ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
GhostKoi
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
9457
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
3 Saat 13 Dakika önce
Toplam Mesaj:
5370 [1.08 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
233 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
erkut akkaya
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Erkut
lowtech bitkili
rasbora, helena, karides, ember, neon, kırmızıburun, ramshorn, physa, goldfish, corydoras
SON 10 MESAJI
Japon Balıklarım Filtrenin Altına Saklanıyor
Akvaryum ölçülerinizi ve filtre kapasitenizi belirtmediğiniz için bilemiyoruz. Fakat bu balıklar filtrenin altına saklanmazlar. Çekim gücü fazla olduğu için en az yorulacakları noktaya konumlanır gibi bir halleri var. Filtreyi küçüğüyle değiştirmeniz işe yaramamış görünüyor. Akvaryuma ve balıklara uygun bir filtre kullanmalısınız. Görüntüdeki 2 balık, sadece bu ikisiyse en az 60 l bir tank öneririm. Bunu kapasitesi 300/400 l/s bir mini dış filtre ya da askı filtreyle destekleyebilirsiniz. İç filtre pek uygun olmaz.
Isıtıcı tartışmasına gelince, Oranda vs gibi narin çeşitler için ya da iklimsel ve ortam ısıtmasının düzensiz olduğu durumlarda eğer sıcaklık gün içinde 5-6 dereceden fazla oynuyorsa ısıtıcı kullanmak iyi bir seçenektir. Bunun dışında bence de gerekmez.
Akvaryum ölçülerinizi ve filtre kapasitenizi belirtmediğiniz için bilemiyoruz. Fakat bu balıklar filtrenin altına saklanmazlar. Çekim gücü fazla olduğu için en az yorulacakları noktaya konumlanır gibi bir halleri var. Filtreyi küçüğüyle değiştirmeniz işe yaramamış görünüyor. Akvaryuma ve balıklara uygun bir filtre kullanmalısınız. Görüntüdeki 2 balık, sadece bu ikisiyse en az 60 l bir tank öneririm. Bunu kapasitesi 300/400 l/s bir mini dış filtre ya da askı filtreyle destekleyebilirsiniz. İç filtre pek uygun olmaz.
Isıtıcı tartışmasına gelince, Oranda vs gibi narin çeşitler için ya da iklimsel ve ortam ısıtmasının düzensiz olduğu durumlarda eğer sıcaklık gün içinde 5-6 dereceden fazla oynuyorsa ısıtıcı kullanmak iyi bir seçenektir. Bunun dışında bence de gerekmez.
Akvaryuma Dışarıdan Bitki Eklemek
Doğadaki bitkilerin akvaryuma uyum sağlaması genelde zordur. Deneyecekseniz ayrı bir tankta ilaçla dezenfekte etmeniz iyi olacak. Bazı örnekler ekliyorum:
[VID]https://youtu.be/TqQlNPpHpbI?si=LoW1HNxjtiwBKiFM[/VID]
[VID]https://youtu.be/s2bSdZ3ZEmE?si=MU-u46KuF9ysCOg7[/VID]
[VID]https://youtu.be/Psv6ZMcpjR0?si=1rd-cgsf92YHSJVu[/VID]
Doğadaki bitkilerin akvaryuma uyum sağlaması genelde zordur. Deneyecekseniz ayrı bir tankta ilaçla dezenfekte etmeniz iyi olacak. Bazı örnekler ekliyorum:
[VID]https://youtu.be/TqQlNPpHpbI?si=LoW1HNxjtiwBKiFM[/VID]
[VID]https://youtu.be/s2bSdZ3ZEmE?si=MU-u46KuF9ysCOg7[/VID]
[VID]https://youtu.be/Psv6ZMcpjR0?si=1rd-cgsf92YHSJVu[/VID]
Lepistes Türü Oluşturma Günlüğü
[QUOTE=Amatör balıkçı]Alan yönğnden sıkıntıyla karşılaşcağımı düşünmüyorum tahminen 4 nesil sürcek F2 yavrular geldiğinde haber veririm [/QUOTE]
Bütün yazdıklarımdan anladığınız bu mu oldu? "[B]Tür[/B]" hatalı bir tanımlamadır. Siz ancak özgün bir varyete oluşturabilirsiniz şansınız rast giderse. Yeni bir tür oluşturma şansınız sıfır.
Sonuçları merak etmiyorum, çünkü o süreci deneyimledim. Paylaştıklarınızı takip ederiz tabi ki.
[QUOTE=Amatör balıkçı]Alan yönğnden sıkıntıyla karşılaşcağımı düşünmüyorum tahminen 4 nesil sürcek F2 yavrular geldiğinde haber veririm [/QUOTE]
Bütün yazdıklarımdan anladığınız bu mu oldu? "[B]Tür[/B]" hatalı bir tanımlamadır. Siz ancak özgün bir varyete oluşturabilirsiniz şansınız rast giderse. Yeni bir tür oluşturma şansınız sıfır.
Sonuçları merak etmiyorum, çünkü o süreci deneyimledim. Paylaştıklarınızı takip ederiz tabi ki.
Lepistes Türü Oluşturma Günlüğü
Tanımlamada çok sık yapılan bir hatayı tekrarlıyorsunuz. Lepistesin (poecilie reticularis) türü olmaz. Zaten başlı başına bir türdür. Molly, platy, homo sapiens, homo neanderthalensis vs. gibi. Lepistesleri kendi aralarında çiftleştirerek yeni bir tür elde edemezsiniz.
Çalışmanızı varyete (çeşit, ırk, soy, kan, vs.) olarak adlandırmalısınız. Lepisteslerde varyete saflaştırması zor olsa da nispeten kolaydır. Yine de yaklaşık 2 yıl ve en az 6 ayrı tank gerektirir. Bunu deneyimlediğim için söylüyorum.
[B]"Anne: blue neon
Baba: red blonde"[/B] Bu şekil bir melezleme ise öngörülemeyen sonuçlar verir ve çok daha zordur. Üreme hızı yüksek olan bu canlılarda sürekli ayıklama yapacaksınız ve ilk başlarda istediğiniz görünüme sahip 1 balık için belki de 50 tanesini dışarıda bırakacaksınız. Bunları elden çıkarmanız ise zor olacak. Üretebildiğiniz varyetenin ise daha önceden çoktan üretilmiş olma olasılığı da var.
Kolay gelsin.
Alttaki benim tesadüfen saptayıp saflaştırdığım balık. Dünyada "double swordtail guppy" şeklinde adlandırılan örneklerine rastlamama rağmen forumda "endlers" olduğu düşünüldü. Şu an elimde kalmadı maalesef, Güzel maceraydı.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/125030/221220202334351.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/125030/300120202232041.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/125030/300120202231441.jpg[/IMG]
Tanımlamada çok sık yapılan bir hatayı tekrarlıyorsunuz. Lepistesin (poecilie reticularis) türü olmaz. Zaten başlı başına bir türdür. Molly, platy, homo sapiens, homo neanderthalensis vs. gibi. Lepistesleri kendi aralarında çiftleştirerek yeni bir tür elde edemezsiniz.
Çalışmanızı varyete (çeşit, ırk, soy, kan, vs.) olarak adlandırmalısınız. Lepisteslerde varyete saflaştırması zor olsa da nispeten kolaydır. Yine de yaklaşık 2 yıl ve en az 6 ayrı tank gerektirir. Bunu deneyimlediğim için söylüyorum.
[B]"Anne: blue neon
Baba: red blonde"[/B] Bu şekil bir melezleme ise öngörülemeyen sonuçlar verir ve çok daha zordur. Üreme hızı yüksek olan bu canlılarda sürekli ayıklama yapacaksınız ve ilk başlarda istediğiniz görünüme sahip 1 balık için belki de 50 tanesini dışarıda bırakacaksınız. Bunları elden çıkarmanız ise zor olacak. Üretebildiğiniz varyetenin ise daha önceden çoktan üretilmiş olma olasılığı da var.
Kolay gelsin.
Alttaki benim tesadüfen saptayıp saflaştırdığım balık. Dünyada "double swordtail guppy" şeklinde adlandırılan örneklerine rastlamama rağmen forumda "endlers" olduğu düşünüldü. Şu an elimde kalmadı maalesef, Güzel maceraydı.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/125030/221220202334351.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/125030/300120202232041.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/125030/300120202231441.jpg[/IMG]
Japon Balığı +30 Cm
[QUOTE=tayfunyabaci]Herkese merhabalar aramızda Japon balığını 30 cm uzunluk üstüne çıkarabilen oldu mu? Varsa fotoğrafını paylaşır mısınız?
Bu boya gelecek kadar uzun süre Japon balığı beslemek hiç kısmet olmadı. Şimdi yeni bir deneye başlıyorum. 230 litreye 6 Japon balığı koydum. Hepsi ortalama 6 aylık ve 7-8 cm boyundalar. ......
Japon balığını yaygın bilinen uygulamalardan ziyade daha hızlı sürede boy attırma yöntemleri varsa dinlemek isterim. [/QUOTE]
Merhaba, önce sizin balıklara sağladığınız ortamı görelim.
35 cm boy ancak doğada ya da büyük havuzlarda yakalanabilecek bir üst sınırdır. Akvaryum ortamında 15-25 cm üzerine çıkarmakta zorlanırsınız. Konularımda 20 cm civarı balıkların fotoları var. Fakat bunlar ilk 2 yıllarını 8000 l havuzda geçirdiler. 200 l tanka aldıktan yaklaşık 1,5 yıl sonra ise kaybettim.
"[B]230 litreye 6 Japon balığı koydum. Hepsi ortalama 6 aylık ve 7-8 cm boyundalar.[/B] " Balık başına 38 l gibi sınırda bir hacimle büyüme hedefinizi gerçekleştirmeniz biraz zor. Yani baştan kaybediyorsunuz. Balık başı en az 70 l = 400 l artı uygun filtreleme, artı düzenli su değişimi , artı bol O2 öneririm. Ek olarak büyümesi isteniyorsa oranda vs yerine shubunkin ya da common gibi tek kuyruklu varyeteler seçilmelidir.
[QUOTE=tayfunyabaci]Herkese merhabalar aramızda Japon balığını 30 cm uzunluk üstüne çıkarabilen oldu mu? Varsa fotoğrafını paylaşır mısınız?
Bu boya gelecek kadar uzun süre Japon balığı beslemek hiç kısmet olmadı. Şimdi yeni bir deneye başlıyorum. 230 litreye 6 Japon balığı koydum. Hepsi ortalama 6 aylık ve 7-8 cm boyundalar. ......
Japon balığını yaygın bilinen uygulamalardan ziyade daha hızlı sürede boy attırma yöntemleri varsa dinlemek isterim. [/QUOTE]
Merhaba, önce sizin balıklara sağladığınız ortamı görelim.
35 cm boy ancak doğada ya da büyük havuzlarda yakalanabilecek bir üst sınırdır. Akvaryum ortamında 15-25 cm üzerine çıkarmakta zorlanırsınız. Konularımda 20 cm civarı balıkların fotoları var. Fakat bunlar ilk 2 yıllarını 8000 l havuzda geçirdiler. 200 l tanka aldıktan yaklaşık 1,5 yıl sonra ise kaybettim.
"[B]230 litreye 6 Japon balığı koydum. Hepsi ortalama 6 aylık ve 7-8 cm boyundalar.[/B] " Balık başına 38 l gibi sınırda bir hacimle büyüme hedefinizi gerçekleştirmeniz biraz zor. Yani baştan kaybediyorsunuz. Balık başı en az 70 l = 400 l artı uygun filtreleme, artı düzenli su değişimi , artı bol O2 öneririm. Ek olarak büyümesi isteniyorsa oranda vs yerine shubunkin ya da common gibi tek kuyruklu varyeteler seçilmelidir.
Filtre Motoru Suyu İtsin Mi, Çeksin Mi?
Suyun ne yönde döndüğü önemli değil. Önemli olan hem yeterli oksijenin hem de bakteri tutunmasının sağlandığı sabit bir akım hızının mevcut bulunması. Genel kanı filtre ya da sump debisinin tank hacminin 3 ila 5 katı olması gerektiğidir. Bunun altında ya da üstünde akışlar verimi azaltır. Basınç artışı debi artışına yol açar. O yüzden yüksek debisi olan iç filtreler yeterli biyolojik filtreleme yapamazlar mesela. Örneğin 100 l bir tanka saatte 300-500 l debili bir filtre yeterliyken, 1000 l/s debili bir filtre verimsizdir.
[B]"Atık su arıtmada kullanılan bakteriler, akvaryumlarda üretilir mi? İşe yarar şeyler midir?"[/B]
Atık su arıtmada bakteriler kullanılmaz. Onların varlığından yararlanılır. Onlar doğal olarak ortamın bir parçasıdırlar. Bunun bir ayağı da sucul bitkilerdir. Doğala özdeş olarak oluşturulan tankınızda da bu bakteriler kendiliğinden kolonileşirler. Hazır bakteri kültürleri, besinleri bu süreci hızlandırmak içindir.
[B]"benim de adını yeni duyduğum çeşitli bakteriler, üretilir mi, ekonomik olur mu, bu bakterileri üretsek satabilir miyiz,"
[/B]
Anlaşılıyor ki bu merak "[B]tamamen duygusal [/B]" [:cik:] Bu iş mikrobiyolojinin alanına girer. Bulaşmasanız iyi olur. Vibrio cholera, Salmonella tifi , Shigella dizanteria falan üretebilirsiniz yanlışlıkla.[:D] Zaten hazırı piyasada var ve pahalı değil.[EDIT]GhostKoi,2025-09-15 20:50:56[/EDIT]
Suyun ne yönde döndüğü önemli değil. Önemli olan hem yeterli oksijenin hem de bakteri tutunmasının sağlandığı sabit bir akım hızının mevcut bulunması. Genel kanı filtre ya da sump debisinin tank hacminin 3 ila 5 katı olması gerektiğidir. Bunun altında ya da üstünde akışlar verimi azaltır. Basınç artışı debi artışına yol açar. O yüzden yüksek debisi olan iç filtreler yeterli biyolojik filtreleme yapamazlar mesela. Örneğin 100 l bir tanka saatte 300-500 l debili bir filtre yeterliyken, 1000 l/s debili bir filtre verimsizdir.
[B]"Atık su arıtmada kullanılan bakteriler, akvaryumlarda üretilir mi? İşe yarar şeyler midir?"[/B]
Atık su arıtmada bakteriler kullanılmaz. Onların varlığından yararlanılır. Onlar doğal olarak ortamın bir parçasıdırlar. Bunun bir ayağı da sucul bitkilerdir. Doğala özdeş olarak oluşturulan tankınızda da bu bakteriler kendiliğinden kolonileşirler. Hazır bakteri kültürleri, besinleri bu süreci hızlandırmak içindir.
[B]"benim de adını yeni duyduğum çeşitli bakteriler, üretilir mi, ekonomik olur mu, bu bakterileri üretsek satabilir miyiz,"
[/B]
Anlaşılıyor ki bu merak "[B]tamamen duygusal [/B]" [:cik:] Bu iş mikrobiyolojinin alanına girer. Bulaşmasanız iyi olur. Vibrio cholera, Salmonella tifi , Shigella dizanteria falan üretebilirsiniz yanlışlıkla.[:D] Zaten hazırı piyasada var ve pahalı değil.[EDIT]GhostKoi,2025-09-15 20:50:56[/EDIT]
150lt De Betta Çifti Beslenebilir Mi ?
150 l de 2 betta çok tat vermeyecektir. Karma bir tank olursa balıklar stres yaşayacaktır. Mizaç ya da çiftleşme sırasında hırpalanmalar olabilir. Acil durumlar için yedek 20-30 l bir tank hazır tutacaksanız olur.
https://www.akvaryum.com/Forum/birden_fazla_betta_ayni_tankta_bakilabilir_mi_k998964.asp
https://www.akvaryum.com/Forum/yeni_karideslerimi_goremiyorum_ve_karma_betta_akv_k988481.asp
https://www.akvaryum.com/Forum/karma_beta_yumurtalari_surpriz_mutlu_son_k997458.asp
150 l de 2 betta çok tat vermeyecektir. Karma bir tank olursa balıklar stres yaşayacaktır. Mizaç ya da çiftleşme sırasında hırpalanmalar olabilir. Acil durumlar için yedek 20-30 l bir tank hazır tutacaksanız olur.
https://www.akvaryum.com/Forum/birden_fazla_betta_ayni_tankta_bakilabilir_mi_k998964.asp
https://www.akvaryum.com/Forum/yeni_karideslerimi_goremiyorum_ve_karma_betta_akv_k988481.asp
https://www.akvaryum.com/Forum/karma_beta_yumurtalari_surpriz_mutlu_son_k997458.asp
Çift Olarak Yaşayabilen, Tek Yaşayamayan Balıklar
[QUOTE=Berff]Merhabalar, erkek arkadaşım için küçük bir akvaryum hazırlamak istiyorum. Tek veya sürü halinde değil de sadece tek çift olarak yaşayabilen bir balık türü arıyorum. Koi balıklarının eşi olmadan yaşayamadığını duydum ama çok fazla büyüyorlarmış sanırım, bundan kaynaklı vazgeçtim. Bilgilendirebilirseniz sevinirim[:)][/QUOTE]
Koi balıkları eş seçmezler. Bu bilgi yanlış. Eş tutan bazı balıklar var ama ya hazır çift olarak almak ya da çok sayıda yavru arasından eş tutmasını beklemek gerekiyor. Çiklit türlerine bakın. Melek, ramirezi, apistogramma, ...... Eş demek yavru demektir. Küçük bir akvaryum hiçbir zaman iyi bir fikir olmaz. Karar kıldığınız balığın minimum yaşama koşullarını araştırın. 40-100 l gerekebilir.
[QUOTE=Berff]Merhabalar, erkek arkadaşım için küçük bir akvaryum hazırlamak istiyorum. Tek veya sürü halinde değil de sadece tek çift olarak yaşayabilen bir balık türü arıyorum. Koi balıklarının eşi olmadan yaşayamadığını duydum ama çok fazla büyüyorlarmış sanırım, bundan kaynaklı vazgeçtim. Bilgilendirebilirseniz sevinirim[:)][/QUOTE]
Koi balıkları eş seçmezler. Bu bilgi yanlış. Eş tutan bazı balıklar var ama ya hazır çift olarak almak ya da çok sayıda yavru arasından eş tutmasını beklemek gerekiyor. Çiklit türlerine bakın. Melek, ramirezi, apistogramma, ...... Eş demek yavru demektir. Küçük bir akvaryum hiçbir zaman iyi bir fikir olmaz. Karar kıldığınız balığın minimum yaşama koşullarını araştırın. 40-100 l gerekebilir.
İkola F0 Büyüme Hızı
F0 olması için doğadan yakalanmış olması gerekir. Siz yetiştirdiyseniz ya da birinden aldıysanız en iyi olasılıkla F1.
F0 olması için doğadan yakalanmış olması gerekir. Siz yetiştirdiyseniz ya da birinden aldıysanız en iyi olasılıkla F1.
150 Litre Civarındaki Bir Akvaryumda Dış Filitre
Sunsun603b emsalsiz bir fiyat performans ürünü olsa da belirtilen 400 l/s debisi uygulamada 220 üzerine çıkmıyor. 10 yıldır 3 filtreyi 60-70 litrelerde ve son olarak 110 l de başarıyla kullandım. Fakat bozulmadan kalan son 603b artık tekliyor. Ben de brüt 140, net 110 l olan tankım için 600 l/s kapasitede yeni bir filtre arayışındayım. Bu aralıktaki kaliteli filtreler ise 4000-6000 tl den başlıyor maalesef.
Yani 150 l ye 603 b ancak uygun bir iç filtreyle takviye ederseniz yeterli olur düşüncesindeyim. Ben de 200 l/s mini iç fitre kullanıyorum ek olarak.
Sunsun603b emsalsiz bir fiyat performans ürünü olsa da belirtilen 400 l/s debisi uygulamada 220 üzerine çıkmıyor. 10 yıldır 3 filtreyi 60-70 litrelerde ve son olarak 110 l de başarıyla kullandım. Fakat bozulmadan kalan son 603b artık tekliyor. Ben de brüt 140, net 110 l olan tankım için 600 l/s kapasitede yeni bir filtre arayışındayım. Bu aralıktaki kaliteli filtreler ise 4000-6000 tl den başlıyor maalesef.
Yani 150 l ye 603 b ancak uygun bir iç filtreyle takviye ederseniz yeterli olur düşüncesindeyim. Ben de 200 l/s mini iç fitre kullanıyorum ek olarak.
SON MESAJLAR
- Lowtech Bitkili Karidesli Akvaryum altum123, 02:39
Yeni Üye Forumu - Armatür Seçimi Powerled Mi Smd Led Mi? wolxa, 02:19
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Çapa Kurdu FurkanÇ, 02:11
Yeni Üye Forumu - 350 Litre 135*55*50 fishhyy, 01:36
Akvaryum Tanıtımı - Anubias Kesimi K0L0Ni, 01:30
Bitki Türleri ve Bakımı - Otocat Sağ Kalabilecek Mi? mrrking, 01:22
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Atakan Petshop Güvenilir Mi? K0L0Ni, 01:02
Yeni Üye Forumu - Low Tech Bitkili Tankım 60*40*40 fishhyy, 00:45
Akvaryum Tanıtımı - Co2 Hakkında Sorular Cyber_Scout, 00:44
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Tetra Ht 100w Isıtıcı Lambası Sürekli Yanıyor fishhyy, 00:41
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - Bks Tüp Üzerinde Hava Yazıyor Co2 Kullanılır Mı ? mrrking, 23:09
Işık CO2 ve Ekipmanlar - 9 Ph Vatoz Ve Çöpçü K0L0Ni, 22:20
Yeni Üye Forumu - 60*40*40 Samnastrp, 22:11
Filtreleme Seçenekleri - Alsancak Petshop'tan Canlı Alışverişi Yapan Var Mı odinein, 21:47
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Betta İle Yaşayabilecek Bir Tür fishhyy, 20:51
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Discus Balıklarım Çok Stresli Ve Ürkek Görünüyor? kuman, 20:09
Discus - 7 Yıl Aradan Sonra Yeniden Merhaba :) ogurcay, 17:18
Akvaryum Tanıtımı - Apistogramma Mı Ramirezi Mi ? AtlasPoyraz, 15:02
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balıklarımda Geçmeyen Yara Alikevicius43, 13:38
Hastalıklar ve İlaçlar - Yapay Kuluçka - Trichogaster Leerii (inci Gurami) ternapi, 13:18
Labirentliler - 10 Litre De Betta GÖKBÖRÜ🇹🇷, 13:09
Labirentliler - Tetra Yumurta Alımı Cyber_Scout, 11:37
Yeni Üye Forumu - 100 Ltr Akvaryuma Sessiz Güçlü Askı Filtre Tavsiye Salihszdgr, 10:29
Yeni Üye Forumu - Kırmızı Burunlar Çöpçülere Saldırıyor scorpion26, 09:48
Hastalıklar ve İlaçlar - Yeni Tank Neon Tetralar Hakkında Bilgi Orhan76, 09:09
Amerikan Tetraları - Filtre Sorunu neomeo, 08:28
Filtre ve Sump Yapımı - Buhar Camı? yemrekozenn, 08:06
Malzemeler ve Yemler Forumu - Hasta Betta fishhyy, 23:57
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryuma Aktif Karbon Dağıldı fishhyy, 23:32
Yeni Üye Forumu - Creaqua Slim Flex Mi Chihiros B Serisimi ilkay41, 22:57
Yeni Üye Forumu - Clown Killifish K0L0Ni, 22:43
Diğer Tatlı Su Canlıları Tanıtımı - Arkafon Yansıması K0L0Ni, 22:42
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Oscar Balığı Rengi Hakkında K0L0Ni, 22:40
Yeni Üye Forumu - Akvaryum 3'ü 1 Arada MCY4, 22:36
Akvaryum Tanıtımı - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin UygarBey, 22:34
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Yeni Kurulum Canlı Ekleme İçin Destek fishhyy, 22:33
Kedi Balıkları Forumu - Kapsül Gübre ? fishhyy, 22:08
Taban ve Gübreleme - 200 Litre Kurulum Başlangıcı AmatorCichlidci, 20:09
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Eriyen Ve Sararan Yapraklar WRotala, 19:14
Bitki Akvaryumları Genel - 45.27.27 Yeni High Tech Kurulum Aydınlatma Önerisi Cyber_Scout, 18:53
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Chatgpt Neon Tetra Yavrulama Planı Samnastrp, 18:26
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balıklara Nasıl İsim Veriyoruz? Bayulker, 17:26
Tanganyika Cichlidleri - Sıvı Gübre Nasıl Hazırlanır ? mrah, 16:33
Taban ve Gübreleme - Lowtech Beta Akvaryumu Kuruyorum Cyber_Scout, 16:20
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Fundulopanchax Gardneri Cyber_Scout, 16:00
Diğer Tatlı Su Canlıları Tanıtımı - Medaka Fry+neocaridina Cyber_Scout, 15:54
Akvaryum Tanıtımı - 50x40x35 Bitkili Akvaryumum merutay, 15:30
Akvaryum Tanıtımı - Alttan Sumplu Çok Yönlü Tasarım ilhannnn01, 14:32
Kendin Yap Sistemler (DIY) - 80x45x40 Lowtech Tanıtım LedZeppelin, 13:57
Akvaryum Tanıtımı - Plastik Izgara fishhyy, 12:20
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Akvaryumları Boşaltıyorum metsi 02:08
- Akvaryum 30*30 metsi 02:08
- L 201 - 333 Erkekler muyat 01:35
- 2 Adet Dantum Melek Tekin35 01:16
- Neocaridina Mavi Melek Karides Uguzel 01:15
- Neocaridina Kiraz Karides Uguzel 01:15
- Karides , Salyangoz . gyunda 00:35
- Aquaclear 30 Şelale Filtre apistoman 00:15
- Ultra Clear 45 Derece Birleşimli 30x30x35 Akvaryum apistoman 00:15
- Çift İvanacara Adoketa Uriel 23:43
- Chihiros B60 Uriel 23:43
- Resun Aco-012 TahaArif 23:36
- 80 Cm Uygun Fiyat Mobilyali Akvaryum bilalulugtekin 23:02
- Triple Red Kakadu Koloni -tül German Blue Ramirezi yamansengonca 22:36
- Akvaryum Seti / 3d Yazıcı Takaslı selahattinfidan 22:23
- Son Malzemeler! selahattinfidan 22:23
- Hb White Lepistes omererbas 22:21
- Electric Blue Acara / Platinum Marble Melek omererbas 22:21
- Led Driver 36-48w ilh4n 22:10
- Powerled - Powerled Pcb - Led Driver Bulunur.... ilh4n 22:10
- Powerled Soğutucu Blok ilh4n 22:10
- 50x50x45h Ve 50x40x40h Akvaryumlar Tuby 21:15
- Yeşil Kılıçkuyruk Arıyorum Aqualung 20:28
- Lepistes Red Tuxado Koi Ve Ramshorn Salyangoz yagiz.sonmez 20:14
- A+ Kalite Bloodymary Karides, Kiraz Karides yagiz.sonmez 20:14
- Power Led Armatür pichamsi 19:53
- ❗️🔹️ N P K ➕️ Fe ➕️ Excel ➕️ Yosun Giderici 🔹️❗️ F13K 18:54
- Discus Ve Eş Discus F13K 18:54
- Damızlık Melek Ve Oranda F13K 18:54
- Amazon Hançerleri kerem1135 18:00
- Katil Salyangoz - 100 Tl kerem1135 18:00
- Jbl Discon Koni Discus Melek Yumutlama Hunisi kerem1135 18:00
- Mikrofex & Sirke Kurdu & Su Piresi & Mikrokurt scorpion26 17:57
- Tuxedo Koi Lepistes,aymoly,plati,vatoz EKAR 17:45
- Süper Formda Amazon Bitkisi (dişi) EKAR 17:45
- Plati, Blackmoly, L144 Vatos mesagac 17:23
- Anubias Var Nana mesagac 17:23
- Balıkesir Su Piresi Kültürü ternapi 17:03
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 16:52
- Genç Kribensisler Koksal Gurkan 16:52
- 200+ Cüce Vatoz Yavrusu Koksal Gurkan 16:52
- Koleksiyon Luk Endler Ve Guppy Varyeteleri Lotus88 16:14
- Cüce Vatoz Yavrular gürkanbey 16:11
- Özel Yapım 170*70 H:60 Beyaz Mobilyalı Akvaryum Serengeti 16:07
- Tül Kuyruk Vatoz Türleri / Hb White Lepistes kopruluonur 16:05
- Anubias- Christmassmoss- Cryptocoryne Wendtii- Saz kopruluonur 16:05
- İhtiyaç Fazlası Akvaryum Malzemeleri kopruluonur 16:05
- Sulawesi White Orchid Karides Arıyorum ALP85 15:34
- Özel Tür Endler(red Scarlet) YunusEmin210 15:13
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı GreeNWooD 14:42
KULLANICILAR
- 55 Online Kullanıcı, 30 Üye
Online Kullanıcılar
osmandbnl,
Kaya ankara,
Koksal Gurkan,
K0L0Ni,
urzais,
Dumbbell,
efkango,
feritakan,
Cyber_Scout,
Mahir06,
MuratOzdemir,
EKAR,
wallece,
altum123,
MiSoSiKiaN,
Cichlid33,
czafer58,
kaansener03,
ternapi,
CoryCory,
giyotyn,
Tallha,
FurkanÇ,
yagiz.sonmez,
Nitrotoluen,
Diplomi_nzma,
Ozmoziz,
Tsulayici,
Ehtiyar,
dostavka alkogolya_b,
KaanE,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.