ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
UEK
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
135
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Mayıs 2022 19:02
Son Ziyaret:
30 Mayıs 2023 00:25
Toplam Mesaj:
134 [0.34 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
107 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
2

BİLGİLER

Ad Soyad:
Utkan Ege Kervan
Doğum Tarihi:
05 Şubat 2002
Yaş:
21
İl:
Ankara
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Utkan Ege 35x40x35h Bloody Mary Karides 30x30x30h Mavi Melek Karides 35x35x35h Sarı Ateş Neon Karides https://instagram.com/uekshrimps?igshid=MTIzZWQxMDU=

SON 10 MESAJI

Tavşan Salyangoz Katil Salyangoz Karides?
Katillerin ilk tercihi ramshornlar olacaktır fakat denk getirdikçe karidesleri ve kendilerinden büyük olsa bile tavşan salyangozları avlayacaklardır 2 durumu da kendim bizzat tecrübe ettim. Neocardinia karidesler için en uygun kum her zaman ömrü bitmiş aktif topraktır fakat bulması zor ve diğer nötr kumlara göre maliyetli olabilir. Eğer ömrü bitmiş toprak kullanmak istemezseniz herhangi bir nötr kum tercih edebilirsiniz fakat hagen ismi ile satılan veya diğer boyalı ve metal içeren siyah kumları tavsiye etmem. Dere kumu, doğal bazalt kırığı veya jbl manado tavsiye edebilirim.
Akvaryum Arka Fon Değiştirme
Merhaba elimde 2.el olarak almış olduğum 50x50x50h ebatlarında bir akvaryum bulunmakta. Akvaryumu aldığımda kendiliğinden mavi arka fonlu olarak teslim aldım fakat bu şekilde bitkili akvaryumda gözüme çok hitap etmediği için siyah bir arka fon ile değiştirmek istiyorum. Fakat eski arka fonu sökerken veya yenisini yapıştırırken yapışkan izi veya hava kabarcığı kalmasından çekiniyorum bu işin kolay yolu nedir? yoksa hiç değiştirme işine girmemeli miyim?
Sunsun 603b Ses Sorunu
Filtrenin hortumları akvaryumun bulunduğu sehpaya ya da zemine temas ederse ses yapıyor. Ben o yüzden filtrenin hortumunu yeterli ölçüde kesip kısaltarak çözdüm. Bir hortumları elinizle zemin ile temasını kesecek şekilde yukarı kaldırıp o şekilde deneyin belki bu yüzdendir.
Melek Mavisi Karides Besleme
[QUOTE=yukselmidik15]
GUNCELLEME:
3 tane turuncu karides aldim ve melek mavisi karideslerin 2 sinde yumurta bulunuyor pipo filtre ve isiticida aldim isitici 22 derecede[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/239116/090420231434551.jpg[/IMG][/QUOTE]

Farklı neocardinia karides türleri bir arada beslenmemeli. Oluşacak yavrular wild formuna dönecek ve şeffaf bir renkte olacaktır.
Karides İle Lepistesin Birlikte Yiyebileceği Yem
Balık yemleri içeriğindeki tuz ve çeşitli yağlar nedeni ile karideslerin sindirim sistemi için uygun değildir doğrudan canlıyı öldürmese bile ömrünü kısaltacaktır. İllaki balık yemi verecek iseniz tek tavsiyem tropical spirulina super forte vermeniz olur. Ama ben sizin yerinizde olsam ikisine de ortak yemleme yapmak yerine her iki türe de az miktarda olmak üzere lepisteslere ayrı, karideslere ayrı yemleme yapardım.
En güzel fotoğraflarınızı gösterin
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/235091/040420231745421.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/235091/040420231745551.jpg[/IMG]

Karidesleri hareketsiz yakalaması çok zor 😅
Melek Mavisi Karides Besleme
[QUOTE=yukselmidik15]
Pipo filtre icin dis pompa mi deniyor filtremi deniyor tam bilmiyorum akvaryum isine yeni girdigim
Icin sonuc olarak pipo filtre boyutu ne kadar olmali ve model onerebilirmisiniz[/QUOTE]

orta boy herhangi bir pipo filtre+hava motoru kullanabilirsiniz. Ben hava motoru sesinden rahatsız oluyorum derseniz kendinden motorlu pipo filtre kullanabilirsiniz hiç ses çıkarmazlar. Tavsiyem dophin sfp16 olur.
Melek Mavisi Karides Besleme
[QUOTE=yukselmidik15][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/239116/020420230240351.jpg[/IMG]
Kullandigim
Filtre bu akvaryum 15 litre[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/239116/020420230241261.jpg[/IMG]


Filtreyi ve hacmi paylastim[/QUOTE]

Hocam filtre hem 15lt için fazla hemde karideslerde iç filtre önerilmez yavruları çeker. Karides akvaryumlarında basit bir pipo filtre en iyi tercih olacaktır. Ben canlı sayısını her 1 lt'ye 3 karides düşecek şekilde ayarlıyorum kendi tanklarımda düzenli ve aksatılmayan su değişimleri ve kaliteli bir filtrasyon ile bu zamana kadar hiçbir problem yaşamadım. Sizde o şekilde yapabilirsin yani 15lt de 45-50 karides ideal sayı olur benim için.
Melek Mavisi Karides Besleme
[QUOTE=yukselmidik15]
Peki bu akvaryumda kac karides yasamali ve erkek disi orantisi iyimi takviye yapmalimiyim
Ayrica filtre fazlami, duzeltmek gerekirmi
[/QUOTE]

Bir kayıp vermediğiniz sürece D-E sayısında problem yok yakında olacak üremeler ile erkek sayısı daha da artacaktır zaten. Kaç canlı bakabileceğiniz ve filtre konusunda akvaryum hacminizi ve kullandığınız filtreyi bilmeden birşey diyemem.
Melek Mavisi Karides Besleme
1) Yem vermeye gerek yok cümlesine katılmıyorum evet bakteriyel döngüsü oturmuş bir akvaryumda açlıktan kolay kolay asla ölmezler fakat nasıl bir insanın sadece makarna ile beslenmesi sağlıklı değilse karideslerinde sadece oluşan biofilm ile beslenmesi sağlıklı değildir. Kabuk değişimleri için az miktarda proteine, renklenme,daha verimli üreme,hastalıklara karşı tolerans seviyesini artttırma ve genel olarak daha sağlıklı karidesler için bitkisel içerikli karides yemleri ile beslemek gereklidir. Vereceğiniz yem normal balık yemi ise vermeyin balık yemleri içindeki tuz ve yağlar karideslerin sindirimi için zararlı direkt olarak öldürmese bile canlının ömrünü kısaltır. Onun yerine ya karideslere özel üretilen yemlerden edinin ya da 3 günde bir 5dk haşlayacağınız ıspanak,dut yaprağı,ısırgan otu,bezelye,brokoli,kapya biber gibi besinler ile besleyin.

2) Soğuk suyu daha çok severler bilgisi doğru değildir. Evet soğuk sularda yaşayabilirler fakat bu durum soğuk suda daha verimli oldukları anlamına gelmez. İdeal su ısısı 23°C arası olmalıdır kaloriferin yanında kalması eğer suyu çok sıcak yapmıyor ya da çok sık sıcaklık değişimine sebep olmuyorsa sorun olmaz. Suyunuz çok düşük derecelerde değilse (14-15°C gibi) ısıtıcıya gerek yoktur hatta kimi tecrübeli karides habicisi tarafından su belli aylarda 7-8 °C'ye kadar düşürülüp kışlama işlemi yapılır (bu demek değildir ki soğuk suda daha sağlıklı olurlar, bunun yapılmasının sebebi kışlatmadan çıkan karideslerin su sıcaklığı normal derecelere çekildiğinde daha dirençli olması ve dişi karideslerin bu süreçte yumurta tutmadan daha iyi gelişebildiği için işlem sonrası daha verimli bir şekilde üreme gerçekleştirmesi)

3) Otocinculus Affinis dışında herhangi bir canlı tavsiye etmem, dwarf rasbora, pigme cory, cüce vatoz, lepistes hepsinin yavru karidesi avladığına şahit oldum. Yetişkinleri de avlamasalar bile hareketleri ile strese sokabiliyorlar. Otocinculuslar ise diğerleri gibi hem otçul hem etçil olmadıkları sadece otçul beslendikleri için hiçbir yavruya zararları olmaz, hemde çok sakin balıklar oldukları için hiçbir şekilde karidesleri strese sokmazlar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.