiLiuS, 09:57
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Balık Tavsiye Memo45, 09:33
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Shallow Blackwater Bimaculata SaRCoPhiLiuS, 09:28
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryumbitkicim Hakkında doufo361, 09:01
Şikayet Var! - İzmir Ve Çevresinde Akvaryum İmalatçısı Önerisi? Jotunheim, 08:55
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Parlayan Guramilerin Cinsiyeti Ahmet53, 20:26
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Beylikdüzü'lü akvaristler kaynaşalım... Enfesia1, 17:53
İstanbullu Akvaristler - Ada Substrat Sistemi EthernalFlow, 17:45
Taban ve Gübreleme - Su Değişimi İçin Otomasyon Planım pianoƒish, 15:37
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Karidesleri Nasıl Yakalayabilirim ? ogurcay, 14:48
Omurgasızlar - Tankta Nüfus Patlaması Mdaecaglar, 12:11
Yeni Üye Forumu - 3.5mm Black Sand Ve Çöpçü Balığı SaRCoPhiLiuS, 10:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Türkiye Lepistes Evi serkancilek, 09:48
Akvaryum Dünyasından Haberler - Bitki Üzerindeki Beyaz Oluşum SoniG, 00:54
Yeni Üye Forumu - Galaxy Rasbora Karında Çökme Ve Kamburlaşma Ölüm Aquavatis, 23:49
Hastalıklar ve İlaçlar - Orta Amerika'ya Dönüş Frkn, 21:56
Akvaryum Tanıtımı - Tilki Kuyruğu Yusufbaba, 20:17
Bitki Türleri ve Bakımı - Ankara Akvaryumcuları Masaya Yatırıyoruz Yusufbaba, 20:13
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Yeni Tankım Hakkında Destek Lenosepin, 19:45
Yeni Üye Forumu - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Goldfish2000, 19:11
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - High Tech İçin Hangi Armatürü Tercih Etmeliyim? Ömer Kaan, 15:16
Aydınlatma - Petzoo Eurasıa İstanbul 2026 Ücretsiz Davetiye serkancilek, 14:17
Akvaryum Dünyasından Haberler - Transgenetik Tetra Cinsiyetleri SaRCoPhiLiuS, 13:27
Yeni Üye Forumu - Kum Sorunu TheDS, 11:34
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Betta'ya Dondurulmuş Kan Kurdu Nasıl Verilmeli SaRCoPhiLiuS, 11:04
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitki Ve Moss Önerisi SaRCoPhiLiuS, 11:01
Bitki Türleri ve Bakımı - Çınar Akvaryum Bir Pişmanlık SaRCoPhiLiuS, 10:58
Şikayet Var! - Su Mercimeği Nasıl Yetiştirebilirim SaRCoPhiLiuS, 10:56
Bitki Türleri ve Bakımı - Bitkili Akvaryuma Asma Dalı SaRCoPhiLiuS, 10:22
Akvaryum Tanıtımı - Yunus Ciklet Rengi Koyulaştı Neden Liberty1907, 10:02
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Akvaryumum Yusufbaba, 23:35
Akvaryum Tanıtımı - Bettam Yuva Hazırlıklarına Başladı. Sizce Hazır Mı Neothauma, 21:30
Labirentliler - İlk Defa High Tech Akvaryum Kuruyorum Kena, 19:13
Bitki Türleri ve Bakımı - Bakteri Kültürü Gerekli Mi & Doğal Şekilde Oluşur Mu? hoppala, 19:11
Yeni Üye Forumu - Melek, Cuce Vatoz, Harleyquin Rasbora Akvaryumu silver, 17:39
Akvaryum Tanıtımı - Ternapi Küçük Bir Su Birikintisi ternapi, 16:14
Akvaryum Tanıtımı - 50x50x50 Arkasumplu Akvaryuma Orta Boy Balık Fikir Betta_King, 15:15
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 150x45x50 İçten Sumplu İkinci El Akvaryum Kurulumu Bahribedir, 23:53
Akvaryum Bilimi - Tetra Ht 25 ErenYildiz, 22:50
Malzemeler ve Yemler Forumu - Akvaryum Yapımı Hakkında Bilgi. kerimkoz, 17:45
Akvaryum ve Kapak Yapımı - 37 Litrelik Siyah Neon Tetra Akvaryumum Ahmet53, 15:13
Akvaryum Tanıtımı - Dev Saz Kadar Dayanıklı Bir Bitki Önerisi Olan ? Hasan467, 10:05
Yeni Üye Forumu - 30 Litrelik Tankımda Hangi Balıkları Besleyebilirim? YA615, 01:59
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Pembe Solunca Benzeri Seyler Nedir BurakkkA, 23:23
Yeni Üye Forumu - Akvaryum 3'ü 1 Arada MCY4, 22:22
Akvaryum Tanıtımı - Sobo Sf 3000 Mi Eheim Kompakton 3000 Mi Cihann0637, 20:20
Yeni Üye Forumu - Bu Yapıştırıcılar Güvenli Mi SaRCoPhiLiuS, 16:34
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Thumbi West Samet20, 11:57
Yeni Üye Forumu - Betta Balığı Yem Yememesi Turank1, 22:23
Yeni Üye Forumu - Dünden Bugüne.. MCY4, 21:51
Akvaryum Tanıtımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı GreeNWooD 10:07
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 10:01
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 10:01
- Blood Mary Karides(kargo Mevcut) hll_aquascaping 10:01
- Flame Wood Kökler hll_aquascaping 10:01
- Aktif Toprakla Takas Olur Eheim, Dophin, Sera Malz BadgeR 09:58
- Chihiros Rgb Vivid 2 Mini Shade Arıyorum BadgeR 09:58
- Anentome Helena (katil Salyangoz) Arıyorum BadgeR 09:58
- Hobiye Son.malzemeleri Satıyorum. Update-09/09/26 osmandbnl 08:57
- Japon Blue İle Full Red Lepistes Varyeteleri osmandbnl 08:57
- Değişik Danio Zebralar osmandbnl 08:57
- L144 Mavi Göz Tül Vatozlar Kampanyanın Kralı FULL RED MEHMET 08:13
- Akvaryum Kumları Siyah - Beyaz Renklerde FULL RED MEHMET 08:13
- Jbl Novo M Vatoz Çöpçü Yemi FULL RED MEHMET 08:13
- Amazon Hançeri Cryptocoryne Canlı Üreyen Bitkiler FULL RED MEHMET 08:13
- Akvaryum , Su Piresi , Balık Yemi gyunda 07:35
- Flame Moss , Java Moss, Pothos Sarmaşığı gyunda 07:35
- Demasoni , Tiger Endler , Karides , Salyangoz gyunda 07:35
- 4 Lü Akvaryum Seti ( Alüminyum Profil) soliter83 07:19
- Mutlaka Listeye Bakınız Coskun59 07:14
- Jumbo Elma Salyangoz Altın Sarısı Coskun59 07:14
- Yavru Cüce Vatoz AnatoliaAquatics 06:28
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 05:04
- Saklama Kabında Hazır Mikro Kurt wallece 02:30
- Chihiros Wrgb30-oase Dış Filtre-chrome Pipe Aporetti 02:03
- Ücretsiz Lepistes Yavruları Melez 6161 01:26
- Multifisciatus Yavruları iakyol 01:24
- Bloody Mary Karides Satışı MertY 01:21
- Moss - Galaxy Fishbone - Scr - Bluebolt - Taiwan nomercy 01:03
- Albino Greshakei - Albino İmparator - Venüstüs - Malawi market 00:36
- Kafalı Yunus Yavruları Malawi market 00:36
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 00:18
- Bitki Çeşitleri emreemin 00:18
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 00:18
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 00:18
- Eş Kakudu(fiat Düştü) Haci dağ 23:25
- Çift Endler Haci dağ 23:25
- Bolbitis Heudelotii, Trident Fern metsi 22:39
- Akvaryum 30*30 metsi 22:39
- Islak Rus Artemiası Piranhabull06 22:23
- Tetra Exodon Paradoxus (bucktoothed) [f0] Piranhabull06 22:23
- Yeni Tarihli Tropical Yemler Skt 2029 Piranhabull06 22:23
- Cam Parasına 150*70*55h Sumplı Akvaryum. Piranhabull06 22:23
- Balıkları Azaltıyorum. Piranhabull06 22:23
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 21:51
- Akvaryum Arıtma Sistemleri zafer3885 21:51
- A Kalite Akvaryum Malzemeleri apistoman 21:27
- L144 Blueice Dişiler hero14 21:03
- Tetra Tec Aps 400 Hava Motoru Aşırı Sessiz. Serkanjb 20:24
- Jbl Ve Tetra Otomatik Yemleme Makinesi dark blue 20:19
KULLANICILAR
- 69 Online Kullanıcı, 38 Üye
Online Kullanıcılar
BadgeR,
ciways,
Orhan76,
ssener,
SaRCoPhiLiuS,
XauPau,
MetinSerttas,
EthernalFlow,
NightWist,
Dkdklse,
darknessmania,
ilkayocak,
doufo361,
YAYD06,
OKIRATLI,
Joec,
Aquarist101,
osmandbnl,
tropheus4306,
AmanoGarden,
thalecb,
chapi,
ozbayir,
scorpion26,
muratabi54,
Feanor,
biacar,
Umt61,
İsmail YILDIRIM,
İnci Kefali,
BlackkEaglee,
emre12ozkan,
dark blue,
Serkanejder,
ALTEMUR,
Memo45,
dremreavsar,
kerimkoz,
osmn06,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.