ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
MertSoyumert
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1737
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
1 saat 47 dakika önce
Toplam Mesaj:
2870 [0.66 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
88 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mert Soyumert
Doğum Tarihi:
30 Haziran 1989
İl:
Ankara
Meslek:
Öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mert Soyumert

SON 10 MESAJI

Safkan Velifera
[QUOTE=rhn35]Keşke Ankara’da olsam [/QUOTE]

[QUOTE=xellence07]
bende ahahhahah[/QUOTE]

Ankara dışı cidden sıkıntı oluyor benim için, strafor kutu bulmak, Aşti'ye gitmek vs çok zor. Eğer Ankara'da strafor kutu ayarlayabilecek bir tanıdığınız var ise ona teslim edebilirim.
Safkan Velifera
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/137418/091120242036461.jpg[/IMG]

Sahiplendirecek bir sürü yeni doğmuş, 2-3 haftalık kadar yavru var (40-50 civarı vardır). Balıkları Ankara/Ayrancı'dan elden teslim edeceğim. Forumda açılmış bir tanıtım konusu, ya dadeneyimli bir hobici olduğuna dair yazıları olan üyelere cevap vereceğim.

İlerisi için ayırma gibi bir şansım yok, işler çok karışıyor o zaman benim için. Talebe göre yavruları komple de verebilirim, 15-20 de verebilirim.
Safkan Velifera
[QUOTE=Mirza Adar ]Hayırlı olsun abi. Her şey iyi gidiyor gibi, keyifli hobiler[:iyi:][:nazar:].[/QUOTE]

Nesil ilerledikçe daha iyiye gidiyorlar, güzel gidiyor şimdilik [:)]
Safkan Velifera
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/137418/061120242130191.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/137418/061120242130371.jpg[/IMG]

Tankta doğum oldu ve en az iki adet minik albino var. Bu arkadaşları eğer hayatta kalırlarsa kendim büyüteceğim.
Canlı Doğuranlar Ek Besin Takviyesi (bilgi)
[QUOTE=Ehtiyar]Agar agar kullanmadım ben sadece sığır jelatini. Baharatçıda bulmuştum., bir dahada bulamadım. Çokta aramadım gerçi elimde var diyerek. Sizinde kullandığınıza sevindim, sanki hem renklerine hem formlarına iyi geliyor, yada ben istediğimi görüyorum zannediyorum. Bir dahaki sefere soyulmuş artemia yumurtası eklemeyi düşünüyorum fakat kararsızım. Bilmem doğru olur mu siz ne düşünürsünüz?
Yazınıza şimdi baktım, feyz aldığım yazılardan biride buydu evet. Sizinki kadar ayrıntılı ve çeşidi bol değil fakat benim yemekte yenmeyecek gibi değil hani[:D].[/QUOTE]

Açıkçası bir dahaki hazırlıkta sadeleştirmeyi düşünüyorum, hatta kafamda aşağı yukarı sizin saydıklarınıza indirgemiştim. Soyulmuş artemia eklemeyi ben de çok düşündüm, çünkü zaten ıslatmış oluyoruz, şişmiş olacak ve buzlukta bekleyecek. Ben de denemeye korktuğum için kurutulmuş krill koydum, ama artemia denenebilir diye düşünüyorum. Az miktarda yem yapıp karınları ne zaman iniyor diye bakılabilir. Ev yapımı yemi zaten kuru yemden daha hızlı sindiriyorlar (suyun da canına okuyor diye tahmin ediyorum). Ara tatil gelince deneme yapacağım, gaza geldim [:)]
[QUOTE=Ehtiyar]Şöyle anlatayım, buzluktan çıkarttığımda bekletmeden küçük parçalar haline getirerek veriyorum. Kek hamuru yoğunluğunda veya az daha katı oluyor, çok rahat didikliyorlar. Didikledikçe dağılıyor, tabii buda yavrulara yarıyor. Spirulinayı karışıma çiğ olarak eklemeyi yazmamışım, onunda bağlayıcı etkisi oluyor. Dağılmasını engelleyen jelatin veya agaragar oluyor onu da çok koymamak gerek katılaşıyor bu seferde. Az miktarla başlayıp sonuca göre ayarlarla oynayabilirsiniz. Forumda eski konularda bu şekilde ayrıntılı anlatımlar, tarifler var, bende oralardan okuyarak uygulamaya başladım. Elma salyangozları aldığımda ne yiyecek bu keratalar sorusu buralara getirdi. Sağolsun üstatlar doğru ve ayrıntılı yönlendirme ile ufkumu genişlettiler. [/QUOTE]

Benim şöyle denemelerim oldu:

https://www.akvaryum.com/Forum/agar_agar_ile_ev_yapimi_yem_k992447.asp

En son Agar Agar'ı ayrı kaynatıp yemin üstüne döküp karıştırınca (son denememden önce Agar Agar'ı pişirirken yemi ekleyip karıştırdım, daha çok dağılıyordu) daha iyi tutuyordu, suda dağılmıyordu ancak balıklar didikleyince dağılıyordu, bir türlü tam jel kıvamı tutmadı. Tabi bende de yavrulara yaradı bu durum [:)] Sizde de durum aynı ise demek ki bu kadar oluyor diye anlıyorum. Dip balıkları için fazla Agar Agar'lı yaptım, bu sefer vatozlar sevmişti ama diğer balıklar yemekte zorlanıyordu.

Siz Agar Agar dışında sığır jelatini mi kullanıyorsunuz acaba? [EDIT]MertSoyumert,2024-11-01 20:42:14[/EDIT]
[QUOTE=Ehtiyar][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240932/011120241502271.jpg[/IMG]
Şöyle bir şey verebilirsiniz. Elma salyangozlarım için hazırlamıştım, canlı doğuranlar grubu havada kapıyor. Bezelye, ıspanak, havuç, k.biber, kabak, spriluna, başkada vardı galiba bir iki sebze, bir taşım kaynatıp havuç ve bezelye daha fazla pişmeli, kapyaların ve bezelyelerin kabuğunu soyup, önceden ıspanakların sap ve damarlarını ayırıp, birazda jelatin suda eritip mikserde çekip hazırlamıştım. Buzdolabı poşetine yayıp, yarım bir santim olacak şekilde doğru buzluğa. Bıçak ucuyla kırıp veriyorum haftada bir iki. Tam teşekküllü istenirse birazda karides ve veya somon da haşlanıp eklenebilir. Güzel yiyorlar[:)].
Ayrıca ben haftada bir meyva veriyorum, muza deliriyorlar, özellikle mollyler.[/QUOTE]

Ahmet bey, yemin formu nasıl? Çözünüyor mü suda?
Ben genelde canlı doğuranlarım için kendimize yapıyorsak şunları biraz ayırıp veriyorum; çekirdekleri ayıklanmış haşlanmış kabak, kabuğu soyulmuş haşlanıp ezilmiş bezelye, haşlanıp minik parçalara ayrılmış havuç ve kapya biber veriyorum. Bunlar dışında bir parça somon, jumbo karides de veriyorum.

Bunların dışında çok kapsamlı bir ev yapımı yemim var, yemi Agar Agar ile bağladım. İyi büyütüyor.
Safkan Velifera
Balıklar çok iyi bir yere gidecek gibi görünüyor. İlginize teşekkür ederim.

[S]Aşağıdaki videodaki genç erkekleri ücretsiz sahiplendireceğim. [/S]

[VID]https://youtu.be/P_UIVmQN4Ug?si=weNXHuW74ti-wSWS[/VID]

[S]- Ankara içi elden veya bir tanıdığınıza teslim edebilirim. Kargo/otobüs için kesinlikle vaktim yok maalesef.
- Balıkların boyu 6-7 cm arası değişiyor. 7-8 aylık arası balıklar.
- Bazıları yelken yapmaya başladı, bazıları yeni yeni geliştiriyor. Renkleri oluşan var, aynı şekilde yeni oluşmaya başlayan var.
- ÇOK ÖNEMLİ! Balıklar acı suda yaşıyor. Alacaksanız tatlı suya adapte etmek için damlatarak uzun sürede eklemelisiniz.
- Balıkların bazıları bir miktar daha büyüyebilir, yelkenleri uygun şartlarda gelişir diye tahmin ediyorum. Sert su şart!
- Balıkları almak için önceden açılmış bir tanıtım konunuz ya da forumda mesajlarınız olması gerekiyor. Eğer yoksa cevap dahi vermeyeceğim. Bu konuda tatsız deneyimlerim olduğu için ince eleyip sık dokuyorum, bunun için bazı insanlara teşekkür ederim.
- Lütfen balık hakkında araştırma yapın. Normal canlı doğuran gibi bakarsanız istediğiniz gelişimi göremezsiniz.
- Kendime ayırdığım erkekleri vermiyorum, dişi de veremiyorum maalesef.
- Sonradan almak üzere balık ayırmıyorum, böyle olunca işler karışıyor. Hangisini kime vereceğimi şaşırıyorum. [/S][EDIT]MertSoyumert,2024-10-28 22:26:58[/EDIT]
Ph Arttırma Hakkında Soru
[QUOTE=1403balik]1.Kaya tuzu pH arttırırır mı?
2.Kum dışında ne atsam pH arttırabilirim suda?(kimyasal hariç)[/QUOTE]

Merhaba, deniz tuzu kullanıyorum. 7 ppt (1 litre suda 7 gram tuz) oranında acı su tankım var. Kullanmadan önce 6.8 olan pH değerim 7.4 dolaylarında. Yani ph arttırmak için ciddi oranda (çoğu balık ve bitkinin dayanamayacağı oranda) tuz eklemek lazım.

Karbonat veya benzeri katkıları kullanırken test kiti ile sürekli kontrol etmek gerekir, bu da pahalıya gelir.

Kalsiyum karbonatlı kum, Seachem Malawi buffer gibi ürünleri istemediğiniz için detaya girmeyeceğim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.