ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ÜmitKarakaya
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Ağustos 2012 21:47
Son Ziyaret:
29 Ocak 2023 16:31
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ümit KARAKAYA
Doğum Tarihi:
16 Temmuz 1989
Yaş:
35
İl:
Istanbul
Meslek:
Yazılım Geliştirme Uzmanı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

100*60*50 16 adet Duboisi...

Ümit KARAKAYA

SON 7 MESAJI

Akvaristler, Yaşadıkları yer, Meslekleri
Yaşadığı yer: İstanbul
Mesleği: Yazılım Geliştirme Uzmanı
Ne zamandır hobici: Yaklaşık 1 yıl
Nasıl başladı: Ufak bir fanus içerisinde renkli bir beta ile başladım. Mesleğim gereği beynimi dinlendirmek ve rahatlamak adına 120lt lik bir malavi akvaryumu kurdum. Etkisi çok fazlaydı ve ardından 300lt lik tropheus akvaryumuna geçtim. Şuanda en iyi dostlarım olan Duboisi yavrularımla gayet mutluyum. :)
Frontoza Blue Zaire Mobanın Yavrularını Toplayışı
Güngör Bey çok haklısınız. Tropheus büyütmek ve yavru almak artık gerçekten çok kolay. Daha az emekle yapılabilir. Peki Mobalar için ne tür öneriler olabilir. Sonuçta gerçekten pahalı ve mükemmel bir varlık. 16adet f1 Duboisi maswa yavrum var. Şimdi imkanım olsun hemen mobaya geçerim. Aslında gerçek dert maddiyatta. Beslemek nasıl duygudur bilmiyorum ama bunları izlemek bile şahane :)
Tropheus Bilgisine İhtiyacım Var.
Evet ışıkları açınca oluyordu. Bugün düzeldiler hepsi normal renklerini aldılar. Sürekli renk değiştiriyorlar dengemi bozdular resmen. :)
Tropheus Bilgisine İhtiyacım Var.
[QUOTE=EnesMahmud]Öncelikle hayırlı olsun, duboisilerinizin bantları yavaş yavaş belirginleşmeye başlamış, bahsettiğiniz sararma buna işarettir. Dekor konusu için katılıyorum, ayrıca yavru tropheusların gelişim sürecinde dekoru sade tutmanın balıkların size alışması için de çok önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Böylelikle damızlık boya geldiklerinde ürkek olmaları gibi bir sorunla karşılaşma ihtimaliniz düşer. Tabi ki tüm taşları çıkartın demiyorum, fakat en azından testileri ve taşların yarısını çıkartmanızda yarar var; zaten siz de ilerleyen süreçte çıkarmayı düşündüğünüzü söylediğinize göre bir sıkıntı yok. Balıklarınızın da maşallahı var. Sağlıklı balıklar...[/QUOTE]


Teşekkürler. Dekoru dediğiniz şekilde düzenleyeceğim bu akşam. Fotolarınıda paylaşacağım. Peki bazılarında vücut tamamen sararıyor bunun anlamı nedir?


Arkadaşlar merhaba,
Akvaryumun içerisinde tek bir kaya bıraktım. baya bir alan açtım. Bir de eski malaviden kalma ufak bir misafirim var. :) yavru sarı prenses var içerde çok ufak olmasına ragmen duboisiler hiçbir şekilde zarar vermiyorlar.


Tropheus Bilgisine İhtiyacım Var.
[QUOTE=ismail007]Öncelikle hayırlı olsun, yavrularınız çok sağlıklı gözüküyor, bende yaklaşık 10 gündür 220 litrede 25 adet kasakalawe yavrusu ile tropheusa başladım. Tecrübeli arkadaşlar ne der bilmiyorum ama, dekorunuzdaki taşlar akvaryum ölçüleriniz için baya bir büyük duruyor, daha küçük taşları iki yana koyarak dekor yaparsanız, daha güzel olacağını düşünüyorum. Tekrar hayırlı olsun. [/QUOTE]


Teşekkür ederim. Dekoru değiştireceğim fakat ürkütmek istemiyorum daha alışamadılar tam anlamıyla. Çömleklerden tamamen kurtulup büyük kayaların birini çıkartacağım ve yanlamasına ortaya  koyacağım 2 kayayı. Baya bir yüzme alanı açacağım.
Tropheus Bilgisine İhtiyacım Var.
Merhabalar,
Malavi akvaryumumu bozup tropheusa geçtim fakat pek fazla bilgim yok. Kafama takılan soruları sizlerle paylaşıp yardımınıza ihtiyacım var. duboisi yavrularımın alt kısımları ve vücutları sararmaya başladı. Bunun sebebi ne olabilir? akvaryum 100*50*60 boyutlarındadır. Dış filtre olarak Fluval 306 kullanıyorum. Ve 16 adet yavrum var. Ters yüzen çöpçüm ve vatozumda var.(Sizce bunları göndermeli miyim?). Duboisiler 6 gündür bende. Akvaryumun dekorunu Büyük 3 adet kayadan yaptım. köşelerde saklanmak için fazladan çömlekler koydum. fotolarıda paylaşıyorum. İlgi gösteren herkese şimdiden teşekkürler..



Sarı Prensesim'den 3 yumurta çıktı.
arkadaşlar merhaba,
ağzında yumurta olan sarı prensesim de bir terslik fark ettim. Ağzındaki şişlik biraz inmişti ve daha 4. Günüydü. Aklıma yumurtaları yutabileceği geldi ve kusturma kararı aldım. İlk deneyimim olacaktı. Kuluçka makinesini hazırladım ve dişiyi aldım. Kusturmaya başladıktan sonra 3tane yumurta düştü. Daha fazla hırpalamamak için tanka geri bıraktım. Biraz önce yaptım bunu ve yem atıp kontrol de ettim dişi yemi yemiyor. Sanırsam ağzı hala dolu. Kontrol ettiğimde ağzında beyaz top gibi bir şey var. Yani yumurtaya benziyor fakat orada öyle duruyor. Hepsinde var mıdır bu?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.